Connect with us

Minden ami NFL

Power Ranking – FA utáni erősorrend

Most, hogy a legnagyobb nevek jórészt elkeltek a piacon, felállítunk egy draft előtti erősorrendet. A szerkesztőségen belül hatalmas a vita: ki az Eagles, ki a Broncos alacsony helyezését, ki a Texans pozícióját vitatja. Lehet vitatkozni!

powerranking

 

1. Carolina Panthers

 

A szezon előtti Power Rankingben már minden bizonnyal a „bajnok az első” elv fog érvényesülni, azonban nálam MOST nem a Denver a legjobb. A Panthers nem veszített igazán fontos játékost, gyakorlatilag egy Kelvin Benjaminnal erősödtek is. Ha nem is lesz 15-1, de 13-3-mal is lehet Super Bowlt nyerni.

 

2. New England Patriots

 

Ha nem lennék bizonytalan a támadófallal kapcsolatban, akkor a Pats lenne az első.

 

tom-brady

 

3. Arizona Cardinals

 

A Cardinals csinálta az egyik legjobb piaci tevékenységet, védő és támadóoldalon is komoly erősítéseket eszközöltek relatíve olcsó pénzért. Win now mód van.

 

4. Pittsburgh Steelers

 

Ha 100%-ig biztos lennék benne, hogy Big Ben, Antonio Brown és Le’Veon Bell végig egészséges marad, akkor minimum második hely. De mivel legalább egyikük biztos lesérül jó szokásához híven, így „csak” negyedikek.

 

5. Green Bay Packers

 

Jordy Nelson visszatér, Aaron Rodgersnek pedig csak ennyi kell a boldogsághoz. A védelem jó lesz, Lacy lefogyott és a Packersé a legkönnyebb sorsolás.

 

6. Seattle Seahawks

 

Russell Wilson annál inkább jobban játszik, minél inkább gyengül a Seahawks. Most is elment Russell Okung és Bruce Irvin, helyükre nem nagyon jött senki. De elképzelni sem tudom, hogy Wilson ne vezetné megint rájátszásba a még mindig brutálisan erős védelemmel rendelkező ’Hawkst.

 

luckysea.0

 

7. Cincinnati Bengals

 

A Bengals elveszítette a secondaryje és elkapó állománya felét. Utóbbiért kár, de Mohamed Sanut vagy Marvin Jonest nem nagyon siratja meg senki, összességében még mindig az egyik legerősebb kerettel rendelkeznek.

 

8. Dallas Cowboys

 

Tony Romoval és a dallasi támadófallal nálam a Cowboys egyértelmű rájátszás esélyes. Nem gyengültek szinte semmit a két évvel ezelőtti 12-4-es szezonhoz képest, most is minimum 10 győzelmet várok tőlük.

 

9. Denver Broncos

 

A Denver védelme 10 győzelemhez még mindig elég, akár Mark Sanchez, akár Colin Kaepernick lesz az irányító. Hogy miért nincsenek magasabban rangsorolva? Mert jelenleg ez a Sanchez fog a Denveri támadófalszerűség mögött állni:

 

sanci fél

 

10. Houston Texans

 

Ezért biztos megint megkapom a magamét, de szerintem Osweilerrel és a Watt féle védelemmel jó lesz a Houston. A Texans kerete tele van playmakerrel és csoporton belül négy győzelem már alapból adott, nem megbántva egyik szurkolótábort sem.

 

11. Minnesota Vikings

 

A védelem karcolni fog idén is, de ameddig nem írnak Teddy Bridgewaterre is playeket, addig nem lesz komolyabb előrelépés. Persze, Adrian Peterson, de ha véletlenül megfogják a futást, akkor kvázi ki van herélve a csapat.

 

12. Kansas City Chiefs

 

Jól menedzselte a Cheifs a szabadügynök piacot, de Justin Houston sérülése csúnyán bekavarhat. Nem kiemelkedő a csapat, de Andy Reid nagyon egységessé formálta a bandát, 1-5-ről felállni nem egy szokványos dolog. Ja, és Jamaal Charles is visszatér, illetve West és Ware is maradt.

 

13. Oakland Raiders

 

A Raiders támadófala top5, a védelem erősebb lett egy Bruce Irvinnel és Sean Smith-szel, Derek Carr és Khalil Mack évről évre fejlődik, egyedül a rutin miatt vannak a Chiefs mögött. A tehetség adott.

 

carr insurance

 

14. Indianapolis Colts

 

Luck az Luck, de a Colts kerete nem lett erősebb. Egyedül az AFC South és a 10. legkönnyebb sorsolás miatt vannak itt.

 

15. Atlanta Falcons

 

A Falcons amilyen jól kezdett, annyira összezuhant, de alapvetően jó a csapat. Ha találnának egy normális második számú elkapót és egy kicsi kreativitást vinnének a gameplanbe, közel lehetnének a rájátszáshoz.

 

16. Detroit Lions

 

A Lions tulajdonképpen csak egy háromnegyed Calvin Johnsonnal lett kevesebb tavalyhoz képest. DeAndre Levy visszatér, Geoff Schwartz upgrade a támadófalba és végre nincs Lombardi, így akár normális offense is lehetne. Tavaly egy Hail Maryn múlott a rájátszás (a Rams elleni vereség annak az irgalmatlan bénázásnak az utóterméke volt), idén pedig övék az 5. legkönnyebb sorsolás.

 

17. Chicago Bears

 

A Bears nagyon szépen erősödik, ha összejönne a Wilkerson trade lehet, hogy a Lions elé tenném őket. Ők erősödtek a legtöbbet, bár azért tegyük hozzá, volt honnan.

 

Muhammad-Wilkerson-Chicago-Bears

 

18. New Orleans Saints

 

Nagyon nem jött be a Saints átigazolási politikája, de ha a Lions offense-nél Joe Lombardi volt a kerékkötő, akkor mondhatni a Saintsnél Rob Ryan (bár első évében hasított…). A liga történetének egyik legrosszabb védelme nem áll rossz nevekből, ha össze tudják rakni és Fleener csak minden második labdát ejt el, már jók lesznek.

 

19. Philadelphia Eagles

 

Az én álláspontom közelebb van Leonidaszéhoz, szerintem közelebb van a vesztesekhez, mint a nyertesekhez az Eagles. Szerintem sem Bradford sem Chase Daniel nem elég a rájátszáshoz, a védelem pedig annyira nem jó, hogy ezt ellensúlyozza. Bár Jim Schwartzot ismerve úgy is mindent megtesz, hogy kitoljon velem.

 

20. Baltimore Ravens

 

Ami rossz volt és megtörténhetett a Ravensszel, az megtörtént a tavalyi szezon során. Ráadásul elveszítették Osemelét, Suggst nem nagyon látták a sérülése óta, Hillt lecserélték Weddle-re, Flacco felépülése pedig bizonytalan. Nagyon kemény a csoport is, nem tenném őket még a Saints elé sem.

 

21. New York Giants

 

Túlfizetés vagy nem, a Giants szerzett egy jó pass rushert, egy jó DT-t és egy jó cornert. Ettől még támadófal, linebacker sor, második-harmadik számú elkapó, futó nincs és safety nem nagyon van. Főleg előbbi miatt egyelőre nem győztek meg.

 

mannings.0

Nem vagyok meggyőzve

22. Miami Dolphins

 

Adam Gase elég meggyőző, szerintem vele jó lesz a Dolphins offense és végre egy normális öltözői hangulat is kialakulhat. Ha érkezett volna 1-2 jobb veterán tackle, akkor optimistább lennék, de annyit voltak már hype-olva eddig, hogy „na majd most”, hogy majd hiszem, ha látom.

 

23. Washington Redskins

 

A Redskins tavaly nem tudott pozitív mérlegű csapatot megverni, semmit nem erősödtek az FA alatt és a sorsolásuk is nehéz. Kirk Cousinsból nagyon könnyen lehet egy Nick Foles.

 

24. Jacksonville Jaguars

 

Építkezik a Jags, elkapók, franchise irányító, meg úgy offense többé-kevésbé már van, csak védelmet kellene összerakni. Illetve Gus Bradley-t lassan le lehetne váltani.

 

gus

 

25. Tampa Bay Buccaneers

 

A csapat tele van tehetséggel, de még az építkezési folyamat elején vannak. Nagyon nehéz a sorsolásuk, ha megint megtudnák ismételni a 6-10-et, már boldogak lehetnének. Reális képet mutatna.

 

26. San Diego Chargers

 

A Chargers mindig is sötét ló volt és leggyakrabban maradtak is az árnyékban. Szerintem mindhárom csoport rivális erősebb náluk.

 

27. Los Angeles Rams

 

A Ramsnek megint lesz irányító nélkül 7 győzelme, abból kettő a 49ers, kettő a Seahawks és egy a Cardinals ellen. Más semmi, a keret gyengült a tavalyihoz képest.

 

28. Buffalo Bills

 

Rex Ryan munkája végleg beér Rob Ryan érkezésével. A keret nem lett rosszabb, viszont jelenleg a Bills edzői stábja top3-as a minősíthetetlen kategóriában.

 

- Mindent szétcseszünk? - Még jó hogy!

– Mindent szétcseszünk?
– Még jó hogy!

 

29. New York Jets

 

Ryan Fitzpatrickkel teljesen máshol lenne a Jets, de amíg úgy áll a helyzet, hogy Geno Smith lesz a kezdő, addig fölösleges ezt tovább ragozni.

 

30. Tennessee Titans

 

Az ciki, ha a leggyengébb csoportban is te vagy a leggyengébb. Bármit is csinál a Titans, azt sikerül végtelenül sótlanul és semmilyen módon kivitelezni. Bárhogy is nézem, nem látom az előrelépést. Nem mintha a rendszer idegen DeMarco Murray vagy Rashad Jonhson olyan nagy impact lenne.

 

31. San Francisco 49ers

 

A 49ers sorsolása a legnehezebb, miközben Chip Kelly kezdő irányítója a tendenciák alapján Blaine Gabbert lesz. Pedig pár éve még konstans NFC döntős volt a csapat.

 

32. Cleveland Browns

 

Ez annyira nem kérdés, hogy csak na. A Brownsban a PFF osztályzatai alapján csak Joe Thomas átlag feletti (igaz, ő elit), de ha még Joe Hadent és Joel Bitoniot hozzá is adjuk, akkor sem dúskál a tehetségekben a csapat. Kezdhetik az abszolút nulláról az építkezést.

 

browns-jerseys-100514-ftr-twitterjpg_151rgyjers5zq1rg76mqwbm0dx

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!