Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Top10 elkapó

Mivel Alshon Jeffery megkapta a Chicago Bearstől a franchise taget, így nem lesz igazán elit elkapó az idei piacon. Így a csapatok kénytelenek olyan játékosokkal beérni, mint Marvin Jones, Travis Benjamin vagy Anquan Boldin.

 

1. Marvin Jones, Cincinnati Bengals

 

2013-ban Jones 16 mérkőzésen lépett pályára, de csak három meccsen volt kezdő. Így sikerült 10 TD-t és 712 yardot szereznie. Egy évre rá mindenki bomba szezont várt tőle, de sérülés miatt az egész évet kihagyta. Tavaly tudott ismételten pályára lépni és 65 elkapás, 816 yard és 4 TD volt a termése. Tekintettel, hogy a szezon második felében leginkább AJ McCarron passzolt neki, valamint csak ott van egy AJ Green, ez végül is nem rossz teljesítmény. De nem úgy néz ki, hogy második számú elkapónál több lehetne. Ez éves szinten 6-8 millió dollárt jelentene és meglepő lenne, ha a gyengébb felhozatal ellenére is ennél nagyobbat kapna.

marvin jones

2. Travis Benjamin, Cleveland Browns

 

Benjamin jobb statisztikákat hozott egy sokkal gyengébb csapatban, mint Jones (966 yard, 5 TD), bár mellette nem igazán volt más célpont. Mélységi célpontnak nagyon rendben van, talán még értékesebb egy valamivel, mint Jones. A Brownsnak illene megtartani, a fentebb említett 6-8 millió az ő esetében is reális lehet.

 

3. Rueben Randle, New York Giants

 

Randle egy nagyon érdekes kérdés. Odell Beckham mögött az utóbbi két évben 1700 yard fölött teljesített, emellett tavaly 8 TD elkapása is volt. Néha elkapja a gépszíj, akkor hasít, de képes meccsekre eltűnni. Az inkonzisztencia miatt egy fokkal az előbbi két játékos mögött van, de mivel mindkettőjüknél fiatalabb (még csak 24 éves), talán benne van a legnagyobb potenciál ahhoz, hogy elsőszámú elkapó lehessen.

 

4. Rishard Matthews, Miami Dolphins

 

A Dolphins állítólag nagyon szeretné Matthewst megtartani és nem is játszott rosszul Jarvis Landry mögött. Mindössze 43 elkapásból szerzett 662 yardot, tökéletes második számú elkapó. Szerintem az előző három elkapóhoz képest egy fokkal kisebb upside-dal rendelkezik, ez pedig egy inkább 4-5 milliós éves szerződést vetít előre.

 

5. Anquan Boldin, San Francisco 49ers

 

Boldin karrierje során 1009 elkapást, 13 195 yardot és 74 TD-t szerzett, az utóbbi évek egyik meghatározó elkapója. Még 35 évesen is képes volt 789 yardra és 4 TD-re a gyengécske 49ersben, de nem lesz már fiatalabb. Lehet benne még 1-2 jó év, akár a Lionsben is el tudnám képzelni, amennyiben Calvin Johnson visszavonul, de jó eséllyel San Franciscóból vonul vissza. 2-3 milliós szerződés lehet nála a maximum.

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers

 

6. Mohamed Sanu, Cincinnati Bengals

 

Annak ellenére, hogy 2013 és 2014 között kezdőnek számított, tavaly csak 4 meccsen kezdett és mindössze 394 yardra futotta elkapott TD nélkül. Viszont trükkös játékból 2 futott TD-t is szerzett, a 2014-es 790 yardja és 5 TD-je ezért predesztinálja egy WR2 pozícióra. Boldinhoz hasonlóan 3 millió körüli összeg a reális számára.

 

7. Jermaine Kearse, Seattle Seahawks

 

Karrierje során négy év alatt 1599 yardot szerzett és 10 TD-t, legjobb, azaz tavalyi évében 685-öt. Az 5 elkapott TD-je sem egy eget rengető szám, főleg, ha Doug Baldwin (1069 yard, 14 TD) adatait nézzük. Kora és relatíve jó éve miatt kinézhet neki akár egy 4 milliós szerződés valahol, talán a Tennessee Titansben vagy a Cleveland Brownsban.

8. Roddy White, Atlanta Falcons

 

Az idei szezont bár végigjátszotta, 506 yardja és 1 TD-je a legkevesebb volt a mezőnyben olyan elkapótól, aki 16 mérkőzésen is kezdett. 808 elkapást, 10 863 yardot és 63 TD-t halmozott fel 11 éve alatt, ezzel a legeredményesebb elkapója lett az Atlanta Falconsnak, de ahogy a 9. Marques Colston esetében, úgy fölötte is eljárt az idő. Kiegészítő embernek még jó lehet valahol, de lassan ő is befejezi.

 

9. Marques Colston, New Orleaans Saints

 

711 elkapása, 9 759 yardja és 72 touchdownja franchise rekord, pénzügyi okok miatt mégis elküldték a gyengébben teljesítő Colstont. Nem tudom elképzelni, hol látnák szívesen az utóbbi két évben szenvedő veteránt. Esetleg a Titans vagy Jaguars, és ott is elsősorban a tapasztalata, és nem a kvalitásai révén.

marques.colston.oprd-5604-mid

 

10. Brandon LaFell, New England Patriots

 

LaFell idén kisebb sérülésekkel bajlódott és amennyire várta őt mindenki vissza, akkora csalódás lett. A szezon vége felé már a 4. számú elkapó pozíciójában találta magát, ha dobtak is felé valamit, azt leginkább elejtette. TD nélkül zárta az idei évet, egyedül a 29 éves kora predesztinálja a listára. Kivágott Patriots elkapó nem nagyon szokott hasítani a ligában, nem fognak verekedni érte.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!