Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Top10 tight end

A tight end felhozatal ebben a free agency időszakban sem az a szegmens, ami a legjobban izgatja az emberek fantáziáját. Ez nem is csoda, hiszen a liga top tight endjei nem kerülnek ki a piacra. Persze ebből a nem túl veretes felhozatalból is válogathat egy-két TE hiányos csapat, amennyiben egy költséghatékony, de viszonylag megbízható szintre vágynak. Az érdekességet az adja, hogy a véleményem szerinti top4 tight end mindössze két csapatból kerül ki. Számomra ezért is meglepetés lenne, ha sok csapatváltoztatást látnánk a következő napokban.

 

1. Dwayne Allen

 

Sokak listájával ellentétben nálam Allen van az első helyen. Tudom, hogy nem volt egy kimondottan jó szezonja és végül IR-en kötött ki, de ettől függetlenül benne látom a legnagyobb potenciált. Kora egyértelműen a többiek elé helyezi a listán, mivel még jó pár év benne van a lábában. Természetesen nem csak azért tettem ide, mert tovább lesz a ligában mint a többiek, hanem mert többre hívatott, mint azt az elmúlt szezon mutatja. Az elkapások mellett futásblokkolásban is használható, így egy többdimenziós játékosról beszélünk esetében, ami több szabadügynök elé is helyezi. Egy 3 éves 5-6 milliós összeggel megpróbálhatja a Colts megtartani.

 

2. Antonio Gates

 

Egyértelműen kimagaslik a mezőnyből Gates, aki a többiekkel ellentétben már sok bizonyított szezonon van túl és rendkívül tapasztalt. Előnyei mellett azonban ez a hátránya is. Már régóta hajtogatjuk, hogy nem lesz fiatalabb és visszaesik a teljesítményre és szép lassan ez igaz is lesz. Ugyan idén is bizonyította, hogy még mindig a legjobbak közé tartozik, de hosszútávon nem érdemes beruházni rá. Egy maximum két éves, átlagban 5 milliót konstatáló szerződés lehet a jutalma. Azt, hogy ezt a Chargersnél vagy máshol kapja-e meg kérdéses számomra, ez a következő névtől is függ.

 

Antonio-Gates-12-5--1

 

3. Ladarius Green

 

Ugyanis mögötte a sorban már évek óta meg van jövendölve Green eljövetele. Erre azonban azóta is várunk. Tavaly 686 snapet töltött a pályán, igaz ezt egész jó hatékonysággal tette. 6 yardos elkapások utáni átlaga a poszt középmezőnyébe helyezi, de egy jó red zone targetről van szó, akiben  hatalmas potenciál rejtőzik. Kérdés, ez végül bizonyítást nyer-e. Kora miatt egy 3-4 éves, de nem túl sok garantáltat tartalmazó szerződés lehet a jutalma, rengeteg ösztönzővel, bónusszal.

 

4.Coby Fleener

 

Fleenerben sokan egy igazán jó, veszélyes tight endet látnak, aki igazi yardgyárossá válhat. Én egyelőre azonban nem vagyok meggyőzve, hogy valóban klasszis lehet. Elismerem, hogy jobb napjain 100 yardos meccseket produkálhat, de rettentően inkonzisztens és dropproblémákkal is küzd. Ettől függetlenül bizonyított már annyit, hogy egy tight endet kereső csapatnak megérjen egy próbát, akár 3 milliós éves átlagú fizetéssel is.

 

5. Ben Watson

 

Watson Graham távozása után egy rövidebb év eleji csendet követően előlépett és feledtette a klasszis tight end hiányát. Breesnek ez nagyon jól jött, mivel a passzorientált játékukhoz egy biztoskezű TE elengedhetetlen. Ugyan nem a legfiatalabb, de 1-2 hasonló szezonja lehet. Nehezen tudom elképzelni, hogy más csapatban hasonló teljesítményre lenne képes és azt is, hogy a Saints egymás utáni két évben engedné el egy ilyen termékeny elkapóját, így egy szerződés-újrakötésre számítok a két fél részéről.

 

Philadelphia Eagles vs New Orleans Saints, 2014 NFC Wild Card Playoffs

 

6. Zach Miller

 

A helyzet innen bonyolódik. Nincs igazán egy bizonyított TE sem a szabadügynökké válók között, csak pár kemény iparos. Az egyik ilyen az idén Bennett gyengélkedése és kiesése miatt sokat foglalkoztatott Miller. Kora neki sem siet segítségére, de ő maga megpróbálta 2015-ben megalapozni, hogy kaphasson egy új szerződést. A felé szálló labdák 81 %-át elkapta és egy elég jó red zone target volt a szezonban. Igaz a pálya többi részén gyorsasága miatt kevésbé vették elő, de blokkolási képességeit sem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

7. Jermaine Gresham

 

Az első tight end a listánkon, aki elsősorban nem elkapásai, hanem blokkolási képességi miatt kerülhet ide. Gresham ugyan passz és futásblokkolásban jeleskedik, rendkívül keveset keresik labdával, de amikor megtalálják akkor az egyik legjobb tight end. Könnyen válik le a blokkokról és ha kezében a labda, nehéz a földre taszítani. Tevékenységéből adódóan nagy fizetésre nem számíthat, de egy éves, másfél milliós szerződés kinézhet neki jövőre is.

 

8. Jared Cook

 

A frissen kivágott Cooktól sok mindent nem lehet várni. Egy nagy fizikális tight end, aki egy-két kiugró meccs után hetekre képes eltűnni. Valószínűleg egy utolsó esélyt kaphat egy kétségbeesett csapattól.

 

9. Scott Chandler

 

Chandler nagyon ígéretesen kezdte Patriotsos éveit, hogy a kezdeti sikerek után év végére teljesen eltűnjön. Nem tudom hogy csak Brady mellett volt képes arra, hogy elkapásokat is bemutasson vagy ez menni fog más csapatban is neki, mindenesetre túl nagy, hosszútávú szerződésre sehol sem számíthat.

 

Scott Chandler

 

10. Mercedes Lewis

 

Lewis messze nem olyan rossz tight end mint sokan gondolják, viszont messze nem olyan fiatal és energikus mint az új nemzedék képviselői. Thomas érkezése nem játszott a kezére, de blokkolási képességei miatt egy próbát megér egy olyan csapat számára, akik nem kezei miatt akarják megszerezni elsősorban.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!