About the author

21 Comments

 1. 1

  szemhokinsz

  elmondaná valaki mit jelent az a halott pénz ,ezekben az esetekben? kösz

 2. 2

  Zubor László

  A Rex Ryan-es képről eszembe jutott valami. Rexnek tuti az a terve, hogy tönkreteszi az összes csapatot a csoportban, aztán majd pár év múlva ő lesz Belichick utódja a Patriotsnál és simán nyeri az AFC “Ísztet” :D

 3. 3

  katonadani

  ennyi marad utánuk a sapkában.

  Kicsit hosszabban a szakdogám mellékletében például tudsz olvasni egy példán keresztül

  https://fuzovelkifele.com/2015/05/31/egyseges-fizetesi-sapka-kulonbozo-motivalas-az-nfl-ben/

 4. 4

  Gábor Fi

  En meglepodnek ha Mayo nem maradna a Patsnel,foleg hogy Collins meg Hightower azert eleg serulekeny,es kell a depth oda ugymond.Lehet szerzodesatalakitassal,de sztem Mayo maradni fog.Boldennek fontos szerepe van a special teamben,plusz neha futtatni is lehet,ot sem hiszem hogy kitenne BB.Belichick szereti azokat akiket tobb poszton lehet hasznalni.Sztem Chandler nagyon eselyes a tavozasra,es lehet LaFell is,bar akkor nem lesz melysegi celpontja Bradynek.Cannon,hat a fene tudja hogy az igy is lyukas falbol el lesz-e kuldve valaki.

 5. 5

  renningan

  Meglepne ha Mayonak adnának 11 millat iden. 7ert mar nagyon jo lb-t lehet szerezni.

 6. 6

  jimboy

  számszerint a falban elég vastagok vagyunk, a szezon elején ott volt a legtöbb választás. az más kérdés, hogy a sérülések miatt épphogy ki tudunk állni 6 falemberrel. BB nem szívbajos, ha ki kell valakit vágni, majd hoz valakit a draftról.

  Mayo elküldését borítékolni lehet, coverageban nagyon rossz, de legalább futás ellen is gyenge. sokkal többet használjuk freenyt, de inkább a nickel felállásokban bízunk Johnsonnal vagy Colemannel vagy egy harmadik safetyvel.

  Már tavaly is kiállt a rúdja Amendolának, idén viszont az alapszakaszban is jól játszott, nemhiszem, hogy tőle válnánk meg. sokkal több esély van lafellre, aki borzalmasan visszaesett (igaz, a 8 hét kihagyás is közrejátszhatott, de a dropjai ezzel kevésbé magyarázhatók). Chandlert szintén sanszos, hogy kirakjuk, az év elején még viszonylag sokat használtuk, azóta sokkal kevesebb snapet kap – ez köszönhető annak, hogy blokkolni nem tud, a fal “erőssége” miatt pedig nem tehettük meg azt, hogy sokat legyen fent.

  Bolden alkalomadtán jól száll be, de az offense-ben tényleg csak sokadikszámú megoldás, elsősorban valóban a special temaben van szerepe. Viszont kizártnak tartom, hogy egy special teamerért, aki nem Slater (vagy Gostkowski) 1,1 milliót fizessenek.

 7. 7

  jimboy

  Forsett kivágásán amúgy el lehet gondolkodni, Allen simán hozta azokat a számokat, mint Forsett, hosszútávon jobb megoldásnak tűnhet. Arrington kuka, amikor játszott akkoris szar volt, Elam meg önmagában véve ócska, csak a körülmények miatt tűnhet a jelenleginél jobb megoldásnak és egyébként Canty is mehet, ha úgy adódik. Flacco meg szerintem nem hülye, bele fog menni az átstruktúrálásba, ha nincs más megoldás.

 8. 8

  renningan

  Meg azért gondoltam Boldenre, mert ott a sok Iosefák mellett ott van Dion Lewis is, akinek azért kinéz egy első számú futó szerep, mert még futni is bír :D

 9. 9

  renningan

  A módosításba igen, de a paycutba aligha. És ugye ő nem fog sokkal kevesebbet keresni, a következő évben már 31 millió járna neki, majd pedig 24. Nem nagyon tudnak már mit hova tolni Baltimore-ban.

 10. 10

  jimboy

  FYI: Iosefát a nagy bemutatkozása után ki is vágtuk, majd egy héttel ezelőtt visszaigazoltuk a gyakorlóba

  alapból is Lewis volt az első számú futó még amikor Blount egészséges volt. Bolden nem nagyon kerülhetett volna snapközelbe, hogyha utóbbi egészséges tud maradni, viszont nem volt kit beküldeni a darálóba White mellett, ezért az öreg fakezű special teamerünk került a backfieldre (meglepően nem volt annyira szar)

 11. 11

  renningan

  Ellenben az európai focival, részben a játékosok elhasználódása miatt, az NFL-ben nem garantáltak a szerződések. Soha nem felejtem el a Juventusnál Amaurit, aki egy vagyon pénzért padozott a zebráknál, de kirúgni vagy eladni nem tudták jó darabig :D

  Egy játékos szerződésében alapvetően 3 tétel lehet és éves lebontásban szokták őket nézni:

  – teljesen garantált – ilyen az aláírási bónusz, amit rögtön kézhez kap a játékos, azt a legtöbb esetben nem lehet tőle már elvenni (kivétel mondjuk, ha börtönbe kerül, mint Aaron Hernandez, vagy visszavonul, mint a 49erses Chris Borland)

  – opcionálisan garantált – tehát ha mondjuk március elsején a játékos még a csapatban van, akkor jár neki 10 millió. De ha március előtt kirúgják, akkor nem.

  – nem garantált – ez általában az alap fizetése, ami meccsenkénti meg más, számunkra gyakran ismeretlen feltételekből adódik össze.

  Minden NFL csapatnak van minden évre könyvelése. Ennek van egy limitje, vagyis mondjuk 150 milliónál nem költhet többet. Ha egy játékos köt egy 5 éves szerződést és kap mondjuk 15 millió aláírási bónuszt, akkor azt úgy könyvelik el, mintha a szerződése minden évére kapna + 3 milliót. Csakhogy, ha a játékost 2 év után kivágják, akkor még három évre szóló aláírási bónusszal el kell számolni. Ekkor a csapat választhat, hogy vagy egyben tudja le, vagy pedig az eredeti terv szerint.

  Tehát ezek a teljesen garantált tartalmak benne maradnak a költségvetésben és azért hívják halott pénznek, mert azt nem lehet abban az évben elkölteni.

 12. 12

  renningan

  Még mindig Gray a kedvencem :D 200+ yard meg 4 TD (vagy 2) után kuka :D

 13. 13

  jimboy

  az a fránya vekker… :D

 14. 14

  jimboy

  az elitségnek ára van

 15. 15

  Chester

  Ugyan a posztban nem szerepel, de a Packers helyzete is érdekes, ugyanis 19(!) játékos szerződése fog lejárni, a Packers meg ugye nem egy FA betyár csapat. Nyilván ezek közül a nagy része felesleges, de vannak köztük olyanok is, mint Crosby, Raji, Neal vagy Starks például. Most elvileg 2016-ra 23 milliós cap space-ünk lesz, annyiból kell hosszabbítani illetve félretenni a draftra.

  Plusz nem árt tartalékolni is, 2017-ben ugyanis a kezdő o-line 3/5-ének, valamint Lacy-nek is lejár a szerződése a nagyobb nevek közül. Kíváncsi leszek nagyon, elég nagy takarításra számítok, és boldolok egy FA igazolást is, hiszen a draftról nem fogunk tudni ennyi játékost pótolni, és biztos nem fogunk 10-nél több emberrel hosszabbítani szvsz.

 16. 16

  wolandrule

  Cannon rém gyenge volt a szezonban, mehet, akárcsak Mayo. Collinst én nem küldeném el.

 17. 17

  renningan

  Tavaly volt ilyen csoportonkénti FA-kat elemző poszt majd lesz megint :D

 18. 18

  atis123Juve

  Azóta a szerződés aláírásakor ajándék Pats-es vekkert kapnak a játékosok :)

 19. 19

  atis123Juve

  Egyébként az látszik, BB-ák a közértből is összeszednek egy olyan futójátékost, aki legalább a futójáték lété bizonyítja.

 20. 20

  atis123Juve

  Ez az Amauri, nagyon fájt :). Amiatt Dybalát a feléért kellett volna adniuk. Szerintem azóta a GM-ek tankönyvi esete, hogy egy jó szezon még nem a világ.

 21. 21

  atis123Juve

  LaFell helyére simán lehet hozni valaki, van elég jó elkapó, és nem is konzisztens kell, sőt igazából kigejezetten inkonzisztens kell, aki nem droppol állandóan. :D

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team