Connect with us

Hír

Tyrann Mathieu hosszabbítása a tét

Tyrann Mathieu, az Arizona Cardinals safetyje (cornert és safetyt is játszik) már második súlyos sérülését szenvedte el az elmúlt három évben. Ez legtöbb játékos esetében egyenlő lenne azzal, hogy lemondhat szerződése tárgyalása során a nagy lóvéról. A 2016-os szezon után kerülne ki a szabadügynökpiacra, így lassan időszerű lesz megkezdeni a tárgyalásokat.

 

Tyrann-Mathie

 

Mathieu azonban olyan teljesítményt rakott le az asztalra azokban az időkben, amikor egészséges volt, hogy mégsem forog veszélyben a pénze. A legutóbbi 2015-ös szezonban például 89 tackle-t, 1 sacket, 5 interceptiont és 17 (!) leütött labdát produkált, egy interceptiont pedig vissza is hordott touchdownra. Ráadásul csak 14 mérkőzésen lépett pályára. A különböző találgatások szerint a játékos megkaphatja a legjobb safetyknek járó fizetést vagy akár a legnagyobbat is. Az kétségtelen, hogy kivételes játékos és a Cardinals védelme vele teljes, azonban a két súlyos sérülés kérdőjeleket vet fel. Valóban képes sérülés nélkül játszani hosszútávon? Persze a szerződés kialakításánál ilyen pontokat is beleírhatnak kikötésként, mellyel a csapat bebiztosítja magát.
 
Mindenesetre Mathieu Arizonában képzeli el jövőjét. „Szeretem ezt a csapatot, szeretem ezt az öltözőt, szeretem az edzői stábot, mindent ami ideköt.” Kérdés mekkora pénzre gondolt ő és mekkorára a csapat, valamint, ha lesznek a szerződésében záradékok a sérülésével kapcsolatban, azokat hogy fogja kezelni. A Cardinals a 2013-as draft 3. körében, a 69. választással húzta ki a játékost és házasságuk azóta is az egyik legszerencsésebb dolognak tűnik.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!