Connect with us

Hír

Ferguson a pénz miatt vonult vissza

Mint ahogy már tegnap megírtuk, D’Brickashaw Ferguson, a New York Jets left tackle-je visszavonult. A New York Daily News szerint a visszavonulás oka az anyagiak voltak.

 

gal-jets-dbrick-jpg

 

Ferguson a 2006-os draft első körének 4. pickjével került a Jetshez. A támadófal legfontosabb posztján 10 éves karrierje során körülbelül 70 millió dollárt kereshetett. Ennek ellenére úgy döntött, hogy nem enged az idei évre szerződésbe foglalt 10,3 millió dolláros fizetéséből és csak akkor hajlandó játszani, ha a teljes összeget megkapja.

 

Ferguson az utóbbi két évben egyre gyengébben játszott, közel sem szolgálta meg a fizetését. Ezért is volt érdekes, hogy a Jets miért csak most kezdett el Ferguson szerződésével foglalkozni. Valószínűleg arra apelláltak, hogy a piac vége felé aki akart, az már bevásárolt, ami beszűkítette volna a LT lehetőségeit. Ráadásul ott van a tény, hogy Ferguson eddigi karrierje során rengeteget keresett, tehát megteheti, hogy engedjen. Csakhogy ebben a politikában épp ez a veszélyes. A játékos az anyagi függetlenség miatt megteheti azt is, hogy bizonyos összeg alatt nem teszi kockára a testi épségét. Ferguson ezt tette, a Jets pedig tackle nélkül maradt.

 

A fizetéscsökkentési kísérlet miatt nem lehetett hibáztatni a Jetst, az időzítésért és a korábbi menedzsment hozzáállásáért viszont igen. 2006 óta, az az 10 év alatt a csapat mindössze 4 támadófalembert draftolt az első három körben. Közülük a center Nick Mangold és Ferguson első körösek voltak (mindkettő 2006-ban) és csak ők váltak be igazán. Brian Winters normál esetben csak csere lenne, Vlad Ducasse pedig nincs a csapatban.

 

A Jets jelenlegi helyzetét figyelembe véve több draft szakértő szerint az sem lehetetlen (pedig az), hogy a Jets megcélozza az 1/1-et. 1/20-ról nagyon drága mulatság lenne, valószínűleg Muhammad Wilkerson – aki pont fit lenne a Titansben – adja az alapot az elképzeléshez. A célpont pedig vagy Laremy Tunsil vagy a Jared Goff – Carson Wentz duó egyike lenne.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!