Connect with us

Ti írtátok

Ravens@Browns a stadionból

Neve elhallgattatását kérő olvasónk a helyszínen tekinthette meg az őrült véget érő hétfő esti rangadót, az ő írását olvashatjátok:

 

A Browns – Ravens találkozók nagy presztízzsel bírnak az NFL történelmében. Erről több clevelandi is megerősített a mérkőzés előtt.  Nem kellett hozzá egyéb, minthogy a clevelandi tulajdonos elköltöztesse a csapatot Baltimore-ba stadion-vita miatt, játékosokkal együtt. Ezután kapott észbe Cleveland, épített új stadiont és lett így újból csapatuk később. Legalábbis a helyiek elmondása szerint. Így számukra érthető okokból nem szeretik a Ravenst.

 

12312239_931800033562253_1187828008_n

 

A meccsre menet több tailgate partyba lehetett botlani, volt ahol narancssárgába öltözött DJ csinálta a hangulatot a karácsonyi kivilágítás alatt, körülötte pedig sültek a finom falatok. Az ESPN partija is népszerű volt, folyamatosan mentek a koncertek a felállított színpadon. Jó volt látni, hogy a magyar származású Bernie Kosar még mindig milyen népszerű Clevelandban, több Kosar feliratú mezt viselő szurkolóval is találkoztunk. Természetesen a legtöbben 2-es számú mezben jártak, úgy látszik Johnny Football csinálhat bármekkora ökörségeket, a nép szereti.

 

És hogy milyen érzésekkel várták a meccset? Hát az idei szezonban a Browns finoman szólva sem kényeztette el eddig a közönséget, úgyhogy sok jóra senki nem számított. Volt olyan, aki a védelmek összecsapásának titulálta a mérkőzést és egy elegáns 3:0-ás győzelmet tippelt. Na azért azt reméltük, hogy nem következik be…

 

12336096_931800056895584_1626581533_n

 

Belépőket ezért elég nagy számban árultak még az utcán “buy/sell tickets” táblával a nyakukban az “üzletemberek”, bár ezeknek az ára eléggé rohamosan csökkent. A 70 dolláros jegyre kapásból ötvenet mondtak, de akik a magyar piacokon szocializálódtak, valószínűleg ennél is olcsóbban jegyhez tudtak jutni. A beléptetés gyorsan ment két lépcsőben, azért a reptereken fogasasított fémdetektorral végignézték az embereket. A Pittsburgh-ből ismert “terrible towel” narancssárga kistestvérét osztogatták hostess lányok mindenkinek a bejáratnál. A lelátó eléggé foghíjas volt a kezdéskor, mikor kivonultak a csapatok. Szokás szerint megadták a módját az amerikai himnusznak, egy vak kislánnyal énekeltették el, mellette hatalmas zászló, tűzijáték és ami még kell.

 

A meccsről szakmailag nem írnék, hiszen mindenki láthatta (és mi is írtunk róla ITT, a szerk.) Elhúzott a Ravens pillanatok alatt, majd a Browns összekapta magát nagy nehezen a szünetig, sőt a másodig félidőben a vezetést is átvette. Aztán ismételten a Baltimore került előnybe, amit a Cleveland egalizált egy szép TD-vel. 27:27-tel fordultunk a végére, amikor is kénytelen volt puntolni a Ravens, így egy jó drive-val nagy lehetősége nyílt a hazaiaknak a győzelemre. El is jutottak lőtávolon belülre, bár az utolsó lehetőségüknél már egy yardot sem tudtak előre menni. 51 yardos field goalhoz készülhetett a rúgó, 3 másodpercen állt meg az óra. Az egész stadion állt, őrjöngött, mivel kevesen számítottak a meccs előtt győzelemre. Ami viszont végül nem is lett meg, mert egészen elképesztő módon egy kiálló kézbe sikerült úgy belebikázni a kickernek a tojáslabdát, hogy az egy Baltimore játékos kezébe pattanjon, aki köszönte szépen és néhány jó blokk kíséretében visszavitte TD-re a lasztit.

 

12305863_931800066895583_565155168_n

 

Ha azt mondom, hogy felrobbant a stadion, akkor nem állok messze a valóságtól. A narancssárgába öltözött drukkerek a sokktól, a lilába öltözöttek az örömmámortól ordítottak. De sokáig senki nem hitte el mi történt. “Unbelieveble” – csak ennyit bírt mondani szinte mindenki maga elé meredve és valóban egészen elképesztő pillanatok zajlottak a legvégén. A meccs után néhány Browns drukkernél el is szakadt a cérna és egymáson vezették le a srácok a felgyülemlett feszültséget a lelátó alatt, de aztán a security gyorsan rendet tett.

 

“Így csak a Cleveland tud kikapni…” – írta a Fűzővel kifelé a mérkőzés után a videóhoz és valóban művészi szintre emelte a Browns a hihetetlen vereség tudományát.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!