Connect with us

Minden ami NFL

Mi lesz veled Chip Kelly?

Az Eagles szenved idén. Ennek sok oka van, szerintem most ne menjünk bele, mert márciusig tudnám sorolni. Ugyan egy meccsre vannak a rájátszástól, ezt a szezont le lehet húzni a vécén. A kérdés pedig az, hogy mi lesz Chip Kellyvel. Marad? Kirúgják? Valaki trade-el érte?

 

AP_911646716674.2e16d0ba.fill-735x490

 

1. Marad?

 

Minden esély megvan erre. Az Eagles egy türelmes szervezet, élén a tulajdonos Jeffrey Lurie-val. Andy Reid is elég sokáig volt a csapat vezetőedzője, Kelly pedig megkapta a teljhatalmat a csapatnál, ő dönt minden játékossal kapcsolatos kérdésben is. Általában időt kell adni egy ilyen váltásnak, főleg ha teljesen felforgatja valaki a keretet. Nem tudja egy offseason alatt teljesen a saját képére formálni a csapatot, habár elég sok követ megmozgatott ennek érdekében. Nincs irányítója és úgy néz ki magasan húzhat a csapat majd a drafton, így lehetne ott javítani és rá építkezni. A legfontosabb azonban, hogy a jó franchise-ok türelmesek, nem rúgják ki az edzőjüket 2-3 év után, ha azok nem teljesen a tervek szerint alakultak.

 

2. Kirúgják?

 

Egyre hangosabbak ezek a hangok, hiszen az Eaglesnél eltöltött három éve alatt folyamatosan romlott a teljesítménye a csapatnak. Főleg a támadóké, ami azért meglepő, mivel ennek az egységnek lenne elméletben a géniusza Kelly. Az is látszik, hogy nem tud irányítót választani. Nick Foles, Mark Sanchez, Matt Barkley, Sam Bradford, nem egy impresszív névsor. Ezen felül kiválasztotta (akkor még Howie Rosemannel együtt) Marcus Smith-t olyan játékosok előtt, mint Derek Carr vagy Teddy Bridgewater, hiszen úgy gondolta, hogy Foles lesz a kezdője és hosszú távú megoldása.

 

A játékosai állítólag már nem hisznek benne, mivel nagyon unortodox módszereket használ. Ezzel nem volt baj, amíg sokat nyertek, azonban most, hogy sorozatos verésekbe szaladnak bele, már nem tetszik a játékosoknak, érthető módon. Kevesebb pihenőnap, gyorsabb edzések, szigorú étkezés, hasonlók. Ha egy csapat nem hisz az edzőjében, ott már rég rossz minden. Az indokokat, hogy miért nem megy Kellynek és mi a baj a csapattal tényleg napestig tudnám sorolni, a posztnak viszont nem ez a mondanivalója, szóval menjünk tovább.

 

19262770-mmmain

 

Nagy valószínűséggel top10, akár top5 draft cetlije is lehet a csapatnak, ezzel már húzhatnak egy franchise irányítót, három első körösnek tartott tehetségről beszélhetünk a draft process igazán korai szakaszában (Lynch, Goff, Cook). Ha Kelly választja ki és nem jön be a következő év, akkor az új rezsimnek könnyen lehet, hogy nem tetszik majd a most kiválasztott irányító, így kezdődhet minden elölről. Plusz ugyebár Kelly nem úgy tűnik, mintha különösebben értene az irányítók fejlesztéséhez, így az adott fiatal QB is vesztene egy évet a fejlődésben. Mivel ilyen magasan húznak, célszerű lehet új edzővel és új/régiúj GM-mel (Howie Rosemant keresik már állítólag már csapatok is) nekivágni az irányító-keresésnek.

 

3. Trade?

 

Ez a legérdekesebb opció, tegnap olvastam olyan felvetéseket, miszerint a Titans trade-elhetne Kellyért. Tennessee-ben megüresedett a HC pozíciója, Kelly pedig ismét Mariotával dolgozhatna. Az ilyen edzőcserék nagyon ritkák és nehéz őket kivitelezni, de volt már rájuk példa. A Jets elengedte Herm Edwardst a Chiefshez 2006-ban egy negyedik körös pickért. Jon Gruden a Raidersből a Tampához került 2001-ben két első és két második körös pickért cserébe. A Belichick Jets-Patriots történet kicsit bonyolultabb 2000-ből, de végül egy első körössel gazdagodott a Jets (plusz aprót cseréltek egymással). 1997-ben a Bill Parcells Jets-Patriots történet is bonyolultabb volt a kelleténél, de egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik körös cetli is gazdát cserélt, illetve 300.000 dollár került egy Patses jótékonysági számlára. Ezen felül a Browns próbált trade-elni Jim Harbaugh-ért tavaly, ami nem jött össze és nem is tudjuk a potenciálisa ajánlatokat.

 

AP_526804860147.43f65a96.fill-735x490

 

Szóval nem teljesen lehetetlen sztori, de igen valószínűtlen. Ian Rapoport szerint legalább egy első körös pickre lenne szükség a csere létrejöttéhez. A Titans pedig az 1/1 birtokosa jelen pillanatban, szinte kizártnak tartom, hogy ezt odaadnák Kellyért. Az is kérdés, hogy Kelly megkapná-e a teljhatalmat Nashville-ben, illetve hogy egyáltalán gondolkodnak-e ebben a franchise-nál. Az Eagles egyébként ezzel az opcióval járna a legjobban, lecserélné a szenvedő edzőjét és kapna magas draftcetliket, amivel fejleszteni lehetne a csapatot.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!