Connect with us

Minden ami NFL

Mi lesz Robert Griffinnel?

A Washington Redskins egykori 1/2-ese, az év újonc támadó irányítója, Robert Griffin III előbb a Jetsnél, majd a Brownsnál volt meghallgatáson. Szerződést nem kapott, de végre legalább történt valami.

 

rgiii-dads-4_3

 

Nehéz szabadügynök irányítónak lenni manapság. Annak ellenére, hogy mindig mondjuk, hogy egy USA nagyságú ország nem tud kinevelni 32 jó irányítót, az utóbbi időben csak elszaporodtak az ígéretes tehetségek. Amikor 4 éve Peyton Manning lett szabadügynök, 10-12 komoly irányítóhiányos csapat versengett érte. Azóta érkezett többek között Andrew Luck, Russell Wilson, Ryan Tannehill, Marcus Mariota, Jameis Winston, Derek Carr, Teddy Bridgewater vagy Blake Bortles. Ez 8 darab franchise irányító, egy-kettő közel az elit szinthez. Ezen kívül beérett Tyrod Taylor és úgy néz ki és Brock Osweiler is valamilyen módon. Alig van már irányítóhiányos csapat.

 

Akiknek mindenképp kellene kezdőirányító most, az a Cleveland Browns, a Los Angeles Rams, a New York Jets és a Denver Broncos. A Brownst szerintem ki lehet húzni, mert jó eséllyel top prospectet húznak 1/2-re. A Rams-Jets-Broncos hármasra marad tehát RGIII és Ryan Fitzpatrick, mint elérhető, kezdő potenciállal rendelkező irányító és nem igazán kell megfeszülniük.

 

Egy kezdő irányító fizetés alsó hangon olyan 12-24 milliónál kezdődik. Ennyi pénze most csak a Ramsnek van. A Broncos 6 millió dollárral, a Jets 2 millió dollárral rendelkezik. Előbbi Ryan Clady elcserélésével vagy kivágásával, utóbbi Wilkerson elcserélésével tud pénzt felszabadítani. Az természetesen ki van zárva, hogy akár RGIII, akár Fitzpatrick 18 milliót kapjon. John Elway inkább vágna neki a szezonnak egy Sanchezzel, minthogy túlfizessen egy olyan irányítót, akiben nincs potenciál vagy túlságosan kockázatos, a Rams már így is 12 milliót fizet Nick Folesnak, a Jetsnek pedig nincs rá pénze. Mindkét irányítónak alaposan le kell adnia az igényeiből.

 

elwayy

 

Szerintem a Jets vissza fogja igazolni Fitzpatricket egy olyan 10-12 millió körüli összegért, ő nyugodt lehet. De, hogy Robert Griffin lesz-e még valaha kezdő, vagy kap-e egyáltalán lehetőséget, az közel sem biztos. Ironikus lenne, ha pont annál a Ramsnél lenne kezdő, akik őt kvázi elcserélték három darab első körös pickért. Folesnál nem lenne rosszabb. Mégis, én a Broncosnál tudnám elképzelni. Nem mintha ott jobb lenne a támadófal vagy épp a futójáték, de Elway szeret jó és okos üzleteket kötni. Nem tartom kizártnak, hogy a draft után megkínálja Griffint egy 1+3 éves szerződéssel, olyan Russel Okung módra: első évében 3-4 millió, majd opció további három évre éves szinten 10 millióért, alapvetően nulla garantált tartalom mellett.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!