Connect with us

Beharangozó

Az elhallgattatás!

A wild card körök utolsó összecsapásán a Washington Redskins fogadja a Green Bay Packers együttesét. Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a vérmesebb Packers szurkolókon kívül ember nem gondolja, hogy a Green Bay tovább fog lépni a fővárosiakon. 6-0-ás kezdés után jött egy 4-6-os sorozat az északi csapatnak, a fanyalgók pedig ellepték az NFL világát: Aaron Rodgers rossz, az OL rossz, az elkapók rosszak, McCarthy rossz, rossz minden, országos hazai ez a derbi! Really?

 

Nos kérem szépen, eljött az Elhallgattatás napja!

 

Tele van a sajtó, a szurkolók véleménye, a mindenség azzal, hogy Aaron Rodgers karrierje legrosszabb szezonját futja. Nos igen, ez így nagyon szépen hangzik, lehet vele dobálózni. 3821 yard, 31 TD, 8 INT, 92,7-es passer rating. Igen valóban ez a legrosszabb szezonja amióta ő a kezdő irányító. Nézzük meg mégegyszer a fenti statisztikát, majd hangosan mondjuk ki: E-z a l-e-g-r-o-s-s-z-a-b-b! Miután realizáltuk ezt a méteres ellenmondást és meghasonlottunk, üljünk le szépen csendben és gondolkozzunk el azon, hogy hány olyan idén kezdő irányító volt, akinek a legjobb szezonja a közelébe se ér ehhez.

 

x49ah

 

Super Bowl győztes, Super Bowl MVP, kétszeres alapszakasz MVP, all time legjobb TD-INT ratio, passer rating és ezt az irányítót írjuk le egy Kirk Cousins-szal szemben? Ugyan már, viccnek is rossz! Ezt senki nem gondolhatja komolyan, hogy azért mert Mr. You Like That elkapta a fonalat és az utolsó négy mérkőzésen olyan “hatalmas játékerőt” képviselő gárdákat vert meg, mint a Boys, Bears és az Eagles, akár csak egy lapon is említhető Aaron Rodgersszel! Valóban az elmúlt pár mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy hozzászoktunk az évek alatt, de azért nehogy már a ketrec rázza a majmot! Cousins életében nem járt még a rájátszásban kezdőként, láttuk ezt tegnap Hoyernél mit jelent. Rodgers pedig egyszer már végig verte a playoffot underdogként, nagyon nem ugyanaz.

 

Most, hogy mindenki belátta, nem Rodgers a baj, akkor mi? A támadósor? Hát tény és való nem úgy muzsikálnak, mint mondjuk tavaly, de nem azért mert rosszabbak lennének. A kezdő fal betűre pontosan ugyanaz, mint tavaly volt (akkor top5 egység), a legnagyobb differenciát az adja, hogy amíg tavaly a sérülések elkerülték az egységet, idén dögvész pusztít a támadófalban.

 

Corey Linsley még talán a legegészségesebb az összes közül, de neki is volt már kihagyott mérkőzése és hetek óta bokasérüléssel szerepel az injury reporton. TJ Langnek már most tudják, hogy műteni kell a vállát, de amíg mérkőzések vannak, nem kockáztatják meg a kiesését, mert még így is többet ér, mint akármelyik backup. Josh Sittonnak a háta fáj hosszú hetek óta, ráadásul elit guardként még a vakoldali tackle posztra is áthajigálják, hátha segít majd valamit. A kezdő LT, David Bakhtiari eddig két mérkőzést hagyott ki zsinórban, és valószínűleg most sem látjuk a pályán. A szezon elején új szerződést kapó Bryan Bulaga eddig összesen négy meccset hagyott ki, és most sem 100%-os a bokája.

 

150420-o-line-950

 

A cserejátékosokat az egységben pedig hatalmas szakadék választja el a kezdőktől. Don Barclayt az nem veri meg, aki épp nem akarja, Josh Walker és Lane Taylor pedig annyi tapasztalattal rendelkezik, mint egy harmadik számú tight end. Az egyetlen használható backupot, JC Trettert pedig nem lehet egyszerre több posztra felküldeni. Talán csak a Patriots az egyetlen csapat, aki felveheti a versenyt OL foltozásban a Packersszel. Most épp őket is leírják, kínos hasonlóság nem?

 

Az elkapók sincsenek manapság a helyzet magaslatán. Nos, Jordy Nelson kiesése a vártnál jobban sújtotta a passzjátékot, és jelenleg ott tartunk, hogy a legjobb elkapási százalékkal rendelkező játékos a másodéves tight end, Richard Rodgers. Igen, több felé küldött passzt elkap, mint a Jones-Cobb-Adams duó. Hát ez nem épp a legszerencsésebb helyzet, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy Randall Cobbra még mindig nyugodtan rá lehet dobni a 3rd & 10-et, jó eséllyel két védő között is leszedi.

 

Aztán ott van Hulk, a Tank, akinek futójátéka láttán még Marshawn Lynch is elismerően csettinthet, Eddie Lacy. Nála volt egy kis motivációs probléma, volt, hogy nevelő célzattal padra került, de nem felejtett el futni a srác. Sőt! Az, hogy ilyen gyenge fal mögött is megcsinálta a back-to-back 100 yardot idén, karrierje során először, az bizakodásra adhat okot. A Redskins védelem az alapszakaszban 26. volt futások ellen, ha felszívja magát nagyon felköthetik a gatyájukat, már most megelőlegezek neki egy 100+ yardos napot.

 

lacy

 

De ha tegyük fel az offense még nem talál magára (nem így lesz), akkor is ott a védelem, akik a tavalyi bye-week óta jól játszanak. A PFF a harmadik legjobb secondary egységnek nevezte a Packers passz elleni védekezését, amit nem kell különösebben magyarázni. Futások ellen is egész szépen muzsikálnak, jelenleg a Redskins nem rendelkezik olyan futójátékkal, amit ne tudnának megfojtani Mike Danielsék.

 

Egy szó mint száz, ez a csapat semmivel sem rosszabb, mint tavaly volt. Jelenleg 18(!) játékos szerepel az injury reporton, hetek óta 15+ felett van ez a szám, így pedig nagyon nem könnyű. Egyikük sem lett rosszabb játékos, a rájátszásba bejutottak, innentől nincs más dolguk, mint összeszorított fogakkal menni előre és csinálni, amihez értenek. Biztos vagyok benne, hogy extra bizonyítási vágy van minden játékosban, elég ekézést kaptak az elmúlt hetekben. Eljött az elhallgattatás ideje és a Green Bay Packers vasárnap este mindenki száját be fogja fogni!

 

gbwas

 

Ha kíváncsi vagy Jimboy milyen képtelen magyarázattal próbál Redskins győzelmet vizionálni, akkor kattints IDE. A másik mérkőzés beharangozóit pedig a Seahawks részéről ITT, a Viqueens részéről ITT találod.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!