Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Újrakezdés Los Angelesben

Jeff Fisher alatt St. Louisban a Rams sose tudott kitörni a középszerűségből. Sokak szerint az edzőnek is mennie kellett volna, nem csak a csapatnak a városból, Fisher azonban maradt és megmutathatja, hogy nem csak olyan szezonokat tud összehozni, amivel éppen megtartja az állását és lehet reménykedni, hogy “majd jövőre”. Hogy mit kell tenniük a holtszezonban a felemelkedéshez? Megmutatjuk.

 

Kezdjük azonban előbb az eddigiekkel. Távozott a tight end Jared Cook, a defensive end Chris Long és a linebacker James Laurinaitis is, mindegyik lépést meg lehet magyarázni, azonban nyitottak ezzel új hiányposztokat is. Elég sok szabadügynökük van, most csak a fontosabbakkal foglalkozunk azonban. A gyorsan kivágott három névvel felszabadítottak körülbelül $23 milliót a sapkában, így pedig az egyik legtöbb helyük van a sapka alatt, konkrétan $58,6 millió.

 

GettyImages-156948133.0

 

A két legfontosabb FA a két kezdő cornerback, Trumaine Johnson és Janoris Jenkins. A hírek alapján egyikük megkapja a franchise- vagy a transition taget, de mindkettejüket kötelező megtartani és szerintem meg is fogják, nem kevés pénzért, mert elég jó játékosok. Long távozásával nem engedhetik el William Hayest és Nick Fairley-t sem, hogy a védőfal továbbra is a csapat erőssége maradjon. Mindketten remek éven vannak túl, Fairley ugyebár egy “prove it” 1 éves szerződést kapott tavaly, most nagyobb kifizetésre számíthat. Hayes nagyon alulértékelt, pedig a csapatban neki volt a második legtöbb siettetése Aaron Donald mögött. Mark Barron megtartását lehet még ajánlani, aki első körös safety volt, azonban akadozott neki a játék, tavaly viszont bedobták linebackernek és itt találta meg igazán a helyét, itt fognak vele számolni a továbbiakban is.

 

Ezen felül gondolkodhatnak előre is és leköthetik hosszabb távra a fiatal magot a védelemben, így a Michael Brockers – TJ McDonald – Alec Ogletree trió is kaphat új szerződést, de ezzel nem kell rohanniuk a piac-nyitás előtt, bőven ráérnek később is ezekre a lépésekre. Most egész sok a pénz a sapka alatt és minden évben tovább fog növekedni az elkölthető állomány és ezzel persze a játékosok fizetése is tovább fog növekedni, így érdemes lehet minél előbb lekötni őket, hosszú távon jól fognak kijönni belőlük.

 

usa-today-8257288.0

 

Ezzel megvannak a belülről megoldható problémák, de kívülről is orvosolható néhány hiányposzt. Az első és legfontosabb az irányító kérdése. Sem Foles, sem Keenum nem megoldás, ez egyértelmű. A piacon sincs sok jó lehetőség, Robert Griffin III-öt lehet talán a legjobbnak titulálni és elég ironikus lenne, ha épp a Ramsnél kötne ki, akik rengeteg picket kaptak azért, hogy lemondjanak róla és a Redskins vihesse el a 2012-es Draft második választási jogával. Griffinre se mondhatjuk közel sem, hogy biztos választás, de talán több lehetőség van benne, mint bármelyik szabaddá váló QB-ban. Az első körben feltehetőleg nem fognak tudni QB-t húzni, mert Wentz és Goff biztosan, Lynch pedig valószínűleg kimegy előttük, habár utóbbit akár meg is szerezhetik, de őt nem dobnám be azonnal a mély vízbe.

 

Cook kivágásával a tight end poszt is hiányossá vált, talán a Colts szabaddá váló duójának egyikét lehetne leigazolni, tehát Coby Fleenert vagy Dwayne Allent, én utóbbira szavaznék, de lehet a Colts is megtartaná valamelyiket. A Rams fektetett a legtöbbet a támadófalba a Drafton az utóbbi időben, mégse hozott sikert, így lehet tovább próbálkozni ezen a téren is. Az offense-ben az elkapó posztot illene fejleszteni még, erre is a Drafton kerülhet sor, például Laquan Treadwell személyében. Első mock draftomban a pass rusher Noah Spence-t írtam a csapathoz és továbbra is könnyedén elképzelhető, hogy a defensive end pozíciójába erősítenek majd.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!