Connect with us

Draft

FK! mock draft 2.0

fkmockszeles

 

A Combine után, de a szabadügynök-piac nyitás előtt itt van az idei második mock draftunk, már a teljes első körrel. Aki az elsőre kíváncsi, ezen a linken megtalálja. Szokás szerint várom kommentekben az észrevételeket, mekkora hülyeségeket írtam, vagy mivel értetek egyet esetleg (mindig ez a ritkább). Kicsit előrevetítve promóznám a március közepén kezdődő, immár harmadik éve megrendezendő Olvasói Mock Draftot, ahol minden nap szavazhattok az adott csapat választottjára, kezdve természetesen a Tennessee Titansszel és haladva naponta a Denver Broncosig.

 

titans 1/1 Tennessee Titans
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

Nem változott semmi az első mockom óta az első pick kapcsán, továbbra is ki szeretne majd trade-elni a Titans, de nem lesz könnyű vevőt találni az 1/1-re. Tunsil ugyan nem futotta le a 40 yardot és Nkemdiche egy kicsit be is dobta a busz alá nyilatkozatával, hogy Tunsil is ott volt a szobában, ahonnan kiesett az ablakon és ahol marihuánát találtak. Ettől még Tunsil a legjobb tackle-prospect, remekül mozgott a pozíciós gyakorlatok során és Mariota megvédése lehet a legfőbb prioritás Tennessee-ben. Én továbbra se választanék tackle-t 1/1-re, de a Titans valószínűleg továbbra is őt favorizálja.

 

browns 1/2 Cleveland Browns
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Itt sincs változás, én továbbra is Wentzben látom a nagyobb potenciált, nem pedig Goffban, habár utóbbi jelenleg jobban készen áll az NFL-re. Goffnak egyébként is viszonylag kicsik a kezei, ami a clevelandi hideg és nyálkás időben nem kedvező. Hue Jacksonnak jó dolga lesz a fiatal irányító tanítgatásában, hiszen minden megvan benne, ami egy jó NFL QB-hoz kell. Akkora upside-ja van, hogy akár Andrew Luck-i magasságokba mászhat fel.

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 DeForest Buckner
 DE, Oregon

 

Itt az első változás és nem Joey Bosa, hanem a 3-4-be jobban illő DeForest Buckner kerül a Chargershöz. Bucknernek elképesztően nagy kezei vannak, a legnagyobbak 2003 óta a prospectek között, de persze nem emiatt lesz ő 1/3-as tehetség. Kvázi ő a tökéletes 5-technique védőfalember méretben és produktivitásban is, Calais Campbellhez hasonlítják többen is. Egy hátratrade elképzelhető lenne a Chargers oldaláról, ha találnak vevőt, hiszen támadófalembert is kiszemelhetnek, de 5-6 hellyel hátrébb már rizikós a dolog, így legfeljebb kis hátraugrás várható tőlük.

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Ezekiel Elliott
 RB, Ohio State

 

Itt az első meglepetés, egy futó a top4-ben! Elliott nem fog kicsúszni a top10-ből, a Cowboysba pedig rendkívül jól illene a kiváló running back. Habár hova nem illene? Elliott azon kívül, hogy az egyetemen elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő, a Combine-on rátett még egy lapáttal és nem csak, hogy első körös játékos lesz, a kör elején fog elkelni. Persze kérdés, hogy mennyire éri meg futót draftolni ilyen magasan és én sem értek egyet ezzel, ettől függetlenül óriási sztár lesz ebből a srácból.

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Jalen Ramsey
 CB/S, Florida State

 

Ramsey is rátett egy lapáttal a Combine-on és lenyűgözött mindenkit, nem lepne meg ha feljebb húznák ki, igazából akármelyik fentebbi helyen elkelhet. Ha draft boardot állítanék fel, lehet ő lenne az első helyen a játékosok között, parádés a srác. Játszhat cornert és safetyt is, nem számít, mindenhol top tehetség.

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Joey Bosa
 DE, Ohio State

 

A Ravensnél örülnek a leginkább, hogy Elliott kimegy előttük, hiszen így megkapnak egy top prospectet. Ebben a scenárióban ez Joey Bosa, aki nem kápráztatott el minket a Combine-on, egy jó workoutja volt, de többet várnánk egy 1/1 jelölttől. Ha el is kel hamarabb, akkor is megszerezhetik Bucknert vagy Ramsey-t, mindkettő nagy segítség lenne a csapatnak, de Bosától sem kell félni, egész jól mozgott a linebacker-drillek során, így elképzelhető OLB-ként a hollóknál, még ha a 40 yardos ideje nem is volt épp gyors.

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 Jared Goff
 QB, Cal

 

A 49ersnél nem változtatok, de továbbra is nagy wild card ez a pick, hiszen fogalmunk sincs mi lesz Kaepernickkel. Goff azonnal kezdethető irányító, talán az egyetlen az idei classban. Jól olvassa a pályán történteket, gyorsan dönt, jól is mozog a zsebben és gyorsan engedi el a labdát.

 

dolphins 1/8 Miami Dolphins
 Myles Jack
 LB, UCLA

 

A Dolphins is nagyon érdeklődik Ezekiel Elliott iránt, hiszen elengedik Lamar Millert, így ha itt még elérhető lenne, akkor feltehetőleg behúznák. Így viszont, hogy eddig mindenki elengedte Jacket, ő lesz a választottjuk. Jack nem tudott részt venni a Combine gyakorlataiban korábbi sérülése miatt, azonban a Pro Dayére már jól lesz és meggyőzhet mindenkit arról, hogy a ő bizony top10 pick. Ami így is igaz szerintem, a 2014-es teljesítménye önmagáért beszél, de azért fontos lesz megnézni, hogy milyen állapotban van sérülése után.

 

buccaneers 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

Hargreaves legutóbb egy pickkel korábban ment ki, de ez nem jelenti azt, hogy romlott volna az értéke. Sőt, akár a Ravensnél is kimehet, ha úgy alakulnak a dolgok. Remek egyetemi játéka után a Combine-on is parádézott, ugyan nem néztem végig az összes drilljét, de ahol láttam, egyetlen labdát sem ejtett el (egyetemen is 10 interceptionje volt 35 meccsen), ami nem elhanyagolható. Ezen felül a lábmunkája is remek volt, gyors, jól emberező cornerback.

 

giants 1/10 New York Giants
 Shaq Lawson
 DE, Clemson

 

Nagy szüksége van a Giantsnek egy passzsiettetőre, főleg ha JPP is távozik. Habár ez igaz majdnem minden védelmi pozícióra, szóval választhatnak BPA alapon is itt. Lawson jó az irányító siettetésében, de még jobb futás elleni védekezésben, neki volt a legtöbb negatív yardos szerelése az FBS-ben.

 

bears 1/11 Chicago Bears
 Ronnie Stanley
 OT, Notre Dame

 

Legutóbb a védelembe húztam a Bearsnek, most azonban a támadóoldalra, hiszen a múltkori mockommal ellentétben bent van még Ronnie Stanley. Első naptól kezdethető játékos, akár a bal oldalon is, Cutler tisztán tartása pedig prioritás kell, hogy legyen a szeles városban.

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 A'Shawn Robinson
 DT, Alabama

 

Ez a húzás nem változik, habár a Saints is kvázi mehet legjobb elérhető védőjátékos pickre, annyi lyuk van a defense-ben. Robinson nem volt kiemelkedő a Combine-on, de annyira nem is vártuk ezt tőle. Ő épp az a fajta játékos, aki lefoglal két támadófalembert, beljebb nyomja őket az irányító közelébe és lyukakat nyit másoknak, hogy megcsinálják a sacket.

 

eagles 1/13 Philadelphia Eagles
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

Az Eagles hosszabbított Bradforddal, de ez nem jelenti azt, hogy az első körben nem fognak irányítót húzni. Lynch pedig pontosan az a QB, akinek jót tesz, ha padozik egy évet valaki mögött és addig Pederson és a QB-edző tanítgatja, hogy majd 2017-ben bevessék. Nagyon magas, atletikus játékos pontos hosszú passzokkal, de nem nagyon kellett végigmennie a readeken, legtöbbször az első elkapójának tudott passzolni, olyan volt a rendszer Memphisben. A tehetséges megvan, az upside-ja hatalmas, de “alacsony a padló”, tehát egyáltalán nem egy biztos prospect.

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Kevin Dodd
 DE, Clemson

 

Dodd a már említett Lawson túloldalán rohamozott az egyetemen és nagy vita van róla, hogy melyikük a jobb játékos. Sokáig Lawson volt az egyértelmű favorit ebben a kérdésben, azonban Dodd egyre jobb megítélésnek örvend. Sokoldalú játékos, még kicsit nyers, de magas az upside-ja.

 

rams 1/15 Los Angeles Rams
 William Jackson III
 CB, Houston

 

Eléggé under the radar játékos volt a Combine-ig, ott azonban úgy tűnik bebiztosította magának az első kört. Lehet ilyen magasan nem fog elkelni, de nekem nagy kedvencem a houstoni cornerback. Nagyon jó időt futott Indianapolisban, remek méretei és képességei vannak, hogy első számú CB legyen idővel. A Rams pedig egyelőre úgy tűnik kénytelen elengedni Janoris Jenkinst, így a pótlására érkezhet Jackson.

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Jack Conklin
 OT, Michigan

 

A Lions valamelyik falat fogja feltehetőleg erősíteni (vagy egy elkapót húznak, ha Megatron visszavonul). Most a támadó oldalra esett a választásom, mivel sokkal jobb értéket képvisel Conklin, mint bármelyik bennmaradó védőfalember. Meglepően atletikus volt a Combine-on és remekül használja a kezeit.

 

Falcons 1/17 Atlanta Falcons
 Darron Lee
 OLB, Ohio State

 

Lee is sokat javított értékén Indianapolisban, megmutatta gyorsaságát és remekül csinálta az agilitást mérő gyakorlatokat. A Falcons pocsék volt a futók és tight endek levédekezésében, Lee ebben nyújthat nagy segítséget. Lehetne nagyobb, de szinte repül a pályán és az irányító siettetésében is használható játékos.

 

Colts 1/18 Indianapolis Colts
 Taylor Decker
 OT, Ohio State

 

A Coltsnál szerintem reménykednek, hogy nem viszik ki Deckert korábban, mert ő az utolsó tackle, akit megéri kiválasztani 1/18-on. Andrew Luck megvédése kell, hogy első számú prioritás legyen Indianapolisban, de ha esetleg Decker már nem lenne elérhető, akkor a védőoldalra várhatunk húzást a csapattól, igazából mindenhol ráfér a defense-re az erősítés.

 

Bills 1/19 Buffalo Bills
 Sheldon Rankins
 DT, Louisville

 

Dareus mellett Rankins, ez lehet Rex Ryan álma, két ilyen jó belső passzsiettetője nem sok más csapatnak van a ligában. A 135 kilós defensive tackle erős, de emellé gyors is és remek counter move-okat használ, hogy megverje a guardokat. Szinte a backfielden él, a DT-k között neki volt a legtöbb sackje és negatív yardos szerelése együttvéve az utóbbi két évben.

 

Jets 1/20 New York Jets
 Leonard Floyd
 OLB, Georgia

 

A Jetsből évek óta hiányzik egy jó külső linebacker, Floyd pedig azon kívül, hogy oda tud érni az irányítóhoz, coverage-ben is megállja a helyét, belső LB-t is játszott az egyetemen. Még kell vele dolgozni, de szerintem Todd Bowles ennek csak örül, az ő kezei alatt kivirágozhat a Georgia korábbi tehetsége.

 

Redskins 1/21 Washington Redskins
 Eli Apple
 CB, Ohio State

 

Apple-nek egy gondja van igazán, megtalálni a labdát a levegőben, ezért nem kel el hamarabb. Fizikális CB remek méretekkel, ezen felül gyors is, tehát a labdaérzéken kívül mindene megvan ahhoz, hogy kiváló corner legyen belőle az NFL-ben. A Redskinsnek pedig egyáltalán nem árt egy kis segítség a secondarybe Breeland mellé.

 

Texans 1/22 Houston Texans
 Laqoun Treadwell
 WR, Ole Miss

 

Kellene egy irányító, de első körben nem húznám Connor Cookot, aki a következő QB lenne a boardon, habár sokan mockolják őt a Texanshoz. Kellene egy futó, de Derrick Henryt sem draftolnám 1/22-n. A védelemre is ráfér az erősítés, de inkább egy támadó oldali fegyvert adok nekik, bárki is legyen az irányító. Nem vagyok annyira oda Treadwellért, mint sokan, mert lassú és nem tud elszakadni a cornerektől, de a vörös zónában remek célpont és a magas labdákat remekül játssza meg. Egy possession receiver pedig jól jön a mindenben kiváló DeAndre Hopkins mellé.

 

Vikings 1/23 Minnesota Vikings
 Josh Doctson
 WR, TCU

 

Bridgewaternek kell még egy elkapó, Doctsonnak pedig nagyon tudna örülni. Remek atléta, neki van a legjobb súlypontemelkedése a classban, tehát nagyon nagy az a terület, ahol még el tudja kapni a labdát (catch radius). Nagyon jól támadja meg a labdákat a levegőben, nem csak engedi, hogy odaérjen hozzá.

 

Bengals 1/24 Cincinnati Bengals
 Will Fuller
 WR, Notre Dame

 

WR-rush, Fuller a harmadik elkapó egymás után, aki elkel. Igazából az első kör második felében számíthatunk elkapókra először, nincs kiemelkedő tehetség, de az említett három úriemberen kívül még szóba jöhet Corey Coleman és Michael Thomas is, de szinte bárki kicsúszhat a második körbe. A Bengalsnál Jones és Sanu távozásával nagy hiányposzt lett az elkapó, de könnyen el tudom képzelni, hogy itt inkább Andrew Billingsbe fektetnek, aki Domata Pekot helyettesítheti a védőfalban.

 

Steelers 1/25 Pittsburgh Steelers
 Mackensie Alexander
 CB, Clemson

 

A Steelers régóta nem húzott cornert az első körben, most ennek is eljött az ideje. Alexander egy sérülés miatt nem vett részt Combine gyakorlatain, de úgy gondolja, majd beszél helyette az egyetemen mutatott játéka, miszerint nem engedett egy TD-t sem. Mondjuk egy interceptiont sem szerzett karrierje során, ami már rosszabbul hangzik, de azért viszonylag keveset is dobtak felé. A magassága sem ideális (5’10) és a kezei sem elég hosszúak, de egy elég jó emberezés cornerről van szó.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Robert Nkemdiche
 DT, Ole Miss

 

Tavaly az első választásukkal Frank Clarkot választotta a Seahawks, akinek voltak karakterproblémái. Így van ez Nkemdichevel is, pedig a tavalyi szezon előtt többen 1/1-nek is várták. A tehetsége egyértelműen megvan, ha kordában tudja tartani őt Pete Carroll és stábja, akkor nagy fegyver lehet ő a védőfal közepén, ahonnan épp hiányzik valaki Seattle-ben. Ha maximalizálják képességeit, a liga egyik legjobb belső passzsiettetője lehet, elképesztő atletikus képességekkel rendelkezik a méretéhez képest.

 

Packers 1/27 Green Bay Packers
 Reggie Ragland
 ILB, Alabama

 

Ugyan néhányan azt gondolják, az ILB poszt egész jól meg van oldva Green Bayben, a Jake Ryan – Sam Barrington duót nem mondanám épp erősnek. Clay Matthews pedig biztosan kimozog OLB-be, ami a legjobban fekszik neki és terrorizálhatja az ellenfél irányítóit, Ragland pedig itt akár stealnek is tekinthető, de pozíciója miatt csúszhat. Intelligens, erős és a Combine-ra leadott pár kilót, így remek gyakorlatokat tudhatott magáénak, amivel megmutatta atletikusságát is. Andrew Billingst tudom még itt könnyedén elképzelni a védőfal közepére.

 

Chiefs 1/28 Kansas City Chiefs
 Jarran Reed
 DT, Alabama

 

Jay Howard és Mike DeVito szabadügynök, így kell a védőfalba erősítés, ez lehet Reed, akit nagyon nehéz kimozdítani a helyéről, jól fogja a futást és foglalja le a támadófalemberek, utat nyitva ezzel például Justin Houstonnak vagy Tamba Halinak.

Cardinals 1/29 Arizona Cardinals
 Hunter Henry
 TE, Arkansas

 

Itt voltam az egyik legnagyobb bajban. Egyértelműen passzsiettető a legnagyobb hiányposztjuk, de nem találtam olyan játékost, aki értékben is jó lenne, emellett pedig a 3-4-es rendszerben outside linebackerként vissza tudna lépni coverage-be néhanapján. A class magasan legjobb tight endje sokaknál első körös osztályzatot kapott, itt a végén be is lehet vele próbálkozni.

 

Panthers 1/30 Carolina Panthers
 Emmanuel Ogbah
 DE, Oklahoma State

 

Jared Allen visszavonult, Charles Johnson kivágva, így nagyon kell pass rusher az NFC bajnokának. Ogbah igazából ebben tűnik ki, sok mást egyelőre nem tud azon felül, hogy kiváló atléta. Futás ellen gyenge, de az ellenfél tackle-jeit elég jól veri meg, ha épp passzjátékra kerül sor. Azért nem a Cardinals viszi ki, mert 3-4-es rendszerben néha coverage-be is vissza kellene lépnie, amire nem lenne képes, a Panthers 4-3-as rendszerében erre nem lesz szükség.

 

Broncos 1/31 Denver Broncos
 Jason Spriggs
 OT, Indiana

 

Az talán senkinek sem meglepő, hogy a Broncosnak kell támadófalember. Spriggs jól illik a Broncos zónablokkolási rendszerébe atletikussága miatt. A Combine mellett a Senior Bowlon is remekelt, ez talán feledtetni tudja a kissé inkonzisztens egyetemi karrierjét.

 

Az épp kimaradók különösebb sorrend nélkül: Vonn Bell, (S, Ohio State), Ryan Kelly (C, Alabama), Cody Whitehair (G, Kansas State), Derrick Henry (RB, Alabama), Corey Coleman (WR, Baylor), Kendall Fuller (CB, Virginia Tech), Andrew Billings, (DT, Baylor), Noah Spence (DE, Eastern Kentucky), Jihad Ward (DE, Illinois), Chris Jones (DT, Mississippi State)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!