Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Az élet Chip után

Philadelphiában nagy változások vannak ismét, távozott a főedző, aki ellátta a general manager feladatait is és visszajött a régi GM Howie Roseman személyében, aki meg is kezdte a munkát már elég hevesen. Plusz persze új főedző is érkezett, de ő talán kevésbé fontos az offseason során az Eaglesnél, persze kíváncsian várjuk mit kezd majd a csapattal Doug Pederson.

 

460470480.0

 

Howie Roseman visszalovagolt Kelly fehér lován és gyorsan lekötött több játékost is hosszú távra. Új szerződést kapott Lane Johnson (6 év, $63 millió, $35,5 millió garantált), Brent Celek (3 év, $12 millió, $6 millió garantált), Zach Ertz (5 év, $42,5 millió, $20 millió garantált), Vinny Curry (5 év, $47,5 millió, $23 millió garantált) és Malcolm Jenkins (5 év, $35 millió, $21 millió garantált) is. Közülük egyedül Curry lett volna szabadügynök, a többieket egyszerűen le akarta kötni hosszú távon Roseman, annyira értékes tagjai a csapatnak. A következő Fletcher Cox lehet, aki $100 millió feletti szerződést is kaphat, de ezzel ráérnek még, hiszen csak jövőre jár le a szerződése, de valószínűleg a liga egyik legjobban fizetett védője lesz előbb-utóbb.

 

Kivágások is voltak, az elkapó Riley Cooper nem marad a sasoknál minden szurkoló örömére, illetve “Mufasa”, azaz DeMeco Ryans sem tagja már a csapatnak. Előbbi egyáltalán nem meglepő, egy jó évet leszámítva borzalmas elkapóról beszélünk, kár hogy épp utána kapott szerződést. Ryans a védelem vezére volt tavaly és tavalyelőtt is, Kelly nagyon szerette a kiállása miatt. Játéka már azért lefelé ívelt és a tavaly draftolt Jordan Hicks maradéktalanul át fogja tudni venni a helyét a linebacker-sor közepén, míg Kendricks és Alonso lesz a másik két kezdő LB.

 

Az idei szabadügynökök közül nem nagyon fognak megtartani embereket. Sam Bradford ügynökével folynak a tárgyalások és állítólag lejjebb is adták a korábbi évi $18 millió feletti igényüket, de szerintem nem fogja megtartani a csapat Bradfordot, hacsak nem sikerült valami csoda folytán $10 millió alá beszorítani a fizetését. Vannak, akik szerint Bradford jól játszott az év második felében és mehet vele valamire a franchise, én azonban egyáltalán nem tartozom ezen emberek közé. Cedric Thornton remekül védekezik futás ellen, passzsiettetésben ellenben használhatatlan, szerintem Jim Schwartznak nem lesz szüksége rá és távozik a csapattól. Nolan Caroll egész jól játszott idén, a cornerbacket talán érdemes lehetne megtartani kiegészítő szerepre. Maxwell mellett ott van a tavalyi második körös Eric Rowe, akinek szánhatják a másik kezdő CB szerepét, így Caroll csak epizódszereplő lehetne, ha ebbe belemegy, az remek, de szerintem tesztelni fogja a piacot. Walter Thurmond átképzése slot cornerből safetyvé nagyon jól sikerült Chip Kellynek, remekül játszott tavaly. Schwartz viszont nem biztos, hogy két remek cover safetyt szeretne a csapatában kezdetni, hanem az egyiküktől egy klasszikusabb strong safety stílust vár el, így véleményem szerint őt sem marasztalja majd annyira az Eagles. Ha sikerülne olcsón megtartani utóbbi két játékost kiegészítő szerepbe, az jó lenne a csapatnak, azonban valószínűleg mindketten nagyobb szerepre vágynak és inkább tesztelik majd a piacot.

 

GettyImages-501242066.0

 

A spotrac.com adatai alapján a csapatnak $29 millió költőpénze van, amivel lehetne mit kezdeni, azonban el tudom képzelni, hogy szinte teljesen skippelik a piacot és nem fognak olyan játékosokat szerezni, akik nem kivágás, hanem lejáró szerződés miatt kerülnek a piacra. Furán hangzik, de van mögötte logika, mégpedig az, hogy ezzel elég jó kompenzációs pickeket kaphatnának jövőre. Bradford elengedése biztosan harmadik körös cetlit eredményezne és ezen felül is kaphatnának még aprót. Ehhez azonban az kell, hogy legfeljebb kivágott játékosokat igazoljanak, mert így működik a rendszer. Az idei szabadügynökök listája egyébként sem olyan impresszív, főleg nem az Eagles hiányposztjain.

 

Ha nem engedik el teljesen a piacon, akkor a csapatnak guard kellene elsősorban a támadófalba, innen leginkább Jeff Allent tudnám elképzelni a sasokhoz, aki a Chiefstől jönne, Pederson volt csapatától. Sokan hiányposztnak gondolják a cornerbacket is, de szerintem jól meglesznek a Maxwell-Rowe kettőssel, esetleg egy újonccal és kiegészítőemberekkel. Természetesen a legnagyobb problémát az irányító hiánya okozza. Mindenképp draftolni kell valakit (Paxton Lynch lehet elérhető 1/13-on, habár nem vagyok túlzottan meggyőzve róla), rövid távon pedig Chase Daniel érkezhetne a Chiefstől, szintén Doug Pederson közbenjárásával. Daniel szerintem el tudná menedzselni a csapatot egy jó futójátékkal és védelemmel a háta mögött. A jövőre – konkrétabban Jason Peters visszavonulására – gondolva egy tackle-t is lehetne draftolni az első két napon.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!