Connect with us

Beharangozó

A bizonyítás

A Green Bay Packers előző héten elhallgatott mindenkit, miután simán lelépte a Washington Redskinst. A legnagyobb ellenérvek egy hete azok voltak, hogy Cousins hú de elkapta a fonalat, meg hazai pálya és különben is a Packers az most béna. Aztán volt nagy felháborodás a cikkem kapcsán is, hogy arrogáns, elvakult és különben is szar. A Green Bay Packers pedig jött, látott, győzött és befogta a szátok.

 

Hittem én, hogy így lesz, az egy hete Cousins-fanatikus hozzáállás a sima bukta után átalakult a leggyengébb védelmet verte meg a Green Bay fétissé. De amíg az ellenérvek folyamatosan változnak, addig a Packers továbbra is győzni fog, ez a cikk pedig ugyanolyan szar lesz, mint egy hete volt. Előző héten elhallgattattunk, most bizonyítani fogunk.

 

meme

 

Előző héten azt mondtam, kevesen merik a Packerst győztesnek megtippelni, ezen a héten gyakorlatilag alig van ember a földön, aki így gondolná. Mindenki teljesen belehabarodott a 16. játékhét eseményeibe amikor az Arizona Cardinals 38-8-ra lelépte a Packerst. Az Arizona egy olyan, de olyan komplett csapat, hogy ilyen még sose volt. Az Arizona védelme über brutál, a támadók pedig egyenesen a Marsról jöttek és különben is simán SB esélyes az alakulat. Az Arizona marha jó, az Arizona nagyon szép, az Arizonaaaa… És? Kit érdekel? Ez itt már kérem szépen a rájátszás, nem úgy megy az, hogy XY simán győzni fog és kész, mehetünk tovább.

 

Térjünk vissza kicsit a 16. hét eseményeire, a Cardinals hazai pályán simán lemosta a szenvedő Green Bayt. A Cards DL gyakorlatilag hülyére verte Aaron Rodgerst, ott szopatták meg a támadófalat, ahol nem szégyellték. Nyolcszor verték a földbe ARodot, háromszor kiverték a kezéből a labdát, amit kétszer TD-ig vissza is vittek. Itt gyakorlatilag el is dőlt a dolog, mert ilyen szintű dominálás után persze hogy nem haladt a Green Bay előre.

 

Dec 27, 2015; Glendale, AZ, USA; Arizona Cardinals linebacker Dwight Freeney (54) sacks Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers (12) and causes a fumble during the second half at University of Phoenix Stadium. Mandatory Credit: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

 

Azt azért ne felejtsük el, hogy akkor a Packers tartalékos támadófallal állt fel, egy olyan Don Barclay védte ARod vakoldalát, aki ACL szakadás után tért vissza és köbö annyit ért a falban, mint egy vödör takonyba mártott angolna. Simán átcsúszott rajta mindenki és egy maga 4 sacket engedélyezett. Most nem így lesz, egyrészt James Campen rongyosra videózta azt a mérkőzést, másrészt Barclay jobb esetben be se lesz nevezve a mérkőzésre.

 

A vakoldal védelmét immár David Bakhtiari fogja ellátni, és november 22 óta először fog összeállni a kezdő támadófal. November 22-én játszották a Vikings elleni első mérkőzést, amikor a támadósor az alapszakasz egyik legjobbját nyújtotta. Ennyin múlik kik szerepelnek a támadófalban.

 

Az elmúlt 20 évben mindössze négy olyan mérkőzés volt, amikor az alapszakaszban elszenvedett 30+ pontos bukta után a playoffban visszavágóra került sor. Ebből a négyből mindösszesen csak az egy szem Jets tudott győzni a visszavágón 2009-ben. A történelem nem épp a Packers mellett van, de ha azt nézzük, hogy a Viqueens is bukott 30+ ponttal a Seahawks ellen és majdnem megcsapták a szájukat a wild card körben akkor semmi sem lehetetlen.

 

GLENDALE, AZ - DECEMBER 27:  Quarterback Carson Palmer #3 of the Arizona Cardinals scrambles with the football during the NFL game against the Green Bay Packers at the University of Phoenix Stadium on December 27, 2015 in Glendale, Arizona. The Cardinals defeated the Packers 38-8.  (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

 

A Packers játékában kulcsszerep fog jutni Eddie Lacynek. A totálisan lesajnált, lekövérezett running back játékra nagyobb szükség lesz, mint valaha. Az Arizona védelme ugyanis a földön sebezhető, középső linebackerük az van de minek, ha Lacy a falon átmegy akkor már csak egy fellépő defensive back tudja majd megfogni. És ha valaki át tud menni a Cards védőfalán akkor az Eddie Lacy, a Tank! Az előző mérkőzésen is jó számokat hozott, 5 yardot átlagolt, de mivel futni kellett az eredmény után, hamar a passzjátékok kerültek előtérbe. Ha Lacynek menni fog (és miért ne menne) az már fél siker, utána lehet majd etetni a Cardinals védelmét a play action játékokkal és lehet szépen haladni.

 

Aaron Rodgers előző héten elkapta a fonalat, az OL elkezdett működni, Rodgers pedig hozta a formáját. Háromszor nyomta le a Redskins torkán a szabadjátékokat, amiben kétségtelenül a liga legjobbja. A Cardinalsra dobták az alapszakaszban az egyik legtöbb 12 ember a védelemben szabálytalanságot, ha nem kapják magukat össze, ARod kegyetlenül büntetni fog.

 

Igaz, hogy Davante Adams hiányozni fog a mérkőzésről, de amennyi labdát eldropolt az alapszakaszban talán nem is baj, ha kicsit Abby és Janis kerül előtérbe. Abbrederis bár üvegből van, de amíg nem törik össze egy elkapást követően, nem lehet sokkal rosszabb, mint Adams. Janis pedig idén vadállat gunneré fejlődött, talán a támadósorban is tud olyan gyorsan futni.

 

Aztán ott van a védelem, előző héten Capers egysége megmutatta Kirk Cousinsnak hol lakik a jóisten, addig verték amíg mozogni bírt szerencsétlen. A Cards OL a PFF adatai szerint a harmadik legrosszabb pass protectionben, Capers pedig ügyesen keveri a kártyákat. Elég mély az OLB sor ahhoz, hogy a mérkőzés végén is friss játékost tudjon beállítani, aki érdemben tudja majd Palmert terrorizálni.

 

 

A Green Bay secondary egysége teljesen rendben van, azzal nem lesz gond, hogy Palmer passzjátékát megfogják. Casey Hayward az egyik legjobb cornerünk, el fog bírni az öregedő, bár másodvirágzását élő Larry Fitzgeralddal. Nagy matchup lesz az övék, Fitz az egyik legjobb slot elkapó jelenleg a ligában, Hayward viszont csak minden 10. route running alatt enged elkapást.

 

Egyszerűen nem látom, miért ne nyerhetne a Packers ezen a mérkőzésen. Aaron Rodgers szerint nyomás egyedül a Cardinals csapatán van, és egyet kell értsek vele. Mindenki azt várja, hogy a visszavágón is sima Arizona győzelem lesz. Az ESPN szakértői közül egyedül Mike Ditka tippelt Green Bay sikert, ironikus.

 

ditkameme

 

Palmer playoff rutinja Tebowéval vetekszik, a különbség csak annyi, hogy a szent ember nyert már mérkőzést a rájátszásban, míg Palmer nem. Akárki akármit mond, ez igenis sokat számít, gondoljunk csak Andy “PrimeTime” Dalton sorozatos szenvedésére, de hogy ne kelljen olyan messzire menni, idén eddig minden kezdő QB kihullott, akinek nem volt számottevő playoff rutinja. Például az előző héten felszopott Kirk Cousins is. A képlet egyszerű Aaron Rodgers > Carson Palmer, ennyi, ezzel nem lehet vitatkozni. Akkor sem, ha idén nem úgy jött ki a lépés az alapszakaszban, ahogy azt szerettük volna. Ettől Rodgers nem lett rosszabb irányító.

 

Aaron Rodgers az előző héten elhallgattatott mindenkit, ezen a héten SB aspiráns csapatot fog a Packersből csinálni miután visszavágott a Pintyeknek. Én pedig jövőhéten is jövök és bebizonyítom, hogy a Seattle Seahawks ellen hazai pályán visszavágunk a tavalyi NFC döntőért.

 

Az pedig, hogy a Lionsos Renningan érvel a Cardinals mellett már önmagában előre vetíti a Packers győzelmet, IDE kattintva elolvasható, mire alapozza a Cards sikerét. A másik mai mérkőzésért IDE avagy IDE tessen bökni.

 

gbari

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!