Connect with us

Minden ami NFL

Mivel dobnád fel a Pro Bowlt?

Ugyan még két mérkőzés van vissza a szezonból, ám abból a soron következő a Pro Bowl, ami mindig is csak sörmeccsként kerül elkönyvelésre, pláne idén, amikor már Tyrod Taylor is Pro Bowler lett. A ligát és a játékosokat sem lehet feltétlenül hibáztatni, hiszen az egész évben hatalmas erőpróbában résztvevő játékosoknak jót tesz a pihenés és a kevésbé sérülésveszélyes szereplés. Ennek ellenére mi hoztunk pár lehetőséget, melyekkel fel lehetne dobni kicsit a hangulatot. Az érdekes versenyszámok között legtöbb játékos megtalálná a maga elfoglaltságát. Mit gondoltok, kiknek lenne reális esélye megnyerni ezeket a versenyeket?

 

Megatron Triple coverage verseny

 

A verseny során a résztvevő elkapóknak fokozatosan egyre nehezebb feladatokat kell elvégezniük. Elöször Brady, Brees, Big Ben passzaiból, egy védő mellett kell elkapásokat bemutatniuk. Később már Alex Smith, Matt Ryan dobásaiból kell double coverage mellett elkapniuk a labdát. Minden kör végén eliminálódik az, aki nem tudta véghezvinni az elkapást. Végül az utolsó körre az állva maradt WR-ek közül az győz, aki Weeden passzából Triple Coverage mellett is bemutatja az elkapást (már ha ez lehetséges).

 

mega

 

Szerepcsere mérkőzés

 

A mérkőzés megkezdése előtt a két csapatkapitány (2 long snapper) egyesével válogatja össze a csapatát. Minden posztra legalább egy játékost ki kell választani, amíg meg nem telik a csapatunk. A mérkőzés a szokásos mederben zajlik, de egyik játékos sem játszhat az eredeti posztján vagy annak rokon poszton. Tehát Sherman nem lehet cornerback vagy safety, ellenben irányító vagy futó igen. Így Gronk sem lehet például tight end vagy elkapó, de linebacker igen. A két csapat 2 negyeden keresztül gyűri egymást, amely alatt puntolni és field goalt rúgni Tilos.

 

QB-CB-WR  verseny

 

Ebben a feladatban egy irányító, egy elkapó és egy cornerback közösen versenyez egy másik párossal. Az irányítók a 20 yardos vonalról dobálják a labdát az endzone-ba mozgó elkapójuknak, a másik csapat cornerbackje pedig azt próbálja megakadályozni, hogy ezekből az átadásokból minél több touchdown szülessen. Minden csapatnak 10 kísérlete van, ezt követőn a felek helyet cserélnek egymással.

 

Rodgers Hail Mary verseny

 

Már a feladat neve nagyon árulkodó lehet. Ebben a versenyben a csapatoknak minél több sikeres Hail Maryt kell kivitelezniük 5 próbálkozásból. A dobást Minimum a félpályától kell elereszteni, tehát ha az 50 yardos vonalat átlépi az irányító közben, akkor érvénytelen kísérletről beszélünk. Amennyiben a csapatok nem ezzel a lehetőséggel élnek, van módjuk lateralokkal is eljuttatni az endzone-ba a labdát, de 2 Hail Maryt mindenképp meg kell kísérelniük az 5 próbálkozás közül (Alex Smith petíciót fog benyújtani a nem egyenlő bánásmód miatt, de ez a többiek szórakozását nem rontja el).

 

rodgers

 

Wilson-Newton szabadulóverseny

 

A résztvevő irányítóknak minél tovább talpon kell maradniuk a snap után úgy, hogy az ellenfél csapatából hat emberes pass rush indul, öt támadófalember ellen. A játék során nem kötelező elkapót találniuk, de mínuszyardos szerelést se szabad bemutatniuk. Az a QB nyer, aki a leghosszabb időt tudja meneküléssel tölteni a pályán. Plusz másodpercet jelent minden pozitív szerzett yard.

 

Manning fantom sack verseny

 

A feladat folyamán irányítók versenyeznek egymással. A snap után hasravágódást követően kell felpattanni és megtalálni az egyik receiverünket. A versenyt az a versenyző nyeri meg, aki a legszebb hasravágódás után a leggyorsabban pattan fel, és találja meg az endzone-on belül WR-ét.

 

Brady légnyomásmérő verseny

 

A feladat folyamán a résztvevőknek 10 különböző légnyomású labda  közül kell kiválasztaniuk azt, amelyik a leginkább hasonlít arra labdára, amivel a négyszeres SB győztes irányító szeret játszani. Döntetlen esetén az a versenyző nyer, aki gyorsabban tudja megsemmisíteni a bizonyítékokat, amik a sikeréhez kellettek.

 

Manziel-Gronk partyarc verseny

 

Ebben a játékban az a versenyző nyer, aki Johnny elfogyasztott alkoholmennyiségének a 60%-át legalább sikeresen teljesíti, majd a Pro Bowlt lezáró bulin legalább olyan partyarc tud lenni, mint Gronk. Ezt lehetne készített selfiek számában vagy megszerzett cheerleaderek telefonszámában is mérni akár. Manziel alkoholmennyiségét ráadásul úgy kellene teljesíteni, hogy azt a lehető legjobban el lehessen tusolni.

 

gronk

 

Bírói ítélet mérkőzés

 

A mérkőzésre csak bírók nevezhetnek, mint játékosok és csak játékosok, mint bírók. Minden játékos, azonban más bírói szerepkört kapna meg, értékrendjének és problémáinak megfelelően. Dez Bryant az elkapásokat megítélő bírói feladatba kerül, Burfict a szükségtelen durvaságokat ítélné meg, Brady a labdák helyes légnyomását ellenőrizné és így tovább.

 

Odell Beckham elkapóverseny

 

Szintén egy árulkodó versenynév. A feladatba bárki benevezhet, nem csak wide receiverek és a lebonyolítás roppant egyszerű. Az elkapóknak minél látványosabb elkapásokat kell bemutatniuk a feladat folyamán, ezzel elkápráztatva a 3 tagú zsűrit. A zsűri egy 3 szempontból álló rendszer szerint ítélné meg az elkapásokat. Az egyik az maga az elkapás ténye lenne. A másik, hogy ezt a mozdulatot minél elegánsabban, látványosabban végezd el, Végül pedig a leérkezés is kapna egy pontszámot. A feladatot az a versenyző nyeri, akinek az összetett pontszáma a legmagasabb. Az elkapást háromszor lehet megpróbálni (nem kötelező ugyanazt a kivitelezést mindegyiknél), de a három próbálkozás eredménye nem adódik össze.

 

Dallas Cowboys v New York Giants

 

Michael Bennett emlékverseny

 

A legegyszerűbb és legkevésbé látványos feladat a képzeletbeli Pro Bowl során minden bizonnyal ez lenne. A résztvevők egymás után kapnának kérdéseket, melyekre válaszolni kell. Többnyire az ellenfél képességeiről, erősségeiről kérdeznék a versenyzőket, akiknek válaszolniuk kell minden kérdésre. Az összes kérdés elhangzása után az a játékos nyerne, aki a legarcpirítóbb böszmeséget tudja válaszolni a feltett kérdésekre, akárcsak Bennett.

 

Chip Kelly játékhívó verseny

 

A feladat folyamán a támadó csapat tagjai semmilyen formában nem kommunikálhatnak egymással, csak egy megadott jelrendszer segítségével. A drive-ok elején a csapatoknak 5 perc áll rendelkezésre, hogy összeállítsanak egy 80 yardos drive-hoz elegendő playsort, amit le kell adniuk egy felügyelőbizottságnak. Ez után a támadók felmennek a pályára, az edzők pedig összekevert sorrendben mutatják nekik a játékokat. Az a csapat nyer, akik a legtöbb hívást pontosan tudják megvalósítani a drive során.

 

Kaepernick dobóverseny

 

Ebben a versenyszámban Colin állandó résztvevő lenne. Minden labdát ő indítana útjára 5-6 lépéses dropback kivitelezése után. A liga leggyorsabb elkapói pedig abban versengenének, ki tud olyan gyorsan odaérni a route végére, hogy még Kaepernick se dobja túl őket.

DeSean Jackson Challenge

 

Elkapóknak szóló versenyszám, amelyben egy 50 yardos sprint után az a cél, hogy teljes sebességgel érkezve a labdát minél közelebb ejtse el a versenyző az end zone-hoz, de még szigorúan kívül. A versenyszámot elbírálja, és a videófelvételeket elemzi: Mike Carey.

 

Chip Kelly Trade Game

A general managerek is szóhoz juthatnak végre. A Pro Bowl reggelén megrendezett versenyszám helyszíne Hawaii legszebb tengerpartja, a feladat, hogy a rendelkezésre álló pad, nyugágy, bikini és Gatorade-készletet a lehető legalacsonyabb – de nem nulla – áron cserélje el a versenyző. A megszerzett sörökért pluszpont jár, de a helyi Budweiser csak fél pontot ér, míg az igazi cseh duplát. Kelly nevezése nem ér, mert már az előtt kiárusítja a fél csapatát és házát mielőtt elkezdődne az igazi licit.

 

Pete Carroll játékhívás verseny

 

A feladat a 2 yardos vonalon kezdődik. A labdát be kell juttatni az End Zone-ba, de nem hívhatunk futójátékot. Csak és kizárólag passzjáték kivitelezésével szerezhetünk touchdownt. Erre 5 lehetőségünk van, ebből kell minél többet megvalósítani. Amennyiben több csapat is ugyanannyi kísérletet hajtott végre sikeresen az ötből, akkor újrakezdődik a feladat és ezúttal pörgő óra mellett 30 másodperc alatt mi dönthetjük el, hogy mit hívunk. Aki a leggyorsabban juttatja a labdát a célterületre az nyeri a versenyszámot.

 

És végül, de nem utolsó sorban, álljon itt egy szó szerinti idézet a bácsiktól, akik ezt válaszólták, mikor megkérdeztük mi a véleményük, mivel lehetne feldobni a Pro Bowlt:

-“p*nával…”

Nem tudunk vitatkozni.

 

A képzeletbeli versenyszámok minden bizonnyal nagyobb szórakozást nyújtatnának a nézők számára, mint az eredeti program, ám aligha képzelhető el, akár csak az egyik bevezetése is. Mindenesetre pár ügyességi feladat bevezetése nem lenne túl nagy bátorság a liga részéről. Ti mit gondoltok, kik nyernék az általunk kitalált játékokat?

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!