Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Belichick megint nagyot húzott

A New England tavalyi szezonja leginkább a támadófal siralmas teljesítményén ment el, mégsem eszközöltek az egységen komolyabb változást, ellenben a csapat többi részével. A már profi játékosok szerződtetése mellett szorgosan gyűjtögették a draftcetliket, kompenzálva az idei első körös választás elvesztését.

 

Az egyszeri Pats szurkoló jogosan számíthatott volna arra, hogy a támadófalból kidobják a ballasztot Marcus Cannon vagy Cameron Fleming személyében, azonban a vezetőség úgy néz ki bízik a töretlen fejlődésben és talán a régi-új támadófal edző Scarnecchia visszatérésével az ő teljesítményük is vállalható lesz. Egyedül az Arizonával megkötött csere következtében érkező harmadéves guarddal, Jonathan Cooperrel bővült az offensive line.

 

Emiatt inkább a Brady számára kiszolgálandó személyzetet bővítette a Patriots, méghozzá igen eredményesen. A Buffalóból érkező elkapó, Chris Hogan személye azért nem tűnik túl nagy erősítésnek, hiszen azon kívül, hogy karrierje két legjobb meccsét pont a Patriots ellen játszotta, nem túl sok vizet zavart korábbi állomáshelyén.

 

Brandon LaFell kivágása után kellett egy kimondottan deep threat wide reciever a csapatba, erre pedig a 32 éves Nate Washingtont találták Belichickék alkalmasnak. Houstonban DeAndre Hopkins mögött ő volt a legeredményesebb elkapó, feltehetően New Englandben sem lesz ennél több második-harmadik számú opciónál, de a hosszú játékok eredményesebbek és gyakoribbak lehetnek az ő idehozatalával.

 

Ike+Taylor+Nate+Washington+Tennessee+Titans+KjbgjlmN6pCl

 

Futóposztra is érkezett, ha nem is upgrade, de mélység Donald Brown személyében, aki sem Indianapolisban, sem San Diegoban nem tudott magának kezdő pozíciót kiharcolni, de harmadik downos futó szerepét elláthatja Lewis mögött, akivel elég hasonló testfelépítéssel rendelkezik és elkapások során is jól lehet használni.

 

A támadósor lezárásaként még meg kell említeni a csapat részéről a legnagyobb húzást, a tight end Martellus Bennett megszerzését a Bearstől, továbbá egy idei hatodik körös picket egy idei negyedik körösért cserébe. Bennett mindössze 29 éves még, bőven van benne kakaó és a tavalyi gyengébb éve után New Englandban Bradyvel a háta mögött nagyot durranthat. Ráadásul a Patriotsnál összeállhat ismét egy elég erős TE-duó Gronkowskival és Bennettel, ami a liga legdurvább párosa lenne a poszton. Ehhez hozzávéve az elkapósort, jövőre ismét egy ligaelit offense áll össze Foxborough-ban.

 

martellus-bennett-devin-mccourty-nfl-chicago-bears-new-england-patriots-850x560

 

A védelem részéről inkább merülnek fel kérdések, elsősorban Chandler Jones Arizonába cserélése miatt. A csere mindkét fél részéről előnyösnek mondható, a Cardinals szerzett egy kiváló pass rushert, a Patriots jövőre úgy sem tudta volna megtartani, mivel Jones újonc szerződése idén jár le Hightowerével, Collinséval és Butlerével együtt, közülük pedig talán a defensive end a legkevésbé fontos tagja a védelemnek. Továbbá kapott egy második körös draftcetlit és a már fentebb említett guardot, Jonathan Coopert.

 

Jones kiválásával azonban szükség volt valakire DE poszton, hiszen hiába van ott Sheard, Ninkovich és a két tavaly draftolt játékos, Grissom és Flowers, utóbbi kettő még nem alkalmas arra, hogy konstans kezdő legyen. Ezért érkezett két játékos is, Frank Kearse, aki Washingtonban inkább defensive tackle-t játszott, mintsem endet, ráadásul ott is inkább csak sokadik emberként számoltak vele, itt sem lesz másként. Ellenben Chris Longgal, aki ha éppen nem sérült, akkor egy egész tisztességes megoldás lehet a posztra, mind futás elleni védekezésben, mind pass rushban is jól teljesít.

 

PI-NFL-Rams-Chris-Long-091014.vresize.1200.675.high.98

 

Két linebacker munkáját is megköszönte a Patriots, Darius Flemingét és Dane Fletcherét, az ő helyükre két hasonló kaliberű másodvonalas játékos érkezett, Ramon Humber New Orleansból, Shea McLellin pedig Bennettet „követte” Chicagoból.

 

A rendelkezésre álló összegből sikerült minden szükséges posztra hozni valakit, attól függően, hogy milyen kaliberű játékost igényelt az adott poszt, azonnali kezdőt vagy esetleg csak rotációba valót. Azonban nem lennék meglepve, ha a jövőben azért távozna a csapattól Cannon vagy esetleg a tavalyi alapszakaszban Edelman és Gronk sérülése során első számú elkapóként előrelépő Danny Amendola távozása sem lenne túlságosan meglepő, figyelembe véve az idei majdnem 7 milliós cap hitjét.

 

A Patsnek jelenleg 11 draftpickje van, így a mélységet és a hiányposztokat is okosan tudják majd feltölteni attól függetlenül, hogy az első körös választást bedobták tavaly a vonat alá a negyedik bajnoki címért.

 

Értékelés: B+

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!