Connect with us

Draft

FK! final mock draft – katonadani

katonadani

 

Kétszeres címvédőként érkezem a 2016-os mock draft házi versenyre, most megpróbálom harmadszor is elhódítani eme nemes címet. Sok csapat szándékáról van jó sejtésem, azonban az előttük húzók eléggé felkavarhatják a sorrendemet, valószínűleg majd az élő podcastben az épp előttünk álló pickeket nagyobb biztonsággal fogom tudni megjósolni, mint most az egész első kört. No de vágjunk is bele, a pickek mellett egyéb sejtéseim is helyet kapnak majd az indoklások között.

 

rams1/1 Los Angeles Rams
Jared Goff
QB, California

 

Nyílt titok, hogy ki lesz az 1/1, még ha a Rams nem is akarja bejelenteni. Ő van a leginkább kész az NFL-re a QB-k közül, ráadásul helyi srác, szóval a közönséget is könnyebb lesz becsalogatni egyelőre a Coliseumba, később pedig Inglewoodba.

 

eagles 1/2 Philadelphia Eagles
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Szerintem megérte feljönni az Eaglesnek, én hiszek Wentzben is, nem csak abban, hogy próbálkozni kell az első kör elején az irányítókkal, különben sose lép ki a csapat a középszerűségből. Padozhat egy évet (Bradford és) Daniel mögött, 2017-re pedig felveszi az NFL ritmusát és nagyot dobbanthat – remélhetőleg.

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 Ronnie Stanley
 OT, Ole Miss

 

Már lassan egy hete nagy valószínűséggel tudtam, hogy nem Laremy Tunsil lesz itt a pick, azonban én végig Jalen Ramsey-t írtam be a Chargershöz. Tavaly összesen egy olyan játékost draftoltak, aki volt náluk privát találkozón és mind Tunsil, mind Buckner megtette ezt, így szinte biztos voltam Ramsey-ben. Erre kiderül, hogy Stanley-ért vannak igazán oda (ő se volt viziten), tegnap este óta minden insider erről “zümmög”. Ha mégse jön be és Ramsey a pick, nagyon mérges leszek, hogy átírtam.

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Jalen Ramsey
 CB, Florida State

 

Mivel eddig Ramsey-t gondoltam a Chargershez, így Bosa volt ide a választásom, azonban Ramsey van a Dallas draft board tetején, így ebben az esetben nem is tétováznak és behúzzák a class szerintem legjobb játékosát. Azért figyeljünk Ezekiel Elliott nevére is, hátha Jerry Jones le tudja nyomni fia torkán a kiváló futót.

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Joey Bosa
 DE, Ohio State

 

A Stanley-pick győztesei a jaguárok is, hiszen így megkapják a legjobb pass rushert, ami nagy hiányposzt. A 49ers nagyon szívesen feljönne ide Bucknerért félve, hogy a Ravens őt választja, de a Jaguars ezt nem teheti meg, hiszen a hollók Bosát is nagy figyelemmel követik és nem akarnak lemaradni róla. Ha esetleg Bosa nem lenne bent már, akkor figyeljünk Leonard Floyd nevére a Jacksonville választásánál.

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

Tunsil már napok óta itt csücsült a vázlatomban is, de kicsit elgondolkodtam a váltáson (Buckner, Bosa az esélyes jelöltek), mivel tegnap Tunsilt mostohaapja beperelte, amiért megtámadta őt korábban. A Ravensnél ezt félresöprik most és ismét ligaelit közelivé emelik a támadófalukat.

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 DeForest Buckner
 DE, Oregon

 

Nagyon örülhetnek San Franciscóban, hogy Buckner még bent van, hiszen nagyon fáj rá a foguk, de félhetnek, hiszen többen is pályázhatnak rá előttük. Így összeállna az Armstead-Buckner oregoni duó a védőfal két szélén, nagy pusztítást végezhetnek ők.

 

dolphins 1/8 TRADE Miami Dolphins
 Ezekiel Elliott
 RB, Ohio State

 

Ellenérték: 1/13 +3/73 +5/147

Természetesen a delfinek Zeke-et kaarják, ez nem nagy titok, azonban fel kell trade-elniük érte, hiszen a Giants, de főleg a Bears nagyon szívesen vinné a Buckeyes futóját. Érdekesség, hogy a Miami így előbb letrade-elt 1/8-ból, majd vissza oda. Ha nem jönne nekik össze Elliott, akkor Eli Apple lehet célpontjuk 1/13-on.

 

buccaneers 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Leonard Floyd
 OLB, Georgia

Floydról már mindenki top10 pickként beszél és biztos vagyok benne, hogy a Bearsen nem megy túl, de a Giants is nagyra tartja, ezen felül a Jaguarshoz is mondogatják néhányan, ha Ramsey-Bosa lesz az 1/3 és 1/4. Erősíti a pass rusht és a linebacker sort is szituációtól függően. Szerintem Shaq Lawson jobb fit lenne Tampába, de Floydot többre tartják állítólag.

 

titans 1/10 TRADE Tennessee Titans
 Jack Conklin
 OT, Michigan State

 

Ellenérték: 1/15+3/64

Itt a Titans feltrade-je a top10-be és kihúzzák az általuk sokra tartott tackle-t és olyan sokat nem is kell feladniuk. A Giantsnek is tetszik állítólag Conklin, de annyira nem akarnak megint tackle-t húzni az első kör elején, így inkább hátramozognak. A Titans a sok pickjéből felad egy keveset, de megtehetik és nem kockáztatják meg, hogy a három legjobb támadófalemberből mindegyik kicsússzon a kezeik közül.

 

bears 1/11 Chicago Bears
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

 

A Bears ölébe hullik Hargreaves, így lecserélhetik Tracy Portert. A védőfalat is erősíthetik Rankinsszel vagy Lawsonnal, azonban VH3 jobb játékos náluk.

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 Sheldon Rankins
 DT, Louisville

 

A Saintsbe kell egy falember, aki képes az irányító siettetésére, erre pedig Buckner után Rankins a legalkalmasabb, aki körül top10 buzz is kezd kialakulni.

 

browns 1/13 TRADE Cleveland Browns
 Myles Jack
 LB, UCLA

 

Megy a moneyball rendesen és még így is be tudnak húzni egy blue chip playert, ami Jack sérülése nélkül esélytelen lenne még 1/8-on is. Kaptak plusz pickeket és ha Jack átment a Browns orvosiján, akkor ennél jobb scenárió nem képzelhető el számukra.

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Robert Nkemdiche
 DE/DT, Ole Miss

 

Egy meglepetés. Újabb belső passzsiettető, ami a Raidersnek is hiányposztja, Nkemdiche-ben elképesztő potenciál van, csak kordában kell tartani a pályán kívül. A top20-ból nem fog kikerülni és Chicagóba is csak egy öltönyt hozott, ő sem számít arra, hogy a második napon elérhető lenne.

 

giants 1/15 TRADE New York Giants
 Laquon Treadwell
 WR, Ole Miss

 

A védelmet rendbe rakták a szabadügynök-piacon (a linebacker poszton kívül, így Lee is valid opció), így most a támadóoldal élvez prioritást. OBJ mellett nem nagyon van más elkapó, hacsak a másfél éve harcképtelen Victor Cruzt nem számoljuk.

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Ryan Kelly
 C, Alabama

 

Ez is talán meglepetésként hat, de Kellyt nagyon imádja mindenki, főleg Bob Quinn, a Lions general managere. Kelly a Coltshoz és a Redskinshez lehet még nagyon esélyes, de szerintem a Lions megelőzi őket és erősíti Stafford védelmét egy remek játékossal, aki Travis Frederick nyomán a liga legjobb centerei közé emelkedhet.

 

Falcons 1/17 Atlanta Falcons
 Darron Lee
 LB, Ohio State

 

Sablon pick, de nagyon illik minden (ilyenkor szokott az lenni, hogy biztos nem így jön ki). Gyors LB, amilyet Dan Quinn keres a védelmébe, habár nem ártana neki, ha meg tudná tartani a blokkokat is. Pass rusher lehet még itt opció, Shaq Lawson nagyon kecsegtető volt számomra.

 

Colts 1/18 Indianapolis Colts
 Shaq Lawson
 DE, Clemson

 

Szerintem a támadófalat kellene erősíteni és ha Kelly elérhető lenne, ezt is tenné a Colts. A másik elérhető legjobb falembernél, Taylor Deckernél viszont Lawson sokkal jobb játékos, itt nagy steal szerintem, nem lepne meg, ha a 12. pick környékén kimenne, de ebben az esetben a Colts ölébe hullik, és Indianapolisban nagyon szeretnék a passzsiettetést megerősíteni.

 

Bills 1/19 Buffalo Bills
 Reggie Ragland
 LB, Alabama

 

A Billsnél kicsit bajban voltam, Nkemdiche lehet erős célpont nekik, ha például a Raiders ki nem választja, utána pedig Jarran Reed és Reggie Ragland a két következő opció szerintem. Most Ragland mellett döntenek, fel kell frissíteni azt a linebacker-sort, mert voltak problémák bőven tavaly.

 

Jets 1/20 New York Jets
 Taylor Decker
 OT, Ohio State

 

A Jets háza táján teljes csönd van, nem jön ki semmi információ tőlük, úgy látszik náluk jó a fegyelem. Könnyen lehet ebből Paxton Lynch, de a Jets tavaly is megmutatta Leonard Williamsszel, hogy BPA alapon választ és Decker akár minősülhet annak is a szemükben, a tackle poszt pedig Ryan Clady megszerzésével nem megoldott a Nagy Almában. Mo Wilkerson pedig nagy valószínűséggel nem lesz elcserélve.

 

Redskins 1/21 Washington Redskins
 Jarran Reed
 DT, Alabama

 

Ryan Kelly mellett a két Alabama-védőt favorizálják, a nose tackle posztot pedig orvosolják Reeddel. Ne lepődjünk meg nagyon, ha egy nagytestű elkapót választanak ki, amennyiben sem Kelly, sem Reed nem elérhető.

 

Texans 1/22 Houston Texans
 Will Fuller
 WR, Notre Dame

 

Én nem tartom ennyire Fullert, azonban Houstonban igen, így gyors fegyverrel bővül Osweiler arzenálja, nem csak Hopkinsra fog tudni dobálni a jól megfizetett QB.

 

chiefs" 1/23 TRADE Kansas City Chiefs
 William Jackson III
 CB, Houston

 

Ellenérték: 1/28+4/126+7/249

A Vikings nagyon szeret cserélgetni, megteszik ezt most is. A Chiefs szeretné az itt már stealnek számító Jacksont elrabolni a Steelers orra elől, akik szintén nagyra tartják a houstoni CB-t. Remek fiatal párost fog alkotni Marcus Petersszel WJ3.

 

Bengals 1/24 Cincinnati Bengals
 Corey Coleman
 WR, Baylor

 

AJ Green túloldalára egy gyors, alacsony elkapó kell, erre tökéletesen alkalmas Coleman.

 

Steelers 1/25 Pittsburgh Steelers
 Karl Joseph
 S, West Virginia

 

A Chiefs elvitte WJ3-öt, Eli Apple pedig nem illik a Steelers zónázós rendszerébe, így behúzzák a class legjobb safetyjét és végre talán méltó utódot találnak Troy Polamalunak. Persze ettől még távol áll Joseph, de rendkívül sok potenciál van benne.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Jason Spriggs
 OT, Indiana

 

Ki is trade-elhetnek akár, de ha maradnak, akkor érdemes lehet a SPARQ mutatóban kiemelkedő támadófalembert behúzni, akit egy kis edzői munkával nagyon jó játékossá lehet faragni. Seattle-ben szeretik az ilyet.

 

browns 1/27 TRADE Cleveland Browns
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

Ellenérték: 2/32+4/99+7/223

Könnyen lehet, hogy hamarabb kimegy Lynch, azonban most ideáig lecsúszott, ami szintén nem elképzelhetetlen forgatókönyv. A Browns pedig így feljön a második kör elejéről a Cardinals és a Broncos elé, hogy behúzhassa Hue Jacksonnak a jövő irányítóját.

 

vikings 1/28 TRADE Minnesota Vikings
 Josh Doctson
 WR, TCU

 

A Vikings sikeresen lecserélt és valószínűsítették, hogy nem akarják majd elvinni előlük Doctsont, hiszen nem nagyon van olyan csapat, akinek elkapó kéne mögöttük. Doctson tökéletesen illene a csapatba, Bridgewaternek kell egy olyan WR, aki az 50-50 labdákat remekül játssza meg, bátran fel lehet rá dobni a disznóbőrt.

 

Cardinals 1/29 Arizona Cardinals
 Eli Apple
 CB, Ohio State

 

Elég jól jár így a Cardinals, ugyanis az egyik legjobb cornerback hullik az ölükbe, akit akár a Dolphins is kivihet 1/13-on, azonban utána kevesebb csapatnak van szüksége CB-re és a sokat zónázó csapatok ódzkodni is fognak tőle kicsit, hiszen a labdát nem tudja megtalálni a levegőben. Arizonában ellenben remek emberezős corner válhat belőle.

 

Panthers 1/30 Carolina Panthers
 Kevin Dodd
 DE, Clemson

 

A cornerback is opció lehet, azonban Apple épp most ment ki az orruk előtt, Gettleman pedig szívesen erősítené inkább a passzsiettetését a csapatnak, Norman sem kellett neki igazán.

 

Broncos 1/31 Denver Broncos
 Cody Whitehair
 OG, Kansas State

 

Whitehair egy sokoldalú játékos, akár tackle is lehet, de nálam a legjobb posztja a guard és ebben a legjobb a classban. Valamiért kevesen beszélnek róla az utóbbi napokban, de a Broncos nagyot nyerhet vele, hiszen hosszú távon alappillére lehet a támadófaluknak.

 

packers 2/32 TRADE Green Bay Packers
 Vernon Butler
 DT/DE, Louisiana Tech.

 

Egy bónusz picket is kaptok, hogy a Packers-szurkolók se maradjanak választás nélkül (és növeljem az esélyem a több találatra). Nagyon Raglandre fókuszáltam náluk és továbbra is erősen lehetséges opciónak tartom, azonban mivel a Bills kivitte, így inkább hátramozognak és a védőfal felé fordulnak és Vernon Butlerrel erősítik meg az egységet.

 

Az összes végső mock draftunkat megtaláljátok ITT, ajánljuk Draft Guide-unkat és ma éjszakai ÉLŐ Podcastünket is éjjel 1-es kezdéssel.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!