Connect with us

Minden ami NFL

Rájátszás jósda

Vége az alapszakasznak, mi pedig megpróbálunk jósolni, mi hogyan fog történni az NFL 2015-ös szezonjának utolsó 11 találkozóján. Minden vállalkozó szellemű szerkesztő elkészítette a saját rájátszás forgatókönyvét és pár sorban meg is indokolja, miért várja ezt.

 

jimboy:

 

2015_PO_jimboy

 

AFC: Szép a Chiefs 10 győzelmes sorozata, de végignézve a vert ellenfelek listáját megállapíthatjuk, hogy annyira mégsem volt ez nagy trouvaille. Ugyanakkor a Texans sem alkotott kiemelkedőt, csupán jól használta ki az AFC leggyengébb csoportjának szokottnál is siralmasabb vesszőfutását. A Kansas behúzta a nálánál gyengébb erőt képviselő csapatok elleni meccseit az alapszakaszban és a rájátszásban is folytatja ezt a sorozatot. Habár a Bengalsban McCarron fog irányítani a Steelers ellen, még ő sem elég erős ahhoz, hogy ne hódoljon be a Marvin Lewisból áradó januári fogalmatlanságnak. Big Benék ezután felmennek a magaslatra, ahol lehetősége nyílik a Broncosnak visszavágni az alapszakaszbeli vereségért, de ezúttal sem sikerül ellenszert találni a Brown-Bryant-Wheaton-Miller négyesre. A Chiefsnek lefő a kávé Foxboroughban. Így eljutunk oda, hogy megismétlődik a szezonnyitó az AFC-döntőben, ahol a szeptemberi meccshez hasonlóan a Patriots végig vezetve jut a Super Bowlba.

 

NFC: Ez a Redskins nem egy jó csapat, de szerencséjükre az NFC-s playoff csapatok közül a legrosszabb formában lévő gárda látogat hozzájuk és habár a Packers azért összekapja magát a rájátszásra, kevésnek fognak bizonyulni ahhoz, hogy megállítsák a gőzöst, amibe D-Jax és Jordan Reed lapátolja a szenet. A Vikings tanul az alapszakaszbeli összecsapásukon elkövetett hibáikból, de nem eleget ahhoz, hogy megállítsák Wilsonékat, így egy szoros összecsapáson alulmaradnak.  A következő körben a Redskins-járat eléri a végállomását Arizonában egy olyan meccsen, ahol még 30 vendég pont sem lesz elég a továbbjutáshoz. A másik ágon a Panthers-Seahawks mérkőzésen nem tudnak dönteni a felek 60 perc alatt. A hosszabbításban pedig Newton folytatja az egész évben folytatott showműsort és NFC-döntőbe vezeti csapatát. A Cardinals ellen azonban vége a műsornak, Newton élete meccse után egy héttel, élete legrosszabb meccsén lesz túl, az Arizona pedig a vártnál könnyebben jut Super Bowlba.

 

SB: Brady egész meccsen szenvedni fog a Cardinals pass rushától, azonban ez sem lesz elég az arizonai sikerhez, a Pats ígyis folyamatosan pontokat tud felrakni a táblára köszönhetően annak, hogy Gronkra ezúttal sem találnak megoldást, illetve Steven Jackson a meglepetés erejével robban be. A Patriots D valamilyen szinten képes lesz kordában tartani a Michael Floyd – John Brown – Larry Fitzgerald hármast, hasonlóan a főcsoport-döntőhöz, a futójáték pedig nem lesz elég ahhoz, hogy tudják tartani a lépést Bradyékkel, így hosszú idő elteltével ismét címvédés történik az NFL-ben és ismét a Patriots hajtja ezt végre.

 

renningan:

 

2015_PO_renningan

Az AFC viszonylag egyszerű lesz, nem nagyon történnek meglepetések. A Steelers épp úgy legyőzi a McCarronnal felálló Bengalst, mint ahogy tette azt az alapszakaszban, bár közel sem a szezon eleji-közepi lehengerlő játékkal. A Houston pedig (hiába örülök nekik) irányító nélkül nem fognak sokáig jutni. Foster kiesése óta nincs futójáték, így a passzolni kénytelen Hoyer több INT-t fog passzolni, mint TD-t, egy labdáját Marcus Peters szedi majd le. Ellenben a Chiefsnél minden ülni fog, hiába nyel be pár sacket Alex Smith, zsinórban a 11. mérkőzésüket is megnyerik.

 

A divízió körben a Patriots kínkeservesen, hosszabbításban tudja majd csak legyőzni a Chiefst egy 50+ yardos mezőnygóllal. Brady előtt nem marad fal, illetve legalább 1-1 klasszis kiesik a védő és a támadó oldalról is. A Steelers szezonvégi szenvedése pedig a friss és üde Denver Broncos otthonában fog véget érni egy meglepően sima mérkőzésen. Antonio Brown 70 yard alatt marad, Big Ben nem fogja elérni a 200-at, Peyton Manning menedzser módban lehozza a mérkőzést. Az AFC döntő pont olyan lesz, mint két éve. A Patriots kórház csapata egyszerűen kevés lesz a Broncos ellen, a mérkőzés a Pats összekukázott támadófalán fog elmenni.

 

Az NFC-ben a Packers szenvedése és kilátástalan, ötlettelen játéka tovább folytatódik és sima verést kapnak a meglepően jó formában lévő kuplerájtól Redskinstől. Egy pontgazdag, de nagy arányú (mondjuk 38-24) Washington győzelmet várok. A másik Wild Card meccsen már nem lesz olyan sima a dolog, a Vikings ugyanúgy feljavul a Seahawks elleni második meccsre, ahogy tette azt a Packers ellen. Csakhogy ez még mindig nem lesz elég, egyszerűen a rutin és a remek forma miatt egy szoros, maximum 7 pontos különbséggel, de nyer a Seahawks.

 

A következő körben aztán újabb meglepetés lesz, mégpedig a Redskins jóvoltából. A Cardinals megint a lövök, lövök, de nem töltök arcát mutatja, a nagy lendületnek és vehemenciának turnoverek lesznek az eredményei. A Washington nem csinál csodát, egyszerűen kihasználja az ellenfelei hibáit, minden egyes pontot labdaszerzésből fognak szerezni és végül egy sikertelen kétpontos kísérletnek hála nyernek. A Panthers-Seahawks meccs pedig jó eséllyel a rájátszás meccse lesz: MVP Cam Newton vs az All Pro formában játszó Wilson. Newton 2 futott és 2 passzolt TD-t pakol fel az asztalra, Wilson egymaga passzol négyet, de a meccset egy Kuechly pick six fogja eldönteni a Panthers javára. Az NFC döntő viszont meglehetősen unalmas lesz, a Redskins elfogy a végére, a csapat legalább 5 turnovert hoz össze és a Panthers simán nyeri  a meccset.

 

A Super Bowlon már az első félidőben 21 pontos hátrányban lesz a Broncos, Manning 2 interceptiont is dobni fog. A második félidőre aztán beindul a csinálj amit akarsz Peyton, és az öreg karrierje utolsó félidejében hatalmasat játszik az elkényelmesedő Panthers ellen. A Broncos D folyamatosan 3&outon tartja Newtonéket, Manning pedig két field goal után vezet két TD drive-ot és sikeresen abszolvál egy két pontos kísérletet is. Persze Newtonék is észbe kapnak, Super Cam 50+ yardos TD-t fog futni, de Manning egy 2 perces drive-val egalizál. A mérkőzést pedig a hosszabbításban egy blokkolt punt után visszahordott TD-vel nyeri meg a Denver

 

rowi:

 

2015_PO_rowi

 

NFC: A Redskinsnél csak egy gyengébb csapat maradt állva az NFC-ben, pont a Packers, így ha nyögvenyelősen is, de továbbszenvedik magukat Cousinsék, Palmerék azonban keresztülgyalogolnak majd rajtuk, de Grudent így is pajzsra emelik. A Vikings szerencsétlenségére a legrosszabb matchupjai pont a Seahawks ellen vannak, az alapszakasz meccshez hasonló eredményre számítok, így jöhet a Panthers-Seahawks csúcsrangadó. A liga két legjobb formában lévő QB-ja és offense-eik csodálatos meccset játszanak, de Shermanék eggyel több labdát szereznek majd, mint Kuechlyék, így 37-34-re győz a Seattle. Az NFC döntő sem hoz sokkal kevesebb pontot, de megint csak egy labdaszerzés dönt Wilsonék javára.

 

AFC: Teljes káosz, és erősen hitkérdés, hogy ki kit érez jobbnak/rosszabbnak. Egyelőre azt gondolom, hogy a Texans főcsoportdöntőbe jutásán kívül semmi sem számítana meglepetésnek, még talán egy Patriots one-and-done se. Wild Cardon a Chiefs folytatja a hibamentes játékát, amit lassan 3 hónapja csinál, így egy nem szép meccsen továbbküzdik magukat. Az északi rangadón McCarront a második félidőre megfogják, a Steelers egy 10+ pontos hátrányból fordítással továbbcsúszik, a Denver ellen viszont már zúzni kezdenek Big Benék. A Patriots az első meccset még túléli nagy szenvedések árán, de a Steelers ellen már nem fognak tudni elég pontot felrakni, így a két 6. kiemelt játssza majd a döntőt.

 

SB: Az alapszakasz meccshez hasonló pontzuhatagos, végig kiélezett meccsen Wilsonék a tavalyi évvel ellentétben már sikerrel viszik végig a game-winning drive-ot, dinasztia születik. MVP: Russell Wilson

 

Leonidasz007:

 

2015_PO_leonidasz

 

AFC: A Chiefs egyszerűen jobb csapat, mint a Texans és még ha nem is hengerlő magabiztossággal, de behúzzák a mérkőzést idegenben. A Steelers @ Bengals összecsapás vérbeli NFC North csata lesz, de Dalton nélkül csak egy félidőig bírja Lewis csapata. A Kohászok Mile High-on játszott vendégjátékánál csak ismételni tudom magam, miszerint egy ilyen sokoldalú elkapógárda ellen még a liga egyik legjobb cornerback párosa is tehetetlen egy egész mérkőzésen át. A Patriots pedig simán semmisíti meg a Chiefs csapatát. Az AFC döntőben aztán valamivel nehezebben, de a Steelerst is maguk alá gyűrik, mert a Brady vezette támadósor ellen az a védelem nagyon sovány lesz.

 

NFC: A Redskinsről egész évben nem hittem el, hogy jó csapat és ezen a pocsék NFC East csoport behúzása sem segített. A Hawks most a liga legjobb formában lévő csapata, így Petersonék hasonló verést kapnak, mint az alapszakaszban, hogy aztán a Wilsonék átrobogjanak a Panthersön is. A másik ágra kerülő Packers a Cards ellen már kevés lesz és nagy különbséggel nyernek Palmerék. Az NFC döntő egy parázs csata lesz, ahol a 17. fordulóval ellentétben szoros meccsen jut be a Seahawks.

 

SB: Bár minden porcikám tiltakozik a tavalyi döntő megismétlése ellen, nem igazán látom, hogy ne jöhetne ez létre. Ráadásul hasonló kimenetellel. Gronkra továbbra sincs a Seattle-nek se válasza és ezúttal egy utolsó utáni pillanatban szerzett interception sem kell a címvédéshez.

 

tszajko:

 

2015_PO_szaja

 

NFC: A Cousins-bandwagon lelkes tagjaként reálisnak látom a középszerűségbe süllyedt Packers legyőzését, de a Cardinals domináns játéka ellen már nem lesz esélyük a fővárosiaknak. A Seahawks Minnesotában az alapszakasz kiütésénél kicsit nehezebben, de magabiztosan legyőzi a Vikingst, de idegenben kevésnek bizonyulnak Wilsonék az unokaöcsi ellen, a Panthers védelme megeszi Wilsont, Lynch nem lendül formába, Newton opcióit pedig a LOB sem tudja levédekezni. A Panthers a Seahawks-verés lendületét továbbviszi az NFC-döntőbe, és a 17. heti Seahawks @ Cardinals-hoz hasonló meccsen jutnak másodszor Super Bowlba a franchise történetébe.

 

AFC: Igazi irányító nélkül nem megy: az ezen a poszton korlátozott Bengals és Texans egyaránt veszít hazai pályán. A Chiefs ezután a Patset is meg tudja szorongatni, de a számos sérültjét visszakapó címvédő a 2. félidőben megfordítja a meccset. A Broncoson nem segít az, hogy Osweiler helyett Manning adja át az RB-knek a labdát, és hiába küzd hősiesen a Broncos D, a Ben-Antonio párost nem tudják megállítani. Az AFC döntőben igazi shootoutra számítok, ahol a high-octane offense-ek harcát végül az éhesebb és egészségesebb Steelers nyeri.

 

17-1 vs. Rex Ryan bosszújának köszönhető playoffba jutás. Rendkívül szórakoztató, sokpontos mérkőzésen végül a Panthers nevet utoljára, miután Bent többször is labdaeladásra kényszerítik, miközben Newton nem hajlandó hibázni: alapszakasz után SB MVP lesz SuperCam!

 

MZoli:

 

2015_PO_Mzoli

 

NFC: Jelenleg az én elképzelésem a legelrugaszkodottabb ebben a főcsoportban. Szerintem a legvérmesebb Packers szurkolók se gondolhatják komolyan, hogy azzal a performansszal, amit a Packers bemutatott a szezon második felében, érdemi rájátszás szereplés lesz, nem hogy Super Bowl. Erre csak azt tudom mondani, hogy legutóbb, amikor 10-6-os mérleggel lemaradt a csoport első helyéről a gárda akkor végigvertek mindenkit a playoffban, ráadásul abban az évben 10+ játékos kötött ki az IR listán. A történelem pedig mindig ismétli önmagát (ezt a Patriots szurkolók tudják a legjobban). A legnehezebb a Redskins elleni derbi lesz, ha ott tovább lendülnek Rodgersék, akkor a Seahawks ellen megtört Cardinals már könnyebb lesz, lelkileg is.

 

A másik ágon a Vikings nem lesz ellenfél a csúcson pörgő Hawksnak, viszont Carolinában véget ér a Seattle rájátszása. A főcsoportdöntőben hosszabbításos Packers győzelem után utazhatnak a Sajtfejűek a  Levi’s Stadiumba.

 

AFC: A Kansas – Texans derbi megjósolhatatlan, talán egy hajszállal a Chiefs csapata az esélyesebb, zsinórban 10 győzelemmel zárták az alapszakaszt. De a Houston fennállásának ez mindösszesen a harmadik rájátszás szereplése és eddig mindig túljutottak az első fordulón, most se lesz ez másképp. Ezt követően a Patriots már nagy falat lesz és nem jut a főcsoportdöntőbe a szimpatikus alakulat.

 

A túloldalon igazi rangadónak ígérkezik a Bengals – Steelers, de még az se menti meg a Bengalst, hogy PrimeTime Dalton hiányozni fog, nagyobb a rutin a másik oldalon. Divíziókörben viszont a Broncos védelme már kemény falat lesz Big Benéknek, ezért egy igazi brusztolós, kevés pontos Patriots – Broncos döntőt várok ezen az ágon. Ezt a mérkőzést szerintem Manning bizonyítási vágya fogja eldönteni.

 

SB: A legendás irányítónak sanszosan ez lesz az utolsó playoff runja, de mivel Amerikában sem minden sztori hollywoodi, újfent el fog bukni a nagy döntőben. Az MVP Aaron Rodgers lesz 400+ passzolt yarddal és 3 TD-vel és ezzel lecsendesít minden fanyalgót.

 

katonadani:

 

2015_PO_katonadani

 

Az AFC-ben a Chiefs wild card körös győzelmét a többiekkel egyetemben esélyesnek tartom, azonban van egy furcsa érzésem a Bengalsszal kapcsolatban, hogy most végre meglehet nekik a győzelem, így egyedüliként juttatom őket tovább. A Steelersnél jobb a védelmük és ugyan a támadósoruk McCarronnal gyengébb, viszont a Steelers is akadozik jelenleg, ráadásul DeAngelo Williams is lehet, hogy parkolópályára kerül az első körre. A divisional roundban a pihenőhetes csapatok továbbmennek, hogy aztán a Broncos léphessen túl a Patriotson a hazai pálya és Peyton Manning visszatérésének köszönhetően. Na meg a borzalmas Pats O-Line vs elit Broncos pass rush sem kedvez Bradyéknek.

 

Az NFC wild card körében a Seahawksban nem kételkedik senki, én se teszem, azonban kisebbségben továbbviszem a Packerst, mert a Redskins gyenge csapat, ne tévesszen meg senkit az utóbbi hetek eredménye pocsék csapatok ellen. A Packers aztán kikap Arizonában annak rendje és módja szerint, az NFC döntőjét azonban már egy körrel hamarabb megvívja a Panthers és a Seahawks és a bombaformában lévő seattle-ieket érzem esélyesebbnek és a rutin is mellettük van attól függetlenül, hogy nagyon fogom tudni sajnálni az MVP Cam Newtont. Számomra a Seahawks bebizonyította, hogy jobb csapat jelen pillanatban a Cardinalsnál, így őket viszem a Super Bowlba, ahol ugyan nem olyan dominánsan, mint két éve, de bezsebelik a győzelmet Peyton Manningék felett.

 

Kommentben várjuk a ti elképzeléseiteket is, ehhez itt egy sablon ágrajz, photoshopposok előnyben, de gimpben és paintben is készültek a mieink.

 

2015_PO_nagy

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!