Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Előre vagy hátrafelé indul el a Dolphins?

Új edző, új GM, vagyis a régiek valamit nagyon elszúrtak. Épp ezért nehéz megítélni a Miami Dolphins piaci teljesítményét, hisz borzasztóan nehéz helyzetben voltak. Ndamukong Suh szerződését például egy év után át kellett alakítani azért, hogy valami mozgásterük legyen idén, ami később komolyan visszaüthet. De ha azt nézzük, hogyan dolgoztak a rendelkezésre álló pénzekből, akkor már némi dicséret is megilleti a franchise-t.

 

Távozók

 

Nézzük először, kiktől köszöntek el Miamitól. Az első a tavaly kezdőnek számító cornerback, Brice McCain volt, aki a Dolphinsnál sem váltotta meg a világot. Utána következett a volt Packers elkapó Greg Jennings, aki Aaron Rodgers nélkül semmit nem tud felmutatni. A harmadik áldozat a másik kezdő corner Brent Grimes volt, bár ő részben a twitterre szabadult felesége miatt. Emellett visszavonták Olivier Vernonról a transition taget, aki nevetségesen magas összegért igazolt a Giantshez. Rajtuk kívül nem sikerült vagy nem akarták megtartani Lamar Millert (RB), Derrick Shelbyt (DE), Louis Delmast (FS) és Rishard Matthewst (WR).

grimes wife

 

Lamar Millerért kár, Adam Gase rendszerében végre kihasználhatták volna a tehetségét. Rishard Matthews egyértelműen fájó pont, stabil második számú célpontja volt Ryan Tannehillnek. Delmasért is kár olyan értelemben, hogy remek képességű játékos, csak képtelen egészséges maradni. Velük ellentétben McCain nem volt jó, Jennings egyenesen kolonc volt, Vernon és Shelby a csapatban betöltött szerepükhöz/képességeikhez képest túlságosan drága, Grimes neje pedig unalmában csapatinfókat szivárogtatott ki. Összességében tehát nem gyengült vagy nem veszített sokat a Dolphins.

 

Érkezők/maradók

 

Isa Abdul-Quddus, S – 3 év, 12,75 millió

Mario Williams, DE – 2 év, 16 millió

Jermon Bushrod, OT – 1 év, 1,5 millió

Andre Branch, DE – 1 év, 3 millió

Sam Young, OT – 1 év, 910 ezer dollár

Matt Moore, QB – 2 év, 3,5 millió

Trade – saját 1/8 -> Kiko Alonsoért (ILB) + Byron Maxwellért (CB) és az Eagles 1/13 -ért

 

Sam Young, Jermon Bushrod és Andre Branch – ahogy packernation mondta – „hurka játékosok”, csak a rotáció miatt érkeztek és ártani nem ártanak. Matt Moore újraigazolása jó ötlet volt, kell egy tapasztalt, de olcsó irányító, ő pedig nagyon olcsó volt. Mario Williams szerintem jó fogás volt, a kvalitásai miatt és nem a tavalyi szezonjáért kapja azt a 8 milliót évente. Rövid távú befektetés és kellett valaki Olivier Vernon pótlására. Szerintem beválhat. Isa Abdul-Quddus ellenben zseniális vétel, ennyi pénzért ajándék. Tökéletesen ki fogja egészíteni Rashad Jonest, coverage-ben és futás ellen is első számú kezdő szintet képvisel.

 

kiko-alonso

 

Szerintem az Alonso – Maxwell trade is teljesen rendben van így, hogy nem adnak mellé még egy negyedik kört (Az Eagles azért, hogy a Dolphins helyén, azaz top10-ben húzzanak, felajánlották a saját első körösüket, illetve Chip Kelly két tavalyi szerzeményét, Kiko Alonsot és Byron Maxwellt). Koa Misi és Jelani Jenkins mellé kell egy ilyen tehetséges védő, aki egészségesen Pro Bowler kaliber. Más kérdés, hogy egészséges tud-e maradni, de mivel újonc szerződését tölti, nem kockáztatott nagyot a Dolphins. Maxwellel kapcsolatban már bizonytalanabb vagyok, 8,5 milliót kap, de megint csak ismételni tudom magam, ha Janoris Jenkins szerződéhez mérem, akkor vele is jól járt a Dolphins.

 

Összegzés

 

Szerintem jó ötlet volt elengedni Vernont. Egy jó fél szezonja volt, szerintem remekül meglesz a Wake-Williams pass rusher duó. Lamar Miller elvesztése sem annyira fájdalmas, ha Jay Ajayi be tudja váltani a hozzá fűzött reményeket (vagy draftolnak valakit). Rishard Matthews mellett ott van még Kenny Stills, DeVante Parker és Jarvis Landry elkapónak, itt sincs probléma. Viszont Tannehillt érdemes lenne megvédeni és a futójátékot is lehetne jobban segíteni, legalább egy guard nagyon hiányzik a támadósorból.

 

A védelem szerintem erősödött, a linebacker sor nagyjából rendben, egy defensive tackle és egy cornerback a legnagyobb és komoly hiányposzt. Meglepő módon 18 milliója van még a Dolphinsnak, a veterán Jahri Evans esetleg Louis Vasquez jó fogás lenne. Mellettük ott van Ben Grubbs, Geoff Schwartz, Manuel Ramirez guardnak, Nick Fairley pedig tökéletes lenne Suh mellét DT-nek. Egy top veterán guard igazolása már „B”-t, Fairley ésszerű keretek közötti leigazolása akár „A-”-t is érne nálam. Egyelőre azonban az értékelés: C+.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!