Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Mire vár a 49ers?

A szabadügynökpiac jelenlegi vesztesei cikkünkben már írtam a 49ersről és arról hogy mit alkottak eddig. Azaz hogy mit nem alkottak. Ugyanis olyan csendes időszakon van túl a San Francisco, hogy arra gondolhatnánk egy teljesen kész, Super Bowl győztes csapatról van szó, akiknek még pénze sincs. Persze, tudom hogy nem vonzó állás jelenleg a csapathoz szerződni, valamint Kelly sem a legjobb főnökaspiráns, de ezektől függetlenül nagyon kevésnek érzem az erőfeszítéseket.

 

Még március előtt, a nagy mozgolódásokat megelőzve hosszabbított a csapat a tight end, Garrett Celekkel 4 évre. Sokan lebecsülik a képességeit, de egy megbízható blokkoló TE-ről van szó, aki nem is kerül olyan sokba. Rajta kívül megtartották újabb egy évre a futó Shaun Draughnt, Ray-Ray Armstrongot és Quinton Dialt is. Nem mondanám hogy sokakat lázba hoznak ezek a nevek, de azokkal kell gazdálkodni, akik rendelkezésre állnak. A legkisebb neveken túllépve megszerezték Thad Lewist, ami nem rossz húzás annak tudatában, hogy az irányítóhelyzet olyan bizonytalan Kaliforniában, mint Manziel józansági fogadalmai. Lewis nem volt drága és ki tudja még mennyire lesz szükség a bevetésére. Újabb szerződést ajánlottak a mezőny egyik legrégebbi tagjának Phil Dawsonnak is, igaz csak egy évre. Egy megbízható, rutinos rúgó sose árt, de rég rossz, ha ez számít az egyik legboldogabb hírnek egy csapat háza táján.

 

phil daeson

 

Na és akkor térjünk kicsit rá a nagyobb nevekre is. Nem fog sokáig tartani. Ha már arról beszélünk, hogy senki nagyobb név nem érkezett a csapathoz, akkor érdemes részsikerként elkönyvelni, hogy Alex Boone kivételével nem is távozott. A kiváló támadófalember távozása ugyan fájdalmas lehet, de örülni kell annak is, hogy rajta kívül maradt mindenki más. A legfontosabb szerződés pedig Ian Williams megtartásához kötődik, mivel a védelem így is annyi sebből vérzik, hogy a liga egyik legalulértékeltebb nose tackle-jének elvesztése fájdalmasabb lehetett volna, mint első hallásra gondolnánk. További 1 évre megtartani egy ilyen jó futás elleni védőt, ilyen ínséges időkben nagyon meg kell becsülni (sérülése ellenére is). Végül pedig hogy ne maradjon nagyobb nevű (?) érkező nélkül se a csapat, arról Zane Beadles gondoskodott, aki nem váltotta meg a világot eddig se, valószínűleg ezután se fogja, de ennek megfelelően nem is lett túlfizetve.

 

ian will

 

Több említésre méltó tranzakció nem is nagyon született, csupán pletykák. Talán Anquan Boldinról érdemes még szót ejteni, aki nyilatkozata szerint  jelenleg inkább erősebb csapatban képzeli el a folytatást, így kevés esély van rá, hogy visszatér a csapathoz, Colin Kaepernickről pedig naponta hallani valami újabb pletykát. Az ő ügye valószínűleg április elsejéig nem cseng le, ugyanis csak akkor lesz garantált a fizetése. Igazából rendkívül nehéz megítélni ezt a free agency tevékenységet, ugyanis semmi érdekfeszítő nem történt, de a hatalmas rendelkezésre álló összeg és a rosteren tátongó rengeteg lyuk azt diktálta volna, hogy legalább pár túlfizetett, középszerű játékost hozhatott volna a csapat. Persze az sem érdemelt volna jobb grade-et, mint C-. A drafton igazából minden poszt megcélozható, nagy butaságot nem tudnak csinálni, de amennyiben nem bíznak Kaepernickben, akkor az első körben érdemes lehet megcélozni a Goff, Wentz duó még nem kiválasztott felét.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!