Connect with us

Playoff Ranking

Super Bowl Ranking #2

PR

Maradt 8, és a semleges nézők valószínűleg ezzel a nyolc csapattal jártak jól, ugyanis így nincs egyértelmű meccs a hétvégén. Egyik csapat hétvégi győzelme se lenne meglepetés, ezzel persze én jártam rosszul, mert valakit csak a sor végére kell tenni. De kezdjük az elején:

 

 

1. (1.) Carolina Panthers

 

Ezt a Seahawks védelmet 3 dologgal lehet elintézni: kiemelkedő TE játékkal, késleltetett handoffal vagy checkdown passzokkal a RB-nek, és közepes 10-12 yardos passzokkal. Ezt a Panthers mind kiválóan tudja.

 

2. (3.) Arizona Cardinals

 

Az egyetlen csapat, ahol a kezdő irányítónak nincs rájátszás győzelme. Ugyanakkor a Packerst a 16. héten egy igazi tétmeccsen 38-8-ra verték meg, és ez ugyan már nem ugyanaz a Green Bay, mint 3 hete volt, de akkor Carson Palmer még csak különösebben jól sem játszott. Múlt héten azonban láttuk, hogy egy alapszakaszbeli sima győzelem semmit nem jelent hasonló szereposztásban a rájátszásban.

cards_sb2

 

3. (2.) Seattle Seahawks

 

A védelem elit, de TE-ek ellen nem véd, Greg Olsen például a 6. héten 7/131, TD sort hozott, a hatpontos a győztes touchdown volt fél perccel a vége előtt. Az önpusztítóan inkonzisztens támadóknál ugyanakkor egyáltalán nem volna váratlan, hogy ezt a vasárnapi formát egy héttel később legalább 30 szerzett ponttal feledtessék. Ehhez persze nem ártana, ha Lynch lenne oly kedves elutazni és játszani…

Ennek a meccsnek a győztesét kell megverni a többieknek a Super Bowlhoz.

Az eddigiekkel azt próbáltam jelezni, hogy az NFC jelenleg sokkal erősebbnek tűnik, mint a másik főcsoport.

 

4. (4.) New England Patriots

 

A jelen állás szerint esős idő várható Boston környékén szombat délután, este. Edelman várhatóan visszatér, de elég lesz-e vele együtt az elkapógárda a Chiefs kiváló passz elleni védekezése ellen? Vagy csak azért tűnik kiválónak, mert jó csapattal nem találkoztak hosszú hetek óta? A Patriots csak altatott eddig, és rutinból behúzzák, vagy szenvedős, szoros meccsre számíthatunk?

 

5. (5.) Kansas City Chiefs

 

Amikor utoljára találkoztak az előző szezonban egy Monday Night Football keretében, annak ez lett a vége:

 

6. (7.) Denver Broncos

 

Jó jó, hogy Manning kezd, de fél szezon alatt is majdnem megnyerte az interception versenyt. A Pittsburghben eközben több kulcsjátékos szereplése is kérdéses, Ben Roethlisberger ha játszik sem lesz tökéletes állapotban, így mégis készülhetünk egy újabb, ezúttal talán már az utolsó Brady-Manning meccsre?

 

7. (11.) Green Bay Packers

 

packers_sb2

 

8. (6.) Pittsburgh Steelers

 

A képlet szerintem a következő:

Ha játszik BB+Brown+Williams, akkor inkább Steelers.

Ha BB igen, de vagy Brown vagy Williams nem, akkor 50-50, vagy inkább már egy hajszállal rosszabb az ő szempontjukból.

Ha BB igen, de se Brown, se Williams, akkor már Denver, olyan 75-25 arányban

Ha BB se, akkor nincs kérdés.

Mivel egyelőre (kedd este) a 3. verzió a legesélyesebb ezért ők kerültek a végére.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!