Connect with us

Hír

Alshon Jeffery kész, Kirk kapitány még kérdés

A Chicago Bears franchise taget helyezett első számú elkapójára, Alshon Jefferyre, így Justin Tucker után ő lett a második játékos, akit magához láncolt a csapat. A következő Kirk Cousins lehet, igaz vele kapcsolatban abszolút nyitottak Washingtonban: kaphat franchise vagy transition taget, megtarthatják, de el is cserélhetik.

jeffery 2

 

Alshon Jeffery dörzsölheti a markát, hatalmas pénzt fog szakítani. A Bearsnek 60 milliója van a sapka alatt, az elkapó franchise tag pedig idén 14 millió dollár. Ez egyébként pont annyi, mint a tavaly új szerződést kapó Julio Jones, Dez Bryant vagy Demaryius Thomas éves keresete. Tavaly hosszabbított egyébként AJ Green is évi 15 millió dollárért, lassan elérik az elkapók a Calvin Johnson-i álomhatárt. Jeffery kvalitásait tekintve top5 elkapó, ha új szerződést kap, legalább 14 millió dollár lesz évente.

 

Kirk Cousinsszal kapcsolatban más a helyzet. A Washington Redskins minden ajtót nyitva hagyott, annyi tűnik biztosnak, hogy valamilyen taget kap majd Kirk kapitány. Ha franchise tag, akkor az 19,7 millió, és csak a Redskins tárgyalhat vele. Ha transition tag, az 2,5-3 millióval kevesebb, viszont más csapatok tárgyalhatnak Cousinsszal. Ha megegyeznek a felek, akkor azt a Redskins tarthatja és Cousins marad. Ha nem, akkor Kirk kapitány lelép és ráadásul kompenzáció sincs. Ennek ellenére szokták használni, nem is olyan rég például a Browns centere, Alex Mack kapott transition taget. Meg is egyezett a Jaguarsszal egy olyan szerződésben, amiben volt egy kilépési záradék két év után és most izgulhatnak a Barnák, hogy dönt a játékos.

kirk cous

 

Az is szóba került Washingtonban, hogy Cousins franchise taget kap és megpróbálják elcserélni. Ebben az elképzelésben nem sok rációt látok, kétséges, hogy Cousinsért bárki adna egy első kört. Még a második is kérdéses, a Houston Texanst leszámítva nem jut eszembe olyan csapat, aki ezt akár csak megfontolhatná. De még ha össze is jön a csere, akkor megint ott lesznek irányító nélkül és Kirkben némileg több potenciál van, mint egy első kör végi újoncban vagy Sam Bradfordban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!