Connect with us

Minden ami NFL

Black Monday – kik távozhatnak?

post_192288_20141230112058

 

Vasárnap éjjel vége az alapszakasznak és hétfőn jöhet a Black Monday, amitől sokaknak lehet félnivalója, ez ugyanis az a nap, amikor több főedző is elveszti állását. Két részben nézzük meg mi vár ránk az edzőkkel kapcsolatban, kezdjük azokkal, akik már idény közben távoztak, illetve a helyettesükkel, akik minden bizonnyal ugyanilyen sorsra jutnak, aztán spekulálunk kicsit, hogy kiknek van félnivalója, egy másik cikkben pedig még nagyobb találgatásba kezdünk, hogy kik lehetnek az újonnan kinevezett főedzők.

 

Joe Philbin, Dan Campbell, Miami Dolphins

 

Philbinnek már a negyedik héten távoznia kellett a csapat éléről, habár szerintem a holtszezont sem kellett volna megkezdenie. A londoni túrát követően a badass Dan Campbell lett a HC és a kezdeti jó játék utáni visszaesésnek köszönhetően ő is egész biztosan csomagolhat, neki még bőven nem jött el az ideje.

 

Ken Wisenhunt, Mike Mularkey, Tennessee Titans

 

Wisenhunt szezon közepén távozott, helyét Mularkey vette át és végülis kétszer annyi győzelmet szedett össze (és még a Coltsot is verhetik akár, hiszen egy, az utcáról felszedett QB-t kezdetnek majd Paganóék), mint elődje, de természetesen ez a 2-es szám a győzelmek rovatban nem mutat jól, még akkor sem, ha nem épp világverő kerettel rendelkezik. Őt is minden bizonnyal kirúgják.

 

Chip Kelly, Pat Shurmur, Philadelphia Eagles

 

A héten távozott Kelly a csapattól, kisebb meglepetésre a szezon vége előtt, azonban az Eagles tulajdonosának, Jeffrey Lurie-nak megvolt rá az oka, hiszen így jobban fel tudnak készülni a következő jelölt kiválasztására, illetve le tud ülni a játékosokkal beszélni ez ügyben, mielőtt hétfőn szétszélednének. Shurmur egy meccsre megkapta a karmesteri pálcát, de természetesen a jövő évi munkára legfeljebb állásinterjú formájában kapja meg a lehetőséget.

 

gettyimages-497268380

 

Chuck Pagano, Indianapolis Colts

 

A szezon során Pagano többször is nyafogott már az állásának biztonsága miatt, állítólag borzalmas a kapcsolata Ryan Grigsonnal (GM) – akit viszont szoros szálak fűzik Jim Irsay-hez és családjához – így feltehetőleg új munka után kell majd néznie az új évben. A rájátszás ebben a borzalmas csoportban sem jött össze neki (oké, még elképesztő mákkal összejöhet), amikor Luck játszott, akkor sem ment nekik igazán (oké, sérülés hátráltatta).

 

Mike Pettine, Cleveland Browns

 

Pettine jelenleg mindenkit hibáztat a Browns borzalmas szezonjáért, csak saját magát nem. A general manager rossz játékosokat hozott neki, a koordinátorai rosszul végzik a munkájukat, bla-bla-bla. Magába kellene néznie és hibát találni a saját munkásságban is. Nem biztos, hogy kirúgják, mert sokat kritizálják a Brownst, hogy nincs kontinuitás, állandóság és akár kaphatna még egy évet, de szerintem jobban járna a csapat a távozásával. Egyébként állítólag a GM alatt instabilabb a talaj, Ray Farmer távozása szinte biztosra vehető, új GM-hez pedig általában új edző is társul. Jobb helyeken legalábbis, de tudjuk, hogy Cleveland nem tartozik ezek közé, így bármilyen döntést el tudok képzelni.

 

Tom Coughlin, New York Giants

 

Az utóbbi hét évből hatszor nem jutottak rájátszásba – habár az az egy hosszú menetelés volt – 2012 óta pozitív mérleggel sem zártak. Eddig az összeszedett gyűrűi megmentették, de szerintem idén már nem fogják. Az is lehet opció, hogy visszavonul és akkor a méltóságát megőrzi legalább valamilyen szinten.

 

imrs

 

Jim Caldwell, Detroit Lions

 

Az 1-7-es kezdés utáni kirúgásokat megúszta és azóta jól muzsikál a csapat, így akár maradhatna is, de Martha Ford úgy tűnik nem fél kemény lépéseket meghozni és belefáradt már a folyamatos vereségekbe, így Caldwell is az utcára kerülhet hétfőn. Jelenleg csak ideiglenesen kinevezett general manager van, de mivel lesz valaki állandóra is, így ésszerű lehet az ő általa választott embert főedzői állásba tenni, ez sem könnyíti Caldwell helyzetét.

 

Mike McCoy, San Diego Chargers

 

Sok volt a sérült San Diegóban és ez még csak a harmadik szezonja a csapat élén McCoynak, ettől függetlenül ez az év borzalmasra sikerült. Ha pedig Los Angelesbe költözne a csapat, akkor egy teljesen új kezdetről is beszélhetnénk, ami még indokoltabbá tehetné McCoy kirúgását, hiszen nagyobb nevű edzőre lehet szükség a nagyobb piacon.

 

Jim Tomsula, San Francisco 49ers

 

Borzalmas jelenleg a 49ers kerete, ami egyáltalán nem Tomsula hibája, azonban ő is felelős ezért a szezonért. Az ő kirúgása viszont rossz fényt vetne a felette állókra, hiszen akkor Yorknak és Baalkénak el kellene ismernie, hogy tavaly rosszul döntöttek egyrészt Harbaugh elengedésével, másrészt Tomsula előléptetésével, így eltudom képzelni, hogy kap még egy évet.

 

Jun 11, 2015; San Francisco, CA, USA; San Francisco 49ers head coach Jim Tomsula looks on during minicamp at Levi's Stadium. Mandatory Credit: Ed Szczepanski-USA TODAY Sports

Jeff Fisher, St. Louis Rams

 

Fisher állítólag mindenkivel nagyon jó kapcsolatban van, főleg a médiával, ami segít neki. Azonban nehéz elképzelni, hogy valami fejessel ne lenne nagyon jóban, hiszen a folyamatos 7-9-es és 8-8-as szezonok semmi előrelépésről nem tanúskodnak. Fisher pont annyi reményt ad mindig a vezetőségnek, hogy még egy évre megtartsa a munkát, de egyszerűen nem tud ebből kitörni. Elvileg nincs veszélyben az állása, vagy legalábbis semmilyen ilyen riport nem látott napvilágot, viszont szerintem az lenne a jó döntés, ha kirúgnák.

 

Sean Payton, New Orleans

 

Kérdéses az ő jövője, ellentétes riportokat olvashattunk arról, hogy mi is lesz vele a szezon végén. Már elérte itt a maximumot és látja, hogy itt most ismét újjáépíteni kell, van egy öregedő irányítója (aki szintén távozhat akár), egy pocsék védelme és a fizetési sapkával is elég rosszul állnak, nem egy jó helyzet ez most a Saintsnél, így könnyen dönthet úgy, hogy inkább továbbállna. Erre akkor van lehetősége, ha változás áll be a vezetőségben, szerződése szerint akkor kiszállhat. De ha nem is lesz változás a vezetőségben, akkor is dönthet úgy a Saints, hogy megköszönik neki az eddigi munkáját. Ne lepődjünk meg egy trade-en sem az ő esetében.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!