Connect with us

Minden ami NFL

Tony Romot nem zavarná egy irányító draftolása

Tony Romot, a Dallas Cowboys jelenlegi franchise irányítóját nem zavarná, ha a csapata irányítót draftolna, már amennyiben egy irányító lenne az elérhető legjobb játékos:

 

“Mindenkit értékelni fogunk, a csapat pedig utána néz és megszerzi a legjobb játékost. Ha a legjobb játékos egy irányító, akkor arra van szükségünk. A csapatunknak jó játékosokra van szüksége.”

 

Bár elsőre talán furának tűnhet, egy akár első körös irányító draftolása sem lenne butaság a Dallas részéről (de kicsi az esélye, hogy mégis bekövetkezik). Tony Romo az utóbbi időben egyre gyakrabban küzd sérüléssel, idén pedig mindössze négy meccsen tudott pályára lépni és akkor a Cowboys 3-1-es mérleget ért el. Nélküle mindez 1-11, pedig aztán Matt Casseltől Brandon Weedenig mindent megpróbáltak. Állítólag Jerry Jones nem zárkózik el attól, hogy az utóbbi meccseken pályára lépő Kellen Moore legyen a második számú irányító, ugyanakkor több irányítóval is szóba hozták a Cowboyst.

 

Romo2

 

Köztük van az egykori 1/2-es Robert Griffin vagy éppen a hülyeségeket halmozó Johnny Manziel. Ha a csapatmorált Greg Hardy sem tudta tönkre tenni, akkor ezzel a két játékossal sem lenne probléma, előbbi a piacról, utóbbi egy hátsó körös pickért mozdítható lenne (bár az sem lepne meg, ha egyszerűen kivágnák). Visszatérve a draftra, az idei potenciális legjobb irányítók között nincs olyan, aki Marcus Mariota vagy Jameis Winston szintjét megütné. Ugyanakkor 1/4-re be lehetne húzni valamelyik, a jövő nagy játékosának tartott prospectet (Paxton Lynchet vagy Jared Goffot jelen állás szerint), aki Romo mögött edződhetne egy-két évig. Tony Romot ugyanis a következő két évben még nem lehet elküldeni, 33 millió garantált tartalomra jogosult a 35 éves irányító.

 

Jerry Jones szerint egy fiatal, tehetséges irányítóért megéri kockáztatni, állítólag már Manzielt is behúzta volna két éve. Szerintem okos húzás lenne tőle, a mellékelt ábra mutatja, hogy Romo, vagy egy középszer irányító nélkül ez a Cowboys egy vicc kategória, pedig egy korrekt védelem és elit támadófal is jelen van.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!