Connect with us

Összefoglaló

Werseny két helyért

steelers_week15

 

Az összefoglalók sorában ezúttal az AFC Wild Card helyeiért folytatott verseny kerül fókuszba.

 

Dallas Cowboys – New York Jets 16-19

 

A szombati Thursday Night Footballon életben maradtak a Jets playoff reményei, de majd később látni fogjuk, hogy továbbra sincs saját kezükben a sorsuk. Egyelőre azonban maradjunk ennél a mérkőzésnél. Mondhatnám védelmek által dominálta csatának és úgy jobban hangzana, de összességében szörnyű meccs volt. Matt Casselt egy csúnya INT, és egy 18 yardos sack után lecserélték (végre), és a fiatal Kellen Moore kezébe került a csapat, de ő meg negyedenként egyszer eladta a labdát. A dallasi védelem 3 és fél negyeden át mezőnygólokon tartotta a Jetset, de az utolsó játékrészben Fitzpatrick végre kiosztott néhány szép passzt, és ez elég is volt. A Cowboys végleg elbúcsúzott az idei rájátszástól, a Jets esélyeiről pedig lesz még szó.

 

Baltimore Ravens – Kansas City Chiefs 14-34

 

A Chiefs csak azt csinálta, amit idén szokott. Semmi többet, de azt nagyon jól. Működött a futás (West 16/76, TD), Alex Smith tökéletesen dobálta a kis 6-7 yardos passzait (21/25, 171 yd, TD), a védelem pedig két visszahordott TD-vel (Branch fumble, Peters interception) simává tette a meccset. Így belefért, hogy az első félidő végén benyeltek egy Hail Maryt is Aikentől, aki nagyjából az egyetlen, akit ki lehet emelni ebből a Ravensből. A Chiefs az egyetlen csapat az NFL történetében, amelyik egy 5 meccses vereségsorozatot egy 8 meccses győzelemsorozattal tudott folytatni.

 

Pittsburgh Steelers – Denver Broncos 34-27

 

A forduló rangadóján a bombaformában lévő Pittsburgh adott majdnem egy félidő előnyt a vendégeknek. A Broncos ugyan az első drive-jában Hillman révén fumble-t vétett, de a következő négy támadássorozatot is TD-vel zárták, eközben pedig a védelem vállalható 13 ponton tartotta Big Benéket. A hazaiaknál a futás egyáltalán nem működött (17 kísérlet 23 yard…), így aztán Roethlisberger ipari mennyiségű passzt (55-öt) ereszthetett el (+3 sack), és a fordulás után szép apránként előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték 3:30-cal a vége előtt. A hős Big Ben mellett (40/55, 380 yd, 3 TD, 2 INT) a tarthatatlan Antonio Brown volt, aki a felé szálló 17 labdából 16-ot (!) elkapott 189 yardot és két hatpontost termelve. A végén Roethlisberger még egyszer eladta a labdát, de Osweilerék egy yardot se tudtak vele haladni.

 

 

A denveri offense-t a második meccsen tartja soros ellenfele 0 ponton a második félidőben, és emellett már nem lehet elmenni szó nélkül, ugyanis nem véletlen. Sem a Raiders, sem a Steelers védelem nem tartozik az elitbe, így itt inkább a Vadlovaknál kell keresni az okokat. A kommentek közt nyitottak vagyunk a vitára, mi magunk között beszélgetve arra jutottunk, hogy a gameplay összeállítása Osweiler számára Kubiak részéről még nagyon jól megy, Ossie pedig azt a 2-3 drive-ra való playt elég pontosan képes is végrehajtani, de jön a félidő, az ellenfélnél sem hülyék dolgoznak, megcsinálják a védelem játékában a szükséges változtatásokat, és onnantól Osweiler képtelen mozgatni a csapatot, Kubiak pedig képtelen változtatni a gameplanen. Múlt héten még egy Mack kellett ehhez, most viszont a Pittsburgh-nek igazából ennyi sem. Nettó olyan ez, mint amikor Mocsai vezette a férfi kézilabda-válogatottat.

 

És akkor a Wild Card esélyekről. A Jets semmilyen holtversenyt nem tud nyerni a Steelers és a Chiefs ellen, így amíg ez a két csapat nem hibázik, addig ők még a Patriotst is hiába verik meg. A Bengals és a Broncos sem számít még biztos csoportgyőztesnek, de egy esetleges meglepetés sem sokat segít a Jetsen, egy kivétel van. A Kansasnek csak hoznia kell a két hazai meccset (SD, OAK) és biztos az 5. hely, de a Broncos (CIN, SD) leolvadása esetén még akár utol is érhetik őket, sőt a holtverseny nekik jó (egymás ellen 1-1, de a csoportmérlegük egyelőre jobb). Márpedig ha a Chiefs megnyeri a csoportját, és a Jets-Broncos-Steelers hármas marad holtversenyben a Wild Card helyekért, akkor a Broncos esik ki!! A Steelersnek két könnyű csoportmeccs van hátra (@BAL, @CLE), így a Jetsnek egyelőre 20 %-nál nagyobb esélyt nem tudok adni a playoffra, hiába a négymeccses győzelmi sorozat, és a Fitzpatrick-parádé.

 

New England Patriots – Tennessee Titans 33-16

 

A várakozásoknak megfelelően tükörsima meccsen húzta be a kötelező W-t a hazai csapat. Pont nem a Titans a jó mérce, mindenesetre LeGarrette Blount hiánya lehet mégse veti vissza nagyon a futójátékot, mert Iosefa és Bolden is jól mozgott. Mariotanak a félidő előtt megsérült a térde, és már vissza se tért a pályára, Mettenbergerrel pedig legalább azt elérték a vendégek, hogy nem lett csúnya kiütés a vége.

 

San Diego Chargers – Miami Dolphins 30-14

 

Félidőben 23-0 volt, Woodhead karrier napot tartott (3 elkapott + 1 futott TD), Rivers pedig egy interceptionje után visszaszerezte a visszahordás közben Reshad Jones kezéből kivert disznóbőrt.

 

 

A san diegoiak elbúcsúztak a csapatuktól, mert a lehetséges Los Angelesbe költözéssel jó eséllyel most játszottak San Diegoban utoljára NFL mérkőzést. Mike McCoy az utolsó play előtt le is hívta a pályáról a csapat sztárjait, Philip Riverst, Antonio Gatest és Malcolm Floydot (és a Dolphins utolsó drive-jában Eric Weddle-t), hogy a közönség még egyszer megtapsolhassa őket.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!