Connect with us

Draft

Első körös értékelés

draft

 

Sikerült (ki)aludni (magunkat), így jöhet a szokásos első körös értékelés, minden pickről elmondjuk a véleményünket. Ha visszahallgatnátok a tegnapi élő podcastünket (összesen 5 órás, egy és negyed óra felvezetővel), akkor ERRE a linkre kattintsatok, már letöltető formában is megtalálható az adás.

 

rams1/1 Los Angeles Rams
Jared Goff
QB, California

 

Semmi meglepő, a feltrade után ez volt a legjobb választás. Nehéz értékelni, mert tegnap nyilván ez volt a legjobb választás, de talán az egész trade-et kellene osztályozni. De gondolom nem is ez érdekel Titeket a legjobban, mert erről már elég sokat beszéltünk és semmi meglepő nem volt ebben, régóta lehetett tudni.

 

eagles 1/2 Philadelphia Eagles
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Lásd eggyel feljebb.

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 Joey Bosa
 DE/OLB, Ohio State

 

Nem nagyon lehetett tudni mi lesz a Chargers pickje, végül Bosa mellett döntöttek, ami még meglepőbb volt, mint az eredetileg gondolt Stanley/Buckner/Ramsey trió egyike. Nem tudom, hogy 3-4 DE-nek vagy OLB-nek akarják (szerintem OLB, balentin szerint DE), nem egy scheme fit, ezért kicsit fejvakarós, de a legjobb passzsiettető a classban és valószínűleg erre is fogják kérni, mindegy milyen pozícióból. Szerintem jobban jártak volna Bucknerrel vagy Ramsey-vel is, de azért egy kiváló játékost szereztek maguknak. Értékelés: B (katonadani)

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Ezekiel Elliott
 RB, Ohio State

 

Ramsey-t vártuk, a Dallas pedig kapott ajánlatot a Ravenstől, hogy kivigye a DB-t, de nem merték megkockáztatni Jerry Jonesék, hogy Elliott nem marad bent. Megosztó lehet ez a pick, én nagyon félek így a dallasi támadósortól futójáték terén, de lehet, hogy jobb lett volna jobban elosztani az erőforrásokat és később befektetni futóba, most pedig kivinni Ramsey-t. Elliott egy remek futó, e mögött a fal mögött pedig akár első évében rushing champ lehet és a fantasy ligákban is 1/1 esélyes, szóval jól fog mutatni ez a húzás a jövőben Dallasban, az egyértelmű. Nekem tetszik, de vannak fenntartásaim az ilyen korai futó húzással. Értékelés: B+ (katonadani)

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Jalen Ramsey
 CB, Florida State

 

Na ez nálam egy tökéletes pick, szerintem Ramsey a legjobb játékos a classban, Jacksonville-ben pedig örülhetnek, hogy az ölükbe hullik. Kíváncsian várom a franchise felemelkedését (igen, ezt is leírtam). Értékelés: A+ (katonadani)

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Ronnie Stanley
 OT, Notre Dame

 

Tunsil gázmaszkos bongos története után Stanley lett a legjobb és még biztonságosan kihúzható tackle. Passzblokkolásban nagyon jó, futáshoz közepes, úgy tűnik Baltimore-ban fontosabb volt a támadó-, mint a védőfal erősítése, pedig szerintem Buckner lett volna az okosabb pick itt, ha már a Ramsey-ért való feltrade nem jött össze. Értékelés: B- (katonadani)

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 DeForest Buckner
 DE, Oregon

 

Álomscenárió a 9ersnek és Kellynek, oregoni játékost tud draftolni, ráadásul az egyik legjobbat az idei classból. Tökéletes fit, tökéletes játékos. Értékelés: A (katonadani)

 

titans 1/8 TRADE Tennessee Titans
 Jack Conklin
 OT, Michigan State

 

Ellenérték: 1/15+3/76+2017/2 – 6/176

Tudtam én, hogy a Titans Conklinért jönne fel, csak azt nem, hogy a Brownsig, de hát a Giants elől el kellett happolni. A Titans a draft egyik nagy nyertese eddig, sok plusz pick mellett sikerült a jobb oldali tackle pozíciót is betömni, amit eredetileg is terveztek, hiszen így Lewan maradhat bal oldalon. Értékelés: A (katonadani)

 

bears 1/9 TRADE Chicago Bears
 Leonard Floyd
 OLB, Georgia

Ellenérték: 1/11+4/106

Azt is jól megjósoltam, hogy ezen a helyen fog elkelni Floyd és írtam is, hogy legkésőbb a Bears kiviszi, végül mindkettő összejött. Szerintem nagyon jó húzás, a Giantset meg kellett előzni érte, Bosa után a második legjobb pass rusher lehet Floydból, a Bears front7-t pedig még erősíteni kellett Az elvesztett negyedik kör miatt nem felhőtlen a hangulat. Értékelés: A- (katonadani)

 

giants 1/10 New York Giants
 Eli Apple
 CB, Ohio State

 

Na itt az első igazán fejvakarós pick. A név alapján tökéletes fit, az edzésen Eli interceptionjeit szedheti le a Big Apple-nek nevezett New Yorkban. És itt ki is merülnek a pozitívumok kis túlzással. DRC későbbi pótlására húzhatták, meg egyébként nem egy rossz corner Apple, de a labdát sose találja meg, csak emberezni tud. Jelenleg azért jól állnak CB poszton Jenkinsszel és DRC-val, de nem is a legjobb elérhető cornerback volt Apple. Gondolkodok kit vihettek volna helyette, hiszen ugyebár a két nagy kiszemeltjüket elhappolták (Conklin, Floyd), de ebben az esetben linebackerbe lehetett volna fektetni például, ugyanúgy reach lett volna, mint ez, de legalább needre. Értékelés: C (katonadani)

 

buccaneers 1/11 TRADE Tamba Bay Buccaneers
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

 

VH3 helyét is eltaláltam, csak a csapatot nem, a Buccaneers nagyot szakíthat vele, Ramsey után a legjobb corner, kár hogy kicsit alacsony. Figyeljünk rá rookie évében, több interceptiont is várok tőle. Értékelés: A (katonadani)

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 Sheldon Rankins
 DT, Louisville

 

“A Saintsbe kell egy falember, aki képes az irányító siettetésére, erre pedig Buckner után Rankins a legalkalmasabb, aki körül top10 buzz is kezd kialakulni.” Nagyon jó húzás, nem nagyon tudok belekötni. Értékelés: A (katonadani)

 

dolphins 1/13 Miami Dolphins
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

Idáig csúszott a gázmaszkos bongos Tunsil, aki 14 millió dollárt bukott a Draft előtt pár perccel kiszivárgott videója miatt. On the field A+ választás ő a Dolphinsba, legalábbis gondoltam ezt tegnap este, erre kiderül, hogy guardban képzelik el, legalábbis karrierje elején. Na ez a teljesen érthetetlen számomra, amikor ő a legbiztosabb tackle prospect évek óta (a pályán, tegyük hozzá), erre beteszik guardba… Illetve a pályán kívüli rizikó miatt sem tudom kiválóra értékelni ezt. Értékelés: B (katonadani)

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Karl Joseph
 S, West Virginia

 

Rendesen meglepődtünk ezen tegnap, azonban imádom. A Raidersnek nem nagyon van már hiányposztja, az egyik safety pozíció pont ilyen volt, Karl Joseph pedig egy elképesztően jó S lehet a ligában. A sérülése miatt nem tökéletes pick csupán, de azt félretéve még csak nem is reach talán. Értékelés: A- (katonadani)

 

browns 1/15 TRADE Cleveland Browns
 Corey Coleman
 WR, Baylor

 

Baylor offense lesz itt kérem szépen, már csak Josh Gordonnak kellene visszatérnie. A Browns visszatrade-elt, kaptak egy jövő évi második és egy idei korai harmadik körös picket és behúzzák az általuk legjobbnak tartott elkapót óriási hiányposztra (jó, Cleveandben mi nem az?), szerintem egy teljesen jó történet ez így. A kezébe kell adni a labdát rövid passzokkal és hagyni, hogy csinálja, a mit a legjobban tud. Persze Clevelandben szegénynek nem lesz a legjobb helye, de a Browns szempontjából ez egy jó pick, összesen még 11 választási joguk van, de állítólag még összeseftelnének 4-6-ot. Értékelés: A (katonadani)

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Taylor Decker
 OT, Ohio State

 

Riley Reiff szerződése jövőre lejár és feltehetőleg nem is igazolják újra, meg egyébként sem egy életbiztosítás ez a támadófal, szóval a poszttal nincs semmi probléma és Decker volt a legjobb elérhető OT. Futás segítésében nagyon jó játékos, de pass protectionben javulnia kell bőven, nekem reach is egyébként itt, inkább RT-nek tudom elképzelni, mint hosszú távú LT-nek. Értékelés: B (katonadani)

 

Falcons 1/17 Atlanta Falcons
 Keanu Neal
 LB/S, Florida

 

Amennyire Joseph pozitív meglepetés, Neal negatív visszhangot kiváltó volt, képességei alapján első kört sem ért nálam, de Dan Quinn nagyon beleszerelmesedett. Linebackert fog játszani szerintem a korábbi safety, a következő Chancellort látják benne. Én nem. Értékelés: D (katonadani)

 

Colts 1/18 Indianapolis Colts
 Ryan Kelly
 C, Alabama

 

Kelly 15 évre a Colts kezdő centere lesz/lehet, nagyon biztonságos választás, semmi rizikó nincs benne és egy elképesztően okos játékosról van szó, ami center poszton nem hátrány. Remek pick. Értékelés: A (katonadani)

 

Bills 1/19 Buffalo Bills
 Shaq Lawson
 DE, Clemson

 

Az egyik legjobb pass rusher a classban, ráadásul futás ellen is jó, valahogy az első lépésén kellene gyorsítani meg még a technikáján javítani. Akár legjobb elérhető játékos is lehet itt, tetszik, de nem vagyok teljesen elragadtatva valamiért. Értékelés: A- (katonadani)

 

Jets 1/20 New York Jets
 Darron Lee
 LB, Ohio State

 

Hiányposzt, akár BPA-nak is nevezhető, Gronk levédekezése nem lesz könnyű feladat neki évente kétszer, de jó kis coverage LB, csak hát futás ellen elég gyenge. A modern foci linebackere tehát, érdekel, hogy Bowles mit hoz ki belőle. Értékelés: A- (katonadani)

 

Texans 1/21 TRADE Houston Texans
 Will Fuller
 WR, Notre Dame

 

Ellenérték: 1/22+2017/6.kör

A biztonság kedvéért feljebb jött a Texans, de Fuller messze nem a legjobb elkapó a boardon, ellenben a legjobb fit Coleman kiesésével a csapatba Hopkins túloldalára. Ettől még nem tartom jó választásnak, a kis kezei miatt sok lesz a drop, de Osweiler arzenálját legalább növelték. Értékelés: B (katonadani)

 

Redskins 1/22 TRADE Washington Redskins
 Josh Doctson
 WR, TCU

 

Nálam a class legjobb elkapója, Garcon pedig nem lesz már sokáig a csapatnál, Cousinsnak is kell még fegyver, hogy kihozhassák a maximumot belőle. Nekem kifejezetten tetszik ez a pick, habár a védelemben talán több lyuk van. Értékelés: A- (katonadani)

 

vikings 1/23 Minsesota Vikings
 Laquon Treadwell
 WR, Ole Miss

 

 

Itt is nehéz vitatkozni, egy nagy elkapó kellett a Vikingsnak és ugyan sajnálják, hogy Doctson épp előttük ment ki, Treadwell sem olyan rossz vigaszdíj. Nekem vannak aggályaim az elszakadásai képességeivel kapcsolatban, így nem tökéletes az értékelés. Értékelés: A- (katonadani)

 

Bengals 1/24 Cincinnati Bengals
 William Jackson III
 CB, Houston

 

Na ezt a picket ellenben imádom. Már nem volt bent elkapó, akit kivihettek volna, így más felé kellett fordulniuk. Nálam WJ3 a class harmadik legjobb cornerbackje, a Bengals zónázós rendszerébe jól is illik, prototípus CB akin persze még lehet mit javítani, de minden képessége megvan. Értékelés: A+ (katondani)

 

Steelers 1/25 Pittsburgh Steelers
 Artie Burns
 CB, Miami

 

Nagy hiányposztra jött, ez pozitív. Ellenben nálam nem ért első kört és borzalmas fit a csapatba. Burns egy fizikális corner remek felépítéssel, de minimális irányváltási képességekkel és nagyon feszes csípővel, ami nem a jó CB ismérve. Emberezős rendszerben lehetne jobban használni, a Steelers inkább zónázik, abban eléggé elveszettnek érzem Burnst. Értékelés: C

 

broncos 1/26 TRADE Denver Broncos
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

Ellenérték: 1/31+3/94

A Dallas akart nagyon feljönni és Jerry Jones azt hitte, sikerült is neki, erre beugrott a képbe John Elway és elhappolta Lynchet az orruk elől. Lynch itt már bőven jó értéken van, sokan hamarabb várták. Sanchez nem hosszú távú megoldás nyilván, így a Broncosnak próbálkoznia kell irányítóval, szerintem Lynch erre a legalkalmasabb az ő helyzetükben, így megérte a trade is. Egy évet remélhetőleg tudják padoztatni az ő érdekében. Értékelés: A- (katonadani)

 

packers 1/27 Green Bay Packers
 Kenny Clark
 DE/DT, UCLA

 

Vártuk végül is védőfalat, de nem Clarkot, az biztos. Egyébként különösen rossz picknek nem mondanám, inkább meglepő húzás volt, Clark egy falat fog képezni a DLine-ban, szerintem 3-4 DE-ként kezd majd, de NT is lehet belőle. Értékelés: B (katonadani)

 

49ers 1/28 TRADE San Francisco 49ers
 Joshua Garnett
 G, Stanford

 

Ellenérték: 2/37+4/105+6/178

Felcserélni egy guardért az első körbe? Kelly bajban volt Phillyben, amikor nem volt jó guardja, ezért most el akart vinni egyet, aki egyébként a legjobb futásblokkoló G idén. Meglepő a fit, mert Kelly inkább zónablokkoltatni szokott, míg Garnett man blocking szisztémából jön. Remek játékos lesz belőle, de szerintem butaság volt felcserélni ide, főleg hogy Whitehair is elérhető még, aki más típusú, de összességében jobb guard szerintem. Értékelés: C (katonadani)

 

Cardinals 1/29 Arizona Cardinals
 Robert Nkemdiche
 DE, Ole Miss

 

Ezt a picket imádtuk éjszaka/hajnalban, nem nagyon lehet jobb fitet elképzelni mind Nkemdiche-nek, mind a Cardinalsnak. A Cards megneveli a problémás játékosokat, Nkemdiche pedig a pályán egy remek belső passzsiettető. Értékelés: A+ (katonadani)

 

Panthers 1/30 Carolina Panthers
 Vernon Butler
 DT, Louisiana Tech.

 

Állítólag hét csapat is hívta a Pantherst, hogy cserélne, erre ők kiválasztanak egy belső védőfalembert, amikor tele vannak ezen a poszton, nekem ez nagyon fejvakarós. Lotulelei ötödik éves opciót most vették fel, tehát ő két évig marad, Short pedig az egyik legjobb DT-vé növi ki magát, meglepne, ha nem kapna új szerződést év végén. Nekem ez teljesen érthetetlen, de legalább nem nagy reach. Értékelés: C-

 

seahawks 1/31 TRADE Seattle Seahawks
 Germain Ifedi
 OG/OT, Texas A&M

 

Nehéz hibáztatni a Seahawkst, hogy a támadófalba húzott, ráadásul kaptak egy plusz harmadik körös picket is mellé, tehát nagy win ez a Hawksnak ebből a szempontból. Ellenben a játékossal kapcsolatban vannak fenntartásaim, technikailag nagyon gyenge, de a Hawkst olyan csapatnak ismerjük, akik a potenciált tényleges teljesítménnyé tudják varázsolni. Értékelés: B (katonadani)

 

Ha érdekel, hogy kik voltak szerintünk az első kör nyertesei és vesztesei, akkor kattints IDE.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!