Connect with us

Összefoglaló

Sima és mégsimább

Két drámai mérkőzés mellé jutott egy borzalmasan sima és egy félidőig érdekes párharc. A Chiefs lenullázta a Texanst, abban nem volt senkinek köszönet, a Packers pedig hosszú-hosszú idő után először végre jól játszott, bár a Redskinsnél csak sokkal erősebb ellenfelekkel találkozhat a továbbiakban. De legalább jól mutat, hogy mind a négy mérkőzést a vendég csapat nyerte meg, avagy ennyit számít a kiemelés.

chiefs

 

Kansas City Chiefs@Houston Texans 30-0

 

Mit is lehetne erről a mérkőzésről mondani? Kezdjük azzal, hogy nyugodtan eltörhetik annak a fejesnek a kezét, aki sikeresen elszalasztotta az első körben Blake Bortlest és Teddy Bridgewatert, illetve a másodikban Derek Carrt. Valamint még egy jó nagyot rúgjanak bele Ryan Fitzpatrick elküldése miatt. Persze, Fitzmagic az utolsó héten nem volt jó, de azért ég és föld ő, illetve bármelyik Texans irányító.

 

Nem értem Bill O’Brient. Amikor Bryan Hoyer megdobta a második interceptionjét és teljesen homály módon, összezuhanva játszott, miért tartotta bent? Nem vagyok Brandon Weeden híve, de csereként idén 2/2 és ennél csak jobb lehetett. Még DeAndre Hopkins is szolidan jelezte, hogy le kellene Hoyert hozni. Pedig nem volt rossz ez a Texans, a védelem hasított, ha nem kaptak volna rögtön az első játékból egy 100+ yardos kick return TD-t, akkor a félidőt csak 6-0-val abszolválták volna, de a 13-0 sem egy leküzdhetetlen akadály. Ráadásul a Houston rendkívül magabiztosan lépett pályára, a 10 yardoson belül wildcat formációban JJ Watt és Vince Wilfork is a pályán volt. Kár, hogy a sikertelen játék után Hoyer rögtön eladta a labdát.

 

Hoyert tehát ki fogják vágni, mint a macskát ***, ezek után szinte biztos. 4 interception, 1 fumble – leírhatatlanul pocsék mutató. De legalább a védelmet dicsérjük meg, akik tisztesen helyt álltak és külön emeljük ki Whitney Mercilust, aki egymaga három sacket szerzett. A KC-nél Travis Kelce-nek jár a pacsi, 8 elkapásból 128 yardot termelt, bár aggodalomra adhat okot, hogy idén egy jó meccset általában kettő rossz szokott követni. Viszont Jeremy Maclin térde rendben van, legalábbis van esély rá, hogy a Patriots ellen pályára lépjen. A győzelemmel egyébként a Chiefs zsinórban a 11. győzelmét szerezte és a bajnok ellen is minden esélye megvan a győzelemre.

 

Green Bay Packers@Washington Redskins 35-18

 

Nagyon érdekelne, hogy mit gondolnak most a Packers szurkolók. MZoli a beharangozóban hurrá optimizmussal jelezte, hogy ez a Redskins hulla gyenge ám és ki az a Kirk Cousins. Tehát megverni az NFL 5. legtöbb yardot benyelő védelmével, élete első rájátszás mérkőzésére készülő főedzővel és irányítóval felálló csapatot nem olyan nagy cucc. A Vikingst is megverték az alapszakaszban, utána mégis maradt minden a régiben. Ettől függetlenül tény, hogy nagyon simán lemosták a Redskinst.

 

DeSean Jackson megint idióta volt és ahelyett, hogy benyújtotta volna a labdát TD-re, inkább kisétált oldalt. Persze, hogy utána fél centiről nem sikerült bevinni a labdát. Amikor pedig igen, akkor meg az extra pont maradt ki. Bár utólag könnyű rámondani, hogy az az 5 pont nem számít, 16-0-nál egész biztosan más lett volna a Packers mentalitása és játéka. De ez a Redskins baja, a Green Bay és Aaron Rodgers pedig köszönték szépen és egy félidei szenvedés után tökéletesen használták ki a váltani képtelen Redskins védelmét.

packers

A la Packers Hungary Club

 

A Redskins védelme az első félidőben folyamatosan 3&outra kényszerítette a Packerst, ráadásul egy safetyt is begyűjtöttek egy sack eredményeképp. Ki gondolta volna, hogy az a sack lesz az utolsó, amit bemutatnak? A Sajtfejek támadófala remekül vette fel a Redskins védőit a második negyedtől kezdve, Rodgersnek többnyire rengeteg ideje volt passzolni. Ez meg is látszott a játékán, több hosszú átadást is megeresztett, de azért még mindig voltak csúnyán túldobott passzai. Viszont ez összességében még mindig egy jó teljesítmény, ráadásul a futás is működött Starksszal és Lacyvek egyaránt, Cobb futtatása pedig igazi élményszámba ment a meccsen. Meg kell dicsérni a védelmet is, Mike Neal, Julius Peppers és Clay Matthews is remekül játszott a front7-ből és a secondary is hozta az elvárt szintet, Cousinséknak csak felvillanásaik voltak. Nem játszottak rosszul, de kulcsszituációban a támadófal rendre összeomlott, de Kirk Kapitány így is 329 yarddal és 1 TD-vel zárt, Jordan Reed 120 yarddal, nem rajtuk múlott.

captain

 

A Packers szempontjából tehát tovább tart a rájátszás és fel is sejlik az a bizonyos Super Bowl menetelés. Ha a Cardinals elleni mérkőzésre is annyit fejlődik a csapat, mint tette azt Vikings elleni mérkőzés után, akkor nagyon is benne van a pakliban, hogy lendületből végigverjenek mindenkit.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!