Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Folyamatosan frissül!

FAértékelő

 

Megkezdjük az értékelőnket, folyamatosan frissítjük a cikket a tegnapi nagy jövés-menés eseményeinek osztályzásával, illetve persze majd az új igazolásokkal is bővítjük. Egy napon belül kicsit véletlenszerű lesz a sorrend, de a friss értékelések és történések felülre kerülnek. Lehetséges, hogy egy szerkesztő így – más szerkesztő amúgy látja, így akár 1-1 szerződéshez is jöhetnek új vélemények a részünkről, ezek az eredeti alatt lesznek olvashatóak. Természetesen várjuk a Ti véleményeiteket is bármelyik igazoláshoz a kommentek között!

 

2016.03.13


jaguars Prince Amukamara, CB 
 1 év, $? millió
 $? millió garantált

 

Még nincsenek meg az értékek, de vélhetőleg 6-8 millió körüli lesz a szerződés. Amukamara futás ellen használhatatlan és sérülékeny, de fiatal és ami igazán számít, passz ellen jó. Hiányposztra érkezett, ha nem megy 8 millió fölé az szerződés, akkor az kiváló. Értékelés: A- (Renningan)

 

bears Jerrell Freeman, LB
 3 év, $12 millió
 $6 millió garantált

 

Ahhoz képest, hogy Jimboy évi 5-6 milliót jósolt Freemannek, a kiváló linebacker mindössze 4 milliós fizetésért írt alá Chicagóban. Futás ellen a liga szűk elitjébe tartozik és pass rushban is vállalható, ha nem 30 évesen járna le az újonc szerződése, ennél jóval nagyobbat szakíthatni. A Bears linebacker sora kezd összeállni. Értékelés: A+ (Renningan)

 

chiefs Rod Streater, WR 
 1 év, $4,8 millió
 $? millió garantált

 

Ezt baromi nehéz értékelni. a 4,8 millió több, mint amit Julian Edelman vagy épp Doug Baldwin keres, és éppen hogy elmarad Emmanuel Sanders fizetésétől. Az persze más kérdés, hogy ezek a sztárok alul vannak fizetve, de hogy Rod Streater ennyit keressen? Az utóbbi két évben 4 meccsen tudott pályára lépni kerek 10 elkapásért, 92 yardért és egy TD-ért. 2013-ban jó szezonja volt, de hol van az már? Ez irgalmatlan pénzmennyiség, 2 milliónál többet egy “prove it” év nem ér egy ilyen kaliberű elkapónál. Értékelés: D- (Renningan)

 

titans Al Woods, NT (re-sign)
 3 év, $10,5 millió
 $5 millió garantált

 

Woods nem egy rossz játékos, bár nem is egy sima kezdő kaliber. Futás ellen még elmegy, de pass rushban teljesen értékelhetetlen. A Titansnek rengeteg pénze van még mindig, Woods pedig bőven jó arra, hogy akár kezdő is legyen, de a világot nem fogja megváltani. Értékelés: B- (Renningan)

 

lions Rafael Bush, S
 1 év, $2,4 millió
 $? millió garantált

 

Ez vállalhatatlan. Az utóbbi négy év, sőt, a történelem egyik legszarabb védelméből igazolni nem biztos, hogy okos dolog. Jó, Bush sérült volt tavaly, bár aligha dobott volna sokat a Saints védelmén, mert egészségesként is legfeljebb cserének menne el. Ahelyett, hogy a Lions megtartotta volna Isa Abdul – Quddust, aki ismerte a rendszert és ráadásul még jól is játszott, hoztak ugyanannyi pénzért egy Tavon Wilsont és egy Busht. Mondhatom, remek csere volt. Értékelés: D (Renningan)

 

cowboys James Hanna, TE
 3 év, $8,25 millió
 $3,25 millió garantált

 

Az én szégyenem, de fogalmam sem volt, hogy Hanna kicsoda. Tekintve, hogy 4 éves karrierje során összesen 33 elkapása volt kevesebb, mint 300 yardért és 0 TD-ért, azért nem olyan meglepő. Hanna egy egyszerű blokkoló TE, aki mint az előző mondat tanúsítja, passzjátékban teljesen használhatatlan. A Cowboys anyagi helyzetét elnézve pedig nem biztos, hogy olyan pozícióra kellene költeni, amire nyugodtan használhatnak hátsókörös (mint Hanna) vagy draftolatlan játékost is. Értékelés: D (Renningan)


jaguars Mackenzy Bernadeau, G 
 2 év, $4 millió
 $? millió garantált

 

D rush van, sőt, ez már igazából WTF, mert ezt az igazolást sem tudom hová tenni. Bernadeau a Dallas Cowboys csere guardja, aki kemény 96 snapet töltött a pályán tavaly 16 meccsen. A Jaguarsnak 60+ millió elkölthető pénzeszköze van, a piacon pedig olyan guardok vannak, mint Evan Mathis, Jahri Evans, Louis Vasquez vagy Manuel Ramirez. Ha 8 milliót adnának nekik, ami nyilván túlfizetés, akkor is bőven megérné, mert legalább valami minőséget csempésznének szerencsétlen Bortles elé. Ha Zane Beadlest képesek voltak két évig fizetni, akkor pont egy Evan Mathist nem tudnak? Értékelés: WTF (Renningan)

 


jets Jarvis Jenkins, DE/DT
 3 év, $6 millió
 $? millió garantált

 

Jenkins második körösként került a Redskinshez, és tavaly a Chicagónál volt karrierje legjobb éve. 15 meccsen kezdett, 32 tackle és 4 sack nem eget rengető mutató, de nem is borzalmas. Rotációs embernél jó eséllyel akkor sem lesz több, ha Wilkersont elcserélik vagy lelép jövőre. Most kicsit luxus igazolásnak tűnik, de nem vészes.  Értékelés: C+ (Renningan) cowboysMorris Claiborne, CB (re-sign) 
 1 év, $3 millió
 $? millió garantált 

 

Claiborne 1/6-os választottja volt a Dallasnak és ha nem lenne állandóan sérült, akár még jó is lehetne. Bár most nem az, de egy top10-es picket sajnál csak úgy kidobni egy csapat. Ha egészséges lesz, biztos teperni fog a következő szerződéséért és nem is vállalt vele túl nagy kockázatot a Dallas.. Értékelés: B+ (Renningan)

 

titans Robert Ayers, DE
 3 év, $19,5 millió
 $10,5 millió garantált

 

Ez egy nagyon jó igazolás a Tampától. Ayers 12 meccsen  9 sacket szerzett a Giantsben, futás ellen kiváló, abszolút hiányposztra érkezik. A fizetése sem túl magas, kevesebb mint mondjuk Mario Williamsé, akinél messze jobb formában játszott. Egyetlen hibája, hogy 30 éves, de három jó év még benne lehet. Értékelés: A (Renninan)

 

patriots Chris Hogan, WR
 3 év, $12 millió
 $7,5 millió garantált

 

Hogan tendert kapott a Billstől, a Patriots pedig nagyon okosan úgy alakította ki Hogan szerződését, hogy első évében 5,5 milliót keresett volna, amit a Bills nem csak nehezen tudott volna kigazdálkodni. Szerintem rendben van az igazolás, a legutóbbi elkapót, akit csoport riválistól szerzett meg a Patriots, Wes Welkernek hívták. Értékelés: B (Renningan)

 

dolphins Isa Abdul-Quddus, D
 3 év, $12,75 millió
 $6 millió garantált

 

Abdul-Quddus nem egy sztárjátékos, de abszolút kezdő. Elnézve a Lions igazolásait a Dolphins hihetetlenül jó bizniszt csinált vele. A 26. legnagyobb safety fizetést kapja, tehát még bőven alul is van fizetve a teljesítményéhez képest. Futás ellen szinte hibátlan és coverage-ben is megállja a helyét, miközben pass rush terén is képes egy jó teljesítményt hozni. Érthetetlen, hogy a Lions miért engedte el. Értékelés: A+ (katonadani)

 

seahawks Jon Ryan, P (re-sign)
 4 év, $10 millió
 $2,4 millió garantált

 

A punterek is emberek, a 2,5 milliós punterek pedig boldog emberek. Ryan ezzel csak a 12. legjobban fizetett játékos lett a posztján, és persze mondhatnánk azt, hogy de hát hány draftolatlan újonc punter van, de a minőséget azért csak úgy nem kótyavetyéli el az ember. Értékelés: B (Renningan)

 

redskins Kendall Reyes, DE/DT 
 1 év, $2,5 millió
 $1 millió garantált

 

Ugyanaz szinte, mint Jarvis Jenkins feljebb, annyi különbséggel, hogy Reyes azért jobb játékos. Még csak 26 éves, hiányposztra érkezett és bár az utóbbi két éve nem volt kiváló, első két évében 10,5 sacket szerzett a Chargersben. Egy éves szerződést kapott, meg kell feszülnie, ha akar még valamit. Jó lesz. Értékelés: B+ (Renningan)

 

titanseagles TRADE!
 Eagles adja: Mark Sanchez, 
 Broncos adja: kései körös kondíciós pick

 

Sanchez szerintem jobb, mint Bradford, legalábbis nem rosszabb. Egy kései körös pickért pedig olyan mindegy. Szinte biztos vagyok benne, hogy a Broncos nem vele kezdi meg a szezont, de cserealapnak vagy vésztartaléknak abszolút rendben van. Az Eagles meg örülhet, mert a semminél többet kapott/kaphat érte.

Eagles értékelés: A+

Broncos értékelés: B (Renningan)

 

jaguars Brent Grimes, CB
 2 év, $13,5 millió
 $? millió garantált

 

Grimes alapvetően egy nagyon jó corner (négyszeres pro bowler) egy irgalmatlanul idióta feleséggel. A Bucs ki is kötötte, hogy az asszonynak törölnie kell a twitter fiókját, ha a játkos szerződést akar. Grimes nagy fogás lehet, a szerződésének maximális értéke 16,5 millió is lehet, a potenciál és a motiváció adott, hacsak az asszony máshogy nem dönt. Értékelés: (A-) B az asszony miatt (Renningan)

 

rams Tim Barnes, C
 2 év, $5,5 millió
 $3,25 millió garantált

 

Barnes egy borzalmas center, ami szinte semmire nem használható. Egyetlen dolog szól mellette, hogy Stefen Wisniewskit leszámítva nincs jobb alternatíva a piacon. Mondjuk furcsa, hogy senki nem repült még rá komolyabban. Értékelés: C (Renningan)

 

packers Nick Perry, DE/OLB
 1 év, $5 millió
 $? millió garantált

 

Nick Perry nem érdemel 5 milliót, de talán hármat sem. Első körös játékosként nem igazán tudta kezdőbe verekedni magát, 4 év alatt 12,5 sacket szerzett. Futás ellen még elmegy, és az is mellette szól, hogy még csak 25 éves, akár lehet benne valami. Mivel a Packers csak a saját játékosaival szeret szerződéseket kötni, így végülis elmegy. Értékelés: B (Renningan)

 

 

2016.03.12

 

giants Keenan Robinson, LB 
 1 év, $3,5 millió
 nincs garantált tartalom

 

Robinson 2014-ben eléggé jól játszott, a tavalyi éve már közel se sikerült olyan fényesre. Ez a 3,5 millió garantált tartalom nélkül tetszetős, akár a szezon előtt is elküldhetik, ha nem teljesít rendesen. Egy próbát mindképp megér a sérülékeny játékos, a Giants linebacker sora pocsék. Értékelés: A- (Renningan)

 

lions Tahir Whitehead, LB (re-sign)
 2 év, $8 millió
 $4,75 millió garantált

 

Végre! A Lions megtartotta talán a legfontosabb szabadügynökét, ráadásul olcsón. Évi 4 milliónál mindképp jobb játékos Whitehead, csak valaminek a szezon elején nem akaródzott használni. Miután visszatért a kezdőbe, ugrásszerűen nőtt meg a védelem teljesítménye. Futás ellen remek és coverage-ben is megállja a helyét, 2014-ben brutális szezont hozott le Levyvel. Érdekesség: bár a Lions már közölte Stephen Tulloch-kal, hogy nem tart igényt a szolgáltatásaira, még hivatalosan mindig nem lett kivágva.  Értékelés: A+ (Renningan)

 

ravens Mike Harris , G/OT (re-sign)
 1 év, $2 millió
 $0,5 millió garantált

 

Harris guardként egészen jól játszott, különösen passzhoz blokkolt jól. 16 meccsen kezdett, most kapott egy “prove it” szerződést. Abszolút jó vétel. Értékelés: A (Renningan)

 

lions Haloti Ngata, DT
 2 év, $12 millió
 $6 millió garantált

 

Ngata a szezon eleji kis sérülései miatt nem tudott produktív lenni, de a szezon második felére összekapta magát és egy kifejezetten jó szezonhajrát produkált. Mivel a Lions védőfalának közepe nem valami fényes, valószínűsíthető volt, hogy újraigazolják. Nincs is ezzel baj, de baromi sokat keres a 32 éves egykori klasszis. Én egy maximum 4,5 milliós szerződésben gondolkodtam, de egyes csapatok annyira elszaladtak az árakkal, hogy értelmetlen lett volna Damon Harrisonokra licitálni. Így végül is vállalható a dolog, főleg, ha azt nézzük, hogy a csapat legjobb belső védőfalemberéről van szó. Értékelés: B+ (Renningan)

 

redskins Colt McCoy, QB (re-sign)
 3 év, $9 millió
 $1,8 millió garantált

 

Kirk Cousins a franchise tag miatt nagyot szakít, de azért biztos ami biztos alapon kell egy megbízható csereirányító. A backup QB-k értéke éves szinten 3-4 millió körül mozog, McCoy az alsó határt kapta, minimális garantálttal, így hibátlan az igazolás. Értékelés: A (Renningan)

 

titans Rishard Matthews, WR
 3 év, $15 millió
 $5 millió garantált

 

Matthews 11 meccsen, mindössze 43 elkapásból szerzett 662 yardot és 4 TD-t. A Dolphins is nagyon szerette volna visszaigazolni, ha kicsivel több pénzük van, meg is teszik. Nem sok ez az éves szinten 5 millió dollár, pláne egy olyan csapattól, amelyiknek temérdek cap space-sze van. Hiányposztra érkezett, Mariotának kell a fegyver, ráadásul még csak 26 éves. Értékelés: A- (Renningan)


chargers Brandon Mebane, DT 
 3 év, $13,5 millió
 $5,5 millió garantált

 

Mebane egy igazi nose tackle szerződést kapott, a Chargersnek pedig évek óta az egyik legnagyobb hiányposztja. Mebane Ngatához hasonlóan gyengén kezdte az évet, aztán a szezon második felére pass rush és a futás megállítása terén is magas szinten teljesített. Nem keres sokat, tetszik a deal. Értékelés: A (Renningan)

 


chargers Antonio Gates, TE (re-sign)
 2 év, $11 millió
 $? millió garantált

 

Gates egy kiváló TE, Rivers egyik kedvenc célpontja, de nem vagyok benne biztos, hogy jól döntött a Chargers. Egyrészt Gates már 35 éves, másrészt Ladarius Green, amikor pályán volt, akkor tökéletesen pótolta a veterán klasszist. A Steelers 5 milliós átlaggal szerezte meg, azaz olcsóbban, mint a Chargers Gatest. Szerintem a rossz tight endet igazolták újra San Diegóban.  Értékelés: B- (Renningan) chargersTravis Benjamin , WR 
 4 év, $24 millió
 $13 millió garantált 

 

A Browns süllyedő hajóját mindenki elhagyja, nem volt ezzel másképp Benjamin sem. Hogy ér-e 6 milliót évente, vagy 13 millió garantáltat? Talán nem, de abból kell főzni, ami van. A Browns offense egyetlen üde színfoltja volt és a minősíthetetlen irányítóhelyzet ellenére is összeszedett 966 yardot, Philip Riversnek arany élete lesz mellette. Ráadásul hiányposztra érkezik. Értékelés: B+ (Renningan)

 

titans Ben Jones, C
 4 év, $17,5 millió
 $7,5 millió garantált

 

Érdekes, hogy Stefen Wisniewskiért nem kapar senki, de ha őt kivesszük a képből, akkor Ben Jones volt az elérhető legjobb center. Az nem kérdés, hogy hiányposztra érkezett, Marcus Mariotát sérültre verték a Titans fal mögött. Ben Jones pedig, ha nem is elit, de mindenképp előrelépés. Értékelés: B (Renninan)

 

steelers William Gay, CB (re-sign)
 3 év, $7,5 millió
 $1,9 millió garantált

 

A Steelers nagyon nem áll jól pénzügyileg, ehhez képest talán a legjobb FA tevékenységet nyújtják. William Gay nyújtotta a legjobb teljesítményt a gyenge secondaryből, minimum CB2 szintet hozott, ehhez képest nevetségesen keveset keres. Nem lesz már fiatalabb, de akkor is remek vételnek számít. Értékelés: A (Renningan)

 

bears Bobby Massie, OT
 3 év, $18 millió
 $6,5 millió garantált

 

Mióta Cutler a Bearsben irányít, normális támadófalat legfeljebb csak az ellenfélnél látott. Ezen hivatott javítani Bobby Massie, aki képes zseniális dolgokra, de irdatlan homály mérkőzéseket is tud produkálni. Egy ennyire inkonzisztens játékosnak ennyi pénzt adni alapvetően nem okos dolog, de a Bears egyrészt röhögve megteheti, másrészt, ha beválik, akkor nagyot szakítanak vele. Vagy épp nagyot buknak. Értékelés: C+ (katonadani)

 

chargers Dwight Lowery, S
 3 év, $7,5 millió
 $1,5 millió garantált

 

Nem egy Eric Weddle, de nem is rossz vétel. Lowery elég jól játszott a Coltsban, hiányposztra érkezett és különösen passz ellen jó. Vannak nála rosszabbak is. Értékelés: B-? (Renningan)

 

rams Brian Quick, WR (re-sign)
 1 év, $3,75 millió
 $1,5 millió garantált

 

3,75 milliót adni egy olyan elkapónak, aki 4 év alatt nem érte el az 1000 elkapott yardot és mindössze 7 TD-re futotta? Ráadásul tavaly 13 meccsen 10 elkapása volt csak. Ráadásul mindebből 1,5 millió garantált. Egyszerűen érthetetlen. Értékelés: D (Renningan)

 

falcons Adrian Clayborn, DE (re-sign)
 2 év, $9 millió
 $? millió garantált

 

Clayborn eddigi karrierje abból áll, hogy 16 meccses szezon, sérülten otthon ülős szezon, 16 meccses szezon, otthon ülős szezon. Tavaly 16 meccsen lépett pályára, tehát ha folytatódik a sorminta, idén nem sokat látunk belőle. Nem egy sztárjátékos, újonc évében mutatott 7,5 sackes szezonját azóta sem sikerült megismételnie. Rotációs játékosnak elmegy, legalább nem egy Mohamed Sanu szerződéssel marasztalták.  Értékelés: C+ (Renningan)

 

jaguars Marcedes Lewis, TE (re-sign)
 3 év, $12 millió
 $5 millió garantált

 

A Jaguars megteheti, mást nem lehet erre mondani. 4 millió évente egy 31 éves blokkoló TE-nek erős túlzás, de láttunk ennél nagyobb blődségeket is idén. Értékelés: C+ (Renningan)

 

falcons Derrick Shelby, DE
 4 év, $18 millió
 $7,5 millió garantált

 

Shelby nem nagyon volt kezdő a Dolphinsnál egészen tavalyig, miután Cameron Wake megsérült. Futás ellen jó, pass rushban még nem az igazi, de még csak 27 éves és van benne potenciál. A Falcons pass rush pedig messze az egyik leggyengébb a ligában, minden nemű erősítés jól jön. Értékelés: B (Renningan)

 

chiefs Jaye Howard, DE (re-sign)
 2 év, $10 millió
 $8,26 millió garantált

 

Együtt marad a Chiefs front7 ami jó. Howard még csak 27 éves, tavaly 5,5 sacket jegyzett, azon kevés Chiefs játékos egyike, aki oda tud érni az irányítóhoz. A 8,26 millió garantált soknak tűnik, de összességében az 5 milliós átlag ár/érték arányban teljesen jó. Értékelés: B+ (Renningan)

 

eagles Ron Brooks, CB
 3 év, $5,5 millió
 $1,5 millió garantált

 

Ron Brooks 54 snappet volt fent a pályán 2015-ben, de Jim Schwartz keze alatt 2014-ben elég sokat játszott. Úgy tűnik, ez most a faktor Philadelphiában, akár jó is lehet, de egy eddig kizárólag csere játékost viszonylag magas pénzért nehéz pozitívan értékelni. Értékelés: C+ (Renningan)

 

ravens Tracy Porter, CB (re-sign)
 3 év, $12 millió
 $4,25 millió garantált

 

Porter az a fajta játékos, aki van olyan jó, hogy a rosteren legyen, de távol áll attól, hogy 4 milliót keressen évente. Nagyon távol.  Egyszerűen egy 4-5. számú corner szintjét üti meg, nem tudom, mit láttak benne Chicagóban. Értékelés: D (Renningan)

 

ravens William Hayes, DE (re-sign)
 3 év, $17,5 millió
 $10 millió garantált

 

Hayes volt az egyik leginkább alul értékelt pass rusher a piacon, pedig amióta a Ramsben van, kiválóan játszik. Odaér az irányítóhoz, megállítja a futást, bármilyen szituációban a pályán lehet hagyni. A 10 millió dollárja az teljesen garantált, de az évi kevesebb, mint 6 milliós fizetés ár/érték arányban abszolút reális. Értékelés: A (Renningan)

 

2016.03.11

 

ravens Tyvon Branch, S 
 2 év, $10 millió
 $5 millió garantált

 

Branch egy elég vállalható szezont hozott le a Chiefsnél csereként, azok után, hogy a tavalyit megelőző két évben összesen 5 meccsen lépett pályára. Kicsit sokallom neki az 5 milliós átlagot, vélhetően azzal számolnak Arizonában, hogy Tyrann Mathieu nem lesz egészséges a szezon kezdetre. Vállalható. Értékelés: B- (Renningan)

 

ravens Charles Johnson, DE (re-sign)
 1 év, $3 millió
 $1 millió garantált

 

Mi ez, ha nem a tökéletes igazolás? A mindössze 29 éves Johnson 12 millió körül keresett, amikor a Panthers nemrég kivágta. A tavalyi sérülésekkel tarkított szezonja előtt (9 meccsen 1 sack) 10 sacket átlagolt és elit szinten teljesített. Most megint megküzdhet a nagy pénzért, 3 millióért ajándék. Értékelés: A+ (Renningan)

 

ravens Drew Stanton , QB (re-sign)
 2 év, $6,5 millió
 $4,5 millió garantált

 

Stanton egy tökéletes csereirányító, akivel képes győzelmeket aratni a csapat. Az ilyen pedig meglepően ritka. Ha azt nézzük, hogy Chase Daniel mennyit keres, vagy mekkora pénzeket dobnak ki nálánál rosszabb cserékre, akkor szavunk sem lehet. Értékelés: A (Renningan)

stanton

 

ravens Ben Watson, TE
 2 év, $7 millió
 $3 millió garantált

 

Azt tudjuk, hogy Ben Watson már 35 éves? Ennek ellenére Drew Brees sztárt csinált belőle és akár Joe Flacco is képes lehet rá. Hogy szükség volt-e rá? Maxx Willimasre második kört áldoztak, bár úgy néz ki, hogy kell neki még egy kis idő, hogy bele rázódjon az NFL-be. Pitta kuka (ideje lenne már kivágni!), így jól jön a veterán a háznál. Osemelét nem sikerült megtartani, így a felszabadított pénzeket miért ne költsék el. Ez egy teljesen jó vétel. Értékelés: B (Renningan)

 

ravens Jermaine Kearse, WR (re-sign)
 3 év, $13,5 millió
 nincs garantált tartalom

 

A létező legegyszerűbb szerződés, 4,5 millió alapfizetés a következő 3 évre, 0 garantált tartalommal, 0 aláírási pénzzel. Ergo bármikor ki lehet vágni halott pénz nélkül. Évente 3-4 milliót Kearse a Seahawksnak simán megér, igaz ez a 4,5 ennél kicsit több, de nincs kockázat. Kearse-t a Hawks elég sok mindenre használja, nem csak második-harmadik számú elkapónak, hanem blokkolni is jól tud passzjátékoknál, továbbá megbízható special teamer is. Ezen kívül magabiztosan kapkodja el a felé dobott labdákat (126-os passer rating, 4 drop tavaly), igaz aránylag kevésszer tud elszakadni. Összességében ennyiért a Seattle-nek ez egy teljesen jó igazolás, értékelés: A-/B+ (rowi)

 

ravens Jeremy Lane, CB (re-sign)
 4 év, $23 millió
 $11 millió garantált

 

Elsőre soknak tűnik, de ez valójában nem egy 4 éves szerződés 23 millióért, hanem egy 2 éves 11 millióért. Lane még sosem játszott 16 meccset egy szezonban, de a Legion of Boom tagjaként amikor egészséges, akkor Sherman túloldalán megbízhatóan teljesít. A sérülések miatt a szerződés struktúrája aránylag jól védi a csapatot, ugyanis az 5 milliós aláírási pénze mellé a 2016-os (2M) és a 2017-es (4M) fizetése is garantált ugyan, de a 2018-as és ’19-es alapfizetés (6-6 m) amik megdobják a számokat, már nem garantáltak. Amennyi cap space-e van a csapatnak, abból kell főzni ami van, ennél olcsóbban pedig egy nem kiváló, de jó cornert megtartani nem nagyon lehet. Értékelés: A- (rowi)


cowboys Rolando McClain, LB (re-sign)
 1 év, $4 millió
 ? millió garantált

 

Lehet hogy egyáltalán nincs garantált tartalom McClain szerződésében, olcsón marad a csapatnál és nem is hosszú távon, nehogy megint valami ökörséget csináljon. Ismeri a rendszert, jó kis all-around LB. Értékelés: A (katonadani)

 


cowboys Cedric Thornton, DT
 4 év, $17 millió
 $9 millió garantált

 

Thornton eddig 3-4 DE volt az Eaglesnél, de korábban játszott már 4-3 DT-t, ez lesz a Cowboysnál is természetesen. Pass rushban nulla, de futás ellen remek játékos. Semmi extra, ez egy okés igazolás. Értékelés: B (katonadani) jaguarsTashaun Gipson, S 
 5 év, $36 millió
 $12 millió garantált 

 

A Browns süllyedő hajóját mindenki elhagyja, Gipson pedig egy tehetséges safety, illik Gus Bradley rendszerébe, az egyik legjobb safety volt a piacon, aki a pálya közepén tevékenykedik, Iloka és McLeod közé tenném és épp a kettejük között kapott pénzt is, habár a másik kettő épp fordítva érdemelte volna meg. Értékelés: B+ (katonadani)

 

bengals George Iloka, S (re-sign)
 5 év, $30 millió
 $5 millió garantált

 

Eddig megfeledkeztünk Iloka értékeléséről, olyan régen történt már, de nem is értem a Bengals hogy úszta meg ilyen olcsón. Évi $8 milliót is megérne, a piacon kapott is volna szerintem ennyit, a garantált tartalom meg nevetségesen alacsony. Értékelés: A (katonadani)

 

broncos Donald Stephenson, OT
 3 év, $14 millió
 $10 millió garantált

 

Kellett erősítés a falba? Nagyon. Stephenson jobb, mint a már meglévő játékosok? Nem igazán. Az éves átlag nem vészes, de ez a garantált $10 millió érdekes. Pass protectionben könnyen verhető játékos, nem igazán értem ezt a szerződést. Értékelés: D+ (katonadani)

 

titans Rishard Matthews, WR
 3 év, $15 millió
 $5 millió garantált

 

Sanuhoz képest ez A+++ szerződés. A második legjobb WR volt a piacon Marvin Jones mögött és ehhez képest nem is kellett sokat fizetni neki, a negyedik legnagyobb WR fizetést kapta csak. Értékelés: A (katonadani)

 

Falcons Mohamed Sanu, WR
 5 év, $32,5 millió
 $14 millió garantált

 

Sanu legelőnyösebb tulajdonsága továbbra is az, hogy trükkös játékoknál lehet QB-t játszatni vele meg futót is akár. Majdnem a legrosszabb volt a ligában yard/route mutatóban, tehát ahhoz képest rengetegszer futott route-ot passzjátéknál, mint ahány labdát kapott és abból ahány yard született. Szóval szépen elfutkározik a pályán, de elkapása kevés. Ezért évi $6 milliónál többet fizetni elég nevetséges. Értékelés: WTF? (katonadani)

 

jets Matt Forte, RB
 3 év, $12 millió
 $8 millió garantált

és

jets Bilal Powell, RB (re-sign)
 3 év, $11,25 millió
 $6 millió garantált

 

Én egyben értékelném a két Jets futó igazolást (plusz Khiry Robinson jött nagyon olcsón), mert ezt szerintem így érdemes nézni. A Forte-deal kiváló, főleg a többi nagynevű futó-szerződést tekintve. Évi $4 millió teljesen jó, még ha a garantált magas is. Ellenben ha hozzávesszük, hogy Powell elég hasonló stílust képvisel, mint Forte, hiszen nagyon jól használhatók a passzjátékoknál, akkor már erősen árnyaltabb a kép. Így nincs most olyan RB-jük, aki középső erőfutásokra alkalmas lenne és két hasonló játékosért már az évi majdnem $8 millió annyira nem hangzik jól. Értékelés: C+ (katonadani)

 

ravens Chase Daniel, QB
 3 év, $21 millió
 $12 millió garantált

 

Egy backup QB-nak ez rengeteg pénz, Pederson pedig megmondta, hogy Bradford az első számú irányító. Azonban sérülékeny is, így könnyen lehet, hogy Danielnek be kell majd ugrania hosszabb időre is. Sok ösztönző van a szerződés tartalma felett játékidőre, győzelmek számára vonatkozóan, szóval bebiztosította magát az Eagles Bradford sérülésére. Daniel ismeri már Pederson rendszerét, hiszen a Chiefstől jött ő is, ez előny számára, de ettől még évi $7 milliót fizetni rendkívül sok érte. Én egyébként pozitívan beszéltem róla már egy jó ideje, szívesen megnézném mit tud hosszabb időn keresztül a kezdőben és szerintem nem lesz rosszabb Bradfordnál (vagy csak egy kicsit, de ár/értékben jobb lenne).  Értékelés: C (katonadani)

 

ravens Mario Williams, DE
 2 év, $16 millió
 $8,5 millió garantált

 

Miért húzza le mindenki Williamst? Rex Ryan alatt pocsék szezonja volt, de előtte rendszertől függetlenül szállította a sackeket. Szerintem a Dolphinsnál is jó lesz, főleg, ha Cameron Wake felépül és Suh és azt csinálja, amit mondanak neki. Ha azt nézem, hogy Olivier Vernon mennyit kapott, akkor a Miami ezt tökéletesen csinálta. Értékelés: A (Renningan)

 

ravens Richie Incognitio, G (re-sign)
 3 év, $15,75 millió
 $5,45 millió garantált

 

A Bills franchise taget rakott Cordy Glennre és megtartotta Richie Incognitot, így kvázi a két legfontosabb szabadügynökük a zsákban van. Incognito már 32 éves, de elit teljesítményt nyújtott idén, ha 3 évvel fiatalabb lenne, akkor könnyen kaphatott volna évi 8 milliót is. Állítása szerint kapott is nagyobb ajánlatot, de a Bills mellett döntött, mert adtak neki tavaly egy esélyt. Értékelés: A (Renningan)

 

ravens Jason Pierre-Paul , DE (re-sign)
 1 év, $10,5 millió
 $8,5 millió garantált

 

Kivételesen egy normális ár/érték arányú szerződés a Giantstől. JPP rengeteget dobott a csapat védelmén tavaly fél kézzel is, amint pályára került. Most, hogy lerobbantott keze nem fog fájni, ismét a tőle megszokott szinten játszhat, kiegészülve Vernonnal a liga egyik legjobb pass rusher duója lehet a Giantsé. Ha pedig mégsem, akkor jövőre nem úgy is lejár a szerződése. Értékelés: A (Renningan)

 

ravens Leodis McKelvin, CB
 2 év, $6,2 millió
 $3 millió garantált

 

McKelvin soha nem volt egy kifejezetten jó corner és legutóbb 2011-ben tudott minden meccsen pályára lépni. Valószínűleg Jim Schwartz keze van a dologban, ő dolgozott vele a Billsnél, akár jól is elsülhet a dolog, ha egészséges tud maradni. Értékelés: C+ (Renningan)

 

Lehet megint én látom derűsen a dolgokat, de Schwartz elhozza régen bevált játékosait, fizikális emberekkel tölti fel a védelmet, McKelvin pedig –  amikor egészséges – egy jó kis játékos. Az évi $3 millió meg nem nagy összeg. Értékelés: B (katonadani)

 

ravens Dwayne Allen, TE (re-sign)
 4 év, $29,4 millió
 $16 millió garantált

 

Dwayne Allen nem egy rossz TE. Remekül blokkol és jobb időszakaiban 8 TD-ket kap el. De viszonylag ritkák van jó időszaka és az utóbbi három szezont nem tudta teljes egészében végig játszani. De a szerződésének a struktúrája okosan lett összerakva, mindössze 4 millió dollár az aláírási bónusz és első éve után minimális összegért elküldhető. Valamint sokat dob az értékelésén, hogy jobban védi az irányítót, mint a legtöbb Colts támadófalember. Értékelés: B- (Renningan)

 

ravens Ahtyba Rubin, DT (re-sign)
 3 év, $12 millió
 $5,5 millió garantált

 

Rubin tavaly a Cleveland Brownstól érkezett Seattle-be és kvázi hozta is a Brownsos formáját, ami azért baj, mert egy sokkal jobb védelemben sem tudott javulni. Futás ellen és pass rush terén is legjobb esetben is átlagos, de legalább olcsó. Értékelés: C (Renningan)

 

ravens Joseph Barksdale, OT (re-sign)
 4 év, $22,2 millió
 $10,5 millió garantált

 

Barksdale volt a pocsék San Diegói támadófal szinte egyetlen fénypontja, kulcsfontosságú volt a megtartása és ahhoz képest nem is keres eszetlen sokat. A 10,5 millió az teljesen garantált, a Chargersnél uralkodó egészségügyi állapotokat elnézve ez talán túlságosan is optimista, ettől függetlenül egy nagyon jó deal. Értékelés: B+ (Renningan)

 

ravens Darrius Heyward-Bey, WR (re-sign)
 3 év, $3,8 millió
 $400 ezer garantált

 

Nagyon sokan lehúzzák ezt az igazolást, pedig annyira nem vészes. Jó, Heyward-Bey bust, 1/7-es létére szinte semmit nem mutat, de minimális garantáltat kap, bármikor ki lehet vágni és tavaly volt pár igen szép játéka. Persze, 4. számú elkapónak lehetne valami fiatalt is használni, de azért eret sem kell vágni. Értékelés: B- (Renningan)

 

ravens Shareece Wright, CB (re-sign)
 3 év, $13 millió
 $5 millió garantált

 

Wright megtalálta tavaly a számításait a Ravensben és egy korrekt CB2 teljesítményt nyújtott, aminek meg is lett a jutalma. Ennyi pénzt bőven megér, pláne, ha megnézzük, Janoris Jankins mennyire túl lett fizetve. Értékelés: A- (Renningan)

 

raiders Sean Smith, CB
 4 év, $40 millió
 $20 millió garantált

 

A legjobb megmaradó, de talán a legjobb szabad cornerbacket szerezte meg a Raiders, ráadásul nem is fizette túl, mint a Giants Jenkinst. Nagy need is volt a Raidersnek, jó igazolás. Értékelés: A- (katonadani)

 

2016.03.10

 

Texans Brock Osweiler, QB
 4 év, $72 millió
 $37 millió garantált

 

Talán a legnagyobb durranás volt Osweiler Houstonba igazolása a tegnapi nap folyamán. A Broncos nem volt hajlandó év $18 milliót fizetni neki csak 16-ot és Brock se akart annyira maradni Elway elmondása alapján. De végül is, valahol érthető. Peyton Manning árnyékában kellett volna játszania, Super Bowl elvárásokkal kevesebb pénzért egy olyan csapatban, ahol a GM vagy a főedző leültette szezon végén. Texasban is rájátszás-esélyes csapatban játszhat és itt megvan a bizalom felé. Na a rövid kitekintő után értékeljük a Texans oldaláról is a dolgot, ami nem egyszerű feladat. Kellett irányító? Nagyon. Volt Brocknál jobb QB a piacon? Nem (igazán). Sokat fizettek neki? Sokat. Ér ennyit? Nem. Viszont ez a piac most, egy keveset mutatott, de potenciállal rendelkező irányítónak ennyi az ára. Bill O’Brien remek irányító-guru hírében áll, szóval ő kihozhatja Osweilerből a maximumot, de ettől még rengeteg pénzt adtak ki egy projektre, így se kifejezetten rosszra, se igazán jóra nem tudom értékelni. Értékelés: B (katonadani)

 

giants Olivier Vernon, DE
 5 év, $85 millió
 $52,5 millió garantált

 

Te jó ég. A Dolphins levette az évi $12,7 milliós transition taget Vernonról, a Giants pedig megdobja évi $17 millióval (a Dolphins ennek örül, megkapják majd a második legnagyobb kompenzációs picket jövőre a Denver után). Ezzel a legnagyobb DE-fizetést osztották ki, a garantált tartalom is borzalmasan magas, JJ Watténál is több. Hatalmas kockázat ez egy olyan játékosért, akinek igazán csak az utóbbi 8 meccse volt jó (32 QB hit+sack). Persze, tehetséges, meg potenciál van benne, fiatal is (25), de na, ez így rengeteg lekötött pénz. Értékelés: C (katonadani)

 

A legjobb DL posztomban azt írtam, hogy 13-14 milliót megérhet egy kisebb csapatnak. Nos, a Giants se nem kicsi, se nem 14 milliót adott. 17 milliót adni egy olyan játékosnak, aki persze jó és tehetséges, de 4 év alatt csak egyszer szerzett 10 sacknél többet és tavaly Cameron Wake kieséséig szinte semmit nem mutatott? Ilyen fizetésért legalább 15 sacket kellene szereznie szezononként, mint Watt. Viszont a szerződése viszonylag jól van összerakva, ami sokat dob a dolgon. Értékelés: B- (Renningan)

 

raiders Kelechi Osemele, OT/OG
 5 év, $58,5 millió
 $25,4 millió garantált

 

Na ez is egy érdekes eset, mert nagyban függ attól, hogy milyen poszton játszatja majd a Raiders. Ha guard, akkor A, esetleg A-, mert kicsit túl lett fizetve. Viszont ha tackle, akkor lehetnek bajok és egyelőre Donald Pennt nem igazolta újra a csapat így én efelé hajlok. Osemele egy jó tackle, de nem egy remek tackle. Megállta a helyét Monroe kiesésével a Ravensben is, de azért voltak hibái pass protectionben, így amíg Penn vissza nem igazolni, addig: Értékelés: B (katonadani)

 

jaguars Malik Jackson, DT
 5 év, $85,5 millió
 $42 millió garantált

 

Jackson remekül illik majd a Jaguars védelmébe, mert akkor a legjobb, ha a tackle belső vállánál áll fel, a Jaguars használta ezt a technikát második legtöbbször a ligában tavaly. Csak 26 éves, de vannak kérdőjelek, hogy a nagy pénz és SB győzelem után mennyire lesz motivált. Az egyik legnagyobb nem-irányító fizetést kapta evör, pedig ennyire bőven nem jó játékos. A Jaguarsnak viszont milliárdnyi helye van a sapka alatt és nem tudtak megszerezni pass rushereket sem, szóval legalább egy helyen tényleg erősítettek a védőfalban. Kicsit a Vernon dealhez lehet hasonlítani azzal a különbséggel, hogy Jackson azért többet mutatott mostanság és kevesebb a garantált fizetése is. Értékelés: B (katonadani)

 

dolphinseagles TRADE!
 Eagles adja: 1/13, Byron Maxwell, Kiko Alonso
 Dolphins adja: 1/8

 

Na ez sem egy könnyű eset értékelés szempontból. A kérdés az, hogy mennyit is ér igazán ez az első körös öt helyes felmozgás az Eaglesnek. Mert szerettek volna megszabadulni Maxwell szerződésétől (6 év, $63 millió), ehhez nem ért fel a teljesítménye. Alonso pedig vélhetően kritérium lehetett a Dolphinstól, különben nem mentek volna bele. Mindkét játékos sérülékeny, Alonso annyira nem is illett volna Schwartz sémájába Kendricks és Hicks mellé, egy erősebb játékos kell neki. A Dolphins örülhet, mert azért két jó játékost szereztek és ha összeadjuk a szerződésüket, akkor nem is vészes. Az Eagles pedig a magas pickkel több lehetőséghez jutott, ha még mindig gyűjtik az irányítókat, akkor könnyebben megszerezhető Goff/Wentz, de jöhet Ronnie Stanley a támadófalba vagy Vernon Hargreaves cornernek (nekem talán ez tetszene most a legjobban). Legtöbb helyen nagyon az Eaglesnek javára írják ezt a trade-et, itthon kommentekben pedig nagyon a Dolphinsnak, szerintem pedig mindkét csapat jól járt.

Eagles értékelés: B+

Dolphins értékelés: B+ (katonadani)

 

Szerintem ezzel a deallel a Dolphins sokkal többet nyerhet, így én nem adnék rá azonos osztályzatot. Azért az 5 helyért, ami nekik annyira rengeteget nem számít megkapták Alonsot, akiért igazából hajtottak. Majdnem nulla kockázattal kipróbálhatják 1 évre, hogy lesz-e belőle még olyan elit játékos, mint az újonc évében. Maxwell itt csak a mánusz, de új környezetben még belőle is lehet vki. Ha pedig nem, viszonylag könnyen kivághatják. Az az 5 hely amit Alonsoval nyertek pont nem elég még a Wentz/Goff pároshoz, cserében megszabadultak Maxwelltől. Dolphins B, Eagles C+ inkább szerintem. (rowi)

 

titanseagles TRADE!
 Eagles adja: DeMarco Murray, negyedik körös pick
 Titans adja: negyedik körös pick

 

Gyorsan rendezzük le a másik trade-et is. Az Eagles a negyedik körben 13 helyet mozgott fel, hogy megszabadulhasson Murray borzalmas szerződésétől, a lassúságától és a panaszkodásaitól. A Titans pedig szerzett egy futót, akiben szerintük még lehet valami. Ha jól használják és előre futtatják, nem pedig oldalra, akkor még kihozhatnak belőle szép számokat. Az Eagles jobban örülhet szerintem, hogy többet kaptak egy lyukas garasnál, de a Titans sem szomorkodik.

Eagles értékelés: B+

Titans értékelés: B (katonadani)

 

giants Janoris Jenkins, CB
 5 év, $62,5 millió
 $28,8 millió garantált

 

Újabb te jó ég a Giants részéről (lesz még, lásd egyel lejjebb), Jenkins ezzel a második legjobban fizetett corner lett Revis mögött. Jenkins nagyon rizikós igazolás, mert ugyan kevés labdát enged a környékén elkapni, de azok nagy százaléka lesz hosszú elkapás és/vagy TD. Egész életében remek pass rush mögött dolgozott, ami Vernon leigazolása előtt jobban aggasztott volna, így kevésbé. Jó lesz a corner-párosa a Giantsnek, de ez megint elég kemény túlfizetés és itt sem egy teljesen bizonyított, tuti játékosról van szó. Értékelés: C+ (katonadani)

 

giants Damon Harrison, DT
 5 év, $46,25 millió
 $24 millió garantált

 

Újabb te jó ég a Giants részéről, ahogy fentebb spoilereztem, de ez nem olyan vészes. Harrison a liga egyik, ha nem a legjobb nose tackle-je volt a Jetsben, egy elképesztően jó játékos futás ellen, talán a legjobb ligában. Azonban az eddigi legnagyobb NT fizetés $4,5 millió évente, ezt több, mint megduplázta a Giants, még ha hivatalosan DT-t is fognak vele játszatni. Harmadik kísérletnél majd mindig lejön a pályáról és sose játszott 577 snapnél többet egy szezonban. Ő is túl lett fizetve, azonban ő egy olyan bizonyított játékos, akiben nem igazán van rizikó. Értékelés: B+ (katonadani)

 

Falcons Alex Mack, C
 5 év, $45 millió
 $28 millió garantált

 

Mack ismét a legjobban fizetett center lett a ligában és ugyan tavaly gyengébb éve volt sérülésből visszatérve, azért még mindig a top centerek közé sorolható. Egyre jobban néz ki a támadófala a Falconsnak, már csak guardban kell javulni, Mack pedig volt támadókoordinátorát, Kyle Shanahant követte Atlantába, ahol rengeteg gondja volt a csapatnak a középről érkező nyomással, Mack ezt hivatott ellensúlyozni. Csak azért nem teljes A az értékelése, mert a tavalyi éve alapján nem szolgált rá a legjobban fizetett center címre, de szerintem újra visszatér majd arra a szintre. Értékelés: A- (katonadani)

 

bears Danny Trevathan, ILB
 4 év, $24,5 millió
 $12 millió garantált

 

Nagyon jó deal ez a Bearsnek, nagy hiányposztra kapnak egy remek linebackert jó áron. Trevathan ráadásul John Fox védelmében játszott még két éve, szóval az átállás problémája sem merülhet fel.  Értékelés: A+ (katonadani)

 

Ez hihetetlen, hogy Trevathan 6 milliós fizetésért fog játszani, miközben egy Mark Barron 9-ért. Persze, sérülékeny, de kvalitásait tekintve közel elit. Hatalmas fogás. Értékelés: A+ (Renningan)

 

Chiefs Mitchell Schwartz, OT
 5 év, $33 millió
 $20,7 millió garantált

 

A liga talán legjobb jobb oldali tackle-jét sikerült a Chiefsnek leigazolnia és nem is kellett túlfizetni. Már írtam róla, hogy a jobb oldali tackle-öket is szinte ugyanúgy kellene értékelni, mint a bal oldaliakat, ehhez képest pedig még inkább olcsón megúszta a Chiefs. Soknak tűnhet a garantált tartalom, de csak $12,66 teljesen garantált. Értékelés: A+ (katonadani)

 

buccaneers J.R. Sweezy, OG
 5 év, $32,5 millió
 $14,5 millió garantált

Szívesen letudnám ezt annyival, hogy LOL, de sokan nem ismerik Sweezyt, szóval azért kifejtem. Az egyetemen még védőfalember volt, a Seahawksban pedig rowi szavaival élve “a Wilson előtt össze-vissza szaladgáló izéből is lefelé lógott ki“. Nem is értem mire gondoltam Tampában, szörnyű igazolás Mankins helyére. Értékelés: WTF? (katonadani)

 

Ez a nap vicce, WTF simán. Mindenesetre én örülök, mert ebből megint egy jobb kompenzációs lesz jövőre a Seahawksnak. Legyenek vele boldogok… (rowi)

 

Vikings Alex Boone, OG
 4 év, $26,8 millió
 $10 millió garantált

 

Jó fit Boone a Vikings futásra alapuló támadósorába. Gyengébb szezonon van túl, ahogy az egész 49ers is, azonban a többi guard fizetéshez (főleg Brooks) viszonyítva jól járt a Vikings vele ár/érték arányban. A 2012-es volt az elképesztően jó éve, de egyébként is konzisztens teljesítményt nyújt. Értékelés: A (katonadani)

 

Texans Jeff Allen, OG
 4 év, $28 millió
 $12 millió garantált

 

Allen az egyik legjobb elérhető szabadügynök volt és a Texans elvesztette Brookst, a helyére jött olcsóbban egy jobb játékos. A Chiefst otthagyó támadófalember az értékének megfelelő pénzt kapott, a Texansnak pedig kellett erősítenie a falat Osweiler és Miller előtt. Értékelés: A- (katonadani)

 

eagles Brandon Brooks, OG
 5 év, $40 millió
 $21 millió garantált

 

Jeff Allenhez képest drágábban egy rosszabb guardot, nem az igazi mit mondjak. Az Eaglesnek ellenben kellett nagyon egy guard, hiszen borzalmasan állnak ezen a téren és azért az évi $8 millió se egy borzalmas túlfizetés, 6,5-ért jobban örültem volna neki. Jó pass protectionben és illik majd a rendszerbe is. Értékelés: B (katonadani)

 

Steelers Ladarius Green, TE
 4 év, $20 millió
 $4,75 millió garantált

 

A Steelers nem csinált sok mindent a piacon eddig, ez viszont tökéletes lépés tőlük. Heath Miller visszavonulásával kellett egy jó tight end a csapatba, habár az offense így is el van látva elit fegyverekkel. Green nagyon tehetséges, de Gates mögött limitáltan kapott csak szerepet a Chargersben. Az egyel alábbi szerződéshez viszonyítva még inkább, de önmagában is: Értékelés: A+ (katonadani)

 

saints Coby Fleener, TE
 5 év, $36 millió
 $18 millió garantált

 

Nem értem a Saintset egyszerűen, ennyi pénzt kiadtak egy gyenge tight endért. Sok a dropja és egyszerűen csak egy átlag alatti játékos, aki egyértelműen nem ér évi $7 milliót. Egyébként jó számai lesznek Brees miatt, de ettől még pocsék igazolás egy olyan csapatnál, ahol egyébként sincs sok pénz. Értékelés: WTF? (katonadani)

 

raiders Bruce Irvin, OLB
 4 év, $37 millió
 $19 millió garantált

 

Irvin egy jó játékos, de sose volt egy domináns játékos és az elsődleges erősségében, a passzsiettetésben sem konzisztensen jó. Inkább egy mindent egész jól csináló 4-3 OLB volt a Seahawksban, futás ellen is, coverage-ben is és pass rushban is megállja a helyét, de nem emelkedik ki semmiből. Ellenben nem lett túlzottan túlfizetve szerintem és jó lehet ebbe a Raidersbe, kellett egy mindenes OLB. Értékelés: B (katonadani)

 

lions Marvin Jones, WR
 5 év, $40 millió
 $20 millió garantált

 

Hát nem egy kifejezett Megatron-pótlék, maradjunk annyiban, de valaki kellett Calvin Johnson pótlására, így akkor más szemszögből közelítik meg a problémát. Ugyan én azt hittem ennél is nagyobb fizetést fog kapni Jones, ez az évi $8 millió is sok egy második számú elkapónak. Nem lesz senki, aki elvigye előle a cornereket, nem lesznek jó évei Detroitban (ha nem szereznek egy igazi WR1-et). Értékelés: C (katonadani)

 

Nem hittem volna, hogy elhozzuk a piac legjobb elkapóját. Ha hoztunk is volna valakit, akkor is inkább Boldinra szavaztam volna. Jones fiatal, nem termelt rosszul a Bengalsban Green mögött, nagyon várom, hogy mit fog tudni, de nálam Golden Tate most az első számú elkapó. Körül belül 8 milliót jósoltam neki az elkapókkal foglalkozó posztomban, be is jött. Rosszabb elkapók is kapnak többet. Értékelés: B- (Renningan)

jaguars Chris Ivory, RB
 5 év, $32 millió
 $10 millió garantált

 

Nem igazán értem ezt a lépést, még ha ez az öt év feltehetőleg csak ilyen 3+2 vagy hasonló, a végén kevés garantálttal. Ettől függetlenül nem tudom minek egy hasonló stílusú futót hozni TJ Yeldon mellé, aki nem volt rossz újonc évében. Ha egy gyors, kicsi, elkapni tudó RB érkezett volna, az sokkal inkább indokolható lett volna, mint ez. Ivory a kilencedik legjobban fizetett RB lesz így a ligában. Értékelés: C- (katonadani)

 

A Jaguarsnak rengeteg pénze van, tudnak miből költeni. Másrészt sokkal jobb, ha van két jó futód, akit tudsz rotálni és együtt pusztíthatnak. Ivory és Yeldon ketten szerintem nagyon jók lesznek, a Chris 10 milliós garantáltja sem veszés, nálam ez inkább B. Értékelés: B (renningan)

 

rams Mark Barron, OLB (re-sign)
 5 év, $45 millió
 $20 millió garantált

 

Évi $9 millió egy safetyből tavaly átkonvertált linebackernek? Barron 1/7-es pick volt 2012-ben, de sosem tudott ehhez felnőni safetyként, tavaly pedig 4-3 OLB-ként próbálkoztak vele és jól is játszott. De nem annyira, hogy évi $9 milliót fizessenek neki. Értékelés: WTF? (katonadani)

 

Texans Lamar Miller, RB
 4 év, $26 millió
 $14 millió garantált

 

Foster helyére a listánk legmagasabban jegyzett szabadügynök futóját hozta a Texans. Azért nem öt évre – Miller kérte, hogy csak négy legyen -, mert így a futó nem 30, hanem 29 évesen lenne ismét FA, ami kedvez neki és a jövendőbeli értékének. Millert rendkívül keveset használták Miamiban, pedig amikor játszott, jól tette azt és a gyenge támadófal mögött is jól mozgott. A futójátékon kívül passzjátékoknál is használható, nagyon jó igazolás ez a Texanstól, azért nem sima A, mert azért a futók továbbra sem érnek hatalmas pénzeket, amikor olyan UDFA játékosok, mint Thomas Rawls brillíroznak. Értékelés: A- (katonadani)

 

buccaneers Doug Martin, RB (re-sign)
 5 év, $35,75 millió
 $15 millió garantált

Nálam Martin rosszabb játékos Millernél, mégis több pénzt kapott korábbi csapatától. És rá igaz az is, hogy csak a rookie és a tavalyi éve volt jó, közben semmi és pusmogtak motiváltságbeli gondokról is. Ettől még alapvetően egy jó RB-ről beszélünk, aki tavaly a liga második legtöbb futott yardját termelte. Kicsit drágább, kicsit rosszabb, mint Miller, így: Értékelés: B+ (katonadani)

 

Chiefs Tamba Hali, OLB (re-sign)
 3 év, $22 millió
 $12 millió garantált

 

Jó újraigazolás a Chiefstől, Hali az egyik legalulértékeltebb passzsiettető a ligában, Justin Houston elég nagy árnyékot vet rá a túloldalról. Hali ezzel itt fejezi be pályafutását, a Chiefsnek pedig még 3 évig nem kell különösebben aggódni a pass rush miatt (és Dee Fordot se kell sokat nézniük élesben). Értékelés: A- (katonadani)

 

Chiefs Derrick Johnson, ILB (re-sign)
 3 év, $21 millió
 $12 millió garantált

 

Szinte pontosan ugyanaz, mint Halival, csak ő a linebacker sor közepén tevékenykedik és őt nem árnyékolja be senki. Szépen egyben marad a front7 a főnököknél. Értékelés: A- (katonadani)

 

eagles Rodney McLeod, FS
 5 év, $35 millió
 $17 millió garantált

 

Upgrade a tavaly remekül játszó Walter Thurmondhoz képest, McLeod csak 25 éves, bőven felfelé ível a karrierje. Gyorsan mozog akár cover1-ben a pálya közepéről a szélre, ezen felül nagyot is üt, az Eaglesnek ismét a legjobbak közt lesz a safety párosa még évekig. Alapvetően tetszik az igazolás és más posztokhoz képest nem is lett túlfizetve, de ha megnézzük George Iloka szerződését a Bengalsszal, aki azért egy jobb játékos McLeodnál, akkor már nem néz ki jól az évi $7 millió. Értékelés: B (katonadani)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!