Connect with us

Prémium cikkek

Miért nem megy Kaepernick a Jetsbe?

Ahogy a facebookon is írtuk, a New York Daily News lehozott egy cikket arról, hogy belsős forrásuk szerint Colin Kaepernick távozni akar a San Francisco 49erstől, és a legfőbb vágya az, hogy a New York Jets irányítója legyen. Ez így önmagában érthető is sőt, ráció is van az elképzelésben (mármint Kaep részéről), de nagyon kicsi az esély, hogy a dolog megvalósuljon.

colin

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Először is kezdjük azzal, hogy a Jetsnek nincs pénze. 10 millió dollárnyi hely van a fizetési sapka alatt, miközben olyan játékosok szerződése jár le, mint Damon Harrison (NT), DeMario Davis (LB), Chris Ivory (RB) vagy Muhammad Wilkerson (DE). Persze nem lehet mindenkit megtartani, de például Harrison kulcsfigurája a védelemnek és egy jó nose tackle-t manapság már meg kell fizetni. Valamint ott a draft és Ryan Fitzpatrick is. Persze utóbbira nyilván nem lenne szükség Kaepernick mellé, viszont mindenképpen olcsóbb és talán biztonságosabb húzás lenne.

 

A Jets csak nagy nevű és kezdő játékosok elküldésével tudna helyet generálni a fizetési sapkában. Antonio Cromartie elküldése például 8 millió dollárt szabadítana fel. Brandon Marshall elküldése 9,6 millió, a 32 éves left tackle D’Brickashaw Fergusonon 9 milliót, a szintén 32 éves center Nick Mangoldon 8,6 milliót lehetne spórolni, hogy a legnagyobb neveket említsük. Csakhogy példának okáért Brandon Marshall 109 elkapást, 1502 yardot és 14 TD-t szerzett New Yorkban idén, Ferguson és Mangold pedig kezdő játékosok, bár idén egyiküknek sem volt egy kimondottan jó éve. Lényeg, hogy ha a Jets Colint akarja, akkor vezéráldozatokat kell hoznia érte.

 

Kaep nemrég kötött egy 6 éves, 114 milliós szerződést, igaz mindössze 12 millió garantált tartalommal. Cut esetén a 49ers 8,4 millió dollárt szabadíthatna fel és kész, el is felejtették a játékost némi dead money benyelése után. Manapság a közepes irányítók árai is az egekben vannak és van pár olyan anyagi helyzetben lévő csapat (Rams, Texans), akik akár meg is kockáztathatnák a 28 éves irányítót, a New York-iak pedig nehezen mehetnének bele jelen állás szerint egy licitháborúba . Cserélni a Jets nem fog/nem tud, mindössze 6 pickjük van idén.

 

Az sem elhanyagolható tény, hogy Chip Kelly rendszerébe Colin remekül illeszkedhet. A 49ersnek 53 millió cap space-sze van, az egyetlen komoly szabadügynökük pedig a guard Alex Boone. Ők megtehetik, hogy kivárják, mire lesz képes Kelly és Kaep együtt, különben sem vetne jó fényt a GM-re, ha a 114 milliós franchise irányítóját két év után kivágnák.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!