Connect with us

Ti írtátok

Fantasy 2015 – Top10 TE

Ha már tegnap elsütöttem velük kapcsolatban egy érdekes hasonlatot, akkor boncoljuk is ki ezt a témát: jöjjenek a top tight endek. Csak ismételni tudom magam: van egy elit játékos, két-három igéretes, 2-6. kör között elkelő játékos, és a többiek, így egyáltalán nem meglepő, ha csomó meglepetés, netán ismeretlen nevet találunk itt évről évre. A tight end poszton lehet a legkönnyebben sleepereket találni, az sem ritka, hogy két-három játékost rotálnak a fantasy GM-ek erre a posztra. Idén is tartogatott pár olyan játékost a mezőny, akik egy jó waivertaktikával aranyat érhettek a későbbiekben, illetve volt olyan is, akit a draft előtt többre tartottak, de így is befért a top10-be. A mantra a szokásos, lesznek tavalyi-és projection pontok a normal ligák pontrendszere alapján, valamint érdekességnek a FK! tight end listáját is előveszem majd. Vágjunk is bele.

 

10. Antonio Gates, 83.60 pont

Tavalyi pontok: 154.10 pont (2.)

Projection: 80.80 pont (14.)

FK! rang: 12.

 

A vélhetően az utolsó szezonját töltő (#hahaha) játékos négy meccses eltiltással kezdte a szezont, így várható volt, hogy idén gyengébb számokat fog hozni, és nagyjából teljesítette is az elvártakat. 596 yarddal és 4 TD-vel fejezte be a szezont, 8.36 pontot átlagolva a játszott meccsein, ami jó mutató annak fényében, hogy a draftok 90%-ában nem is draftolták. Ha mégse vonulva vissza, talán több pontot fognak jósolni neki, egy hátsó kört mindenképp megér majd.

 

9. Richard Rodgers, 90.20 pont

 

Tavalyi pontok: 34.50 pont (40.)

Projection: 72.10 pont (19.)

FK! rang: –

 

pi-packers-richard-rodgers-120415.vadapt.620.high.77

 

Nekem a titkos favoritom TE posztra ő volt, jó szezont vártam tőle. Hát, a pontokban hozta, bár erősen megdobta az a Hail Mary elkapás ezt a ~90 pontot, viszont a kiegyensúlyozottság nem volt rá jellemző idén. Quarless sérülésével TE1 volt a Packersben, ráadásul Nelson kiválásával várható volt, hogy A-Rod több embere között fogja szétosztani a passzait, Richard Rodgers meg az egyik legjobb kezű játékos a Sajtfejűeknél. 451 yard, 7 TD, 11 futott yard és egy 2 pontos elkapás fűződik a neve mellé, a szezonban pedig 6.01 pontot átlagolt. Érdemes lesz felírni őt jövőre, lehet FA-ként is elérhető lesz majd.

 

8. Benjamin Watson, 104.60 pont

 

Tavalyi pontok: 25.60 pont (50.)

Projection: 16.30 pont (67.)

FK! rang: –

 

Ő talán az első játékos, aki beleszart a palacsintába, hiszen egyöntetűen Josh Hillt várta a nép, hogy beteljesítse a Graham hagyta űrt a Saints offense-ében. Nem így lett, Watson a 6. heti Falcons elleni meccsen vetette észre magát először a tulajokkal, onnantól meg igen jó számokat hozott a szerencséseknek, nagy waiver háború dúlt érte. 766 yard és 5 TD már igen szép számnak számít a posztján, jövőre biztos vagyok benne, hogy több figyelmet fog kapni a draftokon, de valószínűleg a 10+ körökre fog maradni.

 

7. Travis Kelce, 116.50 pont

 

Tavalyi pontok: 116.20 pont (8.)

Projection: 135.60 pont (4.)

FK! rang: 5. (még ha el is lett írva)

 

Tőle talán túlságosan is sokat várt a fantasy közösség, hiszen tavaly a z egyetlen legjobb elkapója volt a Chiefsnek, azonban idén már volt egy Maclinjük, így Kelce kevesebb labdát kapott. Noha a kezdése elég imponáló és reménykeltő volt (106 yard, 2 TD rögtön az első fordulóban), a folytatás már nem volt ilyen dicső. A további fordulókban csak 3 TD-t tudott elkapni, illetve négy 10+ pontos meccse volt csak, ez pedig a hetedik helyre volt elég. 865 yard, 5 TD, két 2 pontos, ami összességében nem rossz, de sokan a 3-5. kör között vitték el, és mint írtam, az első meccset kivéve nem tudott nagyot robbantani, mindössze 6.70 pontot átlagolt a maradék 14 találkozón, ráadásul úgy, hogy Charles nem állt Alex Smithék rendelkezésére. Jövőre valószínűleg ugyanilyen magas értéke lesz, ám nem árt vele óvatosan bánni.

 

6. Tyler Eifert, 128.40 pont

 

Tavalyi pontok: 3.70 pont (92.)

Projection: 93.80 (8.)

FK! rang: –

 

 

091415-fso-nfl-tyler-eifert.vadapt.620.high.77

 

Nagyon sok szakértő őt tartotta a legnagyobb sleepernek a szezon előtt, mondván valószínűleg el sem fog kelni a draftokon, így bőven lehet rá akár egy 13-15. picket is szánni. Nos, nekik lett igazuk. A tavalyi szezont egy komoly sérülés miatt szinte teljes egészében kihagyó játékos idén az egyik legveszélyesebb fegyvere volt Daltonnak, hozzásegítve őt élete egyik legjobb szezonjához. Idén három meccset is ki kellett hagynia, ami nélkül akár a dobogó közelébe is felérhetett volna, hiszen sokáig vezette a legtöbb elkapott TD-k listáját a ligában. A posztján így is a legjobbnak bizonyult ebben, 12 TD mellé 564 yard társult. Jövőre biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz elérhető hátul, sőt, kinéz neki az első 6-7 kör között egy pick.

 

5. Delaine Walker, 137.40 pont

 

Tavalyi pontok: 113 pont (9.)

Porejction: 94.70 pont (7.)

FK! rang: 7.

 

Örök igazság, hogy az újonc irányítóknál érdemes draftolni a tight endjeiket, hiszen rendkívül sokszor támaszkodnak rájuk. A Titansnél kivételes kombináció alakult ki, hiszen egy 1/2-n elvitt újonc irányító dobált a liga egyik legjobb (és eléggé alulértékelt) tight endjének, amiből gondolni lehetett, hogy jó dolog fog kisülni. A várakozásoknak abszolút megfelelt Walker, 14 meccsen 9.81 pontot átlagolt, ami figyelembe véve azt, hogy jobbára 7-10. kör között kelt el, óriási húzás volt a tulajoknak. 6 yard híján meglett neki az 1000 elkapott yard, mellé 6 TD és egy 2 pontos jött össze. Hogy jövőre is ilyen kiemelkedő lehet-e, azt egyelőre nehéz eldönteni, hiszen jobbára a legjobb elkapó volt idén, aki Mariota rendelkezésére állt, ez jövőre könnyen változhat. Mindenesetre nem árt figyelni őt ha bent van még a 7+ kör után a drafton.

 

4. Greg Olsen, 148.80 pont

 

Tavalyi pontok: 136.80 pont (4.)

Projection: 137 pont (3.)

FK! rang: 2.

 

Nem véletlen, hogy renningan ilyen sokra tartotta őt, és ebben maximálisan egyetértettem vele. Benjamin sérülésével ugyanis Olsen maradt az egyetlen értelmes elkapó a Panthersnél aztán Supercam máshogy gondolta, emiatt sokan WR2 számokat vártak tőle, így igen magas értéke volt a draftokon, rendre elkelt az első 6 kör valamelyikében. Kijelenthetjük, hogy megszolgálta a bizalmat, 1088 yard (2. legtöbb a posztján) és 7 TD nagyon jól csengő statisztika. A szezonja nehezen indult (funfact: volt olyan ligám, ahol a 2. forduló után dropolták, amikor kemény 3 pontot sikerült összehoznia két meccsen), utána viszont beindult a henger, 9.92 pontos átlaggal zárta az idényt. Felmerülhet ugyanakkor a kérdés, hogy ha annyira jó volt, akkor miért nincs a dobogón? Na, most jön ám a meglepetés!

 

3. Gary Barnidge, 151.70 pont

 

Tavalyi pontok: 15.60 pont (59.)

Projection: 67 pont (24.)

FK! rang: –

 

121015-NFL-browns-barnidge-catches-td-ahn-PI1.vadapt.620.high.35

 

Én őszintén bevallom, a szezon közben azt hittem, hogy ő valami UDFA a 2015-ös classból, mert életemben nem hallottam még a nevét, és szerintem nagyon sokan így vannak ezzel. Barnidge ezzel mit sem törődve alázta szét a fantasy mezőnyt, és tette királlyá azt, akinek sikerült elvinnie őt waiveren. Két irányítóval is stabil számokat hozott, átlagosan 10.11 pontot meccsenként. Mindössze négy olyan meccse volt, ahol nem érte el az 5 pontot, ez tight endeknél nem gyakori adat, ráadásul mind a 15 alapszakaszmeccsén játszott. 977 yardja és 9 TD-je végül a dobogó harmadik fokára repítette, de nagy kérdés, hogy ezt vajon jövőre is tudja-e majd hozni, talán az ő draftpozíciója lesz a legérdekesebb jövőre. Mégse ő nálam a szezon legnagyobb sleepere, hanem…

 

2. Jordan Reed, 152.70 pont

 

Tavalyi pontok: 44.50 pont (30.)

Projection: 85.90 pont (11.)

FK! rang: –

 

111313-nfl-laces-out-Jordan-Reed-Washington-Redskins-pi-mp-CQ.vadapt.620.high.78

 

…Jordan Reed! Méghozzá azért, mert ő csak 13 meccset játszott, mégis sikerült a második legjobbnak lennie a posztján, ráadásul őt sem feltétlen kapkodták el a draftokon. Hozzá kell tenni, hogy kellett ehhez a washingtoni TE hullás a szezon előtt, így lehetett egyáltalán kezdőjátékos Reed, azt hiszem, jövőre is az marad. Egészen elképesztő 11.74 pontot átlagolt, a legtöbb meccsén szállította a yardokat, így csak kevés olyan meccs volt, ahol gyengébbnek volt mondható. 907 yard és 11 TD elég pazar, egy kicsit rondítja ezt a 2 fumble amit elvesztett, az első helyre ugyan nem volt elég, de aligha bánja, főleg, hogy a rájátszásban is megmutathatja majd a tudását a Redskinsszel. Nagyon valószínű, hogy jövőre övé a kezdő pozíció, viszont közel sem biztos, hogy Niles Paul felépülésével és egy teljes szezont egészségesen kibíró Desean Jacksonnal is ilyen termékeny lesz, vele sem árt majd egy apróbb kutatás a preseasonben.

 

1. Rob Gronkowski, 181.80 pont

 

Tavalyi pontok: 184.40 pont (1.)

Projection: 173.30 pont (1.)

FK! rang: 1.

 

ROUND-rob-gronkowski-EMMONS.vadapt.620.high.15

 

Szerintem nem leptem meg senkit azzal, hogy címvédés történt ezen a poszton is, és ahogy Watt a DE-k, úgy Gronkowski a TE-k között emelkedik ki annyival, hogy simán megéri az első két kör valamelyikét. Ez az ember nem normális, aki minden pénzt és draftpicket megér a Patriotsnak és a fantasy GM-eknek egyaránt. Ha egészséges, akkor nincs ember aki megállítja, és e mellett fantasyban is WR1 számokat képes hozni, zseniális a pali, imádom. 1158 yardja a legtöbb, a 11 TD megosztva a második legtöbb a posztján, és az, hogy ezt back-to-back lehozta két szezonban is, az teszi igazán félelmetessé. 12.98 pontot átlagolt, amit egyes első számú futók és elkapók is megirigyelnének, nem hogy a tight endek. Az egyetlen kockázat benne a sérülésveszély, idén egy meccset például ki kellett hagynia, de összességében jól bírja az utóbbi két szezonban a gyűrődést. Én nem mertem rá ilyen magas picket adni, de aki biztosra akar menni, illetve nem fél egy esetleges sérüléstől, az bátran kihúzhatja jövőre is az 1-2. kör valamelyikében.

 

Végignéztünk tehát két olyan posztot is, ahol pár kivételével gyakorlatilag mindegy, hogy kit választasz. Holnap viszont egy olyan poszt top10-es listáját hozom el nektek, ami akár meccseket, bajnokságokat dönthet el, ez pedig a linebackerek rangsora.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!