Connect with us

Minden ami NFL

Nyerési esély

winprobnyitó2

Az ESPN a 4 Wild Card mérkőzés alatt folyamatosan, kvázi élőben (értsd: drive-ról drive-ra) kiszámolta, hogy az adott meccsen az adott pillanatban melyik csapatnak mekkora esélye volt a győzelemre. Az alábbiakban ezeket az ESPN-ről származó ábrákat láthatjuk.

 

Kezdjük a legegyszerűbbel:

winprob_houkc

 

Knile Davis kick off return TD-je miatt rögtön elbillen az esély a Chiefs javára, és ugyan az elején a Texans drive-jainál még kicsit mindig korrigál a görbe, de aztán az interceptionök, és a Kansas szépen lassan gyűjtögetett pontjai megteszik hatásukat, és a 4. negyedre eldől a meccs.

 

Ez sem túl bonyolult:

winprob_wasgb

 

Amíg a Redskins vezetett (11-0), addig folyamatosan nőtt az esélyük a sikerre, de ahogy a Packers elkezdett pontokat feltenni a táblára, úgy az a fehér vonal szinte kilőtt a zöld-sárgák irányába, és jól látszik a Packers félidei vezetése (11-17) is. A harmadik negyedben még billegett az eredmény, de ahogy Rodgersék elkezdtek sorban pontot szerezni a támadásaikból, Cousinsék pedig nem, úgy lett egyre biztosabb, hogy a 4. idei rájátszásmeccsen a 4. vendéggyőzelem is megszületik.

 

Eddig volt egyszerű, most jönnek az őrültebb meccsek:

winprob_minsea

 

Harmadik negyed vége, 9-0, teljesen inkompetens offense-ek, de a lepattanókból a Vikings mezőnygólokig csak eljut. Aztán jön az utolsó játékrészben a Wilson-varázs, majd Hauschka mezőnygólja, és máris a Hawks neve mellett áll 56 %. A Vikings visszakapja a labdát (53 %), defensive pass interference Chancelloron (40 %), 24-yardos passz Rudolphnak (24 %), és máris kileng az a fehér vonal. Az igaz kilengést viszont a mezőnygól kihagyása okozza.

 

A szimpatikus játékosok vs. szimpatikus edzők csatája az előzőhöz hasonló görbét produkál:

winprob_cinpit

 

15-0-ig, a harmadik játékrész végéig úgy kúszik a Steelers felé az a vonal, mint jobb/rosszabb napokon egy tetszőleges részvény felfelé/lefelé. Majd jönnek a rossz/jó hírek a piacra, Roethlisberger megsérül, Hill hatpontosa, Nugent mezőnygólja, majd az AJ to AJ TD, de nem itt változnak meg drasztikusan az esélyek, hanem Landry Jones eladott labdájánál. Hill fumble-je természetesen okoz változást, de igazán a végén szállnak el/a mélybe az esélyek.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!