Connect with us

Minden ami NFL

Superhero Mock Draft

superhero-mock

 

Ma éjjel premier előtt már megtekinthető a Batman vs Superman, illetve lassan jön a Captain America: Civil War is, MZoli és jimboy pedig úgy döntött, hogy a szerkesztőségi chatben történő sok szuperhősös, képregényes beszélgetést szeretnék valami amerikai focisan emészthető stílusba átmenteni. Így pedig létrejött a valaha volt első FK! Superhero Mock Draft:

 

titans 1/1 Tennessee Titans
 Batman
 CB, Gotham City

 

Az első választás nem is lehetne más, mint maga a Sötét Lovag. A Titans passz elleni védekezése bőven javításra szorul, Batman atletikussága és fizikuma garantáltan segít majd a secondaryn. Gyors, erős és kimeríthetetlen fegyvertára van, amit be tud vetni. Nem mellesleg magával hozza majd Alfredet is, így a front office is bővül egy bölcs emberrel, akinek tanácsai talán elmozdítják ezt a franchise-t a power rankingok végéről.

 

browns 1/2 Cleveland Browns
 Shazam
 QB, Fawcett City

 

Shazam, alias Marvel Kapitány (ironikus módon a DC comics hőse) tökéletesen passzol a Cleveland Brownsról kialakult képbe. Többszörösen is! Elsősorban azért, mert Shazam gyakorlatilag varázsló, ezen a hányatott sorsú franchise-on pedig lassan csak a csoda segíthet. Másodsorban sok a hasonlóság a csapat és Shazam között, jelesül Shazam eredettörténetét legalább annyiszor átírták az évek alatt, ahányszor a Browns új franchise QB-t kiáltott ki. 1/2-re ajándék a Brownsnak, vele talán elindulnak felfelé.

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 The Flash
 ILB, Central City

 

Villámgyors, okos, ha nem jön össze a play, akkor még az időben is vissza tud utazni, perfekt középső linebacker lesz Barry Allenből. Visszahordásoknál is érdemes lehet bevetni, hiszen bármikor végigszáguld a pályán, így igazából támadósorra nem is lenne szüksége a Chargersnek. Marketingértéke is az egekben van, amit szintén ki tud aknázni a Chargers, egyik alapítója az Igazság Ligájának, a szimbóluma is passzol, keresve se találhattak volna jobb prospectet maguknak. Nem utolsó sorban az ő barátnőjét, Iris Westet többen látták, mint Manti Te’o-ét.

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Captain America
 SS, USA

 

Amerika csapatához nincs is jobban illő választás, mint Amerika kapitánya. Maga a név, hogy ő lenne az ország legnagyobb hőse arra engedne következtetni, hogy egy elég nagy arcú játékossal van dolgunk, ám ez egyáltalán nem igaz. A nép és csapata jóléte érdekében mindent megtesz, a legnagyobb veszélyekkel száll szembe, mindezt úgy, hogy a legkisebb kitüntetést vagy figyelmet sem igényli, csak teszi a dolgát.

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Wonder Woman
 SS, Paradise Island

 

Amerika Kapitány után a Csodanő az egyik leghazafiasabb hőse a képregények világának, ám nem kevésbé karakteres, mint férfi társa a rivális Marvel birodalomnál. Volt már női segédedző, női játékvezető, itt az ideje hogy legyen egy női játékos is. Az első nő, aki a drafton elkel, nem is lehetne más mint a feminizmus megtestesítője, az amazonok hercegnője, Wonder Woman. Kiváló safety lesz belőle, a Jaguars gyötrelmes passz elleni védekezése az egekig fogja emelni. Fegyvertárában pajzs, és az Igazság Lasszója is megtalálható, Tom Brady legyen aki rá meri dobni a passzait.

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Nightwing
 TE, Blüdhaven

 

Dick Grayson, miután kinőtte magát mint Batman szárnysegédje, új identitást hozott létre magának és immár teljesen önállósodva eredt a gonosz nyomában. A magyarul Éjszárnyként ismert hős hol máshol is köthetne ki, mint a Hollóknál. Flacco fegyvertára vele teljesen új dimenziókat kapna, agilis, kiváló nyomozói adottságait jól tudja majd kamatoztatni a védelmek olvasásában, így szinte garantáltan üresre tudja majd játszani magát. Akrobatikus képessége külön jól fog jönni Flacco pontatlanabb passzainál is.

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 Robin
 WR, Gotham City

 

Miután Chip Kellyt kivágták az Eaglestől, új állomáshelyet talált magának Friscoban. Viszont mentalitását és csapatvezetői stílusát ismerve kell neki egy ízig vérig talpnyaló karakter, aki mindig ott lebzsel a keze alatt és a seggét is kitörli, ha épp az kell. Ehhez nincs ideálisabb választás, mint Robin. Robin hosszú évekig szolgálta a partvonalról Batmant, így simán megbirkózik a Kelly-féle diktatúrával. Nem mellesleg fehér, egy szava se lehet majd az új trénernek.

 

Eagles 1/8 Philadelphia Eagles
 Hawkeye
 QB, Waverly

 

Philadelphiában sokáig volt napirenden az irányítókérdés, amit végül Bradforddal és Chase Daniellel terveznek megoldani. Persze-persze átmeneti megoldásnak jók lehetnek mind a ketten, azonban Bradford térde bármikor bibis lehet, Danielről pedig csak a vezetőedző, Doug Pederson tud bármit is. Ellenben Hawkeye tökéletesen céloz, minden labdája célba ér, ráadásul nem csak 10 yardon belül dob hibátlanul, hanem a hosszú játékokat is kifogástalanul oldja meg. A leggyengébb elkapókból is képes lehet precizitásával sztárt csinálni.

 

Buccaneers 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Wolverine
 RB, Cold Lake

 

Egy igaz antihős kerül a Tampa Bay csapatához, igaz, hogy egy egész jó futójuk van Martin személyében, de Rozsomák (nem Farkas, sicc!) jelenléte teljesen új távlatokat nyithat a támadójátékban. Martin egy nagyon jó running back, feltéve ha egészséges tud maradni, ez pedig nem mindig sikerül neki. Ilyen problémái Logannek egészen biztosan nem lesznek, adamantiummal ötvözött csontvázva gyakorlatilag elpusztíthatatlanná teszi, a kisebb sérülésekből meg hihetetlen gyorsan, még a pályán felépül hála regenerációs képességének. Jó fizikumú, erős, tackle-ök között is utat talál magának, emellett elkapásokban is jeleskedik. Mivel sokkal lassabban öregszik mint az átlag ember, nem kell félni hogy 3-4 szezon múlva le kell majd cserélni. Vinatieri magasságokat fog elérni posztján.

 

Giants 1/10 New York Giants
 Hulk
 G, New Mexico

 

Képzavar lehet, hogy egy nagy zöld tag tűnik fel New York kékebbik felén, de ez pont lényegtelen. Sok olyan játékos van, akiknek ha végig nyomják a showdert, akkor felkapják a vizet és nekiállnak hisztizni vagy ritkább esetben jobban játszani, de Hulk konstans taszít odébb mindenkit az útjából, aki miatt már egy kicsit is berág. A támadófalban és a védőfalban is folyamatosan megy a trash talk, így Hulknak nem kell sok, hogy elérje a maximális hatásfokot, ami első sorban a futásblokkolásban lesz nagyon hasznos. Lehetne hasonlítani a The Blind Side című filmben illetve a futballpályán megismert Michael Oher-hoz, ő is szelíd figurából alakult át kis túlzással vérengző fenevaddá a támadófalban.

 

Bears 1/11 Chicago Bears
 Bane
 OT, Gotham City

 

Általános vélekedés, hogy Cutlernek védelem kell, anélkül nem megy neki igazán a játék. Bane-nél keresve se találhatnának jobb vakoldali tackle-t neki. Bane egy igazi szörnyeteg, brutális erővel rendelkezik, remekül használja a kezeit, minden hájjal megkent játékos lehet, akiben a legjobb pass rusherek is simán fennakadnak majd. Nem utolsó sorban kiváló stratéga, amivel felhúzhatja a többi OL játékos teljesítményét is.

 

Saints 1/12 New Orleans Saints
 Mr Fantastic
 WR, Central City

 

 

A Saints elég nagy bajba került azzal, hogy gyakorlatilag évek óta nincsen épkézláb secondary, valamint Grahamen kívül csak a nagyon fiatal Cooks és a már veteránnak számító Colston volt releváns célpont támadóoldalon. Mr Fantastic cornerként és elkapóként is kiválóan szerepelne, hiszen rendkívül magasra tud felmenni és nyúlánksága miatt pedig nincs olyan labda, amit ne lenne képes elkapni. A Saints védelmét egyedül nem tudná megreformálni, azonban a támadósorban tökéletes párost alkothatna Breesszel.

 

Dolphins 1/13 Miami Dolphins
 Aquaman
 P, Atlantis

 

Aquaman talán a legérdektelenebb prospect, hiszen lehet, hogy a Miami Seaquariumban is otthon érezné magát, de nem igazán tudja előremozdítani a csapat sorsát. Nagyjából akkora tényező lehet ő a Dolphinsban, mint amennyire a Dolphins tényező az AFC Eastben. Azonban Aquaman személye elég jó marketing lehet, hiszen mennyire király már, hogy a Dolphinsban van egy játékos, aki tud kommunikálni a halakkal?

 

Raiders 1/14 Oakland Raiders
 Daredevil
 FS, Hell's Kitchen

 

Matthew Murdock karaktere elég hányatott sorsú a többi társához képest, nem elég hogy Ban Affleck nyálas korszaka kellős közepén, 2003-ban megerőszakolta Daredevil karakterét, a Netflix-es sorozatig eléggé elhanyagolt szuperhős volt. Ám a világ változik, a Fenegyerek előbújt a sötétből és nem is lehetne jobb helye, mint a Raiders csapatában, akik idén végre kitörhetnek a középszerűségből. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag vak, rettenetesen jó free safety lesz belőle kivételes ösztöneinek hála.

 

Rams 1/15 Los Angeles Rams
 Iron Man
 CB, Long Island

 

Ez a pick a Rams költözése előtt kizárt lett volna. Iron Mant sokan 1/1-ként tartották számon, mivel Batmannel ellentétben neki nem csak az a szuperereje, hogy sok pénze van, hanem még ezek mellett esze is van bőven. És hiába választotta ki mindenki a Rams előtt, Eli Manninget megszégyenítő módon utasított el mindenkit mondván, ő csak a Los Angeles-i csillogásban és pezsgésben érezné igazán otthon magát, ahol igazi ünnepelt sztárként élheti életét. Captain Americahoz hasonlóan karizmatikus egyén, annyi különbséggel, hogy Iron Man még trash talkban is utolérhetetlen, így nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is meg tudja törni emberét.

 

Lions 1/16 Detroit Lions
 Catwoman
 WR, Gotham City

 

Megatron visszavonulása után kell a Lionsnak egy igazi sztárelkapó, aki betölti a megüresedett trónt. Bár a törékeny Selina Kyle totális ellentéte a brutális fizikumú Johnsonnak, pont ez adja meg a választás báját. Bár ránézésre nem sok keresni valója van ezen a poszton, de hihetetlen akrobatikus képességeinek hála pillanatok alatt befogja majd a száját a kétkedőknek. Gyors, agilis, kivételesen ügyes, Stafford imádni fogja. És persze cica, szóval akár mascotnak is elmegy a Lionsban.

 

Falcons 1/17 Atlanta Falcons
 Hawkgirl
 TE, Coast City

 

Nők, nők hátán, Wonder Woman elindította a lavinát és már is itt a harmadik női pick. Hawkgirl egy életre megoldja majd a Falcons TE kérdését, reinkarnációs képességének hála soha többé nem kell majd draft picket szánni erre a posztra. Jones mellett így lesz egy nagyon megbízható célpontja Ryannek, s bár blokkolásban nem jeleskedik túlzottan, hamar nagy verseny lesz közte és Gronk között a legtöbb TE által elkapott yard és TD kérdésében.

 

Colts 1/18 Indianapolis Colts
 Juggernaut
 DT, Dragon City

 

Az ezer sebből vérző Colts támadófalára ráférne az erősítés, azonban egy ilyen játékost kár lenne elszalasztani főleg úgy, hogy Indianapolisban azért a védőfal teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után. Juggernaut fiatalkora nagyon zűrös volt, rengeteg rendőrségi ügy kapcsolódott a nevéhez, de aztán sikerült helyretennie a karrierjét és a futballra koncentrálnia. Nem a legdinamikusabb játékos, azonban gyakorlatilag elnyomhatatlan, szívós és erős tag. 4-3-as DT-ként és 3-4-es NT-ként is megállja a helyét, kerüljön bárhova, az biztos, hogy két embert minimum leköt a támadófalból.

 

Bills 1/19 Buffalo Bills
 Joker
 HC asszisztens, Gotham City

 

Rex Ryan a trollkodás mestere, nem sokáig fog filozofálni azon, hogy kihúzza Jokert. Bár különösebb szuper képessége nincs, a játékosok pillanatok alatt összetörnék a pályán, ez Ryant a legkevésbé sem érdekli. Nem játékosként számít a gonoszság földi helytartójára, egyszerűen csak maga mellé akarja venni. Ketten együtt az egész liga legrettegettebb párosát fogják alkotni, Belichick felkötheti a gatyáját az évi kettő Bills – Patriots derbiken, a minden hájjal megkent páros trükkös játékok tucatjaival fogja terrorizálni a nagy riválist.

 

Jets 1/20 New York Jets
 Deadpool
 RB, Canada

 

Rex Ryan aktuális csapatában vagy Seattle-ben is lenne helye, hiszen elég nagy szája van ahhoz, hogy gyorsan felvegye az ottani szokásokat, de Deadpool nem csak egy egyszerű trash talker. Amit fontos vele kapcsolatban megjegyezni, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan, nyugodtan be lehet küldeni a darálóba, nem fog huzamosabb időre kidőlni a sorból. A running backeket egyre kevésbé értékesek és népszerűek a passzorientált ligában, de Deadpool karaktere, a pofátlan TD ünneplésekkel, beszólogatásokkal és látványos játékokkal visszahozhatja a poszt népszerűségét és fontosságát, egyfajta kategóriateremtő lehet. Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban, hogy gyakran átesik a ló túlsó oldalára és az arcoskodás, valamint a szöveg a koncentráció rovására megy, egy igazi sárgazászló-veszélyforrás.

 

Redskins 1/21 Washington Redskins
 Green Arrow
 QB, Starling City

 

Cousin tavaly bebizonyította, hogy csak negatív mérlegű csapatok ellen megy neki a szekér, ez pedig hosszútávon nem jelent jót a Redskins számára. Oliver Queen személyében viszont egészen biztos megtalálhatják a franchise új arcát. Gazdag, sármos, intelligens, a csajok odáig lesznek érte a fővárosban. Nem mellesleg remek stratégiai érzéke van, pontosan passzol és akkor se ijed meg, ha második szándékból neki kell megfutni a first downt.

 

Texans 1/22 Houston Texans
 Deadshot
 QB, Gotham City

 

Bár Osweiler érkezett az idei átigazolási időszakban, hatalmas upside nem nagyon van a játékában. A Texans hosszú évek óta szenved az irányító kérdéssel, így nem vacillálnak sokat és 1/22-re kihúzzák Deadshotot, a mesterlövészek archetípusát. Kivételesen pontos, Hopkinsnak aranyélete lesz mellette és vele hosszú időre megoldódik az irányító kérdés Houstonban. Senki ne lepődjön meg ha szinte tökéletes %-kal fogja dobálni a labdákat, ha nem lesz 100%-os a pontossága, az csak is az elkapók sara lehet.

 

Vikings 1/23 Minnesota Vikings
 Thor
 TE, Asgard

 

Vele kapcsolatban nagy probléma, hogy csak bizonyos körülmények között tud jól játszani, azonban ha ezek biztosítva vannak, nincs aki megállítsa. Blokkolás során kiválóan csapja szét a vele szembe jövő defensive endeket, elkapásokban viszont gyengébb elsősorban amiatt, mert átlagnál nagyobb termete miatt kevésbé gyorsan tud elszakadni az emberétől. A Vikings futásalapú offense-éhez tökéletesen illik, ráadásul most, hogy Ragnar már nem része a Vikings szórakoztató személyzetének, így a mascot kérdést is megoldhatják a játékosok közül.

 

Bengals 1/24 Cincinnati Bengals
 Firestorm
 RB, Central City

 

Tüzes srác a vörhenyes Daltonnak, hibátlanul illik a Bengalsba, ezentúl nem csak vörös irányítójuk, de vörös futójuk is lesz. Amiatt pedig nem kell aggódni, hogy a pick hatására megtörik a playoff átok, ahogy Dalton, úgy Firestorm is képes a hatalmas betlikre. Az alapszakaszban majd szépen elkaristolnak, remek futójátékos lesz belőle, bár rekordokat nem fog dönteni, de konzisztens teljesítményével tehermentesíteni tudja majd Daltont.

 

Steelers 1/25 Pittsburgh Steelers
 Superman
 OT, Kripton

 

Hatalmas steal az első kör végén Superman, a Steelers számára pedig ideális választás az Acélember. Big Ben már nem mai gyerek, gyakorlatilag alig van olyan testrésze, amit még nem törtek össze, így a megvédése alapfeltétele a Pittsburgh sikerének. Supermannel a falban pedig nem lehet ez különösebb probléma, a gyakorlatilag legyőzhetetlen hős akár egymaga is meg tudná oldani az irányító védelmét, de hát a többieknek is meg kell élni valamiből. Az egyetlen problémát a főcsoportdöntőben a minden hájjal megkent Belichick okozhatja, aki egy percig nem fog azon filózni, hogy kriptonitot vessen be.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Loki
 CB, Asgard

 

Richard Sherman hathatós nyomására került Loki neve a Seahawks cetlijére. Kiváló társa lesz a hangos cornernek, mint a jingjang. Loki kimért, már-már arisztokratikus stílusa jól fogja ellensúlyozni Sherman artikulátlan vadember imidzsét. A visszafogott stílus viszont mesteri gonoszt takar, aki nem ijed meg a saját árnyékától és a legalattomosabb trükköket is képes bevetni, ha a helyzet úgy hozza. Hamar be fog illeszkedni, és a Legion of Boom meghatározó tagjává növi majd ki magát.

 

Packers 1/27 Green Bay Packers
 Captain Cold
 Pályamunkás, Central City

 

Nem könnyű az élet télen a Lambeau Fielden, viszont a Packersnek megvan az az előnye, hogy hozzászoktak már a hideghez. Ezt az előnyt tudják kiterjeszteni a teljes szezonban minden mérkőzésre ezzel a választással. Captain Cold bár nem rendelkezik semmilyen szuper képességgel, van egy csodálatos fegyvere, amivel bármikor antarktiszi körülményeket varázsol akármelyik stadionba. A tajvani gyerekek már most varrhatják a pincékben az Ice Bowl II, III, IV, stb felvarrókat a mezekre, hatalmas biznisz lesz ez a franchise-nak.

 

Chiefs 1/28 Kansas City Chiefs
 Spiderman
 WR, New York

 

Alex Smith-ről köztudott, hogy képtelen 10 yardnál messzebb passzolni, mélységi fenyegetés nélkül viszont nehéz előrehaladni a pályán. A pókszerkós Peter Parker ezt a problémát hivatott orvosolni. Smith-nek nem is kell messzebb hajítani a labdát, mint 10 yard, Pókember akárhonnan magához rántja a disznóbőrt pókháló-lövési képességének hála. Goodellnek fel van adva a lecke, hogy vezeti be a yard before catch statisztikát az amúgy is zsúfolt táblázatokba.

 

Patriots 1/29 New England Patriots
 Black Widow
 WR, Stalingrad

 

Bár a Patriots jelen állás szerint nem rendelkezik első körös pickkel, Kraft hiába írogatott levelet a Mindenhatónak, amiben vissza akarta kuncsorogni, mindenki kedvenc komisszárja hajthatatlan volt. De ettől most eltekintünk Bill Belichick pedig kaján mosollyal írja Natasha Romanoff nevét a cetlire. Nem nagyon kell magyarázni a választás jogosságát, BB már többször megütötte a bokáját a stiklijeivel, de egy szuperkémmel a fedélzeten ennek vége, úgy csalhatja szét a ligát ahogy akarja, Romanoff kisasszony majd elvarrja a szálakat. Ha pedig épp nem tilosban járnak elkapóként is bevethető akrobatikus képességeinek hála.

 

Cardinals 1/30 Arizona Cardinals
 Black Canary
 LB, Gotham City

 

A Cardinals meglepőt húz az első kör végén, egy under the radar prospectre esett a választásuk. Dinah Lance nem kivételes fizikumával hívta fel az arizonai scoutok figyelmét, hanem meglepően jól használható hangjával. A szerényen csak Canary Cry-nak hívott képességének hála, olyan erős hanghullámokat tud kelteni, ami a leggyorsabb, legerősebb futót is megállítja, igazi runstopper. Coverage képességei miatt se kell szerénykednie, meglepően jól mozog a pályán, alapköve lesz a védelemnek.

 

Panthers 1/31 Carolina Panthers
 Black Panther
 WR, Wakanda

 

Ezt a választást nem nagyon kell magyarázni, Wakanda királya lehet az utolsó hiányzó láncszem a Panthers Super Bowl győzelemről szőtt álmaihoz. Erős, gyors, gimnasztikai képességei átlagon felüliek, remek célpont lesz Newtonnak. Afrikai származása pedig további távlatokat nyit meg előtte, kulturális mássága kapcsán új dimenziókat adhat Newton öltözködési szokásainak. Ha lehet azt még fokozni, a Fekete Párduc mint divattanácsadó képes lesz rá.

 

Broncos 1/32 Denver Broncos
 Deathstroke
 QB, Starling City

 

Manning hivatalosan is visszavonult, a védelem beton kemény a Broncosnál, viszont a Sheriffet pótolni kell. Az első kör utolsó választásával ezért elhozzák az egyetlen még bent maradt top QB prospectet a denveriek. Kiváló stratéga, rendkívül pontos, páncélja pedig garantálja, hogy nem kell nyakműtétek miatt szezonokat kihagynia. Hosszú évekre megoldódik az irányító kérdés a Broncosnál, nem kell Kaepernickek kezébe adni a mérkőzéseket. Deathstroke egy igazi modern terminátor kimeríthetetlen fegyvertárral, vele akár a back-to-back Super Bowl győzelem is összejöhet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!