Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Top12 defensive lineman

Az idei drafthoz hasonlóan a szabadügynök piacon is remek a választék a támadó – és a védő falemberek között. Annyi remek játékos van, hogy kénytelen kibővíteni az összetett listát. Korábbi posztjainkat a szabadügynökökről a csapatok helyzetéről itt olvashatjátok.

 

NFL: Buffalo Bills at Denver Broncos

 

1. Malik Jackson, DE/DT, Denver Broncos

 

A Super Bowl győztes Jackson az idei piac legjobbja a poszton, mindkét védelmi sémában használható, pass rushban elit, futás ellen pedig nagyon jó. Viszont eléggé szkeptikus vagyok vele kapcsolatban. Egyrészt egy zseniálisan jó védelemben játszott abszolút elit társakkal és láthatjuk például Ndamukong Suh esetéből, hogy egy jó védő nem képes csodákra. Másrészt kérdés, hogy 26 évesen, gyűrűvel az ujján, az áhított 13-14 milliós fizetéssel mennyire lenne motivált egy kisebb csapatban. Ne legyen igazam, de számomra egy Boom or Bust szabadügynöknek tűnik.

 

2. Olivier Vernon, DE, Miami Dolphins (transition tag alatt)

 

Vernon brutális volt a szezon második felében, kitűnt a gyengélkedő Miami védelemből. Zseniális futás ellen, az utóbbi három évben 25,5 sacket szerzett, ami nem elit, de nem is vészes, viszont rengeteg QB-hitet és siettetést tud felmutatni, legalábbis a legutolsó szezonjában. Mivel a Dolphins transition taget tett rá, ezért szabad a vásár, még csak 25 éves, magasan lehet a plafon, de benne is azért egy komolyabb rizikófaktor. A Dolphinsnak 12 millió, egy kisebb csapatnak 13 millió lehetne a felső határ évente, ha több, akkor is úgy, hogy 3 év után könnyen elküldhető legyen.

 

3. Damon Harrison, NT, New York Jets

 

A 27 éves Harrison a liga talán legjobb futás elleni nose tackle-je, ha nem lennének limitáltak a pass rusher képességei, 8-10 milliókat is kaphatna. De nem fog, a legmagasabb NT fizetés a ligában Vince Wilforké a maga 4,5 milliójával. Harrison körülbelül ennyire számíthat, legfeljebb éves szinten 5 millióra. Összességében vannak nála jobb játékosok a védőfalba a piacon, de kvázi apróért egy ilyen kvalitású játékos egyszerűen ajándék.

 

4. Jason Pierre-Paul, DE, New York Giants

 

JPP ha nem robbantotta volna le a fék kezét, most egyrészt nem lenne szabadügynök, másrészt nem csak 4. lenne a listán. Egy sackje volt 8 meccsen a Giantsben, ami nem sok, de aki látta a védelmet nélküle, az tudja mekkora plusz volt ő a csapatnak. Végre nem fog már a keze sem fájni, még mindig csak 27 éves, egy évi 10 milliós szerződés könnyen kinézhet neki.

 

jppp kézzz

 

5. Robert Ayers, DE, New York Giants

 

A Giantsnek van egy valag pénze, ideje lenne elkölteni valamire. Ayers 12 meccsen 9,5 sacket termelt, leütött 4 passzt és kiharcolt két fumble-t. Kisebb név, mint JPP, már 30 éves, épp ezért 6 millióért már megtartható/leigazolható, de cserébe effektív és konzisztensen stabil játékot hoz. Nem jár rosszul az, aki beruház rá.

 

6. Nick Fairley, DT, Los Angeles Rams

 

Fairley az a fajta játékos, akinek adni kell 8 milliót, de azt csak egy évenként. Amikor „most mutasd meg” szezonja van, akkor hasít, az amúgy jó Rams védőfalból is kitűnt, de hosszú távon már nagyon rizikós. Detroitban voltak súlyproblémái, karakter gondjai, egy hosszú távú szerződést legfeljebb minimális garantálttal lenne érdemes neki adni, rengeteg ösztönzővel.

 

7. Ian Williams, NT, San Francisco 49ers

 

Williams a szegény ember Damon Harrisonja. Nagyon jó futás ellen, átlagos pass rushban, 65 tackle-je brutális, viszont valami elképesztő módon sérülékeny. 2011-ben egy, 2012-ben három, 2013-ban kettő, 2014-ben kilenc meccsen lépett pályára. Azaz a lehetséges 64 mérkőzésből mindössze 15-ször. Három millió körül lehet a fizetése a 26 éves játékosnak.

 

8. Mario Williams, DE, Buffalo Bills

 

Rex Ryan előtt Williams 12,5 sacket, 15 negatív yardos szerelést és 16 QB hitet átlagolt három évig, sémától függetlenül. Rex Ryan alatt 5 sack, 6 negatív yardos szerelés és 11 QB hit jött össze. Hiába 31 éves már, ennyire nem lett ő rossz játékos. Viszont örülhetnek a csapatok, mert hacsak vissza nem vonul, akkor kénytelen lesz egy legfeljebb 8-9 millió környéki fizetésért játszani (eddigi fizetésének feléért), mert a 2015-ös éve az pocsék lett. Cserébe 2-3 jó év még bőven benne lehet.

 

AP CHIEFS BILLS FOOTBALL S FBN USA NY

 

9. Jaye Howard, DE/DT, Kansas City Chiefs

 

Howardot két éve szedte össze waiverről a Chiefs és azóta egy igen jó kis 3-4-es defensive end lett. Nem a JJ Watt vagy Muhammad Wilkerson szint, de egy egész jó játékos. 4-5 millióért leigazolható egy 4 éves szerződés keretein belül a 27 éves játékos.

 

10. Haloti Ngata, NT, Detroit Lions

 

Ngata a Ravensben brutálisan jó volt. Ezt alátámasztandó 2008-tól 2012-ig minden évben vagy első, vagy második csapatos All Pro volt. Detroitban mindezt nem sikerült megmutatni, a szezon elfő felében kisebb sérülésekkel bajlódva nagyon súlytalan volt, ami probléma egy 156 kilós játékosnál. De a szezon második felére összekapta magát, és két éves, 4-4,5 millió dolláros szerződésért már jó vételnek számítana. 32 éves már, sérülget és Lionsön kívül nem nagyon érdeklődtek iránta.

 

11. Greg Hardy, DE, Dallas Cowboys

 

Hardy nem kell a Dallasnak, így fogalmam sincs, ki vállalná be a közutálatot a játékos leigazolásával. Az, hogy karakterproblémás, enyhe kifejezés, ráadásul a pályán sem mutat szinte semmit, a 2013-ban még All Pronak és Pro Bowlba választott védő. 10 millióról, magas garantált tartalomról vagy hosszú távú szerződésről nem is álmodhat. Ha kap is szerződést, azt is kemény ösztönzőkkel.

 

hardy állat

 

12, Terrance Knighton, NT, Washington Redskins

 

Knighton remekelt a Denver Broncosban, mindenki 10 milliós szerződést jósolt neki. Erre sikerült nagyon aláásni magát, a nagy igényekből és súlyproblémákból az lett, hogy mindössze 4 millióért és egy évre írt alá a Redskinsben. Ők pedig köszönték szépen, már közölték is a játékossal, hogy mehet, amerre lát. 3-4 milliónál nem fog máshol sem többet kapni, 30 éves kora miatt pedig a 2 év tűnik a maximumnak.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!