Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Régi élet az új városban

A Rams azzal kezdte a holtidényét, hogy átköltözött Los Angelesbe. Új város, új remények, régi középszerűség. A védelem már évek óta nagyrészt rendben van a Kosoknál, de a támadók nem tudják hozzátenni azt a közepes teljesítményt a csapat játékához, ami elég lenne elmozdulni a 8-8 közeli szezonokról. Tehát a Free Agency során egy komplett támadófalat, pár közepes elkapót/tight endet és egy irányítót se ártott volna keresni. Tetőzte a bajt, hogy a védelemből a két kezdő corner, a safetyből linebackerré avanzsáló Mark Barron, valamint több védőfalember szerződése is lejárt. Látszott hogy mindenre nem fog maradni pénz még annak ellenére sem, hogy a körülbelül 35 millió szabad cap space-ükhöz Jared Cook, Chris Long és James Laurinaitis kivágásával hozzátoldottak plusz 20 milliót.

 

A kezdő lépéseket azzal tették meg, hogy Janoris Jenkins és Trumaine Johnson közül eldöntötték ki kapja a franchise taget és marasztalják további egy évig biztosan Los Angelesben. Nos a választásuk jogosan Johnsonra esett, ennek azonban az lett a következménye, hogy Jenkins csomagolhatott. Bizonyára ez nem fájt nekik annyira, miután megtudták, hogy a Giantsnél milyen irgalmatlan nagy szerződést kapott. Persze ennek ellenére a második corner poszt üresen maradt. Ha már Jenkinst hagyták elköszönni, nem tehették ezt meg Mark Barronnal is. Nem is bízták a véletlenre a dolgot és egy 5 éves 45 millió dolláros szerződést toltak az orra alá, amit persze alá is írt. Barron ugyan kétségtelenül nem játszott rosszul, de azért mégiscsak most állt át safetyből linebackerré, tehát kicsit túl nagy kockázatnak látom ezt a szerződést, főleg, hogy nála jobb, „eredeti” linebackerek kevesebbért keltek el idén.

 

johnson

 

A védőfalből Long elküldése után két névre kellett összpontosítani, akik közül csak az egyiket sikerült megtartani. Véleményem szerint ez is súlyos hiba, mivel mind Nick Fairley, mind William Hayes hasznos tagja volt az egységnek. Fairley azonban végül elhagyta a csapatot és a napokban a Saints együttesével egyezett meg. Hayes viszont egy korrektnek mondható 3 éves 17 millió dolláros szerződésért maradt.  Továbbra is a védelemnél maradva érdemes még megemlíteni Rodney McLeod távozását, aki az Eagles csapatát választotta. McLeod egy alulértékelt, hasznos safety, azonban nem is sztár kaliber, megfizethető áron esetleg marasztalhatták volna.

 

nick-fairley

 

Gondolhatnánk, ha már a védelemből ennyi embert elengedtek, akkor valami örült bevásárlásra adták a fejüket, ez azonban nem így történt. A csapathoz a védelembe mindössze Coty Sensabaugh (CB) és Eugene Sims (DE) érkezett, akik sok vizet nem zavartak eddig, de legalább nem voltak drágák. Ennél sokkal elkeserítőbb a támadóoldal. Ugyanis ebbe a csapatrészbe, írd és mondd nem érkezett senki. Az egy szem Brian Quicket visszaigazolták, aki ugyan néha napján elkapott egy-egy jó meccset, de továbbra sem lesz elsőszámú elkapó kaliber, valamint Cook helyére se érkezett tight end. Ami még ennél is nevetségesebb (ha még lehet fokozni), nem hogy nem hoztak QB-t, de valamiért úgy gondolták Case Keenum annyira csábító más csapatok számára, hogy nem második körös vagy alacsonyabb tendert raktak, rá hanem egy első köröset. Igaz legalább így van irányítójuk, kettő is.

 

case keenum

 

Nehéz értékelni a Rams produkcióját, mert volt pénzük is, voltak lyukak is a csapatban és lett volna pár hasznos játékos is, akiket meg lehetett volna tartani. Johnson, Barron és Hayes megtartása kétségtelenül jó döntés volt, még ha Barron túl is lett fizetve, de áldozhattak volna a támadóoldal fejlesztésére, ha már a védelem többi lejáró szerződésű játékosát elengedték. Főleg a támadófal és az elkapni tudó szekció néz ki rosszul, nem csak minőségileg, de mennyiségileg is. Keenum első körös tendere is túlzás és továbbra sem lesz megoldás. A szabadügynökpiac vesztesi cikknél nem is tudom miért nem kerültek terítékre, de ha már akkor elfeledkeztem róluk, akkor most megkapják a jól megérdemelt D+ értékelésüket.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!