Connect with us

Minden ami NFL

Hullanak a fejek

Itt lehet nyomon követni az utolsó forduló utáni fejhullást. A szezon közben kivágott Joe Philbin (Dolphins), Ken Wisenhunt (Titans) és Chip Kelly (Eagles) nem szerepelnek a listán, mivel korábban már írtunk róluk. Ezen felül utódjaik sem (Dan Campbell, Mike Mularkey, Pat Shurmur), hiszen őket nem rúgták ki, egyszerűen lejárt az ideiglenes kinevezésük

 

draft day

 

1. Ray Farmer (GM) és Mike Pettine (HC), Cleveland Browns

 

Ray Farmert 2014 februárjában nevezték ki a Browns general managerének és két év alatt egy 7-9-es és 3-13-as szezonra futotta ez idő alatt a csapattól. Bár be kell látni, hogy Cleveland nem a legjobb organizáció (a tulajdonos Jimmy Haslam tönkre vágja az egészet), az olyan igazolásokat, mint Dwayne Bowe nem lehet megmagyarázni. Bowe idén 4,5 milliójába került a Brownsnak és további 4,6 millió garantált tartalomra jogosult, nem volt egy nagy biznisz. Ráadásul a draftok sem sikerültek jól, elég ha csak az első körösöket nézzük meg: Justin Gilbert (állítólag Mike Pettine nyomására), Johnny Manziel (Haslam nyomására), Danny Shelton és Cameron Erving. Persze utóbbi kettőből még lehet jó játékos, de az ostoba Manziel és Gilbert teljes bustnak néz ki. Farmer nem volt elég karakteres és úgy kell távoznia, hogy nem nevezhetett ki olyan főedzőt, akivel együtt tudott volna dolgoznia. Ráadásul az idei szezont egy 4 meccses eltiltással kezdte, mert tavaly SMS-ezett az edzőivel meccs közben, ami tilos.

 

Mike Pettine két évig volt szintén a Brownsban, tehát neki is egy erős 10-22-es mérleggel kellett felállnia. Hogy mennyire végzett rossz munkát, azt nehéz megítélni, a tavalyi 7-9-es szezon azért nem volt rossz. Sokan felróják neki Manziel mellőzését, de szerintem teljesen igaza volt a játékos padoztatásával: nem játszott jobban, mint McCown, cserébe viszont állandóan a pályán kívüli balhéitól volt tele a sajtó. A legnagyobb probléma szerintem a jellemével volt, a “mindenki hibás csak ő nem” mentalitás kifejezetten idegesítő volt, második évére teljesen leépült alatta a Browns.

 

2. Jim Tomsula (HC), San Francisco 49ers

 

Tomsula kinevezése már tavaly is meglepő volt. A fő érv mellette az volt, hogy a játékosai szeretik, ezért egyenesen a védőfaledzői pozícióból emelték fel. Vegyes volt a fogadtatás, ráadásul a feladat is combos volt, hisz egy darabjaira hulló csapatot kellett újjá építenie. Ennek ellenére szerintem nem végzett olyan rossz munkát, az 5-11 még talán több is, mint amit a 49-erstől a szezon elején várni lehetett. Ráadásul merész volt és leültette Colin Kaepernicket, ami összességében be is vált, a 6-10-es mutató egészen vállalható és a csapat alkalmanként kifejezetten jól játszott. A kirúgása szerintem indokolatlan volt, egy év alatt senki nem tesz csodát, ráadásul ez a franchise-ról is rossz képet fest.

 

3. Tom Coughlin (HC), New York Giants

 

19487492-mmmain

 

Hivatalosan nem kirúgták, hanem lemondott Coughlin, aki 12 éven keresztül volt a Giants főedzője. Az utóbbi hét szezonból hatban nem sikerült a rájátszásba jutnia a csapattal. Coughlin nem zárta ki, hogy folytassa az edzősködést, ha megfelelő lehetőség tárulkozik előtte, akkor nem biztos, hogy visszavonul. Távozásával már csak három HC maradt, aki 10+ éve a csapata élén van, Mike McCarthy, Marvin Lewis és Bill Belichick. 102 győzelem, 7 pozitív szezon, 3 divíziógyőzelem, 5 playoff-részvétel és 2 Super Bowl győzelem fűződik a nevéhez.

 

4. Ruston Webster (GM), Tennessee Titans

 

Titans elbocsátotta general managerét, Ruston Webstert. Mike Mularkey, aki a kirúgott Ken Wisenhuntot helyettesítette idén, interjúzhat az állandó főedzői posztért. Webster 2012 óta volt a Titans GM-je, 2014-ben ő nevezte ki Ken Wisenhuntot. Volt pár jó húzás, mint például Jerrell Casey (DE), Derrick Morgan (OLB), Jason McCourty (CB)  szerződésének meghosszabbítása, valamint Delanie Walker (TE), Da’Norris Searcy (S), Perrish Cox (CB), Andy Levitre (G), Brian Orakpo (OLB) szerződtetése és Kendall Wright (WR), Chase Warmack (G), Taylor Lewan (OT) és Marcus Mariota (QB) draftolása is az ő nevéhez fűződik. Tehát nem mondhatjuk, hogy rossz munkát végzett, annak ellenére sem, hogy a hátsó körös pickek nem jöttek be igazán, összességében jól építkezett, fiatal és tehetséges csapatot rakott össze. Persze lehetett volna jobb is, de ennél sokkal rosszabb GM munkákat is láttunk már. Amennyiben igazak voltak a pletykák és Chip Kelly oda adta volna a fél csapatot Mariotáért, szerintem el kellett volna fogadni. Jó eséllyel a teljesen fogalmatlan Ken Wisenhunt kinevezésébe bukott bele, egy jobb edzővel ez a csapat többre lett volna hivatott.

 

5. Chuck Pagano és Ryan Grigson MARAD, Indianapolis Colts

 

Bővebben ITT írtunk róla.

 

A Dolphins két nappal azután, hogy kirúgta a general manager Dennis Hickey-t, már új embert is talált a helyére Chris Grier személyében. Grier eddig a Dolphins egyetemi játékosmegfigyelési osztályának volt a főnöke.

 

Chargersnél MARAD mind a general manager Tom Telesco, mind a főedző Mike McCoy.

 

Jed York elmondása szerint Trent Baalke marad a 49ers general manager pozíciójában.

 

Interjúk, híresztelések:
– Adam Gase-nek 3 interjúja is lesz a héten: Eagles, Browns, Dolphins sorrendben
– Mike Shanahan megy a Dolphinshoz interjúra, de érdekelné az Eagles és a 49ers munkája is
– Shanahan mellett a Dolphins Dan Campbellt és Teryl Austint is meghallgatja majd
– Chip Kelly felhívta az illetékeseket San Franciscóban, hogy szívesen menne interjúra
– Pat Shurmur – aki Kelly helyét vette át a Giants elleni meccsre – interjúzik majd az Eagles HC posztért
– Doug Marrone a Dolphinshoz és a Brownshoz is mehet interjúra
– Rams és a Chargers valószínűleg nem vált edzőt így a Los Angeles mizéria közepette
– Pagano hamarosan találkozik Irsay-jel (amerikai idő szerint ma délelőtt)

– David Shaw marad a Stanfordon minden bizonnyal
– Mike Mularkey esélyes lehet a Titans főedzői poszjára azután, hogy ideiglenes főedző volt az idény nagy részében

– Jim Caldwell is biztonságban van egyelőre, de a Lions előbb új GM-et keres és majd ő dönt a sorsáról

– Az Eagles kívánságlistáján a Ravens főedzője, John Harbaugh szerepel az első helyen, azonban Harbaugh leszögezte, hogy nem megy sehová

– A Browns főedzői állására Jim Schwartz is bejelentkezik.

– A Falcons korábbi HC-ja, Mike Smith után is érdeklődnek, elsőként a Dolphinshoz megy interjúzni.

– A Dolphins engedélyt kért, hogy meginterjúvolhassa Josh McDanielst és Matt Patriciát, a Patriots támadó- és védőkoordinátorát, valamit a Bills főedző-asszisztensét, Anthony Lynnt, tehát csoportriválistól igazolnának.

– Coughlin lemondásával mindenki a Giants vezetői székébe vágyik, állítólag Sean Paytonnak is ez az “álom munkája”.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!