Connect with us

Draft

Első körös értékelés

draft

 

Sikerült (ki)aludni (magunkat), így jöhet a szokásos első körös értékelés, minden pickről elmondjuk a véleményünket. Ha visszahallgatnátok a tegnapi élő podcastünket (összesen 5 órás, egy és negyed óra felvezetővel), akkor ERRE a linkre kattintsatok, már letöltető formában is megtalálható az adás.

 

rams1/1 Los Angeles Rams
Jared Goff
QB, California

 

Semmi meglepő, a feltrade után ez volt a legjobb választás. Nehéz értékelni, mert tegnap nyilván ez volt a legjobb választás, de talán az egész trade-et kellene osztályozni. De gondolom nem is ez érdekel Titeket a legjobban, mert erről már elég sokat beszéltünk és semmi meglepő nem volt ebben, régóta lehetett tudni.

 

eagles 1/2 Philadelphia Eagles
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Lásd eggyel feljebb.

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 Joey Bosa
 DE/OLB, Ohio State

 

Nem nagyon lehetett tudni mi lesz a Chargers pickje, végül Bosa mellett döntöttek, ami még meglepőbb volt, mint az eredetileg gondolt Stanley/Buckner/Ramsey trió egyike. Nem tudom, hogy 3-4 DE-nek vagy OLB-nek akarják (szerintem OLB, balentin szerint DE), nem egy scheme fit, ezért kicsit fejvakarós, de a legjobb passzsiettető a classban és valószínűleg erre is fogják kérni, mindegy milyen pozícióból. Szerintem jobban jártak volna Bucknerrel vagy Ramsey-vel is, de azért egy kiváló játékost szereztek maguknak. Értékelés: B (katonadani)

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Ezekiel Elliott
 RB, Ohio State

 

Ramsey-t vártuk, a Dallas pedig kapott ajánlatot a Ravenstől, hogy kivigye a DB-t, de nem merték megkockáztatni Jerry Jonesék, hogy Elliott nem marad bent. Megosztó lehet ez a pick, én nagyon félek így a dallasi támadósortól futójáték terén, de lehet, hogy jobb lett volna jobban elosztani az erőforrásokat és később befektetni futóba, most pedig kivinni Ramsey-t. Elliott egy remek futó, e mögött a fal mögött pedig akár első évében rushing champ lehet és a fantasy ligákban is 1/1 esélyes, szóval jól fog mutatni ez a húzás a jövőben Dallasban, az egyértelmű. Nekem tetszik, de vannak fenntartásaim az ilyen korai futó húzással. Értékelés: B+ (katonadani)

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Jalen Ramsey
 CB, Florida State

 

Na ez nálam egy tökéletes pick, szerintem Ramsey a legjobb játékos a classban, Jacksonville-ben pedig örülhetnek, hogy az ölükbe hullik. Kíváncsian várom a franchise felemelkedését (igen, ezt is leírtam). Értékelés: A+ (katonadani)

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Ronnie Stanley
 OT, Notre Dame

 

Tunsil gázmaszkos bongos története után Stanley lett a legjobb és még biztonságosan kihúzható tackle. Passzblokkolásban nagyon jó, futáshoz közepes, úgy tűnik Baltimore-ban fontosabb volt a támadó-, mint a védőfal erősítése, pedig szerintem Buckner lett volna az okosabb pick itt, ha már a Ramsey-ért való feltrade nem jött össze. Értékelés: B- (katonadani)

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 DeForest Buckner
 DE, Oregon

 

Álomscenárió a 9ersnek és Kellynek, oregoni játékost tud draftolni, ráadásul az egyik legjobbat az idei classból. Tökéletes fit, tökéletes játékos. Értékelés: A (katonadani)

 

titans 1/8 TRADE Tennessee Titans
 Jack Conklin
 OT, Michigan State

 

Ellenérték: 1/15+3/76+2017/2 – 6/176

Tudtam én, hogy a Titans Conklinért jönne fel, csak azt nem, hogy a Brownsig, de hát a Giants elől el kellett happolni. A Titans a draft egyik nagy nyertese eddig, sok plusz pick mellett sikerült a jobb oldali tackle pozíciót is betömni, amit eredetileg is terveztek, hiszen így Lewan maradhat bal oldalon. Értékelés: A (katonadani)

 

bears 1/9 TRADE Chicago Bears
 Leonard Floyd
 OLB, Georgia

Ellenérték: 1/11+4/106

Azt is jól megjósoltam, hogy ezen a helyen fog elkelni Floyd és írtam is, hogy legkésőbb a Bears kiviszi, végül mindkettő összejött. Szerintem nagyon jó húzás, a Giantset meg kellett előzni érte, Bosa után a második legjobb pass rusher lehet Floydból, a Bears front7-t pedig még erősíteni kellett Az elvesztett negyedik kör miatt nem felhőtlen a hangulat. Értékelés: A- (katonadani)

 

giants 1/10 New York Giants
 Eli Apple
 CB, Ohio State

 

Na itt az első igazán fejvakarós pick. A név alapján tökéletes fit, az edzésen Eli interceptionjeit szedheti le a Big Apple-nek nevezett New Yorkban. És itt ki is merülnek a pozitívumok kis túlzással. DRC későbbi pótlására húzhatták, meg egyébként nem egy rossz corner Apple, de a labdát sose találja meg, csak emberezni tud. Jelenleg azért jól állnak CB poszton Jenkinsszel és DRC-val, de nem is a legjobb elérhető cornerback volt Apple. Gondolkodok kit vihettek volna helyette, hiszen ugyebár a két nagy kiszemeltjüket elhappolták (Conklin, Floyd), de ebben az esetben linebackerbe lehetett volna fektetni például, ugyanúgy reach lett volna, mint ez, de legalább needre. Értékelés: C (katonadani)

 

buccaneers 1/11 TRADE Tamba Bay Buccaneers
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

 

VH3 helyét is eltaláltam, csak a csapatot nem, a Buccaneers nagyot szakíthat vele, Ramsey után a legjobb corner, kár hogy kicsit alacsony. Figyeljünk rá rookie évében, több interceptiont is várok tőle. Értékelés: A (katonadani)

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 Sheldon Rankins
 DT, Louisville

 

“A Saintsbe kell egy falember, aki képes az irányító siettetésére, erre pedig Buckner után Rankins a legalkalmasabb, aki körül top10 buzz is kezd kialakulni.” Nagyon jó húzás, nem nagyon tudok belekötni. Értékelés: A (katonadani)

 

dolphins 1/13 Miami Dolphins
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

Idáig csúszott a gázmaszkos bongos Tunsil, aki 14 millió dollárt bukott a Draft előtt pár perccel kiszivárgott videója miatt. On the field A+ választás ő a Dolphinsba, legalábbis gondoltam ezt tegnap este, erre kiderül, hogy guardban képzelik el, legalábbis karrierje elején. Na ez a teljesen érthetetlen számomra, amikor ő a legbiztosabb tackle prospect évek óta (a pályán, tegyük hozzá), erre beteszik guardba… Illetve a pályán kívüli rizikó miatt sem tudom kiválóra értékelni ezt. Értékelés: B (katonadani)

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Karl Joseph
 S, West Virginia

 

Rendesen meglepődtünk ezen tegnap, azonban imádom. A Raidersnek nem nagyon van már hiányposztja, az egyik safety pozíció pont ilyen volt, Karl Joseph pedig egy elképesztően jó S lehet a ligában. A sérülése miatt nem tökéletes pick csupán, de azt félretéve még csak nem is reach talán. Értékelés: A- (katonadani)

 

browns 1/15 TRADE Cleveland Browns
 Corey Coleman
 WR, Baylor

 

Baylor offense lesz itt kérem szépen, már csak Josh Gordonnak kellene visszatérnie. A Browns visszatrade-elt, kaptak egy jövő évi második és egy idei korai harmadik körös picket és behúzzák az általuk legjobbnak tartott elkapót óriási hiányposztra (jó, Cleveandben mi nem az?), szerintem egy teljesen jó történet ez így. A kezébe kell adni a labdát rövid passzokkal és hagyni, hogy csinálja, a mit a legjobban tud. Persze Clevelandben szegénynek nem lesz a legjobb helye, de a Browns szempontjából ez egy jó pick, összesen még 11 választási joguk van, de állítólag még összeseftelnének 4-6-ot. Értékelés: A (katonadani)

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Taylor Decker
 OT, Ohio State

 

Riley Reiff szerződése jövőre lejár és feltehetőleg nem is igazolják újra, meg egyébként sem egy életbiztosítás ez a támadófal, szóval a poszttal nincs semmi probléma és Decker volt a legjobb elérhető OT. Futás segítésében nagyon jó játékos, de pass protectionben javulnia kell bőven, nekem reach is egyébként itt, inkább RT-nek tudom elképzelni, mint hosszú távú LT-nek. Értékelés: B (katonadani)

 

Falcons 1/17 Atlanta Falcons
 Keanu Neal
 LB/S, Florida

 

Amennyire Joseph pozitív meglepetés, Neal negatív visszhangot kiváltó volt, képességei alapján első kört sem ért nálam, de Dan Quinn nagyon beleszerelmesedett. Linebackert fog játszani szerintem a korábbi safety, a következő Chancellort látják benne. Én nem. Értékelés: D (katonadani)

 

Colts 1/18 Indianapolis Colts
 Ryan Kelly
 C, Alabama

 

Kelly 15 évre a Colts kezdő centere lesz/lehet, nagyon biztonságos választás, semmi rizikó nincs benne és egy elképesztően okos játékosról van szó, ami center poszton nem hátrány. Remek pick. Értékelés: A (katonadani)

 

Bills 1/19 Buffalo Bills
 Shaq Lawson
 DE, Clemson

 

Az egyik legjobb pass rusher a classban, ráadásul futás ellen is jó, valahogy az első lépésén kellene gyorsítani meg még a technikáján javítani. Akár legjobb elérhető játékos is lehet itt, tetszik, de nem vagyok teljesen elragadtatva valamiért. Értékelés: A- (katonadani)

 

Jets 1/20 New York Jets
 Darron Lee
 LB, Ohio State

 

Hiányposzt, akár BPA-nak is nevezhető, Gronk levédekezése nem lesz könnyű feladat neki évente kétszer, de jó kis coverage LB, csak hát futás ellen elég gyenge. A modern foci linebackere tehát, érdekel, hogy Bowles mit hoz ki belőle. Értékelés: A- (katonadani)

 

Texans 1/21 TRADE Houston Texans
 Will Fuller
 WR, Notre Dame

 

Ellenérték: 1/22+2017/6.kör

A biztonság kedvéért feljebb jött a Texans, de Fuller messze nem a legjobb elkapó a boardon, ellenben a legjobb fit Coleman kiesésével a csapatba Hopkins túloldalára. Ettől még nem tartom jó választásnak, a kis kezei miatt sok lesz a drop, de Osweiler arzenálját legalább növelték. Értékelés: B (katonadani)

 

Redskins 1/22 TRADE Washington Redskins
 Josh Doctson
 WR, TCU

 

Nálam a class legjobb elkapója, Garcon pedig nem lesz már sokáig a csapatnál, Cousinsnak is kell még fegyver, hogy kihozhassák a maximumot belőle. Nekem kifejezetten tetszik ez a pick, habár a védelemben talán több lyuk van. Értékelés: A- (katonadani)

 

vikings 1/23 Minsesota Vikings
 Laquon Treadwell
 WR, Ole Miss

 

 

Itt is nehéz vitatkozni, egy nagy elkapó kellett a Vikingsnak és ugyan sajnálják, hogy Doctson épp előttük ment ki, Treadwell sem olyan rossz vigaszdíj. Nekem vannak aggályaim az elszakadásai képességeivel kapcsolatban, így nem tökéletes az értékelés. Értékelés: A- (katonadani)

 

Bengals 1/24 Cincinnati Bengals
 William Jackson III
 CB, Houston

 

Na ezt a picket ellenben imádom. Már nem volt bent elkapó, akit kivihettek volna, így más felé kellett fordulniuk. Nálam WJ3 a class harmadik legjobb cornerbackje, a Bengals zónázós rendszerébe jól is illik, prototípus CB akin persze még lehet mit javítani, de minden képessége megvan. Értékelés: A+ (katondani)

 

Steelers 1/25 Pittsburgh Steelers
 Artie Burns
 CB, Miami

 

Nagy hiányposztra jött, ez pozitív. Ellenben nálam nem ért első kört és borzalmas fit a csapatba. Burns egy fizikális corner remek felépítéssel, de minimális irányváltási képességekkel és nagyon feszes csípővel, ami nem a jó CB ismérve. Emberezős rendszerben lehetne jobban használni, a Steelers inkább zónázik, abban eléggé elveszettnek érzem Burnst. Értékelés: C

 

broncos 1/26 TRADE Denver Broncos
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

Ellenérték: 1/31+3/94

A Dallas akart nagyon feljönni és Jerry Jones azt hitte, sikerült is neki, erre beugrott a képbe John Elway és elhappolta Lynchet az orruk elől. Lynch itt már bőven jó értéken van, sokan hamarabb várták. Sanchez nem hosszú távú megoldás nyilván, így a Broncosnak próbálkoznia kell irányítóval, szerintem Lynch erre a legalkalmasabb az ő helyzetükben, így megérte a trade is. Egy évet remélhetőleg tudják padoztatni az ő érdekében. Értékelés: A- (katonadani)

 

packers 1/27 Green Bay Packers
 Kenny Clark
 DE/DT, UCLA

 

Vártuk végül is védőfalat, de nem Clarkot, az biztos. Egyébként különösen rossz picknek nem mondanám, inkább meglepő húzás volt, Clark egy falat fog képezni a DLine-ban, szerintem 3-4 DE-ként kezd majd, de NT is lehet belőle. Értékelés: B (katonadani)

 

49ers 1/28 TRADE San Francisco 49ers
 Joshua Garnett
 G, Stanford

 

Ellenérték: 2/37+4/105+6/178

Felcserélni egy guardért az első körbe? Kelly bajban volt Phillyben, amikor nem volt jó guardja, ezért most el akart vinni egyet, aki egyébként a legjobb futásblokkoló G idén. Meglepő a fit, mert Kelly inkább zónablokkoltatni szokott, míg Garnett man blocking szisztémából jön. Remek játékos lesz belőle, de szerintem butaság volt felcserélni ide, főleg hogy Whitehair is elérhető még, aki más típusú, de összességében jobb guard szerintem. Értékelés: C (katonadani)

 

Cardinals 1/29 Arizona Cardinals
 Robert Nkemdiche
 DE, Ole Miss

 

Ezt a picket imádtuk éjszaka/hajnalban, nem nagyon lehet jobb fitet elképzelni mind Nkemdiche-nek, mind a Cardinalsnak. A Cards megneveli a problémás játékosokat, Nkemdiche pedig a pályán egy remek belső passzsiettető. Értékelés: A+ (katonadani)

 

Panthers 1/30 Carolina Panthers
 Vernon Butler
 DT, Louisiana Tech.

 

Állítólag hét csapat is hívta a Pantherst, hogy cserélne, erre ők kiválasztanak egy belső védőfalembert, amikor tele vannak ezen a poszton, nekem ez nagyon fejvakarós. Lotulelei ötödik éves opciót most vették fel, tehát ő két évig marad, Short pedig az egyik legjobb DT-vé növi ki magát, meglepne, ha nem kapna új szerződést év végén. Nekem ez teljesen érthetetlen, de legalább nem nagy reach. Értékelés: C-

 

seahawks 1/31 TRADE Seattle Seahawks
 Germain Ifedi
 OG/OT, Texas A&M

 

Nehéz hibáztatni a Seahawkst, hogy a támadófalba húzott, ráadásul kaptak egy plusz harmadik körös picket is mellé, tehát nagy win ez a Hawksnak ebből a szempontból. Ellenben a játékossal kapcsolatban vannak fenntartásaim, technikailag nagyon gyenge, de a Hawkst olyan csapatnak ismerjük, akik a potenciált tényleges teljesítménnyé tudják varázsolni. Értékelés: B (katonadani)

 

Ha érdekel, hogy kik voltak szerintünk az első kör nyertesei és vesztesei, akkor kattints IDE.

 

90 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
90 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
renningan
renningan
2016-04-29 17:22

Kellyre A-t adsz a Lionsnak? :P

katonadani
Reply to  renningan
2016-04-29 17:23

Kelly bárkihez megy a Lionstől kezdve At kapott volna :D

katonadani
Reply to  katonadani
2016-04-29 17:23

jó nyilván nem, ahol van jó center ott nem :)

Bence
Bence
2016-04-29 17:42

Azért a front7-ünk nem olyan lyukas, ellentétben a secondary-vel, szóval nekem fáj az a 4. kör és VH3 elvesztése…

ppix
ppix
2016-04-29 17:43

A Joshua Garnett trade nálam ha más értelme nem is lett volna mint, a Seahawks elől elvinni a kiválasztott játékost már az B-, de szerintem jó lesz ő a fal bal oldalára és azt hiszem belátták, hogy inkább egy jó futó csapat lehet a Frisco mint bármi más és ha így nézzük akkor már is B+ lesz az. A trade meg a Seahawks miatt kellett. Amúgy a PFF szerint az adott érték 634 score volt az ellenérték 660 vagy valami hasonló, tehát ebből is az jön le nekem, hogy ez nem volt rossz. Amúgy érdekes mert Van aki A+-ra, van aki C- ra van aki pedig B- ra értékeli. Remélem jövő ilyenkor azt mondhatjuk, hogy A++++++++++ volt :)!

katonadani
Reply to  ppix
2016-04-29 17:46

nehéz megítélni, mert alapból egy jó játékos lesz ő valószínűleg, nekem a blokkolási systemmel vannak problémáim, hogy mennyire lesz jó Kellyébe (vagy Kelly alakítja át), meg azért egy guardért ennyire feltrade-elni nekem elég furcsa. A Hawks szerintem nem őt célozta volna, de persze lehetséges.

ppix
ppix
Reply to  katonadani
2016-04-29 17:53

persze ez egy 49ers-es oldal,
http://www.ninersnation.com/2016/4/28/11534288/did-49ers-trade-for-joshua-garnett-to-screw-seahawks de több helyen is ezt olvastam,
és állítólag Garnett kitwittelte, hogy milyen jó lenne a Seahawksban játszani. Mondjuk ha ez igaz nem vágom milyen lesz a hozzáállása, és mit gondoltak Kellyék?
Ha egyébként jól értem a Seahawks választását, az a lényege, hogy a srác tud lenni OT és OG is.

katonadani
Reply to  ppix
2016-04-29 18:00

igen, lehet mindkettő is Ifedi, jelenleg guardnak tenném, de ha jó edzést kap akkor lehet tackle is belőle

touchdown89
touchdown89
2016-04-29 17:43

A második körben hány perc áll majd a csapatok rendelkezésére?

katonadani
Reply to  touchdown89
2016-04-29 17:44

hét, 3-6. kör öt, 7. kör 4

touchdown89
touchdown89
Reply to  katonadani
2016-04-29 17:46

Köszi. Egyébként a második kör mindig korábban kezdődik? Mintha tavaly is így lett volna, ami számukra nagyon jó, mert hamarabb kezdünk és gyorsabban is fog haladni. A többi kör mikor fog kezdődni amúgy?

katonadani
Reply to  touchdown89
2016-04-29 17:47

tavaly is így kezdődött, de hát 2-3. kör egyben lesz ma (mint mindig), szóval hamarabb nem megyünk aludni, ha végig nézzük :D

touchdown89
touchdown89
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:04

Nah erről is feledkeztem, hogy egybe van :D És akkor 4.kör vasárnap hajnalban lesz?

katonadani
Reply to  touchdown89
2016-04-29 18:07

4-7. kör szombat 18.00 magyar idő szerint

touchdown89
touchdown89
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:09

Parádés, köszi!

Kiskolovac .
Kiskolovac .
2016-04-29 18:19

Sziasztok. Steelers fanként nekem is kicsit érthetetlen Burns draftja, lehet Alexander jobb lett volna. Viszont több Steelers forrás is azt mondta, hogy Burnsben van nem kevés potenciál, és egy jó felkészüléssel azonnali kezdő lehet és megfelelő foglalkozással ezeket a negatívumokat “könnyedén” le lehet küzdeni.
Azt meg tudjátok mondani, hogy közvetíti-e valami a 2-3. kört élőben?

katonadani
Reply to  Kiskolovac .
2016-04-29 18:21

Hát azért egy feszes csípőt és rossz irányváltást nehezebb tanítani szerintem. Alexander is emberezős corner, szóval ő se lett volna nagy fit hozzátok…
GamePass, nfl.comon is van talán valami. Mi itt leszünk kibeszélni, majd lesz új cikk hozzá

Kiskolovac .
Kiskolovac .
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:24

Köszi a válaszod. Tomlin azt nyilatkozta, hogy ha valakiben nagy felháborodást keltett ez akkor ne feledje, hogy sok csiszolatlan gyémánt van 2-7. körig :D (Brady, Brown stb.)

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
2016-04-29 18:24

Bár nyilván nem kötelező tudnia annak aki nem érdeklődik komolyabban a Steelers iránt, de LeBeau távozása után elkezdtek átállni a zónázásról egy vegyes vagy még inkább emberfogásra épülő rendszerre. Folyamatosan a sebességet keresik Tomlinék, így nem véletlen a Golson, Grant vagy éppen a mostani Burns húzás. Persze lehet, ha WJ III bent marad őt visszük, de így se estünk kétségbe és azonnal nyújtottuk a papírt a névvel. A FO is elmondta, lényegében a múlté a korábbi séma és az új séma fit játékosokat keresünk. Burns pedig ilyen, hatalmas potenciállal, hiszen most lesz csak 21 éves, jó keze van, ráadásul ami még fontosabb, hogy jó hosszú is. És baromi komoly sebességre képes. Persze első körben lehet steal, azonban ha posztra kell húzni, már korábban is megmutatták Colbert-ék, hogy nem vacakolnak, ha kell nekik valaki. Ugye ilyen volt Golson is tavaly. Úgyhogy nekem tetszik a pick, még ha nem is lesz kezdő szeptemberben…

Kiskolovac .
Kiskolovac .
Reply to  Laszlo Kuhn
2016-04-29 18:32

Én teljes mértékben egyet értek veled, Mindenféleképpen a secondary-t kell idén erősíteni és pár kivétellel Colberték jól szoktak draftolni. Én teljes mértékben támogatom a döntést, amit meghoztak. Burns fegyelmezetlenségéhez hozzá tartozik az is, hogy tavalyi évben vesztette el az édesanyját, lehet CB-ként is az ellenfélen vezetném le azt a feszültséget ami felhalmozódott bennem. Kíváncsi leszek a maradék draftokra, mert tényleg össze lehet hátulról is valakit kukázni aki később nagyon jó lesz….5. körös picket elcserélték és a 7. körben fognak 2-őt pickelni

katonadani
Reply to  Laszlo Kuhn
2016-04-29 18:40

ezt az emberezésre való átállást valóban nem tudtam, az eddig használt rendszerből indultam ki. Így egy kicsit lehet jobb akkor az értékelés, de sokkal nem dobnám meg, mert Burnsért továbbra se vagyok oda, habár sokkal jobb CBk már nem voltak elérhetőek, de akkor sem első körös játékos ő. Azt a csípőt és lassú irányváltást nem szívesen próbálnám meg edzeni :D

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:51

Alexander nem lett volna jobb húzás?

katonadani
Reply to  KidInk789 .
2016-04-29 18:52

jobb játékosnak tartom, valamiért most a csapatok nincsenek annyira oda érte

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:11

Sejtettem, hogy nem tudod, azért is írtam. De nincs ezzel semmi baj egyébként, furcsa is lenne, ha minden ilyet tudnál :)
Colbert, Tomlin és Lake is ott volt Miami-ban, amikor megnéztük a pro day-en. Nagyon beleestek a srácba, lehet ez persze azért is, mert emberileg sokra tartják, ami a Steelers-nél azért rendkívül fontos. Igazából Burns szerintem nem rosszabb, mint Alexander vagy Xavien Howard, más pedig már nem is jöhet szóba. Ha belegondolsz, hogy mekkora need a poszt a Steelers-nél és hogy a legjobbak (Ramsey, Hargreaves) már kimentek nem volt ez olyan rossz választás. Mondjuk mennyivel lettünk volna előrébb Apple-vel?! Úgyhogy C-nél jobbat adnék, mert az új rendszerünkbe ilyen srác kell, de persze nem gondolom, hogy egyértelmű első körös tehetség. Ugyanakkor látszik az is, hogy a különböző csapatok nagy ívben tesznek rá, hogy ki mekkora tehetség. Ha kell nekik, viszik akár 1-1,5 körrel korábban is :)

katonadani
Reply to  Laszlo Kuhn
2016-09-16 09:20

ezek szerint csak nem volt igaz ez az emberezésre való átállás, első héten full zónáztak a Steelersnél

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  katonadani
2016-09-16 12:16

Meg is leptek vele…illetve abból a szempontból mégse, hogy az állomány nem alkalmas emberfogásra és az újoncok közül ráadásul csak Davis az aki szignifikáns időt tőlt a pályán. Burns alig-alig kerül pályára és Golson ugye sérült, tehát az elmúlt két draft sec játékosai közül szinte alig szerepel valaki. Így hiába választunk ugyebár emberezésre alkalmas játékosokat, sokkal jobb mindenkinek, ha maradnak a kaptafánál. Ez az egy mérkőzés még kevés bármi tanulság levonásához, de egészen jól nézett ki a sec tavalyi önmagához képest. Igaz Cockrell továbbra is gyenge pont, de talán ez csak idő kérdése.

katonadani
Reply to  Laszlo Kuhn
2017-01-04 20:23

na akkor csak nekem volt igazam ezzel az emberfogás-zónázással kapcsolatban :)

NFL teams that play zone coverage the most frequently:

1. Panthers
2. Steelers
3. Bengals
4. Bucs
5. Dolphins

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  katonadani
2017-01-04 22:30

Igen, bár ugy tűnt vége, de tulajdonképpen bejött. Bár Burns szélső elkapokon védekezett es o végig az emberével maradt. De a LB-k valóban zonáztak. Mondjuk ahhoz kepest hogy le lett húzva Burns egészen jól bevált. Persze nem egy Dez Bryant ellen, de általában jol játszott es 3 int-je is volt, számtalan leütött passz mellett. Szerintem sokkal jobban taljesitett mint vártatok. Úgyhogy akkor az igazság félúton van. Vagy Burns tud zonazni merev csípő ide vagy oda, vagy a Steelers CB-K embert fognak. Valamiből engedned kell ??

katonadani
Reply to  Laszlo Kuhn
2017-01-04 22:41

Burns valóban jobb volt, mint vártam :)

AwesomeOne
AwesomeOne
2016-04-29 18:32

A Giants pick-et egy kicsit bevédeném: (hozzátéve azt, hogy szerintem Tunsil-t be kellett volna vállalni.)

– Viszont a fejesek sosem húznak problémás játékost, így Tunsil ki volt lőve.

– Jack szintén lehetett volna, de ugye ő az egész első körből kihullott a rossz térde miatt.

– Conklin kiment előttünk sajnos, viszont a Bears fel trad-nek meg kifejezetten hálás szinte az egész BigBlue fan klub, mert Floyd-nak mindenki ellene volt a 4-3-as rendszer miatt. Mondom, ez kollektív örömtűz minden Giants drukkernél. :)

– Hargraves-et szerettem volna a legjobban, viszont valamiért nagyon nem tetszett a Giants-nek. Elvégre még a Tamba is bevállalta, hogy mögénk megy, szerintem ők is tudták, hogy nem visszük ki előlük. Elsősorban a méreteivel lehetett a baj.

Ami magát Apple-t és a CB posztot illeti: Eli a legjobb volt ami a fizikai mutatókat illeti. Ti is írtátok, hogy az idei draft class nem dúskál a “méretes” cornerekben, kivéve őt. Hargraves után amúgy is ő volt a 3. legjobb CB a dafton, és látva az első körös CB (secondary) rush-t, szerintem legfeljebb a Miami-ig csúszott volna, ahol így már nem volt akadálya egy újabb csapatszellem leépítő füves húzásnak :)

Ilyen szempontból nem nagy reach, persze jó lett volna egy le trade, de az nem a Giants kenyere, nem is volt partner, ráadásul akkor még jó eséllyel Eli sem lett volna meg. Emellett, ma sok helyen olvastam, hogy benne látják az OBJ faktort, hogy ő is akkora sztár lehet majd a CB-k között, mint Odell a WR poszton. Azért emlékezhetünk, hogy Odell is kissé WTF húzás volt anno, mert nem volt need, ellenben reach igen. Viszont nagyon is bejött, persze abban csak reménykedhetünk, hogy most is így lesz. De azért ne írjuk le a csávót, mert egyáltalán nem rossz játékos, az egyetlen baj vele, hogy reach volt. Bőven erősítés lesz a secondary-nek.

Ami a posztot illeti ez volt a logikus lépés. Kellett volna CB, WR, OT, LB, FS, és csere a D-line-ba. Végigvéve ezeket, WR nem volt értéken. OT tavaly jött első körben, így várható volt, hogy hacsak nincs Conklin v. Stanley (Tunsil ügyel már számolva), akkor nem húzunk, ide, ez nem akkora hiányposzt, és később is meg lehet oldani.
LB sor minőségileg gyenge, de mennyiségben bőven megvan, erősítettünk is az FA-n ide, és még látok rá esélyt, hogy kivisszük Jack-et, ha ott lesz a 2. v. 3. körben. Csere a védőfalba még bőven jöhet, itt erős a felhozatal. FS biztos volt, hogy nem jön, szerintem az egész draft-on. Az elmúlt 4 évben 5 ember jött ide, ideje lenne velük számolni.
Viszont ehhez Apple-nek is lehet köze. Jankins, DRC és Collins mellett ő lehet majd a 4. kezdő ember a secondary-ban, és így kevesebb nyomás lesz a beugró fiatalokon. Ezért is volt fontos, hogy jó méretei legyenek. A CB sorral egyébként is nagy volt a baj, elvégre csak a két kezdő volt itt, így sérülés esetén már kuka az egész sec, hozzátéve azt, hogy ez a csapatrész egyébként is az utolsók között volt tavaly. Kellett erősíteni a légvédelmen, és Apple jó húzás lehet, pláne annak tudatában, hogy később nem is tudtunk volna ide nagyon erősíteni, annyira sok CB és Safety ment ki az első nap.

Kicsi hosszú lett, de remélem megérte végigolvasni :D

katonadani
Reply to  AwesomeOne
2016-04-29 18:38

Igen mikor elgondolkodtam hogy kit vittetek volna kicsit bajba kerültem azért. Viszont ezt a CB needet nagyon nem látom, hogy még reacheljen is a csapat egy erőset. Apple jó kis játékos, eddig oké, de nem fog még játszani és az eddigi FA-húzásaitok úgy tűntek hogy rövid távon gondolkodtok inkább, amíg még Eli játszik.

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:16

Mondom én ezt csak azzal tudom magyarázni, hogy a két kezdő mögött nem volt senki. Kellett is egy slot corner, ráadásul a secondary volt a leggyengébb csapatrészünk tavaly. Ezeket szem előtt tartva, és tudva azt, hogy a későbbi körökben igazi impact erősítés már nehezen jöhet oda hátra, szerintem logikus lépés volt Apple.

Hargraves-nek jobban örültem volna, de megértem, hogy fontosnak tartják a testfelépítést is, elvégre Eli nem fényévekkel rosszabb mint Hargraves, csak max 5-8 pick-el. Amúgy nálam simán kezdő is lenne, mert sokkal jobb mint bármelyik safety jelenleg a keretben, akik közül jó lesz ha egyik beválik majd jövőre Collins mellett.

Egyébként megkérdezném, hogy szerinted mekkora esély van rá, hogy Spriggs bent legyen nálunk a 2. körben, és be is húzzuk? + mennyire illene hozzánk?
Szerintem nagyon jól jönne, és remélem azért is vállaltuk be az első körös CB húzást mert ő a terv mára. (és talán Jack a 3. körre ha még bent lesz, bár őt szerintem mindenki várja a csapatához ma :))

katonadani
Reply to  AwesomeOne
2016-04-29 19:27

Spriggst nem tudom még nagyon elhelyezni, bent lehet könnyedén de hogy behúzzátok-e? Nem tudom

Kiskolovac .
Kiskolovac .
2016-04-29 18:38

Azt meg tudjátok mondani,hogy mi alapján osztják, választják ki a Compensatory Selection-t? Mert van aki 1-et kapott, van aki 4et.

katonadani
Reply to  Kiskolovac .
2016-04-29 18:44

hú ez kicsit hosszabb, nyáron lehet írok is egy cikket belőle :D
a lényeg, hogy ha több játékost (itt is van kitétel, hogy csak szabaddá válók számítanak, kivágottak nem és bizonyos fizetés felett is kell lenniük) vesztesz a szabadügynök piacon mint nyersz, akkor kaphatsz. Az, hogy hányadik kör, az pedig a vesztett és igazolt játékosok fizetése alapján van meghatározva.

Tehát ha egyszerű példánál maradva két kvalifikált játékost vesztesz és hármat nyersz, akkor 1 komp picket kaphatsz. Ha az igazoltak mondjuk évi 5 illetve évi 10 milliós szerződést kaptak, az elvesztettek 5, 10 és 15 milliósat, akkor a két egyenlő kiüti egymást és jelen esetben a 15 milliós után kapsz komp picket. A kör még függ a többi kiosztott komp picktől is a csapatoknak, tehát ha a 15 milliós a legjobb volt a ligában, akkor harmadik köröset kapsz, ha csak a 10. legnagyobb, akkor meg 5. kört.

Remélem érthető volt ebből, de kérdezz, ha nem :)

Kiskolovac .
Kiskolovac .
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:48

Teljesen világos :)
Mert ahogy nézegettem a köröket ott lettem figyelmes, hogy a Patriots 4 ilyet kapott, valaki meg egyet sem :D
Annak viszont örülök, hogy sikerült egy jó témát adni a nyárra :D

katonadani
Reply to  Kiskolovac .
2016-04-29 18:51

már valamikor kérdezték kommentben, csak akkor se lett volna időm megírni, nyáron talán lehet :)

Kiskolovac .
Kiskolovac .
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:57

Szavadon foglak :D

touchdown89
touchdown89
Reply to  Kiskolovac .
2016-04-29 19:12

Nekik azért van annyi, mert lopták. :D

touchdown89
touchdown89
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:11

Sok cikk kéne, mert különbön tudatlanok maradunk. :D Egyébként Ravens szurkolóként jól ismerem a rendszert, de a pénzes része meglepett. Azt hittem kb csak a darab számít kis túlzással, bár a szerződésnek is van szerepe benne. Taylor után ezért nem kaptunk semmit azt hiszem.

gyergyely
gyergyely
2016-04-29 18:43

Sziasztok!
Itt Tunsil mizèriája körül fogalmazódott meg bennem, hogy olyan még nem történt (nem történhet?) hogy egy csapat direktbe rádumálja a játékost, hogy csináljon valami olyat, amitől tuti csúszik, hogy igy trade nélkül megszerezhessék?
Elég dörzsölt módszer lenne de elméletben ennek nincs akadálya, nem?

katonadani
Reply to  gyergyely
2016-04-29 18:45

elméletben nincs akadálya, de nem hiszem, hogy szívesen bukott most 14 millió dollárt, hogy a Chargers helyett a Dolphinsban játszhasson :D

gyergyely
gyergyely
Reply to  katonadani
2016-04-29 18:49

Jo hát itt nyilvan nem szamit annyit, de ha mondjuk egy Browns-Pats osszehasonlitasrol lenne szo, ott mar elgondolkodhatna (bellichicket ismerve meg lenne is alapja :D)

Daniel Grant
Daniel Grant
Reply to  gyergyely
2016-04-29 18:56

Tunsil bongos sztorija szerintem is elég gyanús, de nem hiszem, hogy pont a Dolphinshoz akart esni. Valószínűleg, a) tényleg csak valami Twitter hackelés a téma és borzasztó időzítéssel elcseszte a játékos karrierjét b) Tunsil úgy számolt, hogy tovább fog esni és így bajnokesélyes csapatban játszhat. (Pl. lehet megdumálták egy későbbi csapattal, és reménykedtek, hogy senki nem viszi el.)
Egyébként volt hasonló sztori, illetve próbálkozás, mégpedig nem akárki, hanem Bill Belichick (ki más?) tollából, aki anno JJ Wattot (2011/11 pick) próbálta rádumálni egy személyes találkozón, hogy dobjon be egy kamu sérülést, hogy csússzon a New Englandig. Végül ez nem jött össze, de pl. ilyen is van…

katonadani
Reply to  Daniel Grant
2016-04-29 18:57

lehet rosszul emlékszem, de nem Rex Ryan akarta nagyon Wattot?

Daniel Grant
Daniel Grant
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:01

Hó igaz, itt tényleg tévedtem. Valamiben nem a New England a bűnös, ez mindig újdonság :D
http://www.cbssports.com/nfl/eye-on-football/25398503/jj-watt-rex-ryan-had-a-plan-to-draft-me-that-involved-a-fake-disease

touchdown89
touchdown89
Reply to  gyergyely
2016-04-29 19:07

Rex Ryan-nek volt valami “sztorija”, ami persze vicc volt, de ha jól emlékszem JJ Wattnak azt tanácsolta, hogy tegyen meg mindent, hogy lejjebb csússzon és akkor majd ő elviszi :D

Daniel Grant
Daniel Grant
2016-04-29 18:59

Myles Jack vajon meddig eshet még? (Várom a Packers-ös kommenteket :D)

katonadani
Reply to  Daniel Grant
2016-04-29 19:01

Jaguars? Raiders? Most bennük gondolkodom az alakulóban lévő mockban (lehet kidobom a kukába az egészet)

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  Daniel Grant
2016-04-29 19:23

szerintem a Jax elviszi

ppix
ppix
Reply to  Laszlo Kuhn
2016-04-29 20:51

ha????
ha nem csúszik 3.-4. körig, szerintem lehet
senki sem akar 2-3 évre játékost

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  ppix
2016-04-29 21:38

a jags-nek nincs semmi veszítenivalója…már jó csapat így is, nekik bármi kijöhet, viszont szívesen vállalnak rizikót, hogy építsék a jövőt

LnB
LnB
2016-04-29 19:10

Nem vágom a Jets roster-ét, de nem kellene nekik egy QB? Vagy mi lesz náluk most azzal a poszttal?

katonadani
Reply to  LnB
2016-04-29 19:11

kéne. De lehet Geno is kezdő :)

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:12

meg akár Te is, nem? :)

Pásztor László
Pásztor László
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:15

Most azt olvastam, hogy van egy másodéves WB a rosteren náluk, akit most dolgoztatnak rendesen, hogy bepróbálják kezdőként.

LnB
LnB
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:42

Geno. Jajj szegények! :D Inkább leigazolnám Vick-et. :)

combat
combat
2016-04-29 19:17

Én A+-ra értékelném a közönséget is, olyan szépen kitartóan fütyülték ki minden egyes alkalommal Goodellt! :)

touchdown89
touchdown89
Reply to  combat
2016-04-29 19:18

Mondjuk Goodell se zavartatta magát, kb ott ünnepeltette szerény személyét. :D

ZeKeffron
ZeKeffron
2016-04-29 19:29

Mondjuk az kemény, hogy nálatok D a Neal pick a Falcons részéről, az nfl.com-on meg csont nélkül A :D

katonadani
Reply to  ZeKeffron
2016-04-29 19:30

hú az nagyon csúnya az az A oda :D

ZeKeffron
ZeKeffron
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:32

Mondjuk nálam a D is erős túlzás, főleg úgy, hogy megmagyarázod, hogy mi lesz vele, ráadásul Rank 1. Safety, ha jól emlékszem… de no offense, ne értsd félre…

katonadani
Reply to  ZeKeffron
2016-04-29 19:33

nálam 5. safety csak, nem tudom hol rank1, de az is erősen meglep

ZeKeffron
ZeKeffron
Reply to  katonadani
2016-04-29 19:34

CBS-en azt hiszem, na de mind1, nem jó pick, de sztem inkább C, mint D

ZeKeffron
ZeKeffron
Reply to  ZeKeffron
2016-04-29 19:39

Ráadásul Dimitroff es Quinn is elmondták az este a draft utani, hogy SS-t fog jatszani… tegyük hozzá akármennyire szeretlek benneteket, nem ti vagytok a releváns infó :)

Rpi
Rpi
Reply to  ZeKeffron
2016-04-29 20:34

Majd dob neki Bradford nehany intet, igy szokott ez lenni. :)

KidInk789 .
KidInk789 .
2016-04-29 19:44

Most esik le ,Robinson hogyhogy bent van még? :D

katonadani
Reply to  KidInk789 .
2016-04-29 19:46

kevés DL ment ki mert mély a class, mondjuk én alapból se vártam első körbe, nem elég impact, nincs pass rush nála

katonadani
2016-04-29 20:09

lesz második körös mock, de indoklás nélkül, csak a nevek és a csapatok és azzal lesz összekötve a kibeszélő :) de ez odébb van még, körülbelül a féltávon vagyok

katonadani
Reply to  katonadani
2016-04-29 20:28

vagy nem lesz mock, meglátjuk, kibeszélő biztos lesz

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  katonadani
2016-04-29 20:33

Én kíváncsi lennék rá. Javíthatnál a tegnapi eredményeden… v. ha csak 1-2 jönne be, az meg hű lenne az idei draft hoz :D

katonadani
Reply to  AwesomeOne
2016-04-29 20:33

belefáradtam az az igazság :D

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  katonadani
2016-04-29 20:34

Azt nem csodálom :D

Boltup
Boltup
2016-04-29 20:51

Bosát sokan nem értik, mert az a vélemény terjedt el, hogy a Chargers klasszikus 3-4-et játszik, pedig -ahogy Telesco is említette- kb 70%ban 4-3-at játszanak. Emellett azt is elmondták, hogy ha 3-4-ben állnak fel, akkor DE lesz, nem OLB. Nekem speciel tetszett volna Ramsey, de azért így (Melbane megszerzésével) egy elég kemény, futásblokkolásban és pass rushban is erős front 7 lehet SD-ban (Bosa, Melbane, Luiget, Attouchu, Perryman, Te’o, Melvin Ingram), amiből 1000%, hogy profitál majd a secondary is, ami szintén nem tűnik rossznak. Szóval szerintem nem olyan érthetetlen ez a pick. Buckner egy klasszikus 3-4-be jobban illik ez igaz, de ez nem az. A toronymagasan legjobb pass rusher pedig Bosa, aki éppen futás ellen is talán a legjobb. És vele + Melbane-nel a LB-knek lesz helye. Nálam ez A a fentiek figyelembe vételével.

katonadani
Reply to  Boltup
2016-04-29 21:01

szinte egyik csapat sem klasszikus 3-4 vagy 4-3at játszik már manapság ez igaz, viszont ez a 70% erősen meglepne így, hogy 4-3. Úgy lehet, hogy nickel formationnel együtt, amikor 4 falember van (de nem 3 LB). Abban egyetértek, hogy Bosát úgyis passzsiettetésre és nem coverage-be fogják küldeni, ahogy írtam is, szóval nem hülyeség, de nála nagyobb veszély van off-field dolgokra is, mint Buckner/Ramsey/Stanley, meg én mondjuk a Buckner-Ramsey duót Bosa elé helyezem a boardomon. De egyértelműen nem hülyeség ez a pick :)

petipajti
petipajti
2016-04-29 20:51

következő 14 pick-ből 3 titans lesz, ha nem cserélik el. azért abból is lehet építeni kicsit a védelmet

katonadani
2016-04-29 21:07

Az szép, elengedte Jack. Vagy neki sincs két öltönye, mint Nkemdichének :D
UCLA LB Myles Jack will not attend tonight’s draft, will watch in at a Chicago hotel instead, per source.

90
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x