Connect with us

Minden ami NFL

Testvérek mindhalálig

Amikor Thomas Davis, a Carolina Panthers linebackere felkelt a karműtétje után, az első ember, akit meglátott, az a felesége, Kelly volt. A másik személy, akit észrevett, az Luke Kuechly egy adag csirkeszárnnyal.

panthers ilb

 

Azt leszámítva, hogy mindkét játékost az első körben húzta ki a Panthers (Davis 1/14 2005-ben, Kuechly 1/9 2012-ben), nem sok közös van bennük. Davis már 32 éves veterán 3 ACL szakadás után, aki már inkább a családdal szeret lenni. Kuechy pedig egy fiatal titán, az idei év legjobb linebackere, sőt védője, aki elképesztő mennyiségű időt és energiát öl bele abba, hogy napról napra jobb legyen mind mentálisan, mind fizikailag. Ennek ellenére olyanok egymásnak, mint a testvérek:

 

“Ez amolyan igazi testvér dolog. A halálig szeretik egymást. Küzdenek egymásért, mindig számíthatnak a másikra” – mondta az újonc Shaq Thompson.

 

Minden akkor kezdődött, amikor Kuechlyt leigazolta a Carolina. Davis, mint veterán, pártfogásába vette a rookie-t, megadta neki a telefonszámát, hogy ha bármire szüksége van, szóljon. Persze Luke nem ment messzire, csak futball ügyekben zavarta a veteránt. De a négygyerekes apa, év embere Davis többször is bizonyította a jóindulatát, Kuechly fokozatosan egyre gyakrabban vett részt a családi eseményeken. Kuechlyből lassan “Luke bácsi” lett, ahogy Davis gyerekei mondják, apa vicces barátja, aki kosarazik és videojátékozik velük.

 

A 2015-ös szezonban egyébként Luke bácsi is megsérült, agyrázkódás miatt három meccset is ki kellett hagynia. Ekkor Davis biztatásként csak annyit mondott neki, hogy idén több tackle-t fog szerezni (az előző két szezonban Kuechly 53 és 33 tackle-lel szerzett többet), mesélte Kuechly. Ami mondjuk nem jött össze, 118-105-tel Davis megint kikapott. De ez aligha bosszantatja a két barátot, minden bizonnyal a kihívás a Super Bowlon is állni fog, hisz Davis törött, megműtött karral is kezdeni fog vasárnap.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!