About the author

12 Comments

 1. 1

  tszajko

  Különvélemény: én a #1 offense vs #1 defense érvtől tudok kiakadni. 2 éve a Seahawks – Broncos döntőben működött ez a szembeállítás, de idén nagyon erőltetettnek érzem, jóval árnyaltabb a kép, mint ahogy ez a hangzatos állítás mutatja:

  A Broncos védelme engedte a legkevesebb yardot, a Panthers pedig a 6. legkevesebbet. Ha pedig engedett pontokat nézzük, akkor a Broncos csak a 4., a Panthers pedig itt is hatodik.

  A támadóoldalán valóban a Panthers szerezte a legtöbb pontot, de egyébként a meccsenkénti yardokban csak a 11. helyen szerepelnek (a Broncos ebben a 16.).

 2. 2

  jimboy

  Én meg úgy vélem, hogy ha a két elkúrt negyedik kísérlet helyett egyszer field goalt rúgnak, akkor is a Pats jut a Super Bowlba, függetlenül a hazai pályától.

 3. 3

  petipajti

  érdekes, hogy nekem is két dolog szúrt szemet, ez az egyik. furcsa azt mondani az elkapó nélküli, sérülékeny futós, kérdőjeles o-falas panthers-re, hogy a legjobb offense :) a számok alapján lehet, hogy az, de akkor is elég fura nekem. már csak azért is, mert ha elit offense-ed van, akkor a védelmed nem lehet az. és ahogy tszajko is mondja, azért a panthers-nél az is elég veretes. tulajdonképpen nem is értem igazából, miért ilyen jó az offense. szerintem csak elég rendesen elkapták a flow-t :D

  a másik, ami szemet szúrt a newton ex-kihívóinak rendkívül jónevű triója… XD XD XD XD

 4. 4

  rowi

  nem kis részben az ilyenek miatt nem írok a magam részéről mock draftokat és draft értékelőket

 5. 5

  Leonidasz007

  Ezt az elkapó nélküli, sérülékeny futós , o-fal nélküli dolgot nem érte. Akkor a Pats O-ról se beszélhetünk ugy hogy jó/elit offense, mert nicns futó, sérülékeny szar a támadófal? Dehogynem, mert olyan séma és koncepció szerint játszanak ami mükődik egy elit QB-val (+Grink) Itt is egy olynba koncepció fut főleg Newtonnak ksözönhetően ami elitté teszi őket. Nyilván énse hegyezném ki hogy top offense=top fdefense mert errő lszó sincs, de h a Panthers O elit idén az biztos.
  A meg megint más kérdés hogy top defenset mire haszánlunk. hiába első mondjuk Denver D és negyedik/htodik akárhányadik a panthers, attól ez a Denver D minden területen jobb nála (elfogultság nélkül és attól függetlenülk h lehet átmegy rajtuk Newton) Szal

 6. 6

  Leonidasz007

  Teljesen máshogy alakul midnen ha az elsőt rugják. Nem tudjuk utánna a Denver hogy áll a dolgokhoz, mit hiv és miért, berugjae goszt vagy utánna hogy támad a Pats. Ilyenekkel sose érdemes sztem jönni, Belichick jobban tudja mindannyiunknál és nem rúgta, lehet hiba Volt lehet nem, de már sose tudjuk meg.

 7. 7

  petipajti

  teljesen egyetértek vele. az hogy ez a pats ennyire jó az kizárólag két emberen múlik: belichick és brady. gronk is sokat számít, de az első kettő a kulcs. ha ők ketten nem lennének ez az offense szerintem egy közepesnél nem lenne jobb, sőt.

 8. 8

  tszajko

  Nem kételkedve abban, hogy a Denver védelme jobb, mint a Panthersé, azért cherrypickeltem egy érdekes statot. :D

  Amúgy a kommenttel én leginkább arra akartam célozni, hogy bár a defense oldalon idén a Broncos a csúcs, a Panthers egyáltalán nincs sokkal lemaradva.

 9. 9

  jimboy

  arra akartam kilyukadni, hogy ezen a főcsoport-döntőn nem volt túlságosan jelentősége a hazai pályának. ez ugye leginkább abban szokott megnyilvánulni, hogy mennyire kedveznek a hazai csapatnak a bírói ítéletek, de Hochuliék döntő módon nem nyúltak bele egyik oldal kárára sem a meccsbe. a hazai pálya akkor is számíthat, ha valami extrém időjárás uralkodik, ami csak arra a területre jellemző, ez sem volt meg. csupán az edzői húzásokon múlt a győztes kiléte, nem a hazai pályán.

 10. 10

  katonadani

  nem mindegy, hogy a szurkolók mikor ordítanak, ha épp támadsz vagy ha épp védekezel.

 11. 11

  Staldan

  A hazai pálya igenis elég sokat számított a Denvernek, nemrég olvastam, hogy a snapeknél nem hallották egymást rendesen a Patriots játékosok ezért úgynevezett ‘silent count’-ok voltak és ezért a Denver védői tudták mikor snapel a Pats, mert Stork mindig akkor emelte fel a fejét mielőtt jött a snap.Így máris előnyük volt Brady támadásában és ez a Gillette stadiumban maximum a másik oldalon lehetett volna lehetséges.

 12. 12

  katonadani

  így van, látszott is hogy mennyire jókor indulnak Millerék

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team