Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Ndamukong Suh már most kezd visszaütni

Amikor a Miami Dolphins brutálisan megfizette Ndamukong Suh-t, azt hitték és hittük sokan, hogy ennyi kellett nekik a rájátszáshoz. Ez naiv gondolat volt. Suh második évében már 28,6 millió dollárt emészt fel a sapkából, ami annyi, mint Drew Brees vagy Joe Flacco cap hitje. Nem, ők nem defensive tackle-ök, hanem Super Bowl győztes irányítók.

 

Cap-helyzet

 

A Miami Dolphins hasonló cipőben jár, mint a Buffalo Bills, annyi különbséggel, hogy ők 8 millió dollárról indulnak. Ahogy a Billsnél Mario Williams, úgy a Dolphinsnál Cameron Wake napjai is meg vannak számlálva. Nem, mintha Wake nem lenne elit játékos, a védelem szíve és lelke. De már 34 éves, sérülésből tér vissza és 8 millió dollárt lehet rajta spórolni. Ez a pénz pedig kell Olivier Vernon megtartásához, aki még csak 25 éves és csodálatos szezonon van túl: 7,5 sack, 18 negatív yardos szerelés és 35 (!) QB hit. Vernon fizetése 10+ milliós lesz, nem tudják mellette megtartani Wake-et.

Wake

 

Másik nagynevű távozó lehet Brent Grimes. A 32 éves corner közel sem hozta a 2014-es formáját, az a 6,5 millió, ami az elküldése után felszabadulna, pedig nagyon csábító. Akit nem értek, hogy miért van még mindig a keretben, az Dion Jordan. Tény, rosszul használta a csapat, de aki 25 meccsen 3 sacket ér el 1/3-as pass rusherként, azt fölösleges tovább pátyolgatni. Főleg, hogy tiltott szerek használata miatt a teljes 2015-ös szezont kihagyta. Kivágása 3,2 millió dollárt szabadítana fel.

 

A másik „mi a fenének van még itt?” játékos a csapatban az egykori Packers elkapó, Greg Jennings. Jennings egy újabb nagyszerű példája annak, hogy Aaron Rodgers mennyire zseniális irányító. Mert hogy Jennings nem üti meg a középszer szintet sem nélküle, az teljesen biztos. 2015-ben 208 yard és 1 TD jött össze neki, ehhez képest idén 5,5 millió dollárt keresne, kivágása 4 millió dollárt szabadítana fel. Ráadásul ott van DeVante Parker, Jarvis Landry, Kenny Stills és Jordan Cameron is, kizárt, hogy maradjon. Apropó Cameron, az ő maradása sem 100%-ig biztos. Nem volt rosszabb szezonja, mint bárkinek az offense-ben, inkább a jobbakhoz tartozott, de ha nagyon kell a pénz, rajta 7,5 millió dollárt lehet spórolni.

 

Szabadügynökök és hiányposztok

 

Wake, Grimes, Jennings és Jordan elküldése több mint 21 millió dollárt eredményezne, ami a meglévővel együtt már közel 30 millióra rúg. Ez mindenképpen elég arra, hogy Olivier Vernont megtartsák. Wake miatt ugyanakkor nem ártana Derrick Shelbyt is újraigazolni, a 27 éves defensive end nem szállt be rosszul, különösen futás ellen volt hatékony. El lehet gondolkozni Louis Delmas szerződtetésén is akár, bár a tehetséges safety soha nem tud egészséges lenni.

vermom

 

Lamar Miller nagyon úgy fest, hogy nem marad a csapatnál. Nem azért, mert rossz futó, egyszerűen Miamiban eddig nagyon tudták használni. Remekül kapja el a labdát, 4,5-ös átlaggal fut, csak játszatni kellene. Ki is fejtette nemrég, hogy minimum 20 labdaérintést szeretne meccsenként és olyan csapatot keres magának, ahol ez biztosítva lesz neki. Nem zárható ki a Dolphins sem Adam Gase-szel, de ha esetleg nem jön össze egy megállapodás, akkor a másodéves Jay Ajayi lesz hivatott pótolni. Továbbá lejár Rishard Matthews szerződése is, aki korrekt 2. számú elkapó volt Miamiban. Én mindkét játékost megtartanám, de Matthewst a Dolphins is szeretné, így jó eséllyel marad.

 

Hiányposztokat tekintve a guard áll az első helyen. Az Albert – Pouncey – James tengely jól működik, két guard kellene már csak egy top támadófalhoz. Szerencsére a piacon bőven akadnak jó célpontok, legalább egy veterán Jahri Evanst vagy Geoff Schwartzt el kellene hozni egy 3-4 milliós fizetésért. Ha nem tervezik (márpedig úgy áll) megtartani Millert, Matthewst és Delmast sem, akkor Brent Grimes akár meg is úszhatja a tisztogatást. Így vagy úgy, az első kört egy jó kis cornerre kellene felhasználni, ahogy például katonadani csinálta az első mockjában.  Mondanám, hogy az amúgy elit teljesítményt nyújtó Suh mellé kellene egy DT, de kizártnak tartom, hogy a piacról érkezzen. A második harmadik körben a safety, guard és defensive tackle posztok lehetnek a fő prioritások.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!