Connect with us

Szabadügynök

Az FA piac eddigi nyertesei

Még javában zajlik a piac, de már most kezdenek körvonalazódni az első napok győztesei. Hogy kik végezték a legjobb munkát, arról a szerkesztők véleménye is megoszlik. Én most egyelőre csak top3-at állítanék össze, illetve megnevezek egy nagyon erős negyediket.

 

1. Chicago Bears

 

Nehéz a győzelmet elvenni a Maciktól. Megszerezték Danny Trevathant és Jerrell Freemant szerintem bőven áron alul. Utóbbi 3 évre 12 millió dollárért jött, ami szemtelenül alacsony egy futás ellen elit, coverage-ban bőven jó linebackernek. Trevathan pedig a liga egyik legjobb passz elleni linebackere, Super Bowl győztes, egyedül a sérülékenysége lehet probléma, 4 évre 24,5 millióért ajándék. 10 millióból kijött egy top10-es LB sor a Bearsnél, le a kalappal. Illetve elhozták Akiem Hickst a Patriotstól két évre, aki szerintem messze alul van értékelve, sokkal jobb játékos, mint a Jetsbe igazoló Jarvis Jenkins. A front7 jelenlegi állapotában szintén legalább top10, de a top5 sincs messze.

NFL: OCT 27 Redskins at Broncos

 

Chicagóba jött még a támadófalember Bobby Massie a Cardinalstól, aki ilyen boom or bust, mert hol zseniális, hol teljes homály. A 30 éves Tracy Porterrel nincs ilyen probléma, ő egyszerűen csak pocsék volt tavaly, de ha Alshon Jeffery franchise tagelését is beleszámítjuk az egyenletbe, akkor egy erős A értékelés így is kijön a Maciknak.

 

2. San Diego Chargers

 

A Chargers nagyon okosan, nagyon olcsón és nagyon jókat igazolt. A CB Casey Hayward évi 5 millióért nevetségesen alul lett fizetve, Brandon Mebane Is remek szerződést kapott, két hatalmas hiányposztot betöltve. Travis Benjamin a piac legproduktívabb elkapója volt, Riversszel 1000+ yardos szezonokat fog hozni. A csapat újraigazolta Antonio Gatest és Joseph Barksdale-t, szintén baráti áron, utóbbi a támadófal legjobbja volt.  Dwight Lowery is jó vétel, elég jól játszott a Coltsban, és Weddle távozása miatt hiányposztra is érkezett. Nem tökéletes, de pont jó. Nagyon jó szerződések, jó játékosok, ráadásul mind hiányposztra.

casey-hayward

 

3. Houston Texans

 

Sokan ide a Raiderst mondták a szerkesztők közül, de Donald Penn nélkül és Nate Allennel nálam még “csak” a 4. helyen vannak. A Texans elhozta Lamar Millert, aki jelenleg bőven jobb és egészségesebb futó, mint Arian Foster. Jeff Allen személyében találtak egy ugyanolyan jó, csak olcsóbb guardot, mint Brandon Brooks, valamint végre szereztek egy franchise irányítót Brock Osweiler személyében. Persze, túl van fizetve, persze, elit védelem volt mögötte, de azért még bőven RGIII vagy Colin Kaepernick előtt van a rangsorban, hogy Bryan Hoyert ne is említsem. Messze benne van jelenleg a legnagyobb potenciál, ő illik legjobban a Houston rendszerébe, és egy nagyon jó offense és defense lesz mögötte. Nem garantált, hogy beválik, de ezt a lépést be kellett vállalni. Az egyetlen negatívum a center Ben Jones lelépése, ha őt sikerül megtartani, akkor nálam ezüstérmesek lehettek volna.

Brock Osweiler

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!