Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – A Bears a piac nyertese

Rengeteg szemszög alapján lehet megítélni egy FA tevékenységet. Nálam a Cardinals a lehető legtöbbet hozta ki abból, ami a rendelkezésére állt, erősödtek, náluk egyértelműen a Super Bowl a cél. A Bears viszont az a csapat, amelyik önmagához képest a legtöbbet erősödött, mindezt többé-kevésbé remek szerződésekkel.

 

NFL: Super Bowl 50-Carolina Panthers vs Denver Broncos

 

Egyre jobb lesz a védelem

 

Hat játékos igazoltak újra vagy éppen le a védelembe, belőlük négyen kezdők lesznek:

 

Danny Trevathan, ILB – 4 év, 24,5 millió

Jerrell Freeman, ILB – 3 év, 12 millió

Tracy Porter, CB – 3 év, 12 millió

Akiem Hicks, DE – 2 év, 10 millió

Sherrick McManis, CB – 2 év, 2,8 millió

Mitch Unrein, DT – 2 év, 2,2 millió dollár

 

A Super Bowl győztes Trevathan és a zseniálisan játszó Freeman pofátlanul alacsony árért érkezett. Mindkét játékos kiváló a futás ellen és coverage-ben is, a liga top5-ös belső védőpárosát fogják alkotni. Ehhez képest ketten együtt keresnek annyit, mint Bobby Wagner, mikor egyenként közel olyan kaliberek. (A+++)

 

freemannn

 

Porter a szezon elején jó volt, aztán szépen leküzdette magát. De az eredeti híresztelésekkel ellentétben nem 16, hanem csak 12 milliót fog keresni, mindössze 4 millió garantálttal. Nem volt igazán más a helyére, ismeri már a rendszert, mindössze a 39. legnagyobb corner szerződést kapta, ami még a vállalható kategória. Hicks a 16. legnagyobb 3-4-es DE szerződést kapta, ami ár/érték arányban teljesen jó, ráadásul az egyik legnagyobb hiányposztra érkezett. McManis és Inrein rotációs emberek lesznek, annak megfelelő fizetéssel. (A)

 

Alakul a támadófal is

A csapat és szegény Jay Cutler rákfenéje évek óta a támadófal. Ennek érdekében három támadófalember is érkezet a Macikhoz:

 

Bobby Massie, T – 3 év, 18 millió

Alshon Jeffery, WR – Franchise tag

Zack Miller, TE – 2 év, 5,5 millió

Ted Larsan, G/C – ?

Manuel Ramirez, G/C – 1 év, ? millió dollár

4. körös pick – Martellus Bennett + 6. kör a Patriotsnak

 

Bobby Massie egy idegesítően inkonzisztens játékos. Egyik playben képes megfogni a defensive endet és a tackle-t, másik playben érintetlenül hagyja elmenni a pass rushert. Viszont futáshoz stabilan jól blokkol, vélhetően úgy is azt fogja erőltetni a Bears. Ted Larsen, ha minden jól megy, nem fog pályával találkozni, Ramireznek pedig illene megszereznie a kezdő center pozíciót. Vélhetően mindketten közel veteránminimumot kapnak majd, főleg Ramirez miatt elég jó ez a csoport (A-).

 

Houston Texans v Arizona Cardinals

 

Jeffery tagelése kötelező volt, a csapat és a liga egyik legjobb elkapója, ha egészséges. Zack Miller is remek döntés, két év alatt keres annyit, mint egy alatt az elcserélt Bennett, ráadásul motiváltabb és jobban is megérti magát Cutlerrel. (A+)

 

Hiányposztok és összegzés:

 

A Bears legnagyobb gyengéje jelenleg a két fal. A támadófalba kellene egy tackle, hogy Massie átmozoghasson RT-be, Kyle Long pedig vissza guardnak. A védőfalba pedig Goldman és Hicks mellé kell egy jó defensive end. Szerintem utóbbit fogja preferálni a Bears, így jobb esetben egy Massie-Slauson-Ramirez-Omameh-Long ötös léphetne pályára, de már ez is a jó kategória. Futásblokkolásban mindenképp. A Houston/Young-Freeman-Trevathan-McPhee linebacker sor nálam top5-ös, corner posztra kell az erősítés, safetyre és elkapóra a mélyítés.

 

A Bears remekül csinálta, amit csinált. Massie és Porter szerződését bőven ellensúlyozza Freeman és Trevathan, hiányposztra igazoltak és remek helyzetből választhatnak a drafton, ahol a BPA alapon vagy a támadófalat, vagy a védőfalat erősíthetik meg. Ha idén még a Vikings és a Packers miatt nem is, de jövőre, ezen az úton tovább haladva, már minimum elvárás lenne a rájátszás. Értékelés: A+

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!