Connect with us

Minden ami NFL

Funfactek a 14. fordulóból

A podcast hallgatóink megszokhatták már, hogy az előző hétvége eseményeit funfactekkel egybevonva foglaljuk össze, ezek azonban nem kerültek leírásra, mostanáig. Mától azonban minden héten összeszedjük, hogy mik hangoztak el a podcast során, így az sem marad le, aki nem tudja meghallgatni a kiváló adásainkat.

 

– Alex Smith-nek 312 passzkísérletnél áll meg az interception-mentes sorozata, ezzel az all-time ranglista második helyezettjévé lépett elő. Az első mellesleg Tom Brady 358-cal. A Chiefshez kapcsolódik még, hogy ők lettek a második NFL-csapat az 1970-es Bengals után, amelyik 5 egymást követő vereség után 7 egymást követő győzelmet tud felmutatni.

 

– Egy kis ideig Tyrod Taylor tartotta a leghosszabb aktív interception-mentes rekordot, azonban az Eagles ellen az utolsó másodpercekben elbukta azt. A Billshez kapcsolódó érdekes statisztika, hogy hét vereségükből hatszor több yardot értek el, mint aktuális ellenfelük.

 

– A Panthers elég jó formában van, a Falcons ellen az első negyedben 260 yardot hoztak össze, ami rekord egy negyeden belül. A Panthershöz kapcsolódik még, hogy ők a hatodik csapat a történelemben 17 egymást követő alapszakasz győzelemmel.

 

– A Seahawksnál sem panaszkodhatnak a jelenlegi formára. Russell Wilson az utóbbi négy meccsen 16 TD-t dobott 0 interception mellett. Wilson ezzel beállított egy leghosszabb sorozat rekordot, ő a negyedik QB, aki 4 egymást követő találkozón legalább 3 TD-t osztott ki 0 INT mellett. Erre Brady (2007), Peyton Manning (2013-2014) és Rodgers (2014) volt képes eddig.

 

Panthers Seahawks Football

 

– Az elkapók is elég jól dolgoznak Seattle-ben, Doug  Baldwinnak az utóbbi 3 meccsen 8 TD-je van, pedig előtte összesen volt 3 kilenc találkozó során. A Wilson – Baldwin kapcsolat az utóbbi 4 meccsen: 23/28, 381 yard, 8 TD, tökéletes passer rating. Tyler Lockett pedig a második újonc lett Gale Sayers után, akinek egy szezonon belül van legalább 1-1 kickoff return és punt return TD-je, illetve legalább 5 elkapott hatpontosa is.

 

– A Colts elég csúnya vereséget szenvedett el a Jaguarstól, ami viszont érdekesebb, hogy előtte 17 meccs erejéig nem találtak legyőzőre divízión belül. Utoljára ez a Texans ellen történt meg 2012 15. fordulójában. Az utóbbi két fordulóban pedig a Colts pontmérlege 96-26.

 

– A Redskinsnek a hétvégi volt az első idegenbeli győzelme idén, Jay Gruden munkássága alatt pedig összesen a második.

 

– Robert Turbinnek 268 futási lehetőség kellett karrierje során, hogy megszerezze első TD-jét, ez a leghosszabb ilyen karrier-kezdő sorozat. A Packers ellen sikerült a bravúr, amelyik meccsen 2009 óta először sikerült 200 futott yardot elérnie a sajtfejeknek.

 

CWJTsHCXAAEGBdB

 

– William Gaynek az utóbbi 5 interceptionje mind touchdownnal végződött, ez pedig NFL rekord. A legutolsó INT A.J. McCarron passza után jött össze, aki ugyebár egyrészt Tom Bradyhez hasonlította magát másrészt pedig ő lehet idén a 11. kezdő irányító az AFC North-ban, a ligában pedig az ötvenegyedik. McCarron egyébként az első volt Alabama QB szeretne lenni a héten, aki NFL meccset nyer Jeff Rutledge óta, aki 1987 9. fordulójában tudta véghezvinni ezt a bravúrt.

 

– A Pittsburgh-höz kapcsolódik még, hogy Mike Tomlin 90. győzelmével a Steelers lett az egyetlen franchise, ahol három főedzőnek is sikerült a 90 alapszakasz-beli győzelem.

 

– Rob Gronkowskinak lett a tizedik játékos, akinek öt szezonja is van legalább 10 TD-vel. És még csak a hatodik szezonjánál tart.

 

– Khalil Mack elég brutál napot tartott a Broncos ellen, 5 sacket gyűjtött össze és összesen 10 siettetés fűződik a neve mellé, a PFF-nél az idei legjobb edge defender grade-et kapta egy meccset. Macknek az utóbbi két héten volt 7 sackje, érdekesség, hogy a Chargersnek ennél kevesebb szerzett pontja volt (6).

 

usa-today-8996552.0

 

– A Dolphins vereségével biztosította, hogy ismét nem lesz pozitív szezonja, zsinórban hetedszer, ez a legtöbb a franchise történetében.

 

– Odell Beckham ismét parádézott az éjszaka, ezzel letudta 25. mérkőzését, ennyi mérkőzés alatt pedig senki sem szerzett több elkapást, yardot vagy TD-t nála valaha. A zsinórban hatodik 100 yardos mérkőzésével pedig megdöntött egy franchise-rekordot is.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!