Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Mit csináljon a liga legcsóróbb csapata?

2014-ben a Buffalo Bills védelme volt az egyik legjobb, ha nem a legjobb a ligában. A négyemberes védőfalból mindenkit beválasztottak a liga legjobb 100 játékosa közé, nem lehetett sem futni, sem passzolni ellenük és ők szerezték a legtöbb sacket. Aztán jött Rex Ryan és kvázi ugyanaz a keret belesüllyedt a középszerűségbe. Ráadásul kemény 200 ezer dollár áll rendelkezésre, aminek a sztárjátékosok ihatják meg a levét.

 

Viszlát Williamsek

 

Mario és Kyle Williams ketten együtt 20 sacket, 27 negatív yardos szerelést és 33 QB hitet értek el Rex Ryan előtt. Vele és az ő blitz-sémájával ez 6 sackre, 8 negatív szerelésre és 17 QB hitre redukálódott vissza, ami akkor is kevés, ha Kyle Williams csak 6 meccsen játszott. Mario Williams most először maradt 10 sack alatt (5) Billses pályafutása során, egész karrierje legrosszabb számait hozta. Neki borítékolhatóan befellegzett Buffalóban, az elküldésével közel 14 millió dollárt spórolhatnak meg. Kyle Williams pedig 33 éves lesz a szezon előtt, a klasszis tackle kivágása 5 millió dollárt eredményezhetne a kasszában.

bills

 

Ez máris 19 millió plusz, ha sikerülne egy hosszú távú szerződésben megegyezni az 5. éves opciójával (11 millió) játszó Stephon Gilmore-ral, akkor további milliókat lehetne felszabadítani. Illetve akár Leodis McKelvin munkáját is meg lehetne köszönni további 4 millió dollárért. A 30 éves corner legutoljára 2011-ben tudott 16 meccsen pályára lépni, az utóbbi két szezonban csak 19 mérkőzésen játszott és bár nem rossz, de Gilmore és Ronald Darby mellett csak 3. számú játékos. Nem életbevágó az elküldése, ha pénzre van szükség, akkor az ő szerződéséhez lehet még nyúlnia a Billsnek.

 

Szabadügynökök és hiányposztok

 

A Bills abban a „szerencsés” helyzetben van, hogy ők adhatják a piacnak a legjobb tackle-t és a legjobb guardot. Cordy Glenn olyan szinten játszik, hogy simán megér egy franchise taget is, Richie Incognito pedig top3-as guard volt tavaly. Mindkét játékos megtartása kulcsfontosságú lenne a csapat számára, mert egyelőre meglepő módon az offense az, ami képes lehet meccseket nyerni. Több komolyabb szabadügynökük nincs, de Glenn és Incognito szinte az egész esetlegesen felszabaduló capet elvihetik.

incognito watt

 

El lehet gondolkozni még a jó nevű Bacarri Rambo megtartásán, aki bár nem képes kiegyensúlyozottan jól játszani, néha-néha azért megvillan (Aaron Rodgertől két INT 2014-ben). RFA, olcsón megtartható. A defensive tackle Corbin Bryant megtartása is ésszerű lenne, főleg, ha Kyle Williams megy. Nem egy sztárjátékos, de jól játszott Marcell Dareus mellett és olcsón megtartható. Percy Harvinnak leáldozott, sem pénz sem szükség nincs rá.

 

Ha Glenn és Incognito megvan, akkor a támadófal jobb oldalára lehetne fókuszálni, esetleg DE/OLB-t keresni. Jó eséllyel a Bills nem fog tudni a szabadügynök piacon tevékenykedni, úgyhogy ezt kénytelenek lesznek a Draftról megoldani. Ha Bryant marad, akkor nem létszükséglet a DT poszt, így talán csak az elkapósorral kell komolyabban foglalkozni és találni Sammy Watkins mögé egy potens 2. számú elkapót.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!