Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Négyes alá

alexmack2

 

Legutóbb a Falcons maradt utolsónak, most előrébb vesszük őket. Az első napokban aktívan ténykedtek a piacon, azóta viszont nagyjából nyugalomban tekintgetnek kifelé a fészekből, nem kis részben azért, mert már csak 8 millió dollárjuk maradt a sapka alatt. Ez a pénz még több is, mint amennyit majd az újoncoknak kell fizetniük, ugyanis nekik lesz a legkevesebb, szám szerint 5 pickjük a drafton, ők pedig csak 4,5 millióba fognak kerülni.

 

Akik érkeztek vagy maradtak:

 

Alex Mack, C – 5 év, 45 millió, 28,5 millió garantált

Mohamed Sanu, WR – 5 év, 32,5 millió, 14 millió garantált

Derrick Shelby, DE – 4 év, 18 millió

Adrian Clayborn, DE – 2 év, 8,5 millió (újraigazolás)

Matt Schaub, QB – 1 év, 1,75 millió

Sean Weatherspoon, ILB – 1 év, 1,5 millió

Courtney Upshaw, OLB – 1 év, 1,25 millió

LaRoy Reynolds, ILB – 1 év, 675 ezer

Ryan Schraeder, RT – második körös tender

 

Akik távoztak:

 

Roddy White, WR

Paul Soliai, DT – Panthers

Nathan Stupar, ILB – Saints

Gino Gradkowski, C – Panthers

 

Nem vállaltak sokat Atlantában idén márciusra, de amit vállaltak, azt nagyjából jól teljesítették is, csak egy nagy hibát követtek el; Sanu szerződése rántja majd lefelé az értékelést. Roddy White helyére érkezik, aki ugyan legenda Georgiaban, de az utóbbi időben leszálló pályára került. Nevek alapján ez egyáltalán nem minőségi csere, tavalyi teljesítmények alapján már inkább so-so erős hümmögéssel, de hogy mennyi pénzt adott a csapat Sanunak, az egészen érthetetlen.

 

mohamedsanu

 

Főleg úgy, hogy ebben a holtszezonban eddig a GM-ek mintha a korábbi évekhez képest sokkal kevesebb, egyértelműen baromságnak minősíthető igazolással terhelték volna a klubkasszákat, de ebből a kevésből Sanu szerződése kiemelkedik. Első számú elkapóknak járó szerződést kapott egy olyan WR, aki tavaly gyakorlatilag nem csinált semmit. Inkább ugorjunk, mert ezt leszámítva Quinnék teljesen jól mozogtak a piacon.

 

Dec 16, 2012; Cleveland, OH, USA; Cleveland Browns center Alex Mack (55) during a game against the Washington Redskins at Cleveland Browns Stadium. Washington won 38-21. Mandatory Credit: David Richard-USA TODAY Sports

 

Kellett egy center a csapathoz? Az egyik legnagyobb lyuk volt a falban. Megszerezték a piac legjobb centerét? Meg. Jó, lehet egy kicsit drágán a tavalyi teljesítmény alapján, de ha Mack a Browns után megint kedvet kapna a játékhoz, márpedig a volt támadókoordinátora keze alatt játszhat, akkor még ezt a pénzt is simán megérheti.

 

Volt pass-rush a Sólymoknál tavaly? Hírből mintha hallottak volna róla, de egyébként nem igazán. Szereztek decens passzsiettetőket? Igen. Shelby jól játszott a Dolphinsban Wake sérülése után, igaz inkább futás ellen használható, Claybornt szerintem értékéért megtartották (a 8,5 millió felét megspórolhatja a csapat ha kivágják jövő ilyenkor), a többiek pedig prove-it szerződéseket írtak alá, ha valamelyikük beválik már jó, ha nem, akkor pedig nem kerültek kb. semmibe.

 

Visszatért Atlantába cserének Matt Schaub, ugyanis egykor 2004-ben pont a Falcons draftolta őt a harmadik körben Michael Vick mögé, és ahhoz képest, hogy milyen csere-QB szerződések születtek idén, az ő kontraktusa egészen visszafogott.

 

roddy-white

 

Összességében amit a Falcons megtehetett márciusban a csapat megerősítéséért, azt a legnagyobb hiányposztokon megtette, a pénzük elfogyott, a drafton pedig nem ők lesznek a főszereplők. Értékelés: Sanu nélkül ez egy korrekt B+ lenne, vele azonban inkább B-.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!