Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Top 10 defensive back

A corner és safety állomány külön-külön is kiadna egy tisztességes top10-es szabadügynök listát, de így összevonva mint defensive back top10, egy meglehetősen minőségi névsort mutat. A cornerbackek feladatát alapvetően nehezebbnek ítélem meg, mint a safetykét, ezért két hasonló kvalitású játékos közül azt tartom értékesebbnek, aki cornerként tengeti mindennapjait. Ez nem azt jelenti, hogy a safetyk dolgát egyszerűnek mondanám vagy hogy egy jó safety nem tud akkorát dobni egy csapat életén, mint egy minőségi corner, de véleményem szerint egy igazán jó CB-t manapság nehezebb találni, mint egy jó safetyt. Érdekesség, hogy a 10 listán lévő játékos közül három is a Bengalsból kerül ki, ahogy azt heti Triple Coverage adásunkból is megtudhattátok.

 

1. Sean Smith

 

A lista első helyére a Chiefs rutinos cornerbackje került. Nagy csata volt a Rams szabadon maradt cornerével a lista első helyéért, de Smith egy sokkal konzisztensebb, megbízhatóbb játékos, mint Jenkins. Ahogy már a Chiefs kitekintőjében írtam, nem egy elit corner, de egy stabil első számú játékos a posztján. Az elmúlt 4 szezonjában egyaránt remekül játszott, coverage teljesítménye az egyik legkiemelkedőbb a posztján. Valószínűleg szeretné megtartani a Chiefs együttese, de pénzük az nem biztos, hogy marad rá, mivel rengeteg a CB hiányos csapat van, így Smith meglehetősen jó alkupozícióból indul. Egy évi átlagban 8-9 millió átlagú szerződés sem valószínű hogy kielégíti az étvágyát.

 

2. Janoris Jenkins

 

Jenkins csak azért második a listán, mert bár hasonlóan kiváló teljesítményre képes, mint Smith, de sokszor szörnyű hibákra is. Nagy játékokat csinál, de nagy játékokat is csinálnak rajta. Talán ez az egyik oka, hogy nem ő kapta a franchise taget a csapatától. Az inkonzisztens játéka ellenére ő is egy stabil első számú corner lehet egy olyan csapatban, ahol jelenleg egy megfelelő játékos sincs a posztján. Így ő sem fog 10 millió alatti szerződéssel megelégedni.

 

3. Eric Weddle

 

A sort nem cornerekkel folytatom, de csak azért nem, mert egy ilyen minőségű játékos nem csúszhat tovább az én listámon sem. Weddle ugyan egy nem túl kimagasló évet zárt, de az azt megelőző teljesítménye prémium minőségű játékosnak titulálja. Az egyik legkeresettebb játékos lehet a piacon. Coverage-ben és futás ellen is elsőrangú játékos, aki nagy vezér is tud lenni a védelem részéről. Biztos vagyok benne hogy nagyot szakít vele az a csapat, aki elviszi (maradni ugyanis ő biztosan nem fog), de abban is biztos vagyok, hogy ő is nagyon szakít a szerződésével.

 

eric-weddle-chargers-injury-update-free-agency

 

4. George Iloka

 

Még mindig nem térek vissza a cornerbackekre, ugyanis egy nagyon rutinos játékos után egy olyan következik, aki jó darabig meghatározó lehet egy csapat safety posztján. Iloka még rettentően fiatal, de ez ellenére is az egyik legjobb játékos volt idén. A Bengals nagyszájú defensive back sorában ő (viszonylag) megbújva tette a dolgát. Jutalma pedig egy nagy szerződés lehet a szadadügynök piacon. Az ő esetében lepődnék meg a leginkább, ha nem a volt csapata kínálná éppen neki ezt a lehetőséget.

 

5. Casey Hayward

 

Hayward ugyan rookie szezonja óta valamelyest visszaesett, de ez nem olyan mértékű, hogy ne vadásszanak rá két kézzel a csapatok. Érzésem szerint nem tartja őt meg a Packers, ezért valahol máshol leli meg a kezdő helyet. Kora és potenciálja miatt egy zsíros szerződést kaphat ő is, de a sérülések miatt lesznek „eldugott” részletek abban a szerződésben.

 

6. Prince Amukamara

 

Az egyik legellentmondásosabb játékos a listán. Nagyszerű ösztönökkel rendelkezik, meglehetősen fizikális is és amikor pályán van akkor jól látja el a dolgát. Azonban rendkívül sérülékeny és kicsit motiválatlan is. Egyértelműen a nagy pénzre hajt, amivel szerencséje is lehet, mert rászorulnak csapatok a segítségére, de jobban járnak ha rengeteg ösztönzőt tartalmazó szerződést dugnak az orra alá, ami a sérülésekre is kitér.

 

prince-amukamara-db-new-york-giants_pg_600_45850

 

7. Adam Jones

 

Egy motiválatlan után egy másik karakterproblémás, a nagyszájú következik. Feladatát ő is nagyszerűen látja el, de magatartásbeli problémái miatt sok bosszúságot okozhat csapatának. Emellett kora sem elhanyagolható tényező, egy hosszú távú szerződést semmiképp nem tennék az orra elé. Ha a játékra koncentrál, akkor az egyik legmegbízhatóbb játékos a szabadügynökök között, de érdemes az ő esetében is átgondolni a szerződésstruktúrát.

 

8. Reggie Nelson

 

Nelson egy igazi coverage safety, aki akkor érzi igazán jól magát, ha mélyen hátulról indulhat és követheti az akciót. Nem egy olyan megmozdulására lehet emlékezni, amikor már egy biztosnak tűnő elkapásra ért ki a szélre az utolsó pillanatban és hiúsította meg a kapcsolatot. Ő sem tartozik feltétlenül a fiatalabb korosztályhoz, de pár jó év még benne van. Elsősorban free safetyt kereső csapatok célkeresztjébe kerülhet.

 

9. Walter Thurmond

 

Thurmond esete érdekes. Alapvetően egy cornerbackről van szó, aki az utolsó szezonját safetyként töltötte. Méghozzá nem is rosszul tette mindezt. Ő azért lehet érdekes, mert safety teendői mellett nickel cornerként is elképzelhető és miért lenne kizárva, hogy valaki esetleg eredeti posztjára mozgassa vissza.

 

thurmond

 

10. Husain Abdullah

 

Abdullah lehet a nagy vesztese Eric Berry remeklésének és franchise tagjének. Egy remek játékos, aki képes fellépni a boxba és ott hatékonyan dolgozni. Elmúlt két évét nagyszerűen zárta, ezért magas garantált tartalmú szerződést szeretne, pechjére csapata nagyon jól áll safetykből, ezért valószínűleg máshol találja meg számításait.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!