Connect with us

Draft

A Rams-Titans trade nyertesei és vesztesei

A Los Angeles Rams 2 első körös pickért (2016 és 2017), két idei második körösért és két harmadik körösért (2016 és 2017) a 15. helyről felcserélte magát az 1/1-ig. Az első gondolatom az volt, hogy ez a Draft Day: meg kell mozgatni az állóvizet, el kell adni a jegyeket. Tény, ezzel sikerült. Már csak az a kérdés, kik az üzlet nyertesei és vesztesei (a számozás nem sorrendet takar).

 

los-angeles-rams

 

Győztesek:

 

1. A Los Angeles Rams: Támadóoldalon vannak komoly lyukak, de a legnagyobb kétségtelenül az irányító volt. Akár Wentzet, akár Goffot választják, hatalmas tehetségbeli előrelépés lesz Keenumhoz és Foleshoz képest. Ezt be kellett vállalni, a 7-9-es szezonok nem elegek Los Angelesben.

 

2. Carson Wentz vagy Jared Goff: egyikük most már nemcsak, hogy az idei draft legjobban fizetett játékosa lesz, de biztosan nem kerül a Brownshoz. Ha Wentz lesz a Rams választása, akkor nem kizárt, hogy a Browns inkább megpróbál letrade-elni. Állítólag az Eagles nagyon szeretne felmenni, ami egyszerűen csodás lenne jelen esetben Goff számára. Illetve ott a Dallas Cowboys is.

 

3. Tennessee Titans: ki lehetne hegyezni a dolgot akár a GM-ekre, de szerintem egyszerűbb szervezet szinten nézni a dolgokat. A Titansnak Taylor Lewan személyében van egy fiatal és tehetséges falemberük, nem nagy érvágás Tunsil elvesztése, egy Jalen Ramsey pedig nyilván nem ér meg hat darab top 100-as picket. Nagyon jó helyzetben a Titans, ha jól gazdálkodnak, feltölthetik tehetségekkel az elég szürke keretet.

 

AR-160419687

 

4. Les Snead és Jeff Fisher: Fisher végre kap egy franchise irányítót a kezei alá. Jó, jó Sam Bradford, de őt már azelőtt széttörték, hogy Fisher hozzá nyúlhatott volna. Snead pedig egy nagyon jó üzletet csinált, hisz sokkal kevesebbet fizetett a 15. helyről az 1/1-ért, mint tette az a 6.-ról anno a Washington Redskins RGIII érdekében. Ráadásul ellenértékben kapott egy 4. és egy 6. körös picket is.

 

5. Az új szabály: A Rams által felajánlott jövő évi harmadik körös pick opcionális. Ha a csapat kap egy harmadik körös kompenzációs cetlit (Janoris Jankins után), akkor azt kapja meg a Titans, nem pedig az eredetit. Ez tehát az első kompenzációs pick csere, ami ugye csak a jövő évi drafttól kezdve lesz érvényes. Ugyanakkor hozzá kell tenni, ha a Rams nem kap, akkor az eredetit kell a Titansnek adniuk, amiért cserébe kapnak egy 7. körös picket.

 

6. A Rams jegyirodái: A bevezetőben is írtam, hogy ez tiszta Draft Day. Los Angeles egy nagyon igényes és kényes közönség, egy Case Keenummal nehezen lehet megtölteni hosszú távon a stadionokat. Már van egy Todd Gurley – Aaron Donald duó, de egy rookie franchise irányítónál nincs érdekesebb.

 

7. Mi és a Hard Knocks: Erről fog szólni az egész Hard Knocks, az eddigi legjobb adás van kilátásban.

 

hard kn

 

8. Kobe Bryant: Az üzlet már szerdán megköttetett, csak nem akarták nyilvánosságra hozni, hogy a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant nyugisan visszavonulhasson.

 

9. Dallas Cowboys: Jalen Ramsey, a class talán legértékesebb játékosa minden bizonnyal hozzájuk kerül (hacsak a Chargers őt nem választja) és nem kell azon törni a fejüket, hogy legyen-e irányító első körben, vagy ne.

 

Vesztesek

 

1. Detroit Lions: Könnyen lehet, hogy a harmadik legjobbnak tartott támadófalember, Jack Conklint pont a Lions orra elől viszi el a Titans.

 

2. Case Keenum, Nick Foles és Sean Mannion: Arról írtak twitteren, hogy Keenumot a Rams egy 4. körös pickért elcserélte a Jetsszel, de egyelőre semmi ilyen nem történt. Jó eséllyel ő marad is a csapatnál, bár jó eséllyel elveszíti a korábban pedzegetett kezdő pozícióját. Nick Folest szinte bármikor kivághatja a Rams, a tavaly harmadik körös Mannion pedig úgy néz ki, nem mutathatja meg, mit is tud valójában.

 

Nick-Foles-Feature-091515_600x360

 

3. Draft: Hacsak az Eagles nem varázsol valamit, nem lesz ehhez hasonló horderejű trade a drafton. Kicsit oda a drámának, hiába ködösít most a Rams.

 

4. Cleveland Browns: Ha a Rams Wentzet viszi el, akkor a Browns az eddigi pletykák alapján megjárta. Persze, ha az Eagles esetleg fel szeretne menni a helyükre, akár még nyertesei is lehetnek ennek a Rams-Titans trade-nek.

 

5. Philadelphia Eagles és/vagy San Francisco 49ers: Az Eagles állítólag nagyon érdeklődött az 1/1 iránt, a 49ers pedig olyan magasan választott, hogy a mi első közös mockunkban Goffot nekik is jósoltuk. Ezzel szemben egyikük már biztos bukta a franchise irányítóját, de jó eséllyel mindketten.

 

6. Laremy Tunsil: Meglepne, ha a Chargers elengedné, de könnyen meglehet, hogy akár a Baltimore Ravensig, vagy akár tovább is csúszhat így a tehetséges falember. Ami nyilván dollár milliókban mérhető veszteség, bár cserébe egy fokkal jobb csapatban játszhatna.,

 

7. St. Louis: Pocsék lehet most St. Louisban. Ők akarták a Ramst, ami kis szerencsével pont a felemelkedése előtt hagyta a el a város. Bár lássuk be, Sam Bradford 1/1-ként nem váltotta meg a világot.

 

8. Chip Kelly: Szegénnyel a Titans nem akart üzletelni.

 

haha kelly

 

9. FK! Mock draft 4.0Draftolhattunk újra tegnap…

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!