Connect with us

Hír

Nate Allen egy év után távozott

Folynak tovább a tisztogatások, ezúttal a safety Nate Allen került lapátra.

nate allen

 

Allen a 2010-es draft második körének első felében hozta el a Philadelphia Eagles, ahol 5 évet húzott le kezdőként. Az Eaglestől csak egy éves szerződést kapott a csapattól 2014-ben, 2015-ben igazolta le a Raiders, ahol mindössze 5 meccsen lépett pályára sérülés miatt és 11 tackle-t és 1 INT-t szerzett. Lássuk be, ez nem túl erős, viszont cserébe legalább 7 millió dollárt keresett. Ugyanakkor most már halott pénz nélkül elküldhető, a Raiders 5 millió dollárt spórolt.

 

Nate Allen szerződése az utóbbi években megszokható Raiders szerződések mintapéldája. 4 éves, 23 millió dolláros szerződést kötött tavaly, amiből 6,9 millió teljesen garantált. Ezt a garantált tartalmat 2015-re tárazta be az Oakland úgy, hogy Allen 4 milliót megkapott roster bónuszként, 2,9 milliót alapfizetésként, illetve 100 ezer dollárt workout bónuszként. Így a hátralévő három évre semmilyen garantált tartalmat nem kell elkönyvelniük, tehát nyugodt szívvel elküldhették a játékost, ha az nem vált be. Persze mindezt a Super Bowl utáni három napon belül meg kellett lépniük, ellenkező esetben 4,9 millió dollár rögtön garantálttá vált volna.

 

A Raiders így 71 milliónyi költőpénzzel rendelkezik, aminek a nagyon nagy részét az új szabályozások értelmében kénytelen lesz elkölteni, tehát szép kis bevásárlásra számíthatunk a csapattól.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!