Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #13

premium-selection

 

Bármilyen megdöbbentő, még egy csapat sem biztosította rájátszás-részvételét és egy olyan csapat sincs a ligában, akinek ne lenne legalább matematikai esélye a playoffba jutásra. 12 hét után ez kissé megdöbbentő. Ezen felül pedig a 32-ből 28 csapat legfeljebb két meccsre van egy playoff-helytől, ez pedig a legtöbb, mióta a jelenlegi rendszert 1990-ben bevezették.

 

Seattle Seahawks @Minnesota Vikings

 

Ez a hét meccse nálunk, így ezt nézhetitek velünk a Kandallóban a SportTv-s meccsek mellett. A Seahawks visszatért, a Steelerst egy parádés meccsen verték meg és jobban játszanak, mint az év során bármikor. A Vikings sokakat meglepett idei produkciójával, én viszont az alapszakasz előtt is wild cardra jósoltam őket. Ehhez képest a csoportgyőzelem is meglehet, amivel rosszabbul járhatnak, mint az első WC hellyel, hiszen ha harmadikok lesznek, akkor jöhet szembe a Seattle ismét, viszont ha ötödikek lesznek az NFC-ben, akkor az NFC East győztese jöhet, jelen állás szerint a Redskins, ami kötelező feladatnak tűnik. A mai állapotok szerint ez a Seahawks @ Vikings egy Wild card mérkőzés lenne pontosan ilyen pályaválasztással.

 

Két remek futójáték, két remek védelem csap össze Minnesotában, nehéz megmondani, ki kerekedhet felül a matchupokat tekintve. A vikingek azonban azt a benyomást keltik eddig bennem, hogy a náluk gyengébb csapatokat verik, a jók ellen viszont nem megy nekik. Ezért gondolom azt, hogy a vendégek fognak diadalmaskodni és a szerkesztőségben is nagy fölénnyel rájuk tippelünk, ekkora többségre egyáltalán nem számítottam.

 

seamin

 

New York Jets @ New York Giants

 

A Jetsnek meg kell küzdenie az idegen öltöző látszatával, hiszen az év felében épp a túloldalon szoktak felkészülni a találkozókra. Cserébe nem kellett sokat utazniuk ezen a héten vendégségbe. Darrelle Revis nem fog játszani, ez segítheti Eliékat és sajnos megfoszt minket a Revis – OBJ párharctól. A meccs egyébként erősség vs erősség, gyengeség vs gyengeség harca lesz, hiszen a Giants támadóoldalon erősebb, a Jets pedig a védelemben. Én azonban úgy gondolom, hogy a Jets mindkét oldalon erősebb a Giants adott egységénél, így ők fogják behúzni a találkozót.

 

nyjnyg

 

Arizona Cardinals @ St. Louis Rams

 

A Rams leültette Nick Folest, Case Keenum agyrázkódást szenvedett, jöhetett újra Foles és marad még ezen a héten is. Sok jót nem jósolunk neki, a Cardinals könnyedén túllép majd a Ramsen, még ha Jeff Fisher alakulata híres is arról, hogy csoportellenfelek dolgát megnehezíti. Underdog (ha még az egyáltalán) év védőjátékosa címre jelölném Tyrann Mathieu-t, ha ezt a meccset választjátok, érdemes őt figyelni.

 

aristl

 

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers

 

Borzalmas, ami Atlantában történik, 5-0 után összeomlottak és csak a Titanst tudták megverni nagy nehezen. Érthetetlen. A Bucs ezzel szemben utóbbi öt meccséből hármat megnyert és jobban néznek ki jelenleg a sólymoknál. Talán Devonta Freeman visszatérése segít majd Ryanéken, de szerintem nem fog tudni elég nagy pluszt adni a támadóknak. A hatalmas bust Jameis Rákláb Winston jól vezényli csapatát, igazán sokat dolgozik és tanul, hétfőn csak miatta kell bemennie egy szertárosnak korábban, mert szeretné használni az edzőtermet hajnali fél 6-kor.

 

atltb

 

Houston Texans @ Buffalo Bills

 

A Texans az utóbbi négy meccsen összesen 35 ponton tartotta az ellenfeleit, tehát meccsenként 8,8-on, JJ Watt pedig több sackkel rendelkezik, mint az egész Bills front seven (13,5 vs 13). Szoros mérkőzés lesz, de én szívesebben tippelek a jó formában lévő csapatra, ez pedig a Texans. Nem is olyan régen temettük már a houstoni szezont, aztán valahogy felálltak és minden esélyük megvan a playoffra ebben a borzalmas csoportban.

 

houbuf

 

Baltimore Ravens @ Miami Dolphins

 

Ugh, hát ezt a találkozót egyáltalán nem várom… A Ravens elképesztő kick sixszel nyert a Browns ellen, de az egész támadósor IR-en, így azért nehéz, még a Dolphins ellen is. Miamiban már minden fontos edzőposzton csere történt, most épp a támadókoordinátor, Bill Lazor lett elküldve, aminek Tannehill állítólag nagyon örül. Így nem kell majd a ligában legtöbbet passzolnia (eddig 67,6%). Ez egy olyan meccs lesz, ahol mindkét csapatnak a vereség lenne jobb az előkelőbb draftpozíció miatt, ebben a szezonban már semminek nincs értelme. A hollóknál jövőre majd egészséges játékosokkal, a delfineknél pedig új edzőkkel, új szemlélettel lehet nekivágni az idénynek, addig elfelejthetnek mindent.

 

balmia

 

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns

 

Austin Davis kezd a Brownsban, aki ezzel a 24. kezdő QB lesz 1999 óta a csapatnál. Az utóbbi 5 évben a tizedik, az se semmi, ezen idő alatt a Bengalsnál mindössze Andy Daltont említhetjük. Ez a különbség a sikeres és a sikertelen franchise-ok között. Az ohiói derbit természetesen könnyedén húzza be a Bengals, jó handoff gyakorlás lesz ez a Red Rifle-nek. A Bengals kétféleképpen biztosíthatja be a rájátszást már ezen a héten (döntetlenekkel nem szórakozva):

 

1) Bengals win + Texans lose + Colts lose + Jets lose

2) Bengals win + Texans lose + Colts lose + Broncos lose + Chiefs lose

 

cincle

 

Jacksonville Jaguars @ Tennessee Titans

 

Két hete csütörtökön otthon nyert a Jaguars, most megteszik idegenben is. Nem volt egy jó mérkőzés, ez sem lesz az feltehetőleg, szerencsére nem vagyunk rákényszerítve, hogy ezt nézzük, most lesz más is velük egyidőben.

 

jaxten

 

San Francisco 49ers @ Chicago Bears

 

A Bears egész jól néz ki az utóbbi időben, a Ninerst sem lesz probléma legyűrni. Adam Gase jövőre főedzői állásban is gondolkodhat, aminek Jay Cutler valószínűleg nem fog örülni, hiszen újjáéledt a sokat kritizált QB. Lassan az első körös Kevin White is játékra kész lesz a maciknál, de most még nem, így marad Jeffery, mint elsődleges célpont. A 49ersnél történtek változások a front office-ban a héten, de jelenleg sok vizet nem zavarnak. Blaine Gabbertre pedig nem bíznánk sok mindent, habár meg kell jegyezni, túlteljesíti az elvárásainkat.

 

sfchi

 

Denver Broncos @ San Diego Chargers

 

Év elején azt hittük, jó meccs lehet ez, a Chargers viszont borzalmas. A Broncos sorozatban 14 mérkőzést nyert meg a csoporton belül idegenben, ami a leghosszabb ilyen sorozat az NFL történetében. Brock ‘n’ Roll elég jól nyomja, a védelem hasít. Ha visszatér Peyton, elvileg ő kezd, de jó lesz ez a Broncosnak? És meddig tart ez majd?

 

densd

 

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders

 

A Chiefs remek formában, pedig temettük őket 5 kör után. Utóbbi öt meccsükön azonban 160-61 a pontarányuk, ami azért elég jól néz ki. Ez alatt az öt meccs alatt nem adták el a labdát és tizennégyet szereztek meg az ellenféltől. Csak fontosak ezek a turnoverek… A sorsolásuk is könnyű a következőkben, Raiders, Chargers, Ravens, Browns, Raiders, ez akár 5 győzelem is lehet, amivel nagyon sima lesz a rájátszás. A Raiders jól építkezik, lassan már odakerülhetnek a playoffba, de idén ez még nem jön el nekik.

 

kcoak

 

Carolina Panthers @ New Orleans Saints

 

A Saints az utóbbi három mérkőzésen kikapott a Redskinstől, a Titanstől és a Texanstól, összesen 105-48-ra. Pocsék teljesítmény. A Panthers ezzel szemben veretlen és már holnap bejuthat a rájátszásba, ha kikap a Seahawks. A csoportot is behúzhatják, ha nyernek vagy ha a Falcons vereséget szenved. Ki fogadna ellenük?

 

carno

 

Philadelphia Eagles @ New England Patriots

 

A Pats 2012 második és harmadik hete óta nem vesztett egymás után két meccset, azonban sok a sérült, már Gronk sem bevethető, lassan elfogy a támadó szekció. Brady szenved a legtöbb labdaelejtéstől a csapatában (33, hattal több, mint a második helyezett), ettől függetlenül sokkal egyértelműbb összecsapás nincs a héten, a Patriots rommá fogja verni a sasokat (kivéve ha nagyon hamar megunják). A hazafiak is bejuthatnak a rájátszásba holnap, ha (döntetlenekkel továbbra sem szórakozva) nyernek és a Steelers vagy a Chiefs kikap. A divíziót is behúzhatják, ha nyernek és a Jets kikap.

 

phine

 

Indianapolis Colts @ Pittsburgh Steelers

 

A Steelers támadósora jó formában, utóbbi három meccsükön egyaránt 30 pont felett termeltek, a franchise történetében négyszer egymás után még nem sikerült nekik, most ez is meglehet. Egyébként ezen három összecsapás alatt 1594 yardot haladtak, azaz meccsenként 531-et. Nem rossz. A túloldalon Matt Hasselbeck 40 évesen veretlen, de szerintünk most meglesz neki az első idei bukója.

 

indpit

 

 

Tippverseny

 

tippversenyeredmény

 

Bold Predictions

 

Gomes88: Nem lesz mérkőzést befolyásoló bírói tévedés.

 

Cefre: Tom Brady és a Pats szurkolók nem fognak hisztizni

 

 

jimboy: A Falcons-Buccaneers meccsen legalább 4 endzone interception lesz

 

renningan: Legalább két mérkőzésen lesz minimum 30 pont különbség a két csapat között

 

rowi: Doug Baldwin a múlt hét után újra karriernapot tart, és megdönti a Steelers ellen felállított rekordját elkapott yarokban (145+).

 

Leonidasz007: A Texans újabb trükkös játékot mutat be, mely végén Watt szerez TD-t

 

tszajko: Russell Wilson Hail Maryjével győz a Seahawks.

 

MZoli: A Jaguars – Titans meccsen születik a legtöbb pont a fordulóban.

 

katonadani: Jeremy Hill és Gio Bernard együtt 300 yardot futnak.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!