Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Hogy tart meg mindenkit a Steelers?

A Baltimore Ravenshez hasonlóan a Pittsburgh Steelers sem áll különösen jól anyagilag, ráadásul még komoly szabadügynökeik is vannak. Heath Miller visszavonulása legalább a cap helyzetet megdobta egy kicsit, de még mindig rengeteg problémával kell szembe nézniük a Kohászoknak a holtszezon során.

 

Viszlát legendák

 

Ahogy már megírtuk, Heath Miller, a Steelers történetének legjobb TE-je visszavonult 11 év után. Soha nem volt egy Rob Gronkowski vagy Jimmy Graham féle touchdown-machine, de mindig megbízható célpontja volt Big Bennek. Ezzel a döntésével 4 millió dollárt szabadított fel a Steelers fizetési sapkájában, így összesen már 12 millió dollárnál jár a csapat. Még esetleg DeAngelo Williams elküldésén lehetne elgondolkozni 2,5 millió dollárért, de Le’Veon Bell szerencséjét elnézve kockázatos dolog lenne. Ám akkor hogyan tovább?

Heath+Miller+AFC+Championship+Baltimore+Ravens+dB0nhP1zlLel

 

A Steelers jelenlegi keretében egyetlen olyan játékos van, akinek az elküldése komolyan javítaná költekezési lehetőségeket és viszonylag szívfájdalom nélkül elküldhető: Lawrence Timmons. Timmons a 2007-es draft első körében került Pittsburghbe és 2009 óta kezdő. 2014-ben megvolt az első Pro Bowlja is, de a 2015-ös szezon nagyon gyengére sikerült a számára. ILB létére a legjobban a pass rush megy neki (5 sack idén), miközben a futás ellen és coverage-ben is borzasztó gyengén szerepel. Könnyű sok tackle-t összehozni, ha mindent elkapnak melletted. Persze nem lehet mindenki egy Luke Kuechly, de Timmons teljesítménye távolról sem ér 15 millió dollárt.  Elküldésével 8,7 millió dollárt szabadíthatna fel a Steelers, ami nagyon is ráférne a csapatra. Timmons szerződését tavaly átstrukturálták, idén erre már nincs lehetőség, ha nem megy bele egy komoly (legalább 5 milliós) fizetéscsökkentésbe, akkor szerintem nem kellene marasztalni a 29 éves védőt.

 

Egyben kell tartani az offense-t

 

A Steelers támadósora olyan erős, hogy Le’Veon Bell és Antonio Brown, illetve DeAngelo Williams nélkül is majdnem megverték a Denver Broncos elit védelmét (az a fránya 3. számú futó). Ha véletlenül egyszer egészséges lenne a Bell-Brown-Ben hármas mindegyik tagja, agyon ütnének mindenkit. A remek offense-hez elengedhetetlen a jó támadófal (kérdezd Tom Bradyt a Broncos elleni meccs után), amelyikből két jól teljesítő kezdő, Ramon Foster (G) és Kelvin Beachum (OT) szerződése is lejár. Foster 30 éves, de még mindig stabilan jó futás- és passzblokkolás terén is, viszonylag olcsón (4-5 millió) megtartható lenne. Beachum már más tészta, a 26 éves tackle remekül védte Big Ben vakoldalát, amíg egy ACL-szakadást nem szenvedett. A cseréje, Alejandro Villanueva viszont botrányos volt, nem kérdés, hogy Beachum az elsődleges prioritása a Steelersnek.

fal

 

A védelem oldaláról leginkább a sacondaryt sújtják a lejáró szerződések. Az Eaglestől megszerzett 26 éves Brandon Boykin remekül játszott, amikor pályán volt, talán jó áron meg lehet tartani, bár nem biztos, hogy bele fér a keretbe. Ugyanakkor félő, hogy Mike Tomlinék megint beleesnek a „ragaszkodjunk a veteránokhoz mindenképp” hibájába és megtartják Timmonst, Boykin helyett pedig a 31 éves és olcsóbb William Gaynek szavaznak bizalmat. Van egy olyan rossz érzésem, hogy a 34 éves Will Allen is marad, bár sem ő, sem Gay nem játszott rosszul 2015-ben.

 

Hiányposztok

 

Ha a csapat megtartja Fostert és Beachumot, akkor a támadó oldallal nem lesz probléma (TE majd jön valamelyik hátsó körben). Viszont a védelemre, pontosabban a secondaryre és az LB-sorra ráfér az erősítés. Timmons helyére inkább előbb, mint utóbb, de kell egy fiatal LB, valamint Boykin pótlására egy cornerback. Will Allent sem lehet a végtelenségig megtartani, nem lepődnék meg, ha az első három körben CB, S és LB-k kerülnének kiválasztásra. Más komolyabb problémájuk nincs, ahogy pénzük sem a piacról igazolni. Ez a csapat Super Bowl esélyes már most, mindössze egy egyszerre egészséges Bell-Brown-Ben hármas kell a végső sikerhez.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!