Connect with us

Draft

A 2013-as draft első körének fele kuka

Mindössze 14 játékos számíthat arra, hogy lehívják az 5. éves opcióját. A top12-ből csak két játékos szolgálta meg a belé fektetett bizalmat. Nem csoda, hogy a 2013-as draftot tartják minden idők egyik leggyengébbjének.

hi-res-167511365_crop_north

 

Első körben azért jó draftolni amellett, hogy ott vannak a legtehetségesebb játékosok, mert a csapatoknak van lehetőségük egy úgynevezett 5. éves opcióra. Ezzel még egy évre magukhoz láncolhatnak olyan játékosokat, mint Ziggy Ansah vagy Tyler Eifert. Ha a játékos az első tízben volt kiválasztva, akkor az opció értéke megegyezik a transition tagével, tehát nagyjából a posztján szereplő legjobb 10 játékos átlagfizetésével. A 11-32. hely között kiválasztott játékosok fizetése is emelkedik jócskán, bár nem annyira, mint legjobbaké. Az ötödik opciós pénz csak sérülés esetén garantált, tehát megtehetik a csapatok azt, amit például a Redskins Robert Griffinnel: ha úgy alakul, simán elküldhetik bármelyik játékost veszteség nélkül. Határidő május 2, az opciók értékét pedig az NFLTradeRumorstól vettem.

 

Az esélylatolgatásnál a következő csillagos rendszert fogom használni: * – szinte esélytelen vagy kizárt, ** – erősen kérdéses, de inkább nem, *** – bármi lehet, **** – inkább igen, mint nem, ***** – szinte biztos.

 

1/1 Eric Fisher, OT, Kansas City Chiefs – ***

 

Fisher egyelőre bust. Bár a lehetséges 48 meccsből csak kettőn hiányzott és szinte mindegyiket kezdő volt, nem szolgált rá a magas kiválasztásra. Az opció 11,9 millió dollár, talán meghúzza a Chiefs az 1/1  miatt és legrosszabb esetben jövő tavasszal elküldik. Egészségesen akár lehet végre egy normálisabb éve.

 

CHIEFSBILLS1+SP+112915+DRE

 

1/2 Luke Joeckel, OT, Jacksonville Jaguars – *

 

Joeckel pont ugyanaz, mint Fisher, teljesen jellemző a 2013-as pocsék draft classra. A Jags le is igazolta Kelvin Beachumot, szinte biztos, hogy nem fognak rá majd 12 milliót áldozni.

 

1/3 Dion Jordan, DE, Miami Dolphins – Eltiltott

 

Dion Jordan totális bust, ráadásul fel is trade-elt érte a Dolphins. Az is kérdéses, hogy egyáltalán játszhat-e még valaha, nemhogy akármilyen szerződést kapjon.

 

1/4, Lane Johnson, OT, Philadelphia Eagles – Hosszabbított

 

Az Eaglesnél nem szórakoztak holmi ötödik éves opciókkal, egyből egy 5 éves 56,2 milliós szerződést tettek a right tackle orra elé.

 

1/5, Ezekiel Ansah, Detroit Lions, DE – *****

 

Ansah-t szép fokozatosan építették fel Detroitban, tavaly már Pro Bowlba és második csapatos All Pronak is megválasztották és vezette sackekben az NFC-t (14,5). Ezen kívül volt még 4 kiharcolt fumble-je és 47 tackle-je. Jelen jóslatok szerint 12,7 millióba kerülne az opciója, ami előreláthatóan jóval kevesebb, mint amit átlagban majd kapni fog.

 

DETROIT, MI - NOVEMBER 26: Ezekiel Ansah #94 of the Detroit Lions celebrates a third quarter sack while playing the Philadelphia Eagles at Ford Field on November 26, 2015 in Detroit, Michigan. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

 

1/6, Barkevious Mingo, DE, Cleveland Browns – *

 

Mingo pont olyan, mint Weeden vagy szinte bármelyik Browns első körös az utóbbi évekből. 46 meccsen lépet pályára, de összesen csak 16-szor volt kezdő, tavaly csak kétszer. 108 karrier tackle és 7 sack nem sok jót jósol neki, pláne nem közel 12 millió dollárt.

 

1/7, Jonathan Cooper, G, Arizona Cardinals – *

 

Cooper is bust. Teljes rookie sérülését kihagyta, soha nem tudott végigjátszani egy teljes szezont és mindössze 11 kezdőként megvívott meccse van. A Cardinals el is cserélte a Patriotsszal még a Chandler Jones trade során, akik biztos nem hívják le a 11,9 milliós opciót.

 

1/8, Tavon Austin, WR, Los Angeles Rams – **

 

Austinért is trade volt és a Rams lett az áldozat. Egy jó returner, akit lehet használni trükkös játékoknál, de nem több. Sokat elmond róla, hogy három év alatt 1133 yardot és 9 TD-t szerzett elkapásból és 809 yardot 7 TD-vel futás/trükkös játékból. Ez nem 12,2 millió.

 

1/9, Dee Milliner, CB, New York Jets – *

 

Milliner első évében nem volt rossz, aztán eltűnt a süllyesztőben. Az utóbbi két szezonban 8 meccsre nevezték, összesen 7 tackle-t és két leütött passzt jegyzett. 12 milliót ő sem ér meg.

 

1/10, Chance Warmack, G, Tennessee Titans – **

 

Warmack három év alatt 46 meccsen kezdett és bár nem kiemelkedő, de egy átlagos szintet hozott. A Rams trade miatt egy rakás pickje lesz a Titansnek, nyugodtan hozhatnak a támadófalba embereket, tehát nem prioritás Warmack 11+ milliós opcióját lehívni.

 

1/11, DJ Fluker, OT/G, San Diego Chargers – **

 

Fluker a jobbak közé tartozik az amúgy gyenge Chargers támadófalból, de Warmackhoz hasonlóan ő sem kiemelkedő. Jelen állás szerint a San Diegóé lesz Laremy Tunsil, ott van Joe Barksdale, így szinte biztos, hogy egy átlagos guardnak nem fognak 8,8 milliót fizetni.

 

1/12, DJ Hayden, CB, Oakland Raiders – *

 

Hayden is elég nagy csalódás, a tavalyi volt az első éve, amikor végig egészséges tudott maradni. Jelenleg jobb esetben is csak harmadik számú corner Sean Smith és David Amerson mellett, 8 milliót senkinek sem fog megérni.

 

1/13, Sheldon Richardson, DE, New York Jets – Lehívva

 

Egyértelmű, hogy a Jets a Richardson-Williams duóban látja a jövőt. Richardson az év újonc védője volt, liga egyik legjobb 3-4-es defensive endje. 2014-ben Pro Bowlba is választották, 8 millióba kerül, ma reggel hívta le a Jets az opciót.

 

sheldon2

 

1/14, Star Lotulelei, DT, Carolina Panthers – *****

 

A Panthers már jelezte is, hogy a defensive tackle opcióját le fogja hívni. A tavalyi éve nem volt kiemelkedő, pass rushban visszaesett, de még így is alapembere a védelemnek. Illetve csak 6,7 millió dollárba kerülne, ami középkategória.

 

1/15, Kenny Vaccaro, S, New Orleans Saints – Lehívva

 

A 2014-es szezonja nem volt jó, de tavalyi és újonc évében remekelt. Az 5,6 milliós opciója pedig csak a 20. legnagyobb a safety-k között, nem volt kérdés, hogy lehívja a Saints.

 

1/16, EJ Manuel, QB, Buffalo Bills – *

 

Mióta Manuelt leigazolta a Bills, előbb Kyle Orton, majd Tyrod Taylor szorította ki. Nem mondanám rá, hogy bust, mert kvalitásai alapján nem ért első kört, egyszerűen a Bills ostobasága volt őt kihúzni az első kör közepén. Biztos, hogy nem hívják le a 11 milliós opcióját.

 

1/17, Jarvis Jones, LB, Pittsburgh Steelers – *

 

Jones csak a snapek 44,8%-ban lépett pályára az utóbbi két szezonban, nem több, mint egy rotációs linebacker. Az opciója 8,3 millió dollárba kerülne, ki van zárva, hogy bárkitől hasonló összeget kapjon a piacon.

 

1/18, Eric Reid, S, San Francisco 49ers – ***

 

Reid 2013-ban Pro Bowlba került, de azóta erősen inkonzisztens, ráadásul a 49ers inkább elcserélné. Mindössze 5,6 millióba kerülne az 5. éve, a potenciál meglenne benne ehhez a szinthez. Ha nem sikerül elcserélni, akkor a 49ers anyagi helyzetét tekintve érdemes lenne lehívni az opcióját.

 

1/19, Justin Pugh, G, New York Giants – Lehívva

 

Pugh guardban zseniális volt tavaly, ugyanakkor korrekt szintet tud hozni tackle-ként is, talán az egység legjobb játékosa. Nem volt kérdés, hogy megéri a 8,8 milliós opcióját.

 

1/20, Kyle Long, G, Chicago Bears – Lehívva

 

Long ugyanaz, mint Pugh, egy az egyben. Guardban kiváló, tackle-ben vállalható, a támadófal egyik legfontosabb tagja.

 

1/21, Tyler Eifert, TE, Cincinnati Bengals – Lehívva

 

Eifert mindössze 4,7 millióba kerül, ennek jó eséllyel a kétszeresét teszi majd zsebre. 52 elkapásból 615 yardot és 13 TD-t szerzett 13 meccsen, ami Pro Bowlt ért.

 

promoted-media_541223d6491c3

 

1/22, Desmond Trufant, Atlanta Falcons – ****

 

Trufant egy jó kis corner, 3 év alatt egyetlen mérkőzést sem hagyott ki és tavaly Pro Bowlba is választották. Amennyire elszaladtak a cornerek fizetése, a 8 milliós opciója szinte zsebpénz.

 

1/23, Sherrif Floyd, DT Minnesota Vikings – ****

 

Floyd volt az első a három elsőkörös Vikings választásnak 2013-ban és még nem is a legjobb. 6,7 milliós opciója ár/érték arányban rendben, még ha a tavalyi szezonja sérülések miatt kicsit gyengébbre sikerült.

 

1/24, Björn Werner, DE, Indianapolis Colts – Kivágva

 

Wener, amíg játszott, a liga egyik legrosszabb védője volt. 10 meccsen lépett pályára 2015-ban, összesen 13 tacjke-ért. Bust.

 

1/25, Xavier Rhodes, CB, Minnesota Vikings – *****

 

Rhodes a liga egyik legtehetségesebb fiatal cornere, még ha a labdákat nem is szereti elkapdosni (két interception három év alatt). Hasonlóan Trufanthoz, megéri a 8 millióját.

 

1/26, Datone Jones, DE, Green Bay Packers – **

 

Jones egy rotációs falember és ennyi. Soha nem volt többet a pályán egy szezonban, mint a snapek 37,9%-a, 8 millió dollárt egész biztosan nem ér.

 

1/27, DeAndre Hopkins, WR, Houston Texans – Lehívva

 

Pro Bowler, második csapatos All Pro, 0 kihagyott meccs, 111 elkapás, 1521 yard és 11 TD tavaly, pedig Ryan Mallett, Brandon Weeden és Brian Hoyer dobált neki. Egy 13-14 milliós elkapó 7,9 millióért.

 

hopkins.0

 

1/28, Sylvester Williams, DT, Denver Broncos – ***

 

Williams a denveri védelem kezdő nose tackle-je, aki évről évre többet és többet fejlődött. Nem konstans kezdő, de ha így folytatja, egy korrekt első körös pick lehet belőle. De a posztja miatt a 6,7 millió dollár sok lenne a sapka-gondokkal rendelkező Broncosnak.

 

1/29, Cordarrelle Patterson, WR Minnesota Vikings – *

 

Kizárt. 7,9 millió borzasztóan sok egy 3-4 számú elkapónak, akit egyedül returnernek lehet produktívan használni.

 

1/30, Alex Ogletree, LB, Los Angeles Rams – *****

 

Ogletree a csapat legjobb linebackere, főleg futás ellen fejlődött addig, míg el nem tört a lába. 8,3 egy kicsit sok, de nincs messze a realitástól. Állítólag előbb egy hosszú távú szerződést próbál meg a Rams.

 

1/31, Travis Frederick, C, Dallas Cowboys – *****

 

A liga talán legjobb centere, aki új szerződésével 10 millió körül fog keresni. Kétszeres All Pro és Pro Bowler, egyetlen snapet sem hagyott ki. 8,8 millióért nem kérdés.

 

1/32, Matt Elam, S, Baltimore Ravens – *

 

A Ravens állítólag már tudatta is Elammel, hogy köszönik szépen, nem ér meg 5,6 milliót. Ráadásul ott van Eric Weedle a posztra, nem fog hiányozni.

 

 

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ppix
ppix
2016-04-18 19:19

Lehetne olyat (engem az jobban érdekelne talán másokat is és akár minden évben, úgy 3-4 évvel később így draft előtt), hogy kiválasztani egy full draftot mint pld 2013 és összehasonlítani azzal, ahogy akkor láttátok (és látták más szakértők, oldalak) és ahogy ma látjátok az idő múlásával az akkori draftot? Ha kicsit pongyola voltam sry!

katonadani
Reply to  ppix
2016-04-18 19:28

Még tavaly reblogon csináltunk redraftokat 2010-2014, ami nagyjából erről szól :)
áthoztuk őket az új oldalra is, itt megtalálod őket: https://fuzovelkifele.com/category/blog/offseason/draft/page/3/

szemhokinsz
szemhokinsz
Reply to  katonadani
2016-04-18 20:07

nagyon remek,hogy bármi kérdés van egyből kapunk ilyen tuti választ ,visszaolvastam és kérdezném, hogy az amúgy 1/27es De Hop a redrafton 1/25ig kúszott azóta eltelt egy év ami neki elég jó lett ,most mennyire menne előre ,mennyit ér egy elit elkapó a drafton?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  szemhokinsz
2016-04-18 20:17

Hát igen egy év alatt is mennyit változik az NFL. Nyilván hopkins helyét a needek is nagyban befolyasoljak, vmint hogy kik voltak meg az elkapk abban a classban es az is hogy milyen kaliberu volt a class. Ezt az evet pont en csinaltam, de mar nem teljesen tudnam osszeszedni az akkori needeket de biztosan allithatom hogy most megfeljebb 15 korul is kimenne Hopkins. Egy ilyen elsoszamu elkapo mint hopkins, beckham peldaul vagy cooper, hogy csak a kozelmult elsokoros nagy tehetsegeibol parat emlitsek korulbelul egy top10et erhetnek sztem. Az elkapo azert nem a legfontosabb poszt, nem lehet ott elkezdeni az epitkezest de egy ilyen kaliberu jatekos 10 korul siman megerheti. Persze ahogy az elejen irtam ezt sok minden befolyasolja, talan a legjobban az hogy mas posztokon (pl pass rusher) milyen tehetsegek vannak az adott classban.

szemhokinsz
szemhokinsz
Reply to  Leonidasz007
2016-04-18 20:32

ezek alapján ha jól gondolom és a needeket nem számolva hanem általánosságban nézve a draftokon a QBk és a falemberek a tudnak a legmagasabbra kúszni, egyáltalán van valami íratlan sorrend a posztok között( gondolom nagyjából a fizetésekből le lehet mérni)?

katonadani
Reply to  szemhokinsz
2016-04-18 20:35

Van pozíciós érték, a drafton kifejezetten, nem véletlenül kevés az első körös rb, guard,center, ellenben sok a QB, OT, pass rusher, CB.
Fizetésekben is megmutatkozik persze, ezek a legjobban fizetett posztok, hiszen ők fontosabb alapkövei egy franchise-nak és nehezebb jókat találni a helyükre, jobban ki vannak téve hibázási lehetőségnek

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  szemhokinsz
2016-04-18 20:42

A QB egy sajatos poszt ezt figyelemve véve. Ugyanis latjuk h mennyire meghatarozo egy csapat eleteben, ezert az azonnali kezdo potenciallal biro qb-k mindig az elre kivankoznak. Aztan a pass rush kerul eloterbe tehat olb, de, talan dt aki DE potenciallal is bir. Aztan a jo OT-k. Nyilvan azonos kepessegu jatekosok eseten dont a poszt.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-04-18 20:45

CB kimaradt.
amúgy szerintem nem csak azonos értékű játékosoknál dönt, a QB-kat és OT-kat mindig felnyomják a draftokon, sokszor jóval értékük fölött viszik őket mert tackle-ök. Szóval mondjuk Decker, Spriggs első körös lesz probably, pedig ha guardok lennének, kb harmadik kört érnének (de legjobb esetben is második).

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-04-18 21:15

Pass rusherbol tobb jut az elso körbe mostanság. Még ha az ot-k tenyleg szinten felhebb kusznak mint ertekük. A CB-k meg szerintem annyira nem mentek eddig magasan. Most sok (5) elsokoros prospect van de alapvetoen inkabb a needek miatt most is nem pedig mert olyan kihagyhatatlanok kennenek (kivetel ramsey es vh)

katonadani
Reply to  szemhokinsz
2016-04-18 20:33

Mindig frissítgetem a hsz-eket szerkesztői felületen ha gép/tablet előtt vagyok, fontosnak tartom, hogy minél előbb válaszoljunk nektek :)

hát igen, nem volt egyszerű dolog 2 évvel ezelőtti draftot újracsinálni, a 2014-esben még több változna.
Top15 sima lenne Hopkinsnál, de lehet inkább top10

HBD72
HBD72
Reply to  ppix
2016-04-19 06:26

Én is valami hasonlóra gondoltam Dzsoni Döluksznak hála :D

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x