Connect with us

Draft

Chester Mock Draft 1.0

image

 

Már csak 10 nap van hátra az NFL 2016-os játékosbörzéjéig, mindenki a mock draftok lázában ég, és ez alól én sem voltam kivétel. Az 1/1-es cserének hála jó sok szakértő és szurkoló kezdhette elölről a saját listájának összeállítását, én is így tettem, aminek az eredményét szeretném veletek megosztani. Lesznek meglepő kimaradók, sokáig csúszott elit közeli játékosok, és értékükhöz képest korán kihúzott prospectek is. A lista tartalmaz trade-eket is, tehát nem a szabvány mock draft formátumot használtam. Ezek saját véleményeket, teóriákat tartalmaznak, amikkel vitatkozni, egyetérteni és ellenérvelni a kommentekben nem hogy szabad, hanem egyenesen kötelező! Lássunk hozzá!

 

Los Angeles Rams

1/1: Jared Goff, QB, California

 

A St. Louis Los Angeles Rams dupla vagy semmi alapon megszerezte az 1/1-et a Tennessee Titans csapatától, feláldozva ezzel az idei és a jövő évi draftot gyakorlatilag. Ilyen lépések mellé azonnali sikert várnak el a szurkolók, amire véleményem szerint Goff alkalmasabb. Ne feledjük, a Rams egy stabil 8-8-as csapat még az elég kemény NFC West ellenére is, egy potens irányítóval könnyen lehet ebből 10-6 is, ami akár rájátszást érhet. Goff kaliforniai születésű, és a focizni is ebben az államban tanult meg, így ez is egy érv lehet az ő draftolása mellett. Wentzben nagyobb az upside, de a másodosztály miatt én nem kockáztatnám vele az állásomat Fisherék helyében.

 

TRADE! Philadelphia Eagles (1/8 + 3/77 + 4/100 + jövő évi 3. kör + Sam Bradford)

1/2: Carson Wentz, QB, North Dakota State

 

Ami tavaly nem sikerült, az idén összejön az Eagles-nek, azaz sikerül felmenniük az 1/2-re irányítóért. Sokáig elleneztem az Eagles QB picket, de egyre inkább kezdenek erre utaló jelek lenni. Nem rossz az Eagles kerete, a védelmük több mint átlagos, a támadófaluk be lett foltozva, Ertz és Jordan Matthews személyében akadnak elég jó célpontok, kezdő szintű futót meg hátsó körben is lehet húzni. Bradfordot lepasszolhatják a Brownsnak, ezzel nagy helyet felszabadítva a capben, Wentz lehet a kezdő, Daniels személyében pedig egy megbízható, Pederson által jól ismert irányító lehet a backup.

 

San Diego Chargers

1/3: Laremy Tunsil, OT, Ole Miss

 

A Chargers – és sok más csapat – a legnagyobb nyertese a fenti biznisznek, hiszen szinte az összes playmaker játékos elérhető. A Chargers esetében Weddle távozása ide vagy oda, mindenképp a liga legrosszabban teljesítő támadófalát erősíteném meg, méghozzá a poszt legjobb játékosával. Top5 safety szinte biztos lesz a második körben is, míg falemberből már nem valószínű. A Chargers megszerezte az így sem rossz elkapósora mellé Travis Benjamint, egy épkézláb támadófal hiányozna egy lehengerlő offense-hez, ami a csoportriválisok védelmeit nézve ráférne a Chargers-re.

 

Dallas Cowboys

1/4: Jalen Ramsey, CB, Florida State

 

Igen, jöhetnek a cinkelések, hiszen sokáig kitartottam Elliott mellett, azonban Morris szerződtetésével szerintem okafogyottá vált ilyen magas picket rááldozni. A Joey Bosa pickkel sem tudok egyetérteni, hiába nagy need a pass rusher, könnyen lehet, hogy a második körben is fognak találni kezdő szintű játékost erre a posztra, hiszen elég mély a class. Így két opció maradt, Jack vagy Ramsey. Végül azért döntöttem Ramsey mellett, mert bár Jack is hiányposztra érkezne, Ramsey érkezésével akár ki lehet vágni Brandon Carrt, aki a spotrac forrásai szerint majd’ 14 millió dollárnyi helyet foglal el a fizetési keretből. Cutolásával pedig 6 millió dollár felszabadítható lenne, de ha nem teszik meg, akkor is jól járnak Ramsey-vel, safety és corner poszton egyaránt.

 

Jacksonville Jaguars

1/5: Myles Jack, OLB, UCLA

 

Nem túl gyakori, hogy belső linebackert ilyen korán kivisznek, de Jack elképesztő tehetség, nem beszélve óriási erősítés lesz a Jaguars 4-3-as rendszerében. Paul Posluszny sérülékeny és a kor előrehaladtával egyre lassabb, darabosabb lesz, így akár mellette, akár helyette is játszhatna Jack. Sokáig gondolkodtam Stanley draftolásán, de Jack annyival tehetségesebb játékos, hogy nem hagyhattam bent. A csütörtöki orvosi ellenőrzés alkalmával zöld utat kapott a következő szezonra, kérdés, hogy a jövőben mennyire lesznek nála gyakori elemek a sérülések, de ezt a kockázatot simán bevállalhatja a Jaguars.

 

Baltimore Ravens

1/6: DeForest Buckner, DT, Oregon

 

Fogy a playmaker játékosok sora, de a Ravens így is kényelmes helyzetben van. Nagyon sokáig agyaltam azon, hogy kit írjak ide, Elliott, Hargreaves és Buckner volt számomra a három jelölt, végül utóbbi mellett tettem le a voksom. Forsett elérte a kritikus 30 éves kort, viszont Allen nem mondott csődöt amikor Forsett a kéztörése miatt korábban fejezte be az idényt, na meg a jövő évi running back class igen komolynak ígérkezik. Hargreaves ellen igazából csak annyi szólt, hogy Bucknert jobb játékosnak tartom. Egy hátra trade-et sem tartottam kizártnak, azonban Buckner túl jó játékos ahhoz, hogy ne vigyék ki.

 

TRADE! New York Jets (1/20 + Muhammad Wilkerson)

1/7: Joey Bosa, DE, Ohio State

 

Teóriám szerint sikerül megegyezni a 49ersszel Wilkerson elcseréléséről, amivel sikerül helyet csinálni Fitzpatrick szerződésének, így nyugodtan lehet a hiányposztokat erősíteni. Bosa ugyan OLB-ként már nem olyan csillogó prospect, viszont a class legjobb irányító siettetője, így nem gondolkoznak sokáig a választásukon a New York-iak. Cromartie távozásával Hargreaves is reális opció lehetne, de egy Richardson-Williams-Bosa háromfejű pass rush szörnyeteg túlságosan is csábító.

 

TRADE! Tennessee Titans (1/15 + 2/2 + 2/45)

1/8: Ronnie Stanley, OT, Notre Dame

 

A Titans nem titkoltan szeretne visszakerülni a top10-be, ami ennyi pickkel az első 3 körben simán kivitelezhető. Nem véletlenül a nagy sürgés-forgás, hiszen a megannyi lyuk mellett Mariota megvédése a fő prioritás, és mivel Tunsilról lemaradtak, Stanley-vel nem hagyják veszni ezt a ziccert. Tunsil árnyékában sokan elfeledkeznek Stanley-ről, aki szerintem egyáltalán nem rossz játékos, top10-ben bőven helye van. A Titans – félve a Lions és a Giants hasonló problémáitól – nem vár az 1/15-ig a támadófal megerősítésével, és egy trade-del letudja az égető hiányposztot, így is marad még bőven pickjük a többi szekció erősítésére, ami valljuk be, rájuk fér.

 

Tampa Bay Buccaneers

1/9: Vernon Hargreaves III, CB, Florida

 

A Bucs köszöni szépen az ölükbe pottyanó ziccert, és Brent Grimes párjának kiválasztják Hargreavest, aki óriási steal. Az úgynevezett blue chip játékosok közül már csak ő és Elliott maradt, utóbbira nincs szükségük, így akár need, akár BPA alapon is tökéletes választás lesz Hargreaves, aki ráadásul tampai születésű. Van ennél tökéletesebb pick?

 

New York Giants

1/10: Jack Conklin, OT, Michigan State

 

Sok olyan véleményt olvastam, hogy tavaly Flowers személyében hasonló posztra húzott a Giants, ezért idén nem fognak tackle-t húzni első körben. Viszont Eli előtt egy normális támadófal aranyat érhet az Óriásoknak. Elliott lehetett volna még esélyes, de jelenleg 5 RB van a Giants rosterén, nem hiszem, hogy az első kört egy hatodikra kellene áldozniuk. Linebackerben gondolkodhatnak még esetleg, de Conklin szerintem tökéletes választás lesz számukra.

 

Chicago Bears

1/11: Sheldon Rankins, DT, Louisville

 

A Bears védelme egyre inkább alakulóban van, az ILB duójuk közel ligaelit, a front7 is egyre pofásabb, egyedül egy DE hiányzik onnan. Ennek orvoslására Rankinst képzelik el, aki nem feltétlen klasszikus 3-4 DE, viszont óriási potenciál van a srácban, NT poszton is használható akár. Kicsit alul van méretezve, de ez a Bearst nem fogja zavarni, és jól is teszik.

 

New Orleans Saints

1/12: Shaq Lawson, DE, Clemson

 

Az szerintem nem kérdés, hogy a front7 megerősítése kell legyen a prioritás, akár DT akár DE poszton. Rankinst elhappolták az orruk elől, így Cameron Jordan túloldalára hoznak egy komoly pass rushert Lawson személyében. Még nevelni kell, de ha megfelelő figyelmet kap az edzőitől, akkor nagyon jó játékos válhat belőle, akitől rettegni fognak az ellenfelek irányítói.

 

Miami Dolphins

1/13: Ezekiel Elliott, RB, Ohio State

 

Elliott idáig csúszott, aminek a Dolphins nagyon örül. Egy kivételével az összes hiányposztjuk legjobb játékosai már kimentek, így nem restek Elliott nevét felírni a cetlijükre. A Dolphins tavaly nem tudta kihozni azt, ami ebben a keretben benne van, idén ez egy normális főedző mellett talán összejöhet, ebben pedig Zeke nagy segítséget fog nyújtani.

 

Oakland Raiders

1/14: Darron Lee, OLB, Ohio State

 

Az FA időszak alatt elég komolyan sikerült megerősíteni az oaklandi gárdát, így csak kevés hiányposztjuk maradt. A TE-k levédekezésében nem tartoztak a legjobbak közé, ezért a választásuk Lee-re fog esni, aki bár nem elég erős a posztjához, viszont kimagasló atletikussággal rendelkezik. Nekem egyik személyes kedvencem, aki Pro Bowl kaliberű játékos lehet rövid időn belül.

 

Cleveland Browns

1/15: Cody Whitehair, OG, Kansas State

 

Dübörög a money ball! Mivel ezer sebből vérzik ez a gárda, a cél minél több cetli begyűjtése, ezekkel a lépésekkel pedig 7 játékost húzhatnának a top100-ban. Korábban már kifejtettem, hogy ez a csapat annyira gyenge, hogy valószínűleg jövőre is 1/1 közeli teljesítményre lesznek képesek, tehát nem feltétlenül idén kell nekik franchise QB-t választaniuk (na meg jövőre jön Watson a draftra), helyette a többi szekciót erősíthetik meg. Griffin és most már Bradford személyében van két irányító, akik képesek lehetnek ellubickolni ebben a posványban, ráadásul jövőre mindkettő elküldhető lenne, addig sem a franchise arcát verik össze az ellenfél pass rusherei. Kezdésként a támadófal megerősítését tűzik ki célul, amire Whitehair reach, de nekem a favoritom. Sokoldalú, guard és tackle poszton is képes kezdő szintet nyújtani, tökéletes moneyball pick lehet.

 

Detroit Lions

1/16: Jarran Reed, DT, Alabama

 

Az összes normális OL jelöltről lemaradtak, így marad a védelembe való erősítés. Reedről megoszlanak a vélemények, sokan első körbe se várják a pass rush hiányosságai miatt, viszont a Lions futás elleni védelmére is ráférne az erősítés, amire Reed több mint tökéletes választás.

 

Atlanta Falcons

1/17: Kevin Dodd, DE, Clemson

 

Óriási hibának tartanám, ha nem a pass rush-on erősítenének a Sólymok, Dodd erre tökéletes prospect. Ugyan csak egy évet volt kezdő az egyetemen, ráadásul Shaq Lawson volt a túloldalán, mégis egy nagyon alulértékelt játékosnak tartom, sokkal több lehet benne, mint amennyi jósolnak neki a kinti szakértők. Ha Beasley marad DE, akkor egy clemsoni pass rusher duó terrorizálhatná a támadófalakat.

 

Indianapolis Colts

1/18: Vernon Butler, DT, Louisiana Tech

 

Hasonló problémákkal küzdenek, mint a Lions, így kénytelenek a védőfalat erősíteni. Pletykák szerint a front7 is a fő prioritás lehet az első körben, ezért egy szintén alulértékelt játékos mellett döntöttem Butler személyében. Sokoldalú, több poszton bevethető játékos, Paganoék csak csettinthetnek.

 

Buffalo Bills

1/19: Emmanuel Ogbah, DE, Oklahoma State

 

Nincs az az isten, hogy Rex Ryan ne a védőfalba húzzon játékost, már csak poénból is. Viccet félretéve, Mario Williams távozásával nem ártana egy jó pass rusher a csapatba. Ogbah megítélése változó, valaki szerint top5 a posztján, valaki az első körbe se várja. Én úgy gondolom, hogy nem fog mellélőni a Bills, ha végül rá esik a választásuk.

 

San Francisco 49ers

1/20: Laquon Treadwell, WR, Ole Miss

 

A 49ers támadósora romokban hever, Boldin távozásával egyedül Torrey Smith a kiemelkedő elkapó a csapatban, ezt Treadwell kiválasztásával orvosolhatják az Aranyásók. Wilkerson megszerzésével bele is fér, hogy nem a védelemre összpontosítanak.

 

Washington Redskins

1/21: William Jackson III, CB, Houston

 

A fővárosiak légvédelme erősítésre szorul, és nálam Jackson a harmadik legjobb corner a classban. Azonnali kezdő lehet, és nem fog kudarcot vallani.

 

Houston Texans

1/22: A’Shawn Robinson, DT, Alabama

 

Tegnapig Coleman volt a listámon a Texans neve mellé írva, azonban reggelre változtattam az álláspontomon. Robinson, akárcsak Reed, futás ellen kiváló, pass rusher képessége viszont már nem valami elit. Azonban ahol van egy JJ Watt, oda „nem kell” a pass rush vonalat erőltetni a védőfalba. Wilfork már öreg, így akár NT poszton, akár DE poszton is használható játékos lehet, bombaerős front7-t biztosítva Houstonban.

 

Minnesota Vikings

1/23: Josh Doctson, WR, TCU

 

A Vikingsnak mindenképp kell egy WR1 kaliberű játékos, ezért Doctsonra esik a választásom Coleman helyett. Más poszton nem is gondolkodtam el, egyértelmű, hogy Bridgewater fegyvertárát kell bővíteni.

 

Cincinnati Bengals

1/24: Corey Coleman, WR, Baylor

 

Itt már annyira nem egyértelmű, hogy melyik posztot is erősítse meg a Bengals, de Sanu és Jones távozása miatt kell egy WR2 a csapatba, erre meg Coleman több mint tökéletes opció lehet. Eifert, Green és Coleman, felköthetik a gatyájukat az ellenfeleik védelmei.

 

Pittsburgh Steelers

1/25: Leonard Floyd, OLB, Georgia

 

Az utóbbi két évben rendre a Steelers ölébe pottyant az első kör stealje, ez idén sem lesz másképp. Floyd nagyon jó pass rusher lehet, akár azonnali kezdőként is. Jones és Harrison szerződése jövőre lejár, így BPA húzásnak is ideális opció Floyd kiválasztása.

 

Seattle Seahawks

1/26: Robert Nkemdiche, DT, Ole Miss

 

Lássuk csak. Karakterproblémás, de tehetséges játékos? Pipa. A SPARQ mutatói szerint átlag feletti játékos? Pipa. Van kérdés? Nincs. Szerintem sincs, ennél nem létezik ideálisabb pick a Seahawks számára.

 

TRADE! San Francisco 49ers (2/37 + 3/68 + jövő évi 2. kör)

1/27: Paxton Lynch, QB, Memphis

 

Hoppá! A 49ersnek mégis kell irányító, és a Chiefs-Cardinals-Broncos hármasnál sok forrás szerint opció lehet Lynch draftolása. Ezen a helyen ráadásul megéri az árát, még ha az ellenérték kicsit nagy is, de Packers drukkerként ennyi részlehajlás belefér. Ezzel meglesz az új irányító és lesz már két olyan elkapója is, akire bátran dobálhatja fel a labdákat. A Packersnek nincs égető hiányposztja, így számukra belefér, ha idén kihagyják az első kört, cserébe több hátsó körös pickkel fognak rendelkezni.

 

Kansas City Chiefs

1/28: Reggie Ragland, ILB, Alabama

 

Derrick Johnson mellé talán nem a legideálisabb választás, azonban az utódlására tökéletes lehet majd. Arról nem is beszélve, hogy futás ellen elég kemény párost fognak alkotni. Nem a kedvenc pickem, de 28. választásnak szerintem megéri.

 

Arizona Cardinals

1/29: Noah Spence, OLB, Eastern Kentucky

 

Hiányzik egy center ahhoz, hogy szinte tökéletes támadósorról beszéljünk, azonban jó centert a későbbi körökben is találhatnak, Spence-hez hasonló pass rushert viszont már nem biztos. Balhés játékos, ezért csúszott idáig, de a Cardinals már Mathieu-nél is bevállalta ezt a kockázatot, és bejött. A védelmük így is félelmetes, Jones és Spence vezette pass rush-sal viszont a liga legjobb egysége lehet majd az idényben, a bajnokságot meg mind tudjuk kik nyerik. #WinNow

 

Carolina Panthers

1/30: Derrick Henry, RB, Alabama

 

Meglepő húzás lehet, viszont én úgy gondolom, hogy a védelmükben hiába akadnak idősebb láncszemek, így is a liga top5 egysége közé tartozik. A támadófalra férhet rá némi erősítés, azonban Henry-t jobb választásnak tartom. Nagyon sokan alulértékelik, holott szerintem egyáltalán nem rossz játékos. Stweart már öreg, és két olyan fizikális játékos mint Newton és Henry nagyon sok fejfájást okozhat az ellenfeleknek.

 

Denver Broncos

1/31: Ryan Kelly, C, Alabama

 

Véleményem szerint a Broncos meg fogja szerezni Folest a Ramstől, miután nincs rá szükség Los Angelesben, így a QB pick feleslegessé vált. Foles képes lehet azt hozni e mögött a védelem mögött mint Manning tavaly, arról nem is beszélve, hogy a Ramsszel ellentétben itt van kinek dobálnia. Így már csak egy támadófalat kell elé felhúzni, amihez Kelly tökéletes választás lehet, hiszen nem csak center poszton állja meg a helyét.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!